Saturday, August 1, 2009

18 Perhimpunan ISA : Anwar Raja Demontrasi Jalanan!!!

Pakatan Rakyat yang retak menanti belah dan hampir hilang kepercayaan rakyat cuba meraih simpati dan memenangi hati rakyat.

Amat memalukan lagi perhimpunan haram ini berlaku di ibu negara Malaysia, ia seolah-olah mengambarkan negara Malaysia berada didalam situasi yang tidak aman. Demontrasi tidak menguntungkan mana-mana pihak, hanya mendatangkan kesan negatif yang buruk kepada rakyat dan pelancong.

Mereka berdepan dengan anggota polis yang melepaskan tembakan gas pemedih mata serta tembakan meriam air di lokasi perhimpunan di kompleks membeli-belah SOGO, sekitar Masjid Jamek, Jalan Tuanku Abdul Rahman, Jalan Raja Laut, Dataran Merdeka, di Masjid Negara serta di ibu pejabat PAS di Jalan Raja Laut. READ MORE

2 ISA : KJ hanya mangsa keadaan yang dihitamkan untuk agenda tertentu!!!

Tidak dinafikan bahawa saya adalah salah seorang blogger yang menyokong ISA demi keselamatan dan keaman negara Malaysia. ISA penting bagi menjamin keselamatan negara dan malahan terbukti mampu menangani permasalahan yang boleh membahayakan ketenteraman awam dan keselamatan negara.

Suka atau tidak suka kita perlu menerima hakikat ini, apabila bermula satu agenda seperti ini, ruang menghentam kepimpinan Pergerakan Pemuda ini terus meletus bagaikan letusan gunung berapi yang akan mengeluarkan lavanya.

Kesempatan ini telah di ambil oleh penulis-penulis laman web dan juga blog-blog untuk terus memburukkan keadaan. Walaupun ketika ini hampir keseluruhan pemimpin UMNO berada dalam keadaan tersepit dan ramai pula yang mencari jalan selamat dengan mendiamkan diri dan berdiri di atas pagar. READ MORE

Friday, July 31, 2009

2 Amaran KDN : Jangan menghadiri perhimpunan ISA

1 Ogos depan akan menjadi hari penentuan. Bertempur atau tidak, semuanya mengundang rasa resah di kalangan masyarakat.

"Perhimpunan haram seperti ini hanya akan menyusahkan rakyat dan bantahan beribu orang adalah hanya suara minoriti sahaja berbanding dengan majoriti rakyat yang muak dengan demonstrasi dan perjuangan yang tidak berasas serta tidak mendapat sokongan majoriti rakyat Malaysia," tegas kanyataan bersama itu. READ MORE

Thursday, July 30, 2009

1 Airmata reformis PKR menitis di negeri yang mereka perintah – kecewa dengan Khalid Ibrahim !!




Belum pun sampai sepenggal PKR memerintah Negeri Selangor, bermacam–macam penyelewengan yang kita dengar, baik penyelewengan besar sehinggalah penyelewengan kecil . Belum sepenggal lagi, kita sudah merasakan bagaikan tidak sabar mahu menghumban kerajaan ini dan terasa lama sangat pilihan raya umum yang ke tiga belas akan di adakan.

Bukan kita saja yang menyokong kerajaan BN yang merasakan demikian, malahan penyokong mereka yang bermati-matian dahulu untuk memenangkan PKR dalam pilihan raya yang lalu sudah mula merasa lemas dan mereka juga sudah mula merungut dan menulis di blog blog mereka. Jika hanya orang BN yang merasa demikian, mungkin rakyat akan menyatakan bahawa sudah menjadi lumrah orang BN memburukkan parti lawan. Bagaimana pula jika ini dilakukan oleh penyokong kuat pembangkang yang kini bercelaru sesama mereka dan mendedahkan perompak perompak di kalangan mereka di blog mereka sendiri. Tak percaya juga – sila baca
(Nora ada lah seorang reformis wanita tua dalam PKR yang telah berbelas kali ditangkap oleh Polis, malahan setiap kali ada demonstrasi Nora akan melakukan sesuatu di hadapan polis untuk di tangkap bagi mengumpul caps beliau di tangkap. Kerana bagi reformis PKR, lagi banyak di tangkap lagi tinggilah martabat mereka. Kini Nora juga keasal dengan apa yang berlaku dalam kerajaan PKR.)

