Saturday, September 17, 2011

3 Video Seks Anwar Kantoi Lagi... Rakaman CCTV Warna dan Jelas!Satu rakaman CCTV yang menunjukkan individu Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim dan ahli perniagaan Datuk Shazryl Eskay Abdullah sedang masuk dan keluar lif pada 21 Februari 2011 tersebar di youtube pagi Sabtu.


Dimana Jam Omega?

0 Sekitar Rumah Terbuka Aidilfitri Parlimen Rembau, YB Khairy Jamaluddin

Rakyat Rembau hari ini menyerikan sambutan Rumah Terbuka Ahli Parlimen Rembau, YB Khairy Jamaluddin yang berlangsung di Balairaya Kampong Gadong, Kota, Rembau Negeri Sembilan.

Orang ramai mula membanjiri majlis tersebut sejak jam 10 pagi untuk sama-sama memeriahkan sambutan Aidilfitri bersama pemimpin mereka.

Gua hadir bersama adik pertama gua hahaha....Turut hadir ialah Menteri Besar Negeri Sembilan, YAB Dato Seri Mohamad Bin Hasan (Tok Mad).

Turut hadir sama Ketua Pemuda MIC T.Mohan bersama isteri....
 
Friday, September 16, 2011

4 Kenyataan Ketua Pemuda Umno Berhubung Pemansuhan ISAKetua Pemuda Umno Malaysia, Khairy Jamaluddin hari ini menyambut baik pengumuman pemansuhan akta ISA yang di umumkan oleh Perdana Menteri semalam.

Transformasi Jitu

Berkata menerusi laman facebook rasmi beliau http://www.facebook.com/khairykj Saya (KJ) mengucapkan syabas kepada YAB Perdana Menteri, Dato’ Sri Najib Tun Razak, serta Kerajaan Malaysia yang diterajui oleh Barisan Nasiona di atas pengumuman beberapa inisiatif penting di dalam tranformasi politik negara pada malam tadi, yang merangkumi pemansuhan, kajian semula dan penggubalan pelbagai akta, selaras dengan kita melangkah maju, dengan kepekaan kepada perubahan dan tuntutan zaman, dalam usaha menjadi sebuah negara moden lagi progresif.

Medan dan perbatasan politik masa kini menuntut kepada pendekatan substantif berupa hasil, aksi dan tindakan dan bukannya tawaran wayang kulit, berupa lakaran janji dan retorik. Sehubungan dengan itu, langkah berani dan jitu Perdana Menteri tersebut membuktikan bahawa transformasi politik dan juga ekonomi yang diketengahkan oleh Kerajaan adalah bersifat konkrit dengan ketegasan kepimpinan dan gerak kerja yang serius bagi memastikan kejayaannya.

Pada masa yang sama, dari segi perinciannya, pemansuhan Akta Keselamatan Dalam Negeri 1960 (ISA) yang sudah beroperasi lebih dari 50 tahun di negara ini, yang bakal digantikan dengan dua akta anti keganasan, adalah suatu yang bertepatan dan serasi dengan tuntutan zamannya. Saya sendiri telah mengenengahkan beberapa aspek penting di dalam Akta berkenaan yang perlu diubah seperti tahanan tanpa bicara, kuasa Menteri serta keperluan suatu mekanisme bagi mengelakkan Akta tersebut disalahgunakan seawal 17 November 2008 lagi, di samping menegaskan keperluan perundangan bagi menangani risiko daripada kegiatan pengganas. Oleh itu saya amat meyokong tindakan ini dan juga komitmen Kerajaan bahawa sebarang penahanan tidak akan berlandaskan pemahaman ideologi politik semata-mata. Disamping itu, saya menyokong penuh usaha bagi menggubal dua akta baru yang khusus bagi mengisi keperluan aspek pencegahan di dalam menjaga ketenteraman dan keselamatan awam negara, terutama sekali bagi menangani aktiviti berupa keganasan daripada berputik dan menular di negara yang kita cintai ini.

Dalam pada itu, sebagai seorang yang memperjuangkan kebebasan media yang berpandukan kebertanggungjawaban, saya begitu mengalu-alukan kesedian dan keputusan Kerajaan untuk mengkaji semua Akta Mesin Cetak dan Penerbitan 1984 (PPPA) yang mana melibatkan penghapusan pembaharuan tahunan yang akan digantikan dengan pengeluaran lesen sehingga dibatalkan. Dalam isu ini, saya telah membangkitkan keperluan untuk memansuhkan PPPA semasa memberi ucapan pada suatu majlis anjuran Kesatuan Kebangsaan Wartawan Semenanjung Malaysia pada 10 Mei 2008 dan telah beberapa kali mencadangkan di dalam Dewan Rakyat berhubung keperluan suatu badan bebas berupa Suruhanjaya Aduan Media bagi mengawal selia industri media disamping mengambil alih peranan PPPA dan Kementerian Dalam Negeri. Saya harap pindaan kepada PPPA ini adalah langkah awal kearah keterbukaan dan kebebasan media yang lebih luas dalam masa yang akan datang.

Saya juga menyambut baik perancangan dan kesediaan Kerajaan bagi memansuhkan perundangan lama seperti Akta Buang Negeri 1959 dan juga Akta Kediaman Terhad 1933 disamping mengambil titik tengah dengan mengkaji dan meminda Akta Polis 1967 agar selari dengan peruntukan hak asasi rakyat berhimpun.

Secara keseluruhannya, segala usaha tersebut membuktikan kesungguhan, komitmen dan keseriusan Kerajaan menterjemahkan makna dan hasrat perubahan di dalam gagasan transformasi yang dibawa oleh Perdana Menteri. Ia juga membuktikan bahawa Barisan Nasional bukan sahaja wira dan peneraju politik baru berasaskan penyelesaian masalah dan keperluan rakyat tetapi juga berani menakhoda zaman di dalam aspek nilai-nilai demokrasi, ketelusan serta hak asasi rakyat.

Namun demikian, segala perubahan ini juga menuntut kepada anjakan minda dan kesediaan semua untuk kita memacu agenda transformasi ini dengan tuntas dan deras. Yang berat kita junjung, yang ringan kita jinjing, oleh itu, saya menyeru kesemua rakyat untuk kita semua bersama-sama menyokong dan menyahut seruan Perdana Menteri bagi melahirkan era politik baru berlandaskan demokrasi, kebebasan dan keadilan.

Thursday, September 15, 2011

3 Akta Hasutan ISA Dimansuhkan!

Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak, sebentar tadi mengumumkan pemansuhan Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA).

"Seperti mana yang saya janjikan dalam ucapan sulung saya semasa mula-mula mengambil alih jawatan Perdana Menteri pada 3 April 2009, bahawa Akta Keselamatan Dalam Negeri 1960 (yakni ISA) akan dikaji secara komprehensif.

"Sehubungan dengan itu, suka saya mengumumkan pada malam yang bersejarah ini, bahawa Akta Keselamatan Dalam Negeri 1960 (yakni ISA) akan dimansuhkan terus," katanya dalam Perutusan Khas Hari Malaysia di Angkasapuri.

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

0 Kes DUMC ke Mahkamah Syariah Shah Alam 19 Oktober #murtad


Kes berkaitan pemeriksaan Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) ke atas gereja Methodist Damansara Utama (DUMC) akan disebut di Mahkamah Syariah Shah Alam di sini pada 19 Oktober depan.

Pengarah JAIS, Marzuki Hussin, berkata kertas siasatan berhubung kes itu sudah selesai dan akan diserahkan kepada Menteri Besar Selangor, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim, sebaik beliau pulang dari lawatan kerja di Jerman.

"Semua dah selesai (siasatan) kita akan serahkan kepada Menteri Besar untuk tindakan selanjutnya," katanya dalam sidang akhbar di pejabatnya di sini hari ini.

Beliau bagaimanapun enggan mengulas lanjut mengenai sebutan kes itu termasuk pihak terbabit serta jumlah orang yang berkemungkinan akan didakwa.

"Semua itu terpulang kepada Pendakwa Raya...tunggu sahajalah," katanya.

Pada 3 Ogos lalu, JAIS melakukan pemeriksaan ke atas DUMC selepas mendapat maklumat terdapat orang Islam menyertai majlis yang dianjurkan gereja itu serta ada maklumat berlaku penyebaran ajaran Kristian kepada mereka yang beragama Islam di gereja berkenaan.

Bagaimanapun, pihak penganjur yang dikenali sebagai Komuniti Harapan mendakwa mereka hanya menganjurkan majlis kesyukuran atau "thanksgiving" di gereja itu.

Sehubungan itu, JAIS memanggil seramai 12 individu beragama Islam yang hadir pada majlis anjuran DUMC itu untuk diambil keterangan bagi menyiasat dakwaan berlakunya kegiatan memurtadkan umat Islam pada majlis tersebut.

Isu itu menjadi kecoh apabila Abdul Khalid campur tangan dan menggesa JAIS mengemukakan laporan penuh kepada kerajaan negeri berhubung pemeriksaan yang dilakukan pihak penguat kuasa jabatan agama itu. - BERNAMA

Dokumen diserahkan kepada Khalid Ibrahim? Habis... Kecohlah lagi dan confirm kes ni terbantut lagi.... 

2 DAP Menganas Lagi, Tuntut 4 Kerusi Di Kedah


Isu agihan kerusi di antara Pas, Parti Keadilan Rakyat (PKR) dan DAP di Kedah semakin hangat diperkatakan apabila DAP menuntut empat lagi kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) dan dua kerusi Parlimen untuk ditandingi pada pilihan raya umum akan datang.

Semalam, Pengerusi DAP Kedah dan Perlis, Lee Guan Aik berkata, parti itu menuntut enam kerusi DUN pada pilihan raya umum akan datang iaitu dua kerusi sedia ada dan empat kerusi tambahan.

Guan Aik berkata, selain itu, DAP juga mahu calonnya bertanding di dua kerusi Parlimen kerana sokongan terhadap DAP kini sudah jauh meningkat.

Azizan berkata, masih terdapat dua minggu lagi untuk DAP dan PKR mencapai kata sepakat mengenai agihan kerusi di dalam perundingan peringkat negeri.

Menurutnya, jika ia tidak dapat diselesaikan di peringkat negeri maka cadangan dua parti itu akan dikemukakan ke peringkat pusat bersama hujah dan alasan masing-masing.

Kedah mempunyai 36 kerusi DUN dengan 24 ditandingi Pas, 10 kerusi (PKR) dan dua kerusi (DAP).

Daripada jumlah itu, Pas memenangi 16 kerusi manakala PKR memenangi lima kerusi dan DAP menang satu kerusi pada pilihan raya lalu.

Bagaimanapun, dua daripada lima wakil rakyat PKR kemudian mengisytiharkan diri sebagai sebagai wakil rakyat Bebas.

PAS asyik kena buli jer... Ada kuasa tak berani nak perintah sendiri... kena ikut telunjuk DAP... 


Sampai bila PAS akan jadi BONEKA DAP? 

0 Dokumen Fail Saman Umno Selangor Kepada PAS


UMNO Selangor pada Rabu, memfailkan saman terhadap Setiausaha Agong Pas, Datuk Mustafa Ali, akhbar Harakah dan empat lagi yang didakwa memfitnah parti itu melalui satu artikel bertajuk 'Pas akan dedah bukti, UMNO main peranan operasi JAIS'.


Kepada:

1. Dato' Mustafar Ali
2. Dato' Seri Abdul Hadi Awang
3. Mohd Sabu
4. Angkatan Edar Ent Sdn. Bhd.
5. Ahmad Lufti Othman
6. Khairul Azlam Mohamad


0 Chin Peng Mengesahkan Mat Indera Ketuai Serangan di Bukit Kepong


Bekas Setiausaha Agung Parti Komunis Malaya (PKM) Chin Peng pernah mengakui dan mengesahkan bahawa serangan pengganas di Balai Polis Bukit Kepong diketuai oleh Mat Indera yang juga seorang panglima pemerintah komunis di negeri Johor.

Bekas Pengarah Cawangan Khas Polis Diraja Malaysia (PDRM), Datuk Zulkifli Ab Rahman berkata, perkara itu diceritakan sendiri oleh pemimpin komunis paling berpengaruh itu di hadapan para cendekiawan dalam satu dialog yang diadakan di sebuah universiti terkemuka di Canberra, Australia pada 22 dan 23 Feb 1999.

"Mat Indera pada masa itu dikenali sebagai panglima yang memerintah komunis di kawasan selatan dan utara Johor iaitu di Batu Pahat, Muar, Segamat, Tangkak dan seluruh Melaka.

"Ini bukan cerita yang dikutip di tepi jalan, tetapi disahkan oleh Chin Peng kerana baginya untuk menjadi pengganas mereka mesti menjadi komunis,” katanya dalam Forum Merdeka bertajuk ”Kekejaman Komunis, Mat Indera dan Kemerdekaan” di sini malam tadi.

Selain Zulkifli, forum itu turut dibarisi oleh tiga anggota panel yang lain iaitu bekas Timbalan Panglima Tentera Darat Leftenan Jeneral (B) Datuk Jaafar Onn, pakar sejarah Prof Datuk Ramlah Adam serta Pengerusi Majlis Perundingan Melayu Prof Datuk Dr Kamaruddin Kachar.

Forum yang dianjurkan oleh Pertubuhan Pribumi Perkasa Malaysia (Perkasa) itu dipengerusikan oleh Presiden Perkasa Datuk Ibrahim Ali.

Sehubungan itu, Zulkifli yang berkhidmat selama 37 tahun di dalam PDRM dan bertanggungjawab dalam risikan mengenai komunis pada masa itu, berkata dakwaan Timbalan Presiden Pas, Mohamad Sabu atau Mat Sabu yang menyatakan Mat Indera adalah pejuang kemerdekaan, tidak benar dan tidak berasas.

"Macam manalah Mat Sabu berani kata Mat Indera ini bukan komunis, kenapa Mat Sabu pilih Mat Indera sebagai hero dalam peristiwa Bukit Kepong padahal dia tidak kenal siapa itu Mat Indera,” katanya.

Sumber: Bernama

Wednesday, September 14, 2011

2 Phone Sex : Al-Juburi VS Al-Jilati, Anwar Ibrahim Perangkap Mat Sabu... #marxsabu


Pada awalnya isu penyebaran skandal seks dan perbualan phone sex Mat Sabu didedahkan oleh Mak Lempira. Bukannya didedahkan oleh mana-mana pihak di sebelah Barisan Nasional.

Dipercayai bahawa YB Zuraidah PKR (Mak Lempira ) memperolehinya daripada IKD (Institut Kajian Dasar) yang selama ini menjadi Kumpulan Pemikir Elit kepada Anwar Ibrahim yang di taja oleh KAD (Yayasan Jerman).

IKD sejak dulu lagi digunakan oleh Anwar Ibrahim untuk mengumpul maklumat-maklumat dna menyimpan fail-fail kejijikan para pesaing Anwar Ibrahim di dalam UMNO dan di luar UMNO. Mat Sabu merupakan salah seorang musuh utama Anwar Ibrahim.

Anwar Ibrahim dikatakan mula terasa terancam dengan peranan yang dimainkan oleh Mat Saabu sebagai perantara antara DAP dengan PAS yang sebelumnya ini dimainkan oleh Anwar Ibrahim maka mustahillah Anwar Ibrahim akan berdiam diri sahaja.

Terutamanya apabila Mat Sabu berjaya memegang jawatan nombor dua terpenting di dalam PAS. Anwar menyedari bahawa peranannya sebagai 'Broker' antara DAP dengan PAS semakin tidak dipedulikan oleh DAP dan PAS. Apatahlagi kini Anwar Ibrahim menghadapi kes liwat yang bakal membawanya ke Sg Buloh untuk kali kedua.

Anwar Ibrahim sudah tentunya amat licik dalam helah politiknya bagi memastikan kerjaya politik dan pembinaan Dinastinya berjaya.

Kerana itulah, Mak Lempira dijadikan Batu Pemampan dalam pendedahan vcd phone seks Mat Sabu dengan skandal gelapnya.

Nota: Mat Sabu orang pertama yang gelar Anwar sebagai Al-Juburi....

Info:  Jas Salleh

0 18 SX: Transkrip Penuh Perbualan Lucah Mat Sabu Bersama Normah... #marxsabu


Rakaman berdurasi 23:21 minit yang dimuat turunkan oleh channel tvtrimatra pada 8 Sept. mengandungi beberapa segmen yang kesemuanya berkaitan dengan kronologi skandal seks Mat Sabu dengan Normah Abdul Halim pada tahun 1984 di Kota Bharu Kelantan.

Mat Sabu ketika itu adalah Ahli Parlimen PAS, Nilam Puri, Kelantan, manakala Normah Abdul Halim adalah isteri kepada sahabat baik Mat Sabu sendiri iaitu Bukhari Hj Noor.

Rakaman itu bermula dengan ceramah Mat Sabu di Km 3, Jalan Putera, Mergong pada 8 April 1995 yang menceritakan kes khalwatnya bersama Normah Abdul Halim yang dibicarakan di Mahkamah Syariah, Kota Bharu.

Kemudian disertakan dengan rakaman perbualan telefon Mat Sabu-Normah – Disember 1994

Rakaman perbualan 1
Mat Sabu (MS) : Sakitlah kepala. “Kepala bawah” tak… (mereka berdua ketawa).
Ok, malam ni jumpa.
Normah : Tak cuba.
MS : Tak..tak
Normah : Tipu
MS : Tak, sungguh.
Normah : Cakap betul-betul.
MS : Ok, Mah.
Normah : Cakap betul-betul.
MS : Betul.
Normah : Tipu. You cuba tak? Cuba ke tak cuba?
MS : Tak cuba pun sakit!
Normah : Hei, mana boleh dua hari tak telefon, mesti cuba.
MS : Cuba..
Normah : Iya?
MS : Okay Mah ya..
Normah : Okay
MS : Mah rindu ?
Normah : Tipu..tipu..tipu
MS : Nak peluk, nak cium.
Normah : Tipu..
MS : Nak peluk, nak cium, nak hisap semua. Ok, baik.
Normah : Eleh…
MS : Ok, baik. Assalamualaikum.
Normah : Tu tak sakit pun.
MS : Tak nak cium, nak hisap semuanya.
(Normah ketawa).
Baik, Mah.
Normah : Nanti dulu…
MS : Okay..
Normah : Nanti dulu. Malam ni confirm dia sampai kat sini?
MS : Ok, baik..baik.

Menurut suara latar rakaman itu, perbualan di atas adalah petikan sedikit sahaja dari rakaman perbualan di antara Mat Sabu dengan isteri seorang ahli parti PAS di Kelantan pada bulan Disember 1994.

Rakaman-rakaman lain di antara mereka berdua akan turut dipaparkan sebentar lagi.

Mohamad bin Sabu atau lebih dikenali dengan nama Mat Sabu. Dilahirkan di Tasek Gelugor, Pulau Pinang pada tanggal 14 Oktober 1954.

Dengan kelulusan Pangkat 3, SPM, Mat Sabu telah melanjutkan pelajarannya ke Institut Teknologi MARA atau ITM dalam jurusan Teknologi Pemakanan.

Pada tahun 1975, Mat Sabu telah disingkirkan dari ITM kerana terlibat dalam kegiatan tunjuk perasaan pelajar menentang pentadbiran ITM.

Mat Sabu seterusnya menjadi ahli Angkatan Belia Islam Malaysia (ABIM) pada tahun 1975. Sehinggalah pada tahun 1981 apabila Mat Sabu menyertai parti Pas.

Setelah menjadi ahli Pas, Mat Sabu telah bertanding sebagai calon Pas dalam Pilihan Raya Umum 1982 di Penanti. Tetapi telah tewas.

Dalam pilihan raya berikutnya pada tahun 1986, Mat Sabu sekali lagi bertanding di atas tiket Pas, tetapi kali ini di Permatang Pauh pula. Pada kali kedua ini, Mat Sabu telah ditewaskan oleh Anwar Ibrahim, rakan seperjuangannya sewaktu bersama dalam ABIM dahulu.

Setelah dua kali kecewa di kampung halaman sendiri, Mat Sabu mencuba nasib di rantau orang pula.
Dalam Pilihan Raya Umum 1990, Mat Sabu bertanding dan telah memenangi kerusi Parlimen Nilam Puri di Kelantan.

Mat Sabu telah sekali lagi menempa kejayaan di negeri Kelantan apabila dalam pilihan raya berikutnya pada tahun 1995, Mat Sabu sekali lagi bertanding dan berjaya memenangi kerusi Parlimen Kubang Kerian.

Sebenarnya, Mat Sabu bukan sahaja berjaya memikat rakyat Kelantan dan menawan kerusi Parlimen di negeri itu, malah dia juga turut berjaya memikat dan menawan hati seorang suri rumah tangga di negeri Cik Siti Wan Kembang itu bernama Normah binti Halim.

Hubungan Mat Sabu dengan Normah Halim ini terjalin apabila Mat Sabu giat berkempen untuk parti Pas di negeri Kelantan.

Mat Sabu kerap melawat negeri itu dan memerlukan tempat penginapan yang sesuai kerana kos perbelanjaan sewa bilik hotel adalah tinggi.

Seorang ahli Pas Kelantan bernama Bukhari bin Hj Noor telah menawarkan rumahnya sebagai tempat persinggahan setiap kali Mat Sabu berada di Kelantan.

Mat Sabu dengan besar hatinya telah menerima pelawaan itu.

Dengan kebebasan yang diberikan Bukhari untuk keluar masuk ke rumahnya tanpa batasan, Mat Sabu telah menodai kepercayaan mutlak itu dengan menggoda Normah Halim isteri Bukhari, sehingga berlakunya hubungan sumbang antara mereka berdua tanpa pengetahuan si suami.

Harapkan pagar, pagar makan padi.

Dengarlah sandiwara berikutnya yang membuktikan kecurangan Mat Sabu dengan Normah.

Rakaman Perbualan Kedua
MS : Assalamualaikum…
Normah : Waalaikumusalam..
MS : Bukhari ada?
Normah : Tak ada.
MS : Haa..
Normah : Dia duduk dalam bilik. Duduk dalam bilik.
MS : Haa..
Normah : Siapa yang dok dengar ?
MS : Ha..
Normah : Ada orang dok dengar?
MS : Ha..
Normah : Masa abang letak telefon tu, abang letak telefon, lepas tu baru teringat. Abang letak telefon, tak dapat contact dah.
MS : Ha..
Normah : Masa abang letak telefon tu, Mah memang kata tak dapat contact dah. Tunggu tu abang telefon pula.
MS : Telefon tangan dia bawa?
Normah : Ha, dia bawa.
MS : Haa..
Normah : Abang..abang, sekejap.
MS : Ha..
Normah : Mah nak tanya abang.
MS : Hem..
Normah : Abang jilat-jilat, tak nak main ?
MS : Tak.
Normah : Patut lah pun..
MS : Tak boleh.
Normah : Bawa romen-romen habis.
MS : Tak langsung.
Normah : Habis, macam mana abang nak “main” ?
MS : Tak lah.
Normah : Habis tu ?
MS : Nanti cerita lah.
Normah : Ha, tengok tu, orang tanya tak mahu cerita pula. Abang romen-romen macam tu lah.
MS : Tak.
Normah : Macam buat kat ‘orang’ tu ?
MS : Tak..tak. Tak jadi macam Mah. Hari tu berapa belas haribulan..

Mat Sabu tidak pernah melepaskan peluang untuk berasmaradana dengan Normah dan hakikat ini jelas dipaparkan dalam rakaman perbualan yang berikut.

Rakaman Perbualan Ketiga
Normah : Assalamualaikum..
MS : Salam…ya
Normah : Abang ni teruklah abang. Orang tunggu telefon dia, tak telefon. Time kita duduk dalam bilik air, dia telefon.
MS : Dok telanjang ?
Normah : (Ketawa) A’ah..
MS : Alah syoknya…Mah, letak telefon kat ‘tempat’ tu, nak raba.
Normah : Hah?
MS : Letak telefon kat ‘tempat’ tu..
Normah : Abang…
MS : Dok telanjang ke?
Normah : Abang…angkat telefon
MS : Tak mandi lagi ?
Normah : Tak mandi lagi, baru nak mandi.
MS : Mandi biasa ke mandi sendiri ?
Normah : Mandi sendiri lah..dah besar. Abang..
MS : Ya..
Normah : Abang sampai hati. Setelah Mah kata telefon, langsung tak telefon.
MS : Bila ?
Normah : Abang balik hari tu kan…
MS : Abang takut.
Normah : Sampai Mah tunggu dari pukul 12, sampailah malam pukul 2.00 pagi. Tunggu abang telefon.
MS : Abang takut nak telefon. Abang telefon petang tu, hari yang sama.
Normah : Iye ke..orang dok tunggu. Malu lah..
MS : Malu buat apa ?
Normah : Malu sendiri lah.
MS : Baru “main” ?
Normah : Tak..tak. Dia keluar dah.
MS : Tak “main” semalam ?
Normah : Tak. Abang ni sibuklah, tak ada masa sekarang ni.
MS : Ha ?
Normah : Tak ada masa.
MS : Tak ada masa, sibuk.
Normah : Ala, abang..benci. Mah tunggu abang macam orang gila. Abang ni, bila Mah kata macam tu, telefon lah sekali satu hari. Ini senyap sangat…

Jika bukti-bukti hubungan sumbang yang telah dipaparkan setakat ini masih meragukan dan anda perlu bukti-bukti yang lebih kukuh untuk menyakinkan anda tentang salah laku Mat Sabu, dengarlah perbualan yang dirakamkan pada 29 Disember 1994 seperti berikut di mana Mat Sabu mengimbas kembali hubungan seks yang baru sahaja mereka nikmati.

Rakaman Perbualan Keempat (29 Disember 1994)
MS : Hello Mah.
MS : Ya, ini siapa ?
MS : Haa?
Normah : Ini siapa ?
MS : Ni telefon kat rumah Hj Hassan.
Normah : Cepat keluar dah.
MS : Keluar naa..
Normah : Mengapa telefon. Keluar ada orang nampak ?
MS : Ha..
Normah : Ada orang nampak ?
MS : Abang turun-turun anak..
Normah : Masa abang keluar tu ada tak orang keliling ?
MS : Tak mau keluar. Abang keluar 25 minit selepas Mah keluar. Baru sampai ni..
(Tak jelas…)
MS : Ha..
Normah : Kejap lagi dia nak keluar tak pergi ke tempat orang tu ?
MS : Kejap lagi. Abang nak pergi ke?
(Tak jelas…)
MS : Mah..bau burit muka abang…
Normah : Ye ke..
MS : Bau “benda” tu, dok lekat di muka. Abang sengaja tak basuh.
Normah : Ye ke bau “benda” tu?
MS : Haa..saja melekit-lekit di muka Mah..
(Ketawa)
MS : Mah…
Normah : Hem..
MS : Melekit-lekit di muka
Normah : Tadi abang kata makan limau nipis.
MS : Haa..
Normah : Abang kata, Mah kata guna limau nipis.
MS : Tak bau.
(Tak jelas..)
MS : Tapi dia punya melekit-lekit di muka
Normah : (Ketawa)
MS : Tau tak ? Macam Mah bersabun, lepas Mah sabun, air habis kena kan ? Jadi, kita tak cuci sabun, jadi melekit di muka. Bangun, abang tak cuci.
(Tak jelas…)
MS : Mah..pagi ni “sedap”
Normah : Tu lah kan!
MS : (Ketawa)
Normah : Kan..
MS : Hari ni “sedap” betul lah.
Normah : Selalu..selalu ?
MS : Selalu pun sedap.
Normah : Ha..kan!
MS : Tapi tak, tak macam biasa. Tapi hari ni “sedap”.
Normah : Emm..memang.
MS : Lekat di pipi-pipi, hidung, misai..Mah, tak cuci lagi.
Normah : Bang..
MS : Emm…three body
Normah : Heh..
MS : Bulu Mah lekat kat renkong.
(Tak jelas…)
MS : Tak..dia keluar dah. Okay bye ya.
Normah : Okay, bye.
MS : Ha..abang telefon semula lah. Okey Mah, abang telefon lagi ya. Hello…
Normah : Ya..
MS : Abang telefon lagi ya. Okey, bye.
Normah : Bye..

Keghairahan Mat Sabu bermain cinta dengan Normah telah membawa kesan negatif dalam hubungan Mat Sabu dengan isterinya yang juga bernama Normah.

Pada satu ketika, Mat Sabu telah menceritakan kepada Normah Halim (isteri Bukhari), tentang kegagalannya untuk bersatu dengan isterinya Normah kerana terlalu mabuk cinta dengan Normah Halim.

Rakaman Perbualan Kelima
MS : Mah..
Normah : Ya..
MS : Mah tak rindu ke Mah ?
Normah : Alah, tak payah tanya..
MS : Abang..hari tu balik..
Normah : Haa..
MS : Dah nak tinggal banyak hari kan..
Normah : Haa..
MS : Abang.. Kak Mah ajak “main” lah..
Normah : Ha..kenapa ?
MS : Tak pa lah. Dia ajak “main” lah. Dok tengah-tengah dalam keadaan nak main tu, Huda ketuk bilik. Ketuk bilik. Abang terkejutlah. Kote lembik terus, sampai tak boleh “main” langsung.
Normah : Abang patut pesan kat anak dia, suruh jangan ketuk, orang nak tidur.
MS : Dah…dia tak akan pesan. Tak perasan.
Normah : Syok sangat abang..
MS : Dak..dia ajak. Dah jadi lembik, tak naik, sampai tak boleh langsung.
Normah : Tak tahulah.
MS : Tak dak apa-apa.
Normah : Kalau dia ajak “main” macam mana boleh naik ?
MS : Emm..
Normah : Masa dia ajak “main” tu, abang boleh “naik” ?
MS : Boleh lah “naik” sikit-sikit. Lepas tu lembik terus.
Normah : Ulik-ulik sikit, boleh “naik”
MS : Ya la, dok teringat kat Mah.
Normah : Tu biasa lah.
MS : Sungguh Mah. Abang dah tak boleh “main” sana
Normah : Terpulang pada abang.
MS : Ha..
Normah : Tak kata apa haa..
MS : Dia kata tak apa. Awat teruk la ni. Jiwa lepas ke mana. Abang kata, nak buat macam mana, terkejut. Bukan terkejut, jiwa tak boleh..Mah..
Normah : Siapa kata ?
MS : Abang kata. Mah..Mah.. (suara mendayu-dayu)
Normah : Ya..
MS : Mah tak boleh keluar ke malam ni ?
Normah : Malam ni tak boleh. (suara berbisik)
MS : Ambillah. Abang malam ni dalam pekan ni..
Normah : Tak boleh keluar abang.

Setinggi-tinggi tupai melompat, akhirnya tersungkur juga ke bumi. Begitulah padah yang menanti Mat Sabu dan Normah Halim.

Hubungan sulit mereka akhirnya hampir telah terbongkar. Tetapi, dengan ketiadaan bukti yang kukuh, Bukhari, suami Normah tidak mengambil tindakan susulan.

Namun demikian, Normah dan Mat Sabu berpisah buat seketika kerana khuatir Bukhari akan menceraikan Normah sekiranya Normah enggan bersumpah dengan menjunjung Quran bahawa mereka tidak pernah bersetubuh.

“Ustaz” Mat Sabu telah meredakan keadaan tersebut dengan menyuruh Normah menjunjung Quran dan melafazkan sumpah palsu itu.

Demikianlah perwatakan Mat Sabu yang berselindung di belakang tabir imej Islam parti Pas.
Dengarlah perbualan Mat Sabu dengan Normah berkaitan perkara ini.

Rakaman Perbualan Keenam
Normah : Assalamualaikum
MS : Waalaikumusalam
Normah : Abang..Mah tak boleh cakap lama, dia ada, dia tak keluar lagi.
MS : Haa..
Normah : Dia tak keluar lagi. Abang..abang kena telefon Mah dalam pukul 10.00 macam tu..dia keluar.
MS : Tak boleh. Pukul 10.00 dekat-dekat sangat
Normah : Abang telefon pukul 1.00 lah.
(Tak jelas..)
MS : Dalam perjalanan balik.
Normah : Bang, Mah nak cakap dengan abang sebelum abang mari. Sebenarnya, abang jangan mari besok rumah ni. Abang duduk lah rumah abang besok. Tapi Mah nak jumpa abang.
MS : Pi cakap dengan dia.
Normah : Haa..
MS : Dia ugut nak tinggal kah ?
Normah : Dia suruh Mah junjung Quran.
MS : Hah!
Normah : Suruh Mah junjung Quran.
MS : Dia kata apa ?
Normah : Dia nak suruh Mah junjung Quran.
MS : Dia kata apa ?
Normah : Dia kata, sekiranya Mah tak buat apa-apa. Mah kata, Mah tak buat apa-apa. Sumpah..Mah sumpah lillah..lillah. Dia nak pergi ambil Quran, suruh Mah junjung Quran.
MS : Lepas tu ?
Normah : Mah kata Mah tak boleh sembahyang
MS : Habis…
Normah : Dia kata tunggu tiga..empat hari lagi. Nanti bila boleh sembahyang, dia suruh Mah junjung. Emm..Mah takut abang.
MS : Emm..
Normah : Mah takut.
MS : Haa..
Normah : Takut..
MS : Tak pa lah..tak pa lah..
Normah : Haa..
MS : Junjung dalam keadaan kita nak menyelamatkan keadaan, tak apa.
Normah : Mana tau..Abang..bang, esoklah abang telefon.
MS : Tak apa..tak apa
Normah : Hah..
MS : Tak apa..
Normah : Mah banyak nak cakap dengan abang. Bang..
MS : Haa..
Normah : Mah nak cakap dengan abang
MS : Emm..
Normah : Faham tak ?
MS : Faham
Normah : Dengar tak ?
MS : Junjung Quran
Normah : Hem..
MS : Mah kata apa..berani ?
Normah : Mah tunjuk macam Mah beranilah.
MS : Ha..
Normah : Mah tunjuk macam berani
MS : Ha..berani, kena buat tak ada apa-apa
Normah : Ya
MS : Haa..
Normah : Alah..tak berani..
MS : Tak apa
Normah : Nak buat macam tu
MS : Tak apa..tak apa. Lepas tu kita tengoklah macam mana. Tak apalah, nanti abang telefon lagi, okey naa.
Normah : Ha.
MS : Haa..
Normah : Abang..
MS : Hah..
Normah : Mah nak jumpa dengan abang besok.
MS : Ha
Normah : Nak jumpa dengan abang besok.
MS : Hah..
Normah : Abang, nak jumpa.
MS : Okey, telefon dulu naa.
Normah : Besok.
MS : Okey, baik.
Normah : Hah..petang
MS : Kalau boleh tengah..tengahari. Cuba tengok lah.
Normah : Abang..
MS : Hem..
Normah : Abang, Mah nak jumpa
MS : Cuba ya.
Normah : Okey, bye.
MS : Assaalamualaikum
Normah : Waalaikumusalam

Apa pun helah Mat Sabu dan Normah untuk mengaburi mata Bukhari dari melihat kecurangan mereka, namun bangkai yang busuk tidak mungkin dapat disembunyikan.

Pada 31 Januari 1995, Mat Sabu telah ditangkap atas tuduhan berkhalwat dengan Normah Halim di bilik 121, Hotel Perdana, Kota Bharu, Kelantan.

Walau bagaimanapun, mereka telah dibebaskan oleh mahkamah kerana pihak pendakwaan tidak berupaya membuktikan khalwat.

Ini bermakna, khalwat tidak berlaku. Ia sekadar menunjukkan kegagalan pihak pendakwaan sahaja.

Kegagalan ini berpunca dari masalah kekeliruan saksi pendakwa dan bukannya dari segi fakta.

Pada hakikatnya, Mat Sabu tetap ditemui berdua-duaan dengan Normah di dalam bilik hotel.

Pada waktu itu, Mat Sabu dalam keadaan memakai kain pelikat sahaja serta berbaju kemeja yang mana butang bajunya pun tidak sempat dikenakan. Normah pula dijumpai dalam keadaan tidak bertudung.

Setelah Pegawai Pencegah Maksiat memasuki bilik hotel itu, Normah diberi peluang untuk memakai anak tudungnya, kemudiannya kain tudungnya dan seterusnya menyarung balik cincin, jam tangan serta sepatunya.

Faktor-faktor ini tidak dipertikaikan di mahkamah. Kes dibuang atas alasan teknikal dan bukannya kerana fakta-fakta kes yang jelas lagi nyata. Adakah ini sistem agama Islam yang diimpikan oleh kerajaan Pas yang memerintah negeri Kelantan ? Adakah ini yang dikatakan pucuk pimpinan parti Pas sebagai perjuangan untuk menegakkan keadilan ?

Dalam usaha untuk menegakkan benang basah, Mat Sabu dan Normah telah diarahkan pucuk pimpinan parti Pas supaya melancarkan beberapa siri ceramah atau roadshow untuk mempertahankan kewibawaan mereka serta menafikan kemungkaran yang telah mereka lakukan.

Inilah wajah parti Pas yang sebenarnya. Ahli-ahli parti ini sebenarnya terdiri dari kalangan manusia biasa sahaja yang tidak sunyi dari melakukan dosa. Tetapi, apa yang tidak dapat diterima oleh masyarakat ialah, parti ini telah cuba untuk mengaburi mata rakyat terhadap kemungkaran yang telah dilakukan oleh seorang ahlinya.

Dengan menutup kes khalwat Mat Sabu ini, Pas jelas menjelaskan imej Islam untuk kepentingan politik sahaja dan tidak mendukung hukum-hukum Islam dengan ikhlas.

Saksikanlah pembohongan Mat Sabu dalam ceramahnya di Kg Sena, Pauh Arau, 22 April 1995 di mana dia tidak menafikan berdua-duaan dengan Normah tetapi menyalahkan saksi pendakwaan. Dan ingatlah, bahawa penafian Mat Sabu ini direstui oleh pucuk pimpinan parti Pas serta juga pentadbiran kerajaan Pas Kelantan.

Apakah yang dilakukan Mat Sabu dan Normah sehingga kain tudung, cincin dan jam tangannya ditanggalkan ? Adakah situasi di mana Mat Sabu dan Normah didapati bersekedudukan dalam keadaan sunyi lagi tersembunyi dengan sebahagian pakaian itu tertanggal, halal atau haram ? Bolehkan Mat Sabu menghalalkan perkara yang haram ?

Inilah perwatakan Mat Sabu yang sebenarnya. Seorang yang disanjugi oleh para penyokong Pas. Seorang yang berselindung di sebalik imej Islam Pas tetapi sanggup menodai kepercayaan seorang sahabat dengan menggoda isterinya.

Adakah manusia sebegini yang akan anda pilih sebagai Wakil Rakyat anda ? Adakah dia berhak untuk mengecam akhlak atau moral orang lain ? Adakah anda ingin menjadikan dia sebagai pemimpin umat Islam ?

Mengapakah tokoh-tokoh Pas yang lain seperti Fadzil Noor dan Hadi Awang berdiam diri dan tidak mengecam perbuatan Mat Sabu ini ? Atau adakah mereka merestui kelakuan buruk itu dan sekaligus bersengkokol dengan perbuatan maksiat demi percaturan politik ?

Jika demikian, masih terdapatkah watak-watak lain seperti Mat Sabu ini di kalangan para pemimpin Pas ?

Sila dengar suara Mat Sabu di dalam video tersebut di sini...

4 Cili Kasi Taruk... SPRM Akan Siasat Pendapatan Parpukari RM80K Sebulan...


Aku dah cakap mulut tu jangan kurang hajar buruk padahnya... Jangan salahkan kawan-kawan pula bila kawan tembak lu bro... Sebagai peringatan, lain kali hormatlah kawan-kawan sikit... Kalau makan tu jangan la makan sorang-sorang...


Hah.... aku dengar cita SPRM sedang buru parpukari sekarang ni... tu la padahnya pandai makan tak reti nak simpan... lepas tu tayang kat semua orang yang kau ada itu, ini....

Hahh.. ambik.. belagak sangat semua orang ko nak palam kan.... Sekarang rasakan....

Ko makan la sorang-sorang sampai buncit hahahaha...

Berikut pula adalah maklumat peribadi parpukari yang dibongkarkan oleh blogger pembangkang... apa kes ni bang? sampai terbongkar semuanya...

Nama Penuh: Mohamad Salim bin Iskandar.
Nama Samaran: Parpukari
Blog : www.parpukari.blogspot.com/
Nombor IC: 730709-08-5123
Nombor A/C Maybank: 114124062908

Persoalanya sekarang... sape yang bayar dia ni? 
p/s: memang ramai blogger berbulu dengan kimia berbulu ni....

1 Isu Gereja: Umno Selangor Fail Saman RM10 Juta Terhadap Mustafa Ali

Telajak perahu boleh di undur, telajak kata badan binasa... Gara-gara tabur fitnah sana sinun di bulan puasa Setiausaha Agong PAS di saman RM10 Juta.

UMNO Selangor pada Rabu, memfailkan saman terhadap Setiausaha Agong Pas, Datuk Mustafa Ali, akhbar Harakah dan empat lagi yang didakwa memfitnah parti itu melalui satu artikel bertajuk 'Pas akan dedah bukti, UMNO main peranan operasi JAIS'.

Saman itu difailkan oleh Setiausaha Badan Perhubungan UMNO Selangor, Datuk Seri Ir. Mohd. Zin Mohamed di Pejabat Pendaftar Mahkamah Tinggi di sini.

Mengikut writ saman, plaintif menuntut ganti rugi sebanyak RM10 juta, serta lain-lain perintah mahkamah berhubung penyiaran artikel itu dalam Harakah edisi 19-21 Ogos lalu

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

0 Pemuda Berjaya Daftar 8,000 Ahlinya Sepanjang Program JOM Ramadhan


Pemuda UMNO berjaya mendaftarkan 8,000 anggotanya sebagai pengundi pada program JOM Ramadhan yang berlangsung di bulan Ramadan sehingga Aidilfitri minggu lepas.

Pengerusi Biro Pemilih dan Keahlian Pemuda UMNO, Hisamuddin Yahya berkata angka itu satu pencapaian memberangsangkan, sekali gus menambah keyakinan dapat mendaftarkan baki 51,000 lagi dalam masa terdekat.

Jelas beliau lagi Sabah mencatatkan jumlah anggota paling ramai belum mendaftar sebagai pemilih, iaitu kira-kira 21 peratus daripada angka tersebut.

“Perak dan Selangor pula masing-masing mencatatkan sekitar sembilan peratus”, katanya.

Beliau berkata Ketua Pemuda UMNO Sabah, Awang Kading telah memulakan usaha untuk mendaftar kira-kira 20,000 anggotanya.

Selain itu tambahnya lagi Pemuda UMNO juga bercadang untuk menghantar pasukan khas keSabahbagi membantu proses pendaftaran tersebut, terutama di kawasan pedalaman.

2 500 Penduduk Bukit Kepong Marah Mat Sabu #marxsabu


Lebih 500 penduduk berhimpun di Bukit Kepong bagi membantah kenyataan Timbalan Presiden Pas, Mohamad Sabu yang mempertikai perjuangan pasukan keselamatan negara dalam peristiwa serangan komunis ke atas Balai Polis Bukit Kepong.

Para penduduk yang lengkap dengan sepanduk serta kain rentang yang mengecam tindakan Mohamad atau Mat Sabu itu berkumpul di hadapan tapak sejarah Balai Polis Bukit Kepong sebelum berarak ke pekarangan gerai Majlis Perbandaran Muar (MPM) Bukit Kepong.

Mereka kemudiannya menjayakan Majlis Semarak Merdeka Parlimen Pagoh yang dianjurkan bersama Pusat Khidmat Ahli Parlimen Pagoh, Jawatankuasa Penyelaras Mukim-Mukim (JPMM) Dewan Undangan Negeri Bukit Serampang, Jabatan Hal Ehwal Khas (JASA) Negeri Johor, Biro Penerangan UMNO Bahagian Pagoh dan penduduk kampung mukim Bukit Kepong.

Terdahulu, laporan polis bagi mengecam kenyataan Mat Sabu itu dibuat oleh waris keluarga anggota keselamatan yang terkorban dalam peristiwa Bukit Kepong, wakil penduduk Bukit Kepong dan wakil Persatuan Bekas Tentera Cawangan Muar di Balai Polis Lenga.

Hadir sama mengiringi mereka membuat laporan polis itu adalah Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Bukit Serampang, Tahir Taat; ADUN Jorak, Datuk Dr. Shahruddin Mohd. Salleh, Senator Noriah Mahat dan Senator Mohamed Ezam Mohd. Nor.

Menurut Tahir yang juga Timbalan Ketua UMNO Bahagian Pagoh, tiada siapa boleh menafikan fakta sejarah mengenai perjuangan dan pengorbanan pasukan keselamatan negara yang menentang pengganas komunis bagi memelihara keamanan negara.

Katanya, sejarah kemerdekaan negara yang dipelopori oleh UMNO juga tidak boleh dipertikai kerana parti itu telah membawa negara mencapai kestabilan, keamanan serta kemajuan.

“Hari ini perjuangan bangsa cuba dinafikan pembangkang untuk meraih sokongan sehingga tergamak memadam sejarah perjuangan negara semata-mata untuk mendapatkan undi,” katanya ketika berucap pada majlis tersebut.

Kata Tahir lagi, kenyataan yang dibuat oleh Mat Sabu itu sememangnya menampakkan pemimpin Pas tersebut sebagai dungu sejarah dan semua pihak perlu bangkit untuk menyatakan bantahan supaya sejarah negara tidak cuba dipadamkan sewenang-wenangnya.

Dalam Majlis Semarak Merdeka yang diadakan hari ini, pelbagai pengisian dilakukan termasuk pantomin peristiwa Bukit Kepong, pameran peristiwa Bukit Kepong dan ceramah umum oleh Mohamed Ezam.

Program tersebut diadakan dengan matlamat menyemarakkan semangat patriotik dan mengenang perjuangan anggota pasukan keselamatan bagi mempertahankan kemerdekaan negara sehingga ramai yang terkorban.

Tuesday, September 13, 2011

0 Update: Lim Guan Eng... Apologise or We Sue For RM30 Million


Penang Umno is demanding an apology from Penang Chief Minister Lim Guan Eng for allegedly accusing that Penang Umno was behind street demonstrations held outside his office and on the Penang Bridge on July 1 and an arson attempt at Penang DAP's office on Aug 17.

Its chief Datuk Zainal Abidin Osman said Penang Umno had sent a notice to Lim demanding an apology within seven days failing which Penang Umno would initiate a RM30 million defamation suit against him.

"If we win the case, we will use the money to help needy people like orphans and single mothers," he told reporters here Tuesday.

He said Penang Umno was not involved in the demonstrations or the arson attempt and that Lim's alleged accusations had tarnished the image of Penang Umno and Umno.

“We call on the police to carry out a thorough, free, fair and without-fear-or-favour probe,” he added.


UMNO P.Pinang Saman Lim Guan Eng RM30 Juta

0 UMNO P.Pinang Saman Lim Guan Eng RM30 Juta


UMNO Pulau Pinang hari ini akan saman RM30 juta kepada Lim Guan Eng DAP diatas pelbagai fitnah yang dilontarkan terhadap UMNO Pulau Pinang.

Pengerusi Perhubungan Umno Pulau Pinang Datuk Zainal Abidin Osman berkata, kita ada bukti kukuh dan juga berharap pihak polis akan siasat dibawah kes jenayah S 499/500 kanun keseksaan.

3 Inilah Yang Rakyat Mahukan: Penerangan Dan Cadangan Ketua Pemuda UMNO Mengenai Cukai Pra Bayar


Ramai rakan-rakan Twitter tanya kenapa tidak dimansuh terus service tax untuk perkhidmatan pra-bayar. Kenapa hanya ditangguh? Saya cuba jelaskan. Cukai perkhidmatan lima peratus ini dikenakan sejak tahun 1998 kepada semua syarikat telco. Cuma (selama ini) telco telah tanggung cukai ini tanpa dialihkan kepada penguna.

Cukai ini telah dibayar kepada kerajaan oleh telco tanpa dialihkan tanggungan tersebut kepada pengguna sebagai tambahan kos pembelian produk. Isu terkini timbul bila Kerajaan naikkan service tax ke enam peratus. Maka telco mengambil peluang alihkan semua kos pada pengguna (lima peratus asal + satu peratus baru)

Bagi telco hujah mereka mengapa dikenakan cukai dua kali: cukai korporat DAN kena tanggung cukai perkhidmatan yang patut dibayar pengguna.

Jadi kerajaan melalui Datuk Seri Rais Yatim runding supaya perkara ini ditangguhkan dulu. Kenapa tidak dimansuhkan terus?

Sebab sekiranya dimansuhkan, kerajaan hilang pendapatan. Dan pendapatan ini dibayar oleh telco, bukan pelanggan pun.

Oleh yang demikian, walaupun tidak dimansuhkan ia tidak bebankan rakyat sebab balik pada senario asal iaitu syarikat telco yang bayar dan Kerajaan peroleh cukai. Saya antara yang bantah cukai ini dialih kepada pengguna. Tidak munasabah dalam keadaan ekonomi hari ini juga terlalu mengejut.

Isu cukai senang dimanipulasi dan perkara yang sedikit rumit (untuk) difahami. Sepatutnya penerangan dibuat dulu. Cakap ini tanggungan pengguna sebenarnya. Lepas tu adakan pelan peralihan. Tiga tahun kedudukan sama. Lepas tu satu peratus dulu dialih kepada pengguna.

Setiap tahun mungkin ada tambahan satu peratus. Ada jadual jelas. Dan buat pengecualian total untuk pelajar contohnya. Barulah mudah diterima. Cuma cadangan dari Ketua Pemuda kerdil tapi saya percaya tidak akan mengejutkan dan meletup seperti isu hari ini. Wallahualam.-12/9/2011

NOTA PENGARANG: Kenyataan ini berasal dari tweet Saudara Khairy Jamaluddin dan diemailkan kepada agendadaily oleh brojinggo@gmail.com (aku ler..)

6 HOT: Gambar Pelakon Awan Dania 2 Cium Mulut Tersebar Di Internet... #barai

Ini aksi ala-ala Mat Sabu dan Normah...

Macam PAS pianngggg la artis ni.... Comolot pun nak ambik gambar? Hah... terimalah padah diatas perbuatan bodoh ini...  


Gambar-gambar ini dipetik daripada laman blog selebriti tempatan. Memang agak susah kita mengira bagaimana gambar 'superprivacy' ini begitu tersebar diluas di internet. Memandangkan ianya mengambil kira soal maruah dan pribadi diri. Siapa gambar dibawah ini? dia adalah pelakon Awan Dania 2, singaktan namanya QWH...

Kalau dapat kat Anwar Ibrahim ni... Dua-dua lobang dia taji....


PAS kata tak pa.. biaq pi laaaa... gambar, pita video mana boleh pakai.... 
kalau tak ada 4 saksi... na... Nasihat aku kepada adik-adik manis zaman sekarang, jangan lah tiru aksi bangang ini... cuba fikirkan dalam hal ini sape yang best dan untung? mamat tu jugak yang untungkan... korang dapat apa? #barai 
 

POLITIK HARIAN Copyright © 2013 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates