Friday, March 27, 2020

Video Tular - Sekumpulan Lelaki India Berkeras Dengan Polis !

Video tular sekumpulan lelaki berbangsa India yang degil dengan arahan Perintah Kawal Pergerakan (PKP) mengundang pelbagai reaksi netizen…

Berikut diantara ulasan netizen di media sosial.
———————————————

1. Arahan duduk dalam rumah. Bukan lepak depan rumah. Memang kena tangkap lah jawapannya. Orang TPP bukak mata. Jgn melepak depan rumah. Komen jagan perkauman ya. Sama je degil melayu cina India dan bumiputera.

2. Tengok rakyat degil mcm ni!! siap nak melawan pihak berkuasa, bagus tangkap masuk lokap je, ceritanya kena tegur suruh lepak dalam rumah tetapi lelaki india itu melawan dengn polis itu.. kalau macam ini kes covid19 confirm meningkat.

3. Jenis yang degil tak mau ikut arahann. Bila polis datang maki-maki polis... PDRM dah bagi arahan duduk dalam rumah... Bukan duduk depan rumah…tak faham bahasa malaysia ke...

4. Lagi tujuh lelaki India kena tangkap malam ni. Dah seminggu arahan keluar suruh duduk rumah, sibuk jugak nak keluar melepak, mabuk-mabuk. Abg tak kuasa dah nak memekik2 jadi diva AA suruh dok dlm rumah. Ni je makan dia. Kepada yang masih degil tu, kalau nak merasa bercuti dalam kandang besi, silakan la merayap tak tentu hala. Jumpa dgn abg, SIAP !!!..

* For everybody info, this is not about racist.. ada ygan tanya kenapa hanya India sahaja yg ditangkap.. untuk makluman, hanya individu2 yang tidak patuh pada arahan PKP sahaja yang akan ditangkap.. mereka2 yang ditangkap ni kerana berkumpul dan minum arak serta cuba pukul anggota RELA yang membantu mengawal sepanjang PKP dikuatkuasakan.. so, sape2 yang masih patuh pada arahan PKP, tidak merayau2 atau berkumpul beramai2, jangan risau.. just stay at home.. 
————————————————————

[ Jika anda menyukai video ini mohon [SUBSCRIBE] [SHARE] dan [LIKE] sebagai tanda sokongan anda kepada saya. Sokongan anda amat saya hargai. Terima kasih.1 comment:

Anonymous said...

Kuatkuasa undang2,...demi uk kepentingan keselamatan sejagat dan negara. Persetankan mereka yg degil @ kepala batu. Rotan je ,mcm Polis India....Polis Singapura tegas klu insiden mcm ni trus tangkap dan sumbat dalam penjara.