Malahan ada diantara mereka yang sudah bosan dan kini menderita dan sanggup menulis dan meluahkan perasaan mereka . Kami tahu mereka ini sebenar diperalat kan oleh Anwar Ibrahim sebelum ini dan hanya mereka sahaja yang tidak menyedarinya, Hari ini mereka semua yang merupakan pejuang kuat PKR menangis dan lahirlah sebuah blog yang bertajuk air mata Selangor.

Apa lagi yang dapat kita nafikan, segala ini bukannya cerita rekaan UMNO semuanya datang dari pejuang PKR sendiri, jika kita terus mengorek kita pasti akan mendapat banyak lagi blog blog reformis PKR yang kini menyesal dengan perjuangan mereka. Kini mereka baru sedar yang mana intan dan yang mana kaca,

Antara ayat yang ditulis dalam blog air mata Selangor

blog ini dikendalikan oleh sekumpulan aktivis reformasi yang amat kecewa dengan kesombongan Khalid Ibrahim dan kegagalan serta kelemahanya menjalankan tugas sebagai MB. Kami telah menegur secara elok, sampaikan juga kepada pimpinan parti namun keadaan tidak berubah maka kami putuskan untuk menerbitkan blog ini.

Kami lakukan kerana sayangkan perjuangan.

Ketika kami bangkit berjuang kena buang kerja sakit dipukul dilokap dan seumpamanya Khalid masih seronok dalam PNB…ketika Anwar keluar Khalid masuk parti….kami tidak kecil hati kerana keadilan maksudnya meletakkan hak pada tempatnya…

namun sekarang kami pasti Khalid tidak berhak untuk kerusi itu…

kepada DSAI kami mohon maaf blog ini bukan kianat tapi untuk menyelamatkan perjuangan. Kami tahu Khalid juga sudah tidak mendengar cakap kamu…

Sumber: KPMU

9 KEMBALI KE ASAS PERJUANGAN, RAPATKAN BARISAN


Seruan Panglima Perang Cyber YDP Blogger Pembela Negara BPN Hentikan Persengketaan!!!

“Saya telah mendapat tahu ada sedikit pergeseran antara rakan kita para blogger yang hebat dan mantap ini.... Saya telah menghubungi dan meminta rakan lain menjadi pendamai kepada dua kumpulan ini. Namun nampaknya ia masih lagi berterusan.

Pertelingkahan sesama blogger perlu dielakkan dan saya khuatir kerugiaan lebih besar dari kebaikan akan terjadi susulan dari perpecahan di kalangan blogger pro negara ini. Maka BPN menyeru semua agar melupakan sengketa jika mereka BENAR BENAR sayangkan nasib agama, bangsa dan tanah air dari diri dan dendam mereka sendiri”.

Saya amat terharu dengan pesanan yang diluahkan oleh Panglima…

Bagi saya apa yang diluahkan oleh Panglima adalah bertepatan dan saya menyokong dari hati saya sendiri dengan sejujur-jujurnya…

Terima kasih Panglima…

Blogger setiakawan tetap setia pada kawannya, blogger setiakawan tetap menghormati kawannya dan blogger setiakawan juga sentiasa menerima teguran dari kawannya…

HARAPAN SAYA AGAR BLOGGERS PRO UMNO DAPAT BERSATU DIBAWAH NAUNGAN PARTI KERAMAT PARTI UMNO !!! HENTIKAN PERBALAHAN DIANTARA SESAMA KITA!!! TANAMKAN SIKAP KETERBUKAAN DIDALAM DIRI KITA!!! AYUH KITA PERTAHANKAN HAK KITA!!! KEMBALIKAN ZAMAN KEGEMILANGAN UMNO!!! KALAU BUKAN KITA !!! SIAPA LAGI YANG AKAN MEMPERTAHAN DAN MEMPERJUANGKAN UMNO!!!

BERJUANGLAH!!! BERJUANGLAH!!! DAN TERUSLAH BERJUANG !!! SEMARAKKAN JIWA ANDA DENGAN SEMANGAT PEJUANG-PEJUANG UMNO DULU KALA!!! KITA PENYAMBUNG WARISAN PEJUANG BANGSA!!!

SALAM HURMAT

SALAM PERJUANGAN

BJ

Wednesday, July 29, 2009

3 Nik Aziz tidak boleh menyumbang kepada bangsa dan agama


Sikap yang ditunjukan oleh Nik Aziz dalam keyataan beliau yang berbaur penghinaan kepada seluruh ahli UMNO baru baru ini tidak boleh kita pandang rengan. Nik Aziz lebih rela melihat bangsa Melayu jahanam , PERGI JAHANAM DENGAN UMNO. Nik Aziz lebih rela berkongsi kuasa dengan parti yang menghina Islam , Nik Aziz sanggup menghalalkan yang haram dan membutakan mata apabila pemimpin PAS terkeluar dari akidah kerana mahu berkongsi kuasa dengan bangsa asing. Nik Aziz menolak perpaduan Melayu. Nik Aziz berpatah arang dengan bangsa Melayu.

Nik Aziz sebenarnya di kawal oleh Anwar Ibrahim. Keyataan beliau mahu berbaik baik dengan kerajaan Pusat baru-baru ini adalah maianan politik Anwar bagi mencetus satu kontraversi lagi antara PAS dan Anwar. Nik Aziz juga bijak memutar belit keadaan setaraf dengan Karpal Singh dan juga Lim Kit Siang , cuma Nik Aziz mungkin tidak sehebat Anwar Ibrahim , Raja kepada segala kaki putar.

Sejak kebelakangan ini Nik Aziz sudah tidak relevan lagi. Banyak keyataan dan tindakan beliau tidak disenangi oleh rakyat, bukan sahaja ahli UMNO tetapi dikalangan ahli PAS sendiri. Perpecahan dalam PAS sendiri sudah mula dikesan walaupun mereka berjaya menyembunyikan dari ahli ahli mereka.Nik Aziz juga merasakan bahawa ada sebilangan pengikut PAS dan orang-orang Melayu yang sudah hilang kepercayaan kepada beliau.

Keyataan balas Timbalan Perdana Menteri yang mahu kita tidak memperdulikan Nik Aziz lagi amat bertepatan kerana ini merupakan tamparan yang amat buruk buat Nik Aziz yang tidak menyangka keyataan sebegini akan dikeluarkan oleh TPM. Memang tepat, jika kita layan Nik Aziz , tidak akan memberikan apa-apa faedah kepada agama dan bangsa kerana Nik Aziz tidak lagi boleh menyumbang melainkan menjadi kera sumbang. Eloklah kita biarkan beliau terus menari dengan rentak sumbangnya

5 Si Parpukari macam lembu kena cucuk besi panas.

Biasanya jika kita mahu tahu tuan rumah sesebuah rumah itu pembersih atau pengotor kita lihat saja bilik air di rumah berkenaan , kalaubersih , bersihlah tuan rumah berkenaan, kalau kotor , kotorlah tuan rumah berkenaan. Begitu jugakalau kita mahu tahu betapa didikan yang di berikan oleh ibu bapa seseorang,kita boleh lihat dari bahasa anak berkenaan. Jika asyik mencarut dan biadab sentiasa, bermakna dia datang dari keluarga yang biadab dan kurang ajar. Sejak lahir lagi ayahnya telah mendodoikannya dengan lagu Fu** You Parp* , Anj**g you Parp* , itulah sebabnya bila kita lihat setiap tulisan orang yang dibesarkan dalam keluarga biadab ini sentasa akan ada perkataan mencarut,anjing , gambar isyarat jari. Inilah saja kekuatan yang ada dalam blog orang yang hanya punya kotak fikiran yang kecil tetapi perasan setanding dengan bloggers yang popular.

Terus terang kalau kita baca blog si Parpukari ini, bukanlah dasyat sangat daya pemikiran beliau,semua cerita yang diolah dan di tokok tambah dan disulam dengan maki seranah. Itu kekuatan yang ada pada parpukari.Yang lain cedok saja. Kesian aku tengok anak mamak ini meracau marahkan KJ. Kalau boleh satu blog nak tulis pasal KJ. Marah sebab sewatu pemilihan pemuda UMNO dahulu, mamak Parpu ini sudah kaut banyak dan sudah tabur janji kepada salah seorang calon. Bos jangan risau , my blog boleh gerenti you menang bos. Huluq lah dulu ....... ni ada dua blog saya buat untuk memburukkan KJ. Hebat ni bos...... masyuk.......Pap..pap ..... bos sudah kalah, fulus sudah telan. Itula sebab si parpukari ini fobia bila tenguk nama KJ. Buka Malysiakini , nampak saja nama KJ , terus tokok tambah dan tambah kaut sikit cerita dari Malaysiakii, huh…. hebat artikel aku.Call bosnya, bos tenguk lah saya hentam KJ kata nya. Tulis pasal Nizar, cedok artikel dan tambah nama Nizar sebagai anjing, Call pula bos Perak, Bos saya dah hentam Nizar. Hancur UMNO bila bloggers yang didik mencarut DARI kecil menulis untuk UMNO. Kadang-kadang aku fikir juga. Parpu Kari ni, UMNO ke pembangkang. Sebab kalau ikut bahasa ang digunakan dalam blognya , sah bahasa pembangkang dari parti yang di panggilnya FUCKATAN Riot . Ini biasannya bahasa bloggers pembangkang. Hancur UMNO kalau ini berterusan.BLOG LAIN HENTAM JUGA TAPI TAK PERLU MENCARUT.

Dengar pula ada NGO mahu membuat demonstarsi , berapi api pula dah mahu berdemostrasi, sampai cabar pemuda buka baju dan koyakkan baju pemuda. SIAPA PARPU NI, AK EXCO PUN TIDAK DALAM PEMUDA .SIAPA PARPU MAHU MENGARAHKAN PEMUDA. Pihak polis ada memberi amaran agar jangan teruskan demonstrasi ini, Ini bermakna si kari akan menentang undang-undang dan kerajaan pada hari Sabtu ini. Parpukari akan bertembung dengan pihak Polis. Parpukari akan menjerit diatas jalan dengan bahasa yang biasa digunakan sejak kecil , Fuck you ...fuck you...... huh hebat Parpukari menjerit sabtu ini. Hebat dalam blogging ini. Parpukari ini merasakan di setaraf dengan Kadir Jasin , Rocky Bru ..... ha ha ha.......... Kononnya dia sekarang sedang berperang dengan KJ. huh...hebat...... KJ tak tahu langsung dengan apa yang berlaku dilaman aman picisan macam lman kita ni Parpu ....jangan nak perasanlah ..kamu sedang berperang dengan kami , anak anak picisan. Jangan ingat lah bloogers terama tahu apa kamu buat. Taraf blog ita taraf picisan saja. Jangan nak perasan hebat la....... Kalau setakat carut jadi kekuatan blog Parpukari, jangan haraplah bloggers elit nak baca blog kamu. Yang masuk itu nak bersantai saja nak teguk badut.

Sungguh memalukan UMNO kerana dalam blog yang kuat mencarut. Gambar gambar yang biadab. Udah udahlah mamak, belajarlah menulis dahulu , bukan mencarut.

Kiriman : Izham Anwar , Manjoi Perak http://www.prokhairy.com/

Monday, July 27, 2009

3 Pemuda UMNO Bukan Lahir Sebagai Pejuang Jalanan


Sabtu ini, penyokong Pro dan anti ISA , masing masing akan berarak bagi menyatakan pandangan mereka mengenai ISA. Jelas kita akan sama sama mengira berapa ramaikah penyokong Pro ISA dan penyokong anti ISA yang akan dikumpulkan. Apabila dua penyokong Pro dan anti berada di jalanan dan masing-masing akan cuba menunjukkan kekuatan masing-masing dan seandainya ada hilang kawalan , maka akan tercetuslah satu keganasan.

Yang susah adalah orang awam yang tidak berminat dengan politik , peniaga yang mahu mencari rezeki terpaksa menutup kedai yang merupakan punca rezeki mereka. Pelancong akan melihat betapa rakyat Malaysia yang mengamal budaya jalanan. Apakah dengan berdemonstrasi di jalanan akan mengubah keputusan kerajaan, Ini Malaysia dan bukan nya Thailand atau Indonesia. Sejarah penunjuk perasaan kita belum sampai ke tahap yang mereka berani merengkok didalam penjara lagi. Mereka tidak mungkin memilih penjara apabila tidur malam di rumah dalam bilik berhawa dingin dan makan makanan yang lazat lazat.

Apa keuntungan mereka ini berdemonstrasi melainkan menunjukkan ke tidak matangan mereka dalam mencari penyelesaian.Pastinya pihak Polis akan memberikan amaran dan pastinya yang bersalah akan ditahan dan direman beberapa hari. Siapa yang rugi. Pastinya juga kita tidak akan dapat memasuki Bandar Raya minggu ini kerana sikap yang tidak bertanggung jawab mereka yang mahu melakukan demonstrasi ini. Siapakah mereka ini. Majoritinya yang akan berada di jalanan ini adalah bangsa Melayu.

Nampaknya Anwar Ibrahim tersenyum kerana budaya yang dipupuknya kini telah menular di kalangan orang-orang Melayu yang anti beliau sebelum ini. Jelas orang-orang ini juga yang mahu mencari penyelesaian dengan jalan yang lakukan oleh Anwar Ibrahim selama ini.Jika ini dilakukan setiap minggu . Siapa yang akan menanggung akibatnya nanti. Rakyat yang tidak berdosa , kerana ini akan meruntuhkan juga ekonomi negara dan membayangkan bahawa kerajaan kita sekarang tidak stabil.

Apa yang diseru oleh Khairy Jamaluddin kepada Pemuda UMNO adalah satu yang waras dan bijak. Kita bukan hanya mahu menjadi hero dijalanan. Pemuda bukan beridentitikan demonstartor jalanan. Pemuda bukan bangsat dan hingusan mencari publisiti murahan secara yang tidak waras. Pemuda bukan satu pertubuhan jalanan dan tidak berjuang dij alan raya. Kami bersetuju dengan saranan Khairy Jamalauddin agar Pemuda jangan ikut serta dalam perhimpunan Sabtu ini, Khairy tidak perlu risau dengan kutukan sesiapa ke atas saranan ini , kerana mereka yang mengutuk ini adalah mereka yang sebenarnya mahu mencari publisiti murahan. Tetap kan pendirian dan pastikan pemuda UMNO tidak turut serta menyokong budaya Anwar Ibrahim ini.

Nota : Tahniah kepada saudara Parpukari yang begitu hebat mengutuk saranan Khairy Jamaluddin kerana menghalang Pemuda untuk berdemonstrasi. Untuk pengetahuan saudara Parpukari. Jika anda merasakan bahawa anda hero kerana menjadi dalang kepada perarakan ini , kami hanya mengucapkan syabas kerana menggunakan jalanan sebagai jalan penyelesaian kepada sebarang kekalutan. Saya berharap dapat melihat gambar Parpukari tidur di bawah tayar Truck FRU seperti yang dilakukan oleh Tian Chua sebelum ini. Tapi biasa mamak ni penakut sikit , berani masa ramai saja.

kiriman Email: Zainuri (Ketua Pemuda UMNO Kelang)

Sunday, July 26, 2009

0 Bersama menjanakan pemikiran sihat di KJFC




Khairy Jamaluddin Fan Club (KJFC) yang baru dilancarkan 21 Julai, 2009 di Laman Facebook diberitakan mendapat sambutan hangat, sehingga hari ini hampir 500 orang yang mempunyai akaun dengan Facebook telah menjadi ahli KJFC. Purata 100 ahli baru berdaftar dalam masa satu hari.

Dengan sukacitanya saya, Bro Jinggo, Pengerusi KJFC dan juga Exco Wilayah BPN mengalu-alukan sahabat-sahabat dari BPN, rakan-rakan blogger dan pembaca Internet untuk turut serta bersama kami di KJFC.

Disamping itu juga kita dapat menanam semangat setiakawan, berani berubah, 1Malaysia diantara bloggers dan juga pelayar-pelayar di internet; menjanakan pemikiran sihat, hasrat dan cita-cita yang jitu dan kental serta mempunyai sifat-sifat positif untuk setiap ahli serta agar dapat melahirkan lebih banyak lagi bloggers ditanah air kita.

Merancang, melaksanakan dan menilai program dan aktiviti ahli, mengusahakan dan membangunkan aktiviti yang berprestij, global dan menekankan kaedah-kaedah terkini serta kehendak semasa.

Memberikan peluang dan memdedahkan perkembangan teknologi maklumat dan komunikasi kepada ahli serta menganjurkan kursus, seminar yang berkaitan dengan teknologi maklumat.

KJFC turut mengundang anda untuk mengikuti ekspedisi ekspedisi kami seperti EXPLORE NATURE, INCALCATE CULTURE AND WITNESSING THE HISTORY. Pastikan anda bersedia untuk aktiviti2 lasak . KJFC ke arah persefahaman dan perpaduan selaras dengan konsep 1Malaysia.

Kami juga mengalu-alukan sebarang komen atau cadangan bagi memperbaiki kelemahan KJFC supaya akan memberi lebih manfaat lagi kepada semua ahli di masa hadapan. Sekiranya ada kekurangan, kami di KJFC, ingin memohon berbanyak maaf dan seharusnya kami akan berusaha untuk buat yang terbaik dimasa hadapan..

Akhirkata, semoga KJFC akan terus berkembang dan harapnya kita dapat berjumpa lebih ramai lagi ahli KJFC dimasa akan datang.

Klik disini untuk mendaftar sebagai ahli KJFC

Salam Perjuangan

Bro Jinggo

Pengerusi KJFC

 

POLITIK HARIAN Copyright © 2013 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates