Saturday, December 19, 2009

Bloggers Pro KJ, Kembali Kepada Perjuangan Asas


Bloggers Pro Kerajaan di semua peringkat perlu kembali kepada perjuangan asas bagi memastikan Barisan Nasional (BN) terus kukuh dan terus memerintah negara. Kesemua pihak digesa memberi sokongan padu kepada Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak yang mengilhamkan konsep 1 Malaysia kerana konsep itu dikatakan menuntut kerjasama dan penglibatan seluruh rakyat Malaysia.

Kepada perjuang-perjuang PRO KJ saya menyeru agar sahabat sahabat sekalian membuat genjatan senjata dan kembali ke perjuangan asas! Menentang Pakatan Pembangkang! Kita sudah kesuntukan masa untuk menghadapi Pilihanraya yang akan datang. Sebaiknya gunakanlah senjata terbaik dan kepakaran yang sedia ada untuk menjahanamkan Pakatan Pembangkang dialam cyber ini!!!

Para sahabat sekailian sudah tiba masanya kita menumpukan kepada peperangan yang sebenarnya dialam cyber ini, iaitu menghancurkakan Pakatan Pembangkang! Apa yang penting kepada kita ialah kembali kepada perjangan asas iaitu untuk perpaduan BN sebagai satu landasan untuk terus memerintah negara seterusnya menyatupadukan masyarakat.

Dengan ini saya menyokong penuh atas RESOLUSI yang dikeluarkan oleh BPN dan atas tanggungjawab sebagai pembela AGAMA, BANGSA dan NEGARA!!

Usaha menjayakan penyatuan bloggers dan masyarakat perlu diutamakan dan bukannya berbalah, berpecah dan bertelingkah disebabkan perkara yang tidak membolehkan parti itu bersatu.

Justeru itu dengan rendah diri saya menyeru kepada semua bloggers Pro KJ atau mana-mana pihak sekali pun ayuh kita rapatkan barisan!!!
GEMPUR ! GEMPUR ! GEMPUR!!!!!!!


Thursday, December 17, 2009

Edisi Khas :Resolusi BPN Untuk Boikot Blogger Biadap terhadap Pemimpin Pilihan Rakyat !!!


1. BPN memandang serius saranan Perdana Menteri di laman 1Malaysia ( di sini ) yang mahukan blogger mengamalkan kod etika yang boleh menjadikan mereka dihormati oleh semua pihak. Antaranya :


• Be honest and fair in gathering, reporting and interpreting information

• Never plagiarise

• Identify and link to sources whenever feasible

• Never publish information they know is inaccurate - and if publishing questionable information, make it clear it's in doubt

• Distinguish between advocacy, commentary and factual information

• Admit mistakes and correct them promptly

• Show good taste. Avoid pandering to lurid curiosity

• Explain each blog's mission and invite dialogue with the public over its content and the bloggers' conduct

• Disclose conflicts of interest, affiliations, activities and personal agendas

• Abide by the same high standards to which they hold others

2. BPN telah mengenalpasti ada blogger yang menzahirkan sokongannya kepada Kerajaan/BN namun masih mengamalkan budaya 'kotor' dalam menjadi seorang blogger. Termasuklah mengugut PM jika melantik individu tertentu menjadi anggota kabinet dan mengutuk Ketua Pemuda UMNO yang telah dipilih oleh perwakilan sehingga menimbulkan polemik sesama blogger yang berjuang membela negara.

3. Budaya ini sangat tidak sihat di dalam usaha Perdana Menteri untuk mendapatkan kembali sokongan rakyat dan sebagai Blogger Pembela Negara kami tidak akan membiarkan blogger seperti ini berada di dalam senarai blog di kalangan 85 ahli BPN termasuk 22 Penyokong BPN. Usaha ini juga akan disokong oleh blogger-blogger yang lain kerana mereka juga meminta BPN memainkan peranan yang berkesan di dalam mengatasi masalah yang semakin membarah ini.

4. Untuk itu BPN mendesak blogger yang dimaksudkan agar berhenti dengan segera dari terus menggunakan pendekatan kasar, kesat di dalam mengkritik/ memalukan pemimpin tertentu termasuk menggunakan perkataan ugutan terhadap Perdana Menteri sehingga menimbulkan suasana tidak sihat di kalangan blogger yang pasti akan menjejaskan usaha ke arah mencapai kemenangan di PRU akan datang.

5. Jika tidak, maka kami terpaksa mengambil tindakan tegas dengan mengeluarkan blog-blog mereka yang melampau dari senarai blog kami dan meminggirkannya dari terus berada bersama kumpulan yang membela agama, bangsa dan negara. Tempoh diberikan sehingga 17 Disember Khamis 11.59 malam pada 1 Muharam 1431.

Mereka juga perlu meminta maaf kepada semua pihak yang dihentam dan memadamkan semua artikel yang telah mengguris perasaan sebilangan pihak yang lain di dalam UMNO dengan kadar segera.

Semoga kita akan menjadi blogger yang menyatukan rakyat berbilang bangsa dan agama dan menolak sebarang bentuk provokasi yang boleh menjejaskan keamanan yang kita kecapi selama ini khasnya di alam siber.

Sekian, terima kasih !Yang benar,

Panglima Perang Cyber
http://penembak-tepat.blogspot.com

harap dapat disebarkan oleh rakan-rakan samada geng BPN atau bukan !!!

Tuesday, December 15, 2009

Melayu Jangan Mudah Lupa!!!Wahai saudaraku...

Janganlah bersedih atas kecelakaan dan musibah yang menimpa. Yakinilah kemarau yang panjang akan berakhir jua dengan hujan, begitulah juga dengan ujian yang bertubi-tubi datang melanda. Janganlah kita meletakkan diri kita sebaris dengan Bani Israel yang mudah lupa akan nikmat yang Allah berikan tatkala ada musibah yang menimpa diri mereka.

Sesungguhnya kebaikan orang-orang terpilih itu adalah karana renungan dan pemikiran yang dalam. Sedangkan rosaknya orang-orang yang jahat disebabkan karana sama sekali tak memiliki visi ke depan.

Tugas kita adalah mengalirkan kasih sayang Allah pada seluruh ummat manusia, dan mencegah angkara murka dari tangan-tangan yang rakus yang menginginkan kuasa tanpa sebab apa-apa.

Sesungguhnya TS Khalid adalah antara Melayu yang mula lupa asal usulnya. Peringatan kepada kita semua, janganlah kita mudah lupa diri dan janganlah kita masih lagi memecah belah sesama satu agama dan bangsa kita...