Thursday, September 17, 2009

Kj terjemahkan teguran Tun sebagai teguran orang yang berpengalaman
Dalam sesi soal jawab antara KJ dengan tetamu pada malam berbuka puasa KJFC beliau telah ditanya dengan berbagai bagai soalan yang spontan oleh bloggers dan juga ahli KJFC dan beliau juga menjawab soalan soalan dengan selamba. Antara soalan yang ditanya oleh bloggers adalah tentang perasaan KJ terhadap Tun Mahahthir Mohammad yang selalu menekan beliau. Menurut bloggers yang memberikan soalan , jika kita lihat , politik KJ tidak kurang juga hebatnya, kerana bagi orang yang ditekan oleh Tun Mahahthir jarang sekali dapat survive tetapi KJ terus mendapat sokongan.

Menurut KJ sewaktu dia mula pulang ke tanah air , sekitar masa kebangkitan Reformasi , kebanyakan pelajar pelajar IPTA dan IPTS ketika itu ramai yang memilih untuk menyertai kumpulan reformasi dan memilih Anwar Ibrahim dari pada memilih Tun Mahahthir. Sebagai seorang pelajar dari kumpulan pelajar pengajian tinggi Khairy bebas untuk membuat pilihan beliau pada masa itu bagi memilih Tun Mahahthir atau Anwar Ibrahim. Tanya Khairy kepada hadirin pada malam itu. Saya pilih siapa? Saya pilih untuk menyertai UMNO dan ketika itu Tun Mahahthir adalah Presiden UMNO. Kenapa saya memilih Tun Mahathir dan bukan Anwar Ibrahim ? diikuti dengan tepuk gemuruh para hadirin.

Ayah saya seorang pegawai kerajaan yang bertugas diluar negara, kami banyak berpindah dari satu negara hingga lah ke satu negara. Sewaktu di Jepun , Ketika itu saya telah bertemu dengan Mukhriz Mahahthir yang mana ketika itu usianya dalam jangkaan belasan tahun dan sedang menuntut di Jepun.Keluarga saya juga berpeluang bertemu dengan Tun Mahathir dalam usia yang muda itu dan ayah saya adalah antara pegawai kerajaan dibawah pemerintahan Tun Mahathir. Saya mengenali Mukhriz sebelum perwakilan pemuda UMNO mengenali beliau lagi. Itulah setiap kali beliau mem,buka mulut dan bercakap mengenai saya , saya tidak akan memberikan respons dan menterjemah kan apa saja yang keluar dari mulut beliau adalah merupakan kata kata orang yang lebih dewasa dan merupakan satu teguran orang yang berpengalaman dan pangkat ayah kepada beliau.

Beliau juga menyeru kepada bloggers bloggers di tanah air ini agar berhenti bertelagah sesama sendiri dan ini merupakan satu kerugian dan simpan tenaga dan idea idea untuk digunakan bagi melawan pihak pembangkang. Kita memerlukan tenaga dan sumbangan bloggers pada pilihan raya Bagan Pinang . Apa gunanya kita bertelagah sesama sendiri dan yang menafaatkan pertelagahan kita adalah pembangkang.

Khairy yang begitu simple pada malam itu berbangga kerana dapat bersama dengan satu kumpulan yang lain, satu kumpulan dari alam siber dan kini bersua dalam dunia realiti. Beliau kagum dengan usaha beberapa pengerak yang telah mengerakkan KJ Fan Club kerana menurut beliau yang ada fan club ini hanya lah artis dan ahli sukan sahaja , bukan ahli Politik. Beliau juga tidak mencampuri langsung majlis malam berkenaan dan juga usaha penubuhan KJFC dan pada malam berkenaan beliau telah diundang untuk menjadi tetamu kehormat majlis pertama KJFC. Sumber ~ KJFC

Program berbuka puasa dengan KJFC meriah

Bertempat di Equestrian Centre, Mt Kiara semalam. KJFC telah mengadakan majlis berbuka puasa dengan ahli KJ FC seluruh Malaysia .

Tetamu kehormat yang di undang adalah Khairy Jamaluddin , Ketua Pemuda UMNO Malaysia merangkap ahli Parlimen Rembau serta Pengerusi Pemuda BN. Majlis yang dihadiri oleh dua ratus lebih ahli KJFC (Khairy Jamaluddin Fan club) berjalan dalam suasana yang meriah tanpa protocol . Majlis bermula dengan Berbuka Puasa , Solat Maghrib , ucapan dari Presiden KJFC, Sdr Norhisham yang dikenali dengan Bro Jinggo dan kemudian ucapan Khairy Jamaluddin serta sesi soal jawab yang hangat,

Banyak soalan soalan yang telah ditanya dan di jawab oleh Khairy Jamaluddin secara spontan.Khairy menghabiskan masa selama dua jam untuk menjawab semua sialan yang diajukan kepada beliau.

Khairy yang menyatakan bahawa belia tidak langsung terlibat denga penubuhan KJFC dan langsung tidak terlibat dalam pengajuran majlis berbuka puasa ini merasa kekok juga apabila dijemput oleh Presiden FC kerana sebelum ini beliau tidak pernah menyangkakan bahawa ahli Politik juga ada Fan club, atas usaha beberapa individu, Fan club ini berjaya ditubuhkan. Setahu beliau sebelum ini hanya artis sahaja yang mempunyai Fan Club. Walaubagaimana beliau mengucapkan syabas kepada pengajur dan kepada mereka yang berjaya menubuhkan Fan club ini dan berharap ianya akan menjadi acara tahunan kerana bagi beliau ini adalah satu perjaumpaan yang baik kerana dengan perjumpaan ini beliau telah berkesempatan bertemu dengan mereka dari kumpuklan sasar yang baru yang belu beliau ketemui sebelum ini,. dari kumpulan siber.

Ramai juga bloggers yang hadir dan kumpulan yang hadir ini adalah kumpulan yang bersemangat One Malaysia terdiri dari tiga kaum Cina Melayu dan India. Program ini bolehlah disifatkan satu kejayaan kepada KJFC dan ini adalah merupakan program yang pertama di anjurkan oleh mereka. Majlis diakhiri dengan sesi bergambar pada jam 10.30 malam.

Untuk menjadi ahli KJFC sila klik disini http://www.facebook.com/group.php?gid=134165467813&ref=nfUCAPAN DI MAJLIS BERBUKA PUASA BERSAMA KHAIRY JAMALUDDIN FAN CLUB (KJFC)


Assalammualaikum wbt…
Salam Perjuangan dan salam sejahtera.

Terima kasih kepada Tuan Pengerusi Majlis, Saudara Zikri Azmi

Yang diraikan, Yang Berhormat Khairy Jamaluddin, Ketua Pemuda UMNO Malaysia, Pengerusi Pemuda Barisan Nasional dan Ahli Parlimen Rembau,

Yang berusaha, ahli ahli jawatankuasa Kelab Penyokong Khairy Jamaluddin (KJFC),

Datuk-datuk, datin-datin,

Rakan rakan media dan bloggers,

Tuan-puan ahli-ahli KJFC hadirin hadirat sekalian,

Pertama sekali syukur ke hadrat ilahi kerana dengan limpah kurnia-Nya dapat kita berkumpul hari ini bagi sama-sama mengadakan majlis berbuka puasa anjuran KJFC.

Sepertimana yang kita ketahui, ini adalah program pertama semenjak KJFC ditubuhkan pada 21 July 2009. Dan saya selaku Presiden KJFC berbangga melaporkan bahawa dalam masa singkat ini KJFC sudahpun mempunyai lebih kurang 2000 ahli.

Pemimpin datang dan pergi. Pemimpin juga silih berganti. Namun setiap pemimpin yang dipilih pasti akan membantu kerajaan meneruskan agenda negara.

Ke arah itu, sejak penubuhan KJFC di platform Facebook ini, pelbagai topik perbincangan telahpun disentuh, semuanya berkisar ke arah penambahbaikan kepimpinan atau "governance" demi kepentingan rakyat. Tidak kurangnya pula cadangan cadangan yang telah dan akan terus disalurkan kepada YB KJ kita sendiri, sebagai suara rakyat akar umbi melalui alam maya.

Dan perkara ini amat berkesuaian dengan budaya kepimpinan dalam alaf ke-21 di mana teknologi maklumat membolehkan jurang di antara pemimpin dan rakyat diperkecilkan - barulah pemimpin menjadi suara rakyat, parti politik menjadi nadi negara yang sebenar.

Maka dengan kesedaran ini, KJFC tidak akan berperanan semata mata tukang sorak buat YB Khairy, dan saya percaya YB Khary pun tidak mahu tukang sorak semata-mata, yang tidak membawa nilai tambah kepada kepimpinan beliau. Sebaliknya, KJFC beraspirasi menjadi mata dan telinga YB Khairy dan menjadi pergerakan menyokong dan membantu kepimpinan YB Khairy melalui cadangan, perbincangan dan pelbagai lagi wadah serta kaedah yang kreatif.

Dari persepktif yg labih luas pula...Penubuhan KJFC ini bukan sekadar untuk mengumpulkan para penyokong YB Khairy Jamaluddin tetapi juga bertujuan untuk:

1)Mengeratkan persahabatan dengan semua disamping menyatukan pendapat dan idea masing-masing.
2)Memupuk semangat harmoni dan SETIAKAWAN dikalangan ahli.
3)Menyatukan minat dalam politik antara bloggers dan para ahli
4)Mengukuhkan concept 1MALAYSIA melalui aktiviti yang akan dijalankan.
5)Mengadakan aktiviti sosial dan kebajikan.

Hadirin yang dihormati, semua ini tidak akan dicapai seandainya saya tidak mendapat kerjasama dari semua ahli. Ribuan terima kasih pada mereka yang sentiasa memberi sokongan dan galakan terhadap penubuhan kelab ini.Terima kasih juga kepada mereka yang sentiasa mengisi ruang Face Book KJFC dengan pelbagai isu dan cadangan..., saya amat menghargai.

InsyaALLAH, pihak kami sedang berusaha untuk mengumpulkan para ahli melalui aktiviti-aktiviti yang telah dirancang. Ianya akan dimaklumkan kelak.

Hadirin yang dihormati,

Sekali lagi ribuan terima kasih pada yang hadir.Yang tidak berkesempatan, mudah-mudahan akan berpeluang pada aktiviti yang lain.

Bagi pihak pengurusan majlis, saya memohon maaf andaikata ada terdapat sebarang kelemahan dalam penganjuran MAJLIS BERBUKA PUASA kali ini.

Pada yang dikasihi,YB KHAIRY JAMALUDDIN terima kasih kerana sudi meluangkan masa pada majlis yang sederhana ini. Kami doakan YB Khairy akan diberikan kesihatan yang baik agar dapat terus berbakti kepada masyarakat. Kami akan terus menyokong YB Khairy kerana nawaitu kami yang mahu melihat YB Khairy terus gagah di persada politik tanah air.


'Duduk termenung di tepi jeti,
Menunggu ikan naik ke darat,
Selagi hayat menabur bakti,
Hasilnya nanti tuai di akhirat.

Kepada YB Khairy,

'Hangat tidak berapi,
Sejuk pula tidak berair'
Kasih kami pada YB Khairy tidak bertepi,
Sayang kami pada YB Khairy tidak berakhir!!

Sekian. Assalamualaikum wbt….

Monday, September 14, 2009

BN bersedia menghadapi PRK Bagan Pinang

DUN BAGAN PINANG : PENAMAAN CALON 3 OKTOBER, MENGUNDI 11 OKTOBER

Suruhanjaya pilihan raya (SPR) telah menetapkan tarikh penamaan calon dan hari mengundi bagi Pilihan Raya Kecil DUN Bagan Pinang. Penamaan calon ditetapkan pada 3 Oktober 2009 manakala hari mengundi ditetapkan pada 11 oktober 2009.

Untuk maklumat terkini PRK Bagan Pinang sila layari laman blog [
Dun31 Bagan Pinang ]


Channels N31 menjanjikan akan menyiarkan Video - Video yang menghangatkan PRK Bagan Pinang Klik disini [ Channels N31 ]

Flickr Klik disini [ Umno Bagan Pinang Flickr Photostream ]Sebarkan Poster-poster diatas... SELAMAT BERJUANG!!!