Friday, September 18, 2020

Jentera Pink Bekerja Keras Tawan Sabah ‘Radu Tatap Radu”!

Puteri UMNO Yakin BN Menang Di PRN Sabah

Ketua Pergerakan Puteri UMNO, Datuk Zahida Zarik Khan yakin bahawa ‘timbangan’ iaitu logo Barisan Nasional (BN) akan jadi pilihan rakyat khususnya dalam kalangan pengundi muda pada Pilihan Raya Negeri (PRN) Sabah pada 26 Sept nanti.

Katanya, sepanjang tempoh berkempen, beliau sendiri dapat merasai keinginan rakyat untuk ‘ubah balik’ kerana enggan lagi berada di bawah pentadbiran kerajaan Warisan.

Polis Buru Dua Warga Indonesia Langgar Anggota Polis!

Bukan setakat lari sekatan jalan raya, malah r3mpuh motosikal anggota P0lis.

Susulan intu P)lis sedang memburu dua suspek warga Indonesia yang telah melarikan diri selepas melangg4r seorang anggota polis berpangkat Inspektor dalam kejadian pagi hari ini.

K3jadian berlaku sekitar jam 8.10 pagi tadi di bulatan Puncak Perdana Bukit Jelutong, Shah Alam semasa mangsa bertugas pemantauan operasi trafik di kawasan itu.

Kec0hlah Syed Saddiq Buat Parti MUDA Tapi Keahlian Tiada Had Usia! Parti Rojak?Ahli Parlimen Muar, Syed Saddiq Syed Abdul Rahman daftar parti MUDA di pejabat Pendaftaran Pertubuhan (ROS) di Putrajaya.

Thursday, September 17, 2020

Mengejutkan Bantuan Covid-19 di Sabah Tak Sampai! Apa Shafie Apdal Dah Buat?

Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin berkata COVID-19 membawa bencana yang begitu besar buat dunia dengan Sabah tidak terkecuali dan kesannya rakyat negeri ini sudah menjadi miskin akibat kelembapan sektor ekonomi, justeru sebuah komitmen besar diperlukan bagi mengatasi masalah itu.

Beliau berkata demikian ketika melancarkan Aku Janji Gabungan Rakyat Sabah (GRS) untuk rakyat negeri Sabah bagi pilihan raya negeri Sabah.


Wednesday, September 16, 2020

Azmin Ali Bikin Panas! ‘PKR Parti Rakus Hanya Menjaga Kepentingan Anwar Ibrahim’! | PRN Sabah 2020

"Cukuplah 20 tahun hendak selamatkan Anwar Ibrahim!"
"PKR Parti Rakus Hanya Menjaga Kepentingan Anwar Ibrahim"! - Azmin Ali

#PRNSABAH Bung Moktar Hentam Lagi! 'WARISAN dan PH Seperti Kera Mendapat Bunga'!

Pengerusi Barisan Nasional (BN) Sabah, Datuk Seri Bung Moktar Radin menyifatkan kegagalan Pakatan Harapan (PH) dan Parti Warisan dalam mentadbir negara ini adalah kerana PH dan WARISAN “bagaikan kera mendapat bunga”. Ikuti penjelasan Bung di video ini.

Tuesday, September 15, 2020

Panas! Najib Razak Bod0hKan Shafie Apdal, WARISAN dan PH!

Kenyataan panas dari YB Pekan Dato' Sri Najib Razak yang menggelar WARISAN dan Pakatan Harapan (PH) ‘paloi’ dalam satu ceramah Barisan Nasional (BN) di Kalabakan!  Paloi dalam bahasa tempatan Sabah bermakna 'kurang cerdik'. 

Ikuti video ini...

Ahmad Maslan Bongkar ‘Aku Kenal Siapa Kau Shafie’!!

Kamu kena ingat jasa aku pada kamu, Shafie'! - Ahmad Maslan

#PRNSABAH: Bung Moktar Menganss Hentam WARISAN Kaw-Kaw!

Rakyat Sabah dinasihatkan supaya jangan termakan janji manis atau tertipu dengan helah yang sering digunakan oleh Parti Warisan Sabah (Warisan) sekali lagi.

Sehubungan itu, Pengerusi Barisan Nasional (BN) Sabah, Datuk Seri Bung Moktar Radin menjelaskan pelbagai penipuan dilakukan oleh kerajaan Warisan, sebelum ini.

Panas! Zarina Anjoulie Sound