Friday, August 10, 2012

PR Anjur Perhimpunan Ganas Malam Merdeka


Selama lebih dua minggu para pemimpin parti pembangkang yang melabelkan diri mereka sebagai Pakatan Rakyat (PR) telah beriya-iya mengecam dan menyerang slogan "Janji Ditepati" yang dijadikan tema untuk Sambutan Kemerdekaan Ke 55, konon kata mereka tema tersebut berbau politik dan tidak patriotik.

Serentak dengan kecaman tersebut, mereka melancarkan pula tema dan logo sendiri sekaligus tercatat dalam sejarah tanahair inilah pertama kalinya sambutan kemerdekaan memiliki dua tema berasingan dari dua kem yang berbeza.

Malangnya, dalam pada pihak pembangkang bersungguh melancarkan kempen boikot terhadap tema Janji Ditepati atas alasan kemerdekaan negara dicemari unsur politik, kini tidak semena-mena timbul pula gabungan 20 NGO pro pembangkang yang mahu membuat himpunan 'Janji BERSIH' di Dataran Merdeka pada malam 31 Ogos 2012.

Kesemua muka-muka individu yang mengaku mewakili 20 NGO itu merupakan muka sama yang mendukung perjuangan PR malah terlibat secara langsung menganjurkan himpunan Bersih 3.0 yang berakhir dengan huru-hara dan keganasan pesertanya tempohari.

Pengerusi Bersama Bersih 2.0 yang mengetuai kesemua NGO tersebut juga secara sinis menyindir tema "Janji Ditepati" sebagai janji-janji kosong oleh kerajaan, di masa yang sama turut menyeru rakyat Malaysia memakai pakaian kuning sempena sambutan kemerdekaan kali ini.

Tanpa segan atau malu, mereka masih juga mengusung 8 tuntutan berkaitan pilihanraya yang diperjuangkan oleh Bersih 2.0 dan Bersih 3.0 sekalipun tahu ia tidak kena pada masa dan tempatnya.

Bak kata pepatah, kata dulang paku serpih, sibuk mengata pada kerajaan rupanya PR yang lebih.

Dalam pada itu, perhimpunan 'Janji BERSIH' yang mereka rancang itu berkemungkinan besar langsung tidak akan menepati tema yang mereka suarakan.

Rekod sebelum ini menunjukkan sebaik selesai sahaja perhimpunan anjuran puak-puak ini, sampah sarap dan kotoran yang beratnya bertan-tan pasti kelihatan di merata-rata tempat mereka berhimpun.

Situasi sama yang bersepah-sepah dengan sampah sarap, kondom dan kotoran lain pastinya akan berulang jika dilihat pada muka-muka sama yang terlibat langsung menganjurkan perhimpunan kali ini.

Selain itu, jika kita masih ingat semasa perhimpunan Bersih 3.0 pada 28 April lepas, sekalipun pada awalnya pemimpin PR dan NGO proksi mereka menjanjikan perhimpunan yang aman damai serta tenteram, hakikatnya banyak kerosakan harta benda awam, kemusnahan kenderaan polis dan kecederaan berlaku disebabkan perilaku ganas peserta mereka.

Pendek kata janji manis mereka untuk bersurai secara aman selepas dibenarkan berhimpun tanpa halangan bukan sahaja gagal ditepati malah dicabuli pula dengan aksi ganas dan tidak bertamadun.

Patutlah begitu sekali meroyannya pemimpin PR dan NGO proksinya apabila "Janji Ditepati" diangkat sebagai tema Kemerdekaan yang Ke-55.

Berdasarkan apa yang telah berlaku sebelum ini, tidak salah untuk kita andaikan kemungkinan perhimpunan malam merdeka anjuran NGO proksi PR ini juga akan berakhir dengan aksi ganas dan perlakuan luar tabie yang lain. Betul tak?

Blogger Amizudin Ahmat Sharpshooter, Dipenjara Tiga Bulan Kerana Menghina Mahkamah


Blogger Amizudin Ahmat, Jumaat, dijatuhi hukuman penjara tiga bulan oleh Mahkamah Tinggi di sini selepas dia didapati bersalah menghina mahkamah apabila menerbitkan 11 lagi artikel memfitnah Menteri Penerangan Komunikasi dan Kebudayaan Datuk Seri Dr Rais Yatim.

Hakim Datin Zabariah Mohd Yusof semasa menyampaikan keputusan itu berkata Amizudin telah melanggar perintah mahkamah yang melarangnya daripada terus menerbitkan artikel memfitnah mengenai Rais dalam laman blognya.

“Ini satu kes penghinaan yang serius, mahkamah kenakan perintah custodial selama tiga bulan penjara, berkuatkuasa hari ini,” katanya.

Beliau berkata jika dilihat keseluruhan kes itu, penghinaan yang dilakukan Amizudin bukan sekali berlaku, tetapi beberapa kali dan ia bukan satu perkataan yang boleh diterima.

Anti Patriotisme: Politikus Pembangkang Bakal Menjahanamkan Negara


Saban tahun menjelang sambutan kemerdekaan negara kita, akan ada saja kenyataan dan komen negatif seperti disengajakan akan terpancul keluar, rata-ratanya datang dari kalangan politikus parti pembangkang.

Semacam ada gerakan subversif yang mahu menyemai kebencian dan menyemarakkan semangat anti patriotisme dikalangan rakyat sedang dijalankan oleh segelintir poli'tikus' pembaiki labu air.

Biasanya gerakan mereka bermula dengan polemik mempertikaikan rekabentuk bendera kebangsaan, Jalur Gemilang yang acapkali cuba dikaitkan dengan bendera Amerika Syarikat hanya semata-mata beberapa warnanya sama.

Sedangkan sebuah negara lain di Afrika iaitu Liberia, benderanya juga seakan sama seperti bendera Amerika namun tidak pernah ianya menjadi polemik sehingga menyebabkan hilang rasa hormat rakyat terhadap panji kemerdekaan negara mereka.

Malah Iran yang sentiasa seringkali dipuja puji oleh pembangkang khususnya PAS juga memiliki rekabentuk bendera yang hampir sama seperti India, cuma berbeza dari segi warna merah dan oren serta kedudukan atas bawah warna hijau, tidak pula pernah pemimpin pembangkang di negara tersebut menjadikannya pertikaian.

Demikian jua dengan Syiria, Iraq dan Yemen, jalur merah putih dan hitam melintangnya sama yang berbeza cuma kedudukan objek ditengah lajur putih sahaja pun tidak sesekali rakyat pernah tersilap mengibarkan bendera, malah tidak juga hilang kecintaan mereka pada ibu pertiwi.

Begitu juga dengan jiran kita Indonesia dan Singapura, sekalipun bendera mereka memiliki jalur warna merah putih sama seperti Poland, pantang sekali untuk mereka menghina panji negara masing-masing apatah lagi untuk merasa segan untuk mengibarkannya.

Tapi di Malaysia yang tercinta ini, kita memiliki terlampau ramai politikus yang didukung oleh segelintir rakyat yang tiada semangat kecintaan pada negara yang begitu gemar memperlekehkan simbol kebesaran negara sendiri.

Dalam pada mereka seringkali membandingkan bendera kita dengan bendera Amerika sambil memperlekehkan maruah kemerdekaan negara, di masa yang sama mereka jugalah yang acapkali mendabik dada memuji sistem demokrasi Amerika dan meminta kerajaan mencontohi kebebasan politik ala Amerika. Kontradiks.

Jika pada tahun lepas (2011) pertikaian terhadap bendera negara kita hangat diperkatakan gara-gara kenyataan anti patriotisme oleh M.Manoharan, tahun ini politikus yang sama mempertikaikan pula pengorbanan jaguh badminton yang berpenat lelah cuba mengharumkan nama negara di persada antarabangsa.

Tidak lupa juga kontroversi ceramah Mat Sabu pada tahun 2011 yang secara terbuka pernah mengheret isu Jalur Gemilang dan lagu Negaraku diikuti sanjungannya pada Mat Indera komunis yang baginya adalah pejuang kemerdekaan sebenar berbanding pahlawan negara yang menjadi mangsa kekejaman Mat Indera di Bukit Kepong.

Seperti sengaja mahu merancakkan lagi gerakan anti patriotisme, dalam tahun ini pula seorang lagi politikus dari PAS, Nizar Jamaluddin turut berkongsi nada sama-sama mengambil bahagian melabelkan penghinaan terhadap bendera negara sebagai jalur malang.

Baru beberapa ketika berlalu, kartunis pro pembangkang yang bernama Zunar pula tanpa sedikit pun rasa bersalah telah dengan angkuh dan sombong melakarkan karikatur yang memperlekehkan panji kemerdekaan negara.

Dan seperti biasa, para penyokong pembangkang akan berusaha sedaya upaya cuba menjustifikasikan penghinaan tersebut sebagai satu kewajaran, sedangkan selama ini merekalah yang bersungguh benar mahu merampas tampuk kekuasaan negara yang berpanjikan Jalur Gemilang yang mereka hina itu.

Langsung tak terdetik barangkali di nurani masing-masing betapa polemik yang mereka timbulkan hasil kenyataan anti kenegaraan itu berkait langsung dengan maruah anak bangsa dan tanahair.

Melihat pada susun atur dan corak serangan terbuka terhadap simbol, lambang dan sejarah kemerdekaan negara, pastinya tidak sukar untuk kita membuat satu andaian sememangnya wujud gerakan anti patriotisme dikalangan politikus pembangkang.

Tentu saja tujuan mereka mahu seboleh mungkin mengikis semangat patriotisme dikalangan hamba rakyat, bila ianya berjaya dilakukan barangkali mudah untuk pembangkang mencucuk jarum kebencian bagi mencapai angan-angan mereka untuk merampas pemerintahan negara ini.

Tatkala ramai pemimpin politik di negara lain bertungkus lumus melakukan amal bakti dan menabur jasa demi cinta mereka pada negara sekalipun masing-masing berbeza fahaman politik, di negara kita sebaliknya berlaku.

Politikus pembangkang Malaysia kelihatan semakin selesa menjalankan gerakan anti kenegaraan samada secara sedar atau tidak, menjurus kepada kepentingan sempit tanpa mengira impaknya bakal memudahkan musuh luar mengambil yang bakal menjahanamkan tanahair tercinta.

Oleh itu, semua rakyat Malaysia yang masih menyimpan perasaan cintakan ibu pertiwi, bangunlah segera mempertahankan maruah tanahair ini dari terus dinodai oleh politikus haprak yang rendah nilai patriotismenya.

Tanah bertuah ini baik buruknya, lebih atau kurangnya waima ditimpa hujan batu sekalipun sepatutnya kita sama-sama terus mempertahankan maruahnya kerana disinilah bumi yang kita pijak dan selamanya akan kita junjung.

Thursday, August 9, 2012

Bukti Pembangkang Tidak Sepakat - Khairy


Pemilihan tema sambutan Hari Kemerdekaan Ke-55 yang berbeza di negeri-negeri ditadbir pembangkang membuktikan mereka sebenarnya tidak bersepakat.

Ketua Pemuda UMNO, Khairy Jamaluddin berkata, perkembangan itu mempunyai hikmah tersendiri kerana rakyat dapat melihat pakatan pembangkang tidak sependapat walaupun dalam perkara yang mudah.

''Kita boleh membayangkan bagaimana pembangkang akan mentadbir negara sekiranya mereka menang dalam pilihan raya umum.

''Setiap negeri mungkin menggunakan undang-undang dan dasar berbeza. Mungkin di Kelantan dan Kedah ada hudud tetapi di Pulau Pinang tiada," katanya pada sidang akhbar selepas melancarkan Pasukan Siber Pemuda Barisan Nasional (BNYCT) di Dewan Sri Endon, Menara Datuk Onn, semalam.

Khairy berkata demikian ketika diminta mengulas pemilihan tiga tema sambutan Hari Kebangsaan Ke-55 yang berbeza di empat negeri diperintah pembangkang seperti dilaporkan.

BNY Cyber Team,Platform Baru Untuk Anak Muda Bersama BN - Khairy Jamaluddin


Pengerusi Pergerakan Pemuda Barisan Nasional, YB Khairy Jamaluddin hari ini melancarkan satu lagi platform baru untuk anak muda yang bergiat aktif dengan media sosial iaitu BN Youth Cyber Team (BNYCT) di Aras 23 Dewan Sri Endon, Menara Dato Onn PWTC.

Dalam ucapannya Khairy berkata melalui penubuhan BNYCT ini ianya dapat wujudkan satu gelombang baru dari pihak Barisan Nasional dalam penyebaran maklumat serta fakta-fakta berkaitan dengan kerajaan kepada masyarakat Malaysia.

“Kita terima hakikat bahawa hari ini, kebanyakan daripada generasi muda walaupun masih lagi bergantung kepada media arus perdana, tetapi ada trend yang menunjukkan bahawa mereka juga mendapatkan maklumat mereka daripada sumber-sumber yang berkait rapat dengan media sosial.

Kita mestilah memastikan pendapat dan pandangan penyokong BN dan Pemuda BN, kita bagi bagi saluran yang mudah kepada mereka mewujudkan rangkaian atau ekosistem tersebut,” ujarnya di hadapan lebih 200 para tetamu yang terdiri dari penggiat-penggiat media sosial pelbagai bangsa.

Menurut Khairy lagi, dalam masa terdekat Pemuda BN tidak meletakkan apa-apa sasaran khusus melalui BNYCT tetapi beliau berharap agar ramai anak muda menyertai BNYCT kerana ianya berbeza daripada 'cybertroopers' seperti UMB. UMB yang ditubuhkan oleh Pemuda UMNO kerja mereka berperang khususnya dengan pihak pembangkang, berbeza dengan BNYCT yang lebih kepada memberikan pandangan, pendapat dan penyampaian maklumat tanpa terlibat dalam peperangan siber.

BNYCT dipengerusikan oleh Tun Faisal Ismail Aziz mensasarkan golongan muda yang bergiat aktif dengan media sosial, mereka yang memiliki bakat dalam bidang kreatif untuk bersama menyertai BNYCT seterusnya menyumbang segala idea, artikel, karya atau apa sahaja kebolehan yang dimiliki sama ada ianya berkaitan sukan, ekonomi, perundangan atau sebagainya.

Sumber: http://www.bnycyberteam.net

Wednesday, August 8, 2012

Rainbow Has New RM 1.8 Million Home ?


A Chinese political news portal, www.souminews.com, has reported that Rainbow, who is allegedly to have an affair with Penang Chief Minister Lim Guan Eng, is now staying in a luxury terrace house worth RM1.8mil.
And the house of the school teacher is just a stone’s throw away from Lim’s rented bungalow, which Lim is currently staying with his family.

Dear Leader as, we know, is using taxpayers’ money as he has refused to move into the official CM residence.

Kedah Parti Cinta Malaysia Youth treasurer Fang Zhao Bin told reporters last Friday that he received four photos of the house from Penang PKR leaders.

Fang claimed that the house belonged to “a former staff from the Penang Chief Minister office.”

Although Fang did not disclose the name of the owner, the website said from the information it received, the former staff was Rainbow.

Fang said the house, which has five bedrooms, was situated in Slim Villas.

Why did Rainbow aka Ng Phaik Kheng decided to buy a house to be so near to Lim’s luxury bungalow?

According to the website, there were two versions of the story.

First, it said Dear Leader, who wanted to break up with Rainbow, gave a substantial amount of money to Rainbow after his wife, Betty Chew, found out about their relationship.

However, the website said this could be just rumours.

Second, it said Rainbow, through the Plaster Man, had arm twisted the developer to give a hefty discount so that she could buy the house below the market price.

Never mind, if the developer had to bang balls, as we said.

It said Rainbow bought the house two years ago. Rainbow was still the special assistant to her idol two years ago.

It said Rainbow bought the house at less than RM700,000 – a million ringgit discount?

And why should Rainbow buy a house that is so near to Dear Leader’s home?

The website said it believed everyone would know the reasons behind her decision or is it HIS decision? So near and yet so far.

Source: stopthelies.my

Monday, August 6, 2012

Masalah Air Pasti Selesai Bila BN Kembali Memerintah Kelantan


Jika bekalan air bersih asyik terputus-putus, bukan sahaja manusia yang masih hidup akan mengalami kesukaran untuk meneruskan aktiviti harian malah hamba Allah yang baru meninggal dunia pun sukar untuk dimandikan jenazahnya.

Ini yang terjadi di sebuah daerah di Kelantan gara-gara ketiadaan bekalan air bersih akhirnya jenazah seorang nenek tua terbiar lama tidak dapat dimandikan.

Mujurlah selepas berkali-kali aduan dibuat akhirnya barulah sebuah lori tangki Air Kelantan Sdn Bhd (AKSB) datang membawa air bersih untuk menyelesaikan urusan wajib yang tertangguh berjam-jam lamanya.

Satu kejadian di atas hanyalah secebis kisah dari beribu-ribu kesempitan hidup yang terpaksa dialami rakyat Kelantan khususnya di kawasan luar bandar berikutan hampir 40% kawasan lagi masih mengalami masalah bekalan air bersih yang seringkali terganggu.

Di Kelantan sekarang, isu bekalan air bersih lebih mendapat sambutan rakyat berbanding isu royalti minyak yang sedang heboh di propagandakan oleh kerajaan negeri.

Tapi di pihak kerajaan negeri pula mereka memandang remeh isu air sebaliknya lebih gemar mensensasikan isu royalti minyak sekalipun tahu dari segi perundangan tidak mungkin akan berpihak pada kerajaan negeri.

Suka atau tidak, rakyat Kelantan terpaksa menerima hakikat selagi negeri tersebut terus diperintah oleh PAS, paling cepat pun untuk melihat isu bekalan air bersih selesai ialah menunggu lagi 15 atau 16 tahun akan datang.

Ini pengakuan pemimpin PAS sendiri yang meminta rakyatnya terus bersabar dengan masalah air yang dihadapi untuk selama berbelas tahun dimasa yang sama rakyat diminta terus meyakini kepimpinan PAS atas nama demi Islam.

Bagi segelintir rakyat Kelantan yang sudah sekian lama menyokong PAS tentu sahaja permintaan sedemikian akan dituruti tanpa bantahan kerana resam penyokong PAS biasanya angguk-angguk, geleng-geleng tanpa menggunakan kurniaan akal yang Allah s.w.t berikan.

Namun bagi sebahagian besar rakyat Kelantan yang lain, mereka tahu jika diharapkan pada akal sejemput yang dimiliki oleh pemimpin PAS sampai bila-bila pun masalah air belum tentu dapat diselesaikan.

Lantaran itu apabila mengetahui Dato' Seri Najib Tun Razak akan tiba di Lapangan Terbang Pengkalan Chepa untuk lawatan ke negeri ini semalam, mereka beramai-ramai menunggu untuk menyambut kedatangan PM sambil membawa bersama memorandum meminta Kerajaan BN campurtangan menyelesaikan isu bekalan air di Kelantan.

Ini jelas menunjukkan tahap kesedaran semakin melebar luas dikalangan ramai rakyat Kelantan dan besarnya keyakinan mereka terhadap kemampuan pemimpin BN khususnya dalam mendepani cabaran dan permasalahan.

Jika keyakinan ini berterusan, tak mustahil PRU 13 kelak akan menyaksikan kerajaan negeri berpindah tangan kepada BN sekaligus membuka ruang ke arah penyelesaian jangka masa panjang seterusnya membantu mengakhiri masalah bekalan air di Kelantan.

Pelancaran BN Youth Cyber Team 8 Ogos Ini #BNYCT


SETELAH sekian lama berlangsung tanpa sebarang koordinasi khusus, sayap-sayap Pemuda di bawah Barisan Nasional bakal digabungkan dan bergerak sehala bagi menepis segala retorika & propaganda pembangkang di ruangan siber.

BN YOUTH CYBER TEAM akan dilancarkan secara rasmi oleh Pengerusi Pergerakan Pemuda Barisan Nasional, YB Khairy Jamaluddin Abu Bakar pada 8 Ogos ini (Rabu) pada jam 12.30 tengah hari.

Semua pahlawan siber BN yang berminat untuk menyertai BNYCT dijemput untuk menghadiri majlis pelancaran program ini di Dewan Seri Endon, PWTC pada hari Rabu nanti.Ayuh lupakan sengketa sesama, kini masa yang tepat untuk berganding bahu bagi membuktikan BN masih berdaya mengibarkan panji pemerintahan dengan gagah selepas PRU13.

Hapuskan petualang yang cuba mengugat keharmonian di negara Malaysia tercinta ini... GEMPUR TERUS!!Sumber: http://umb-ppum.blogspot.com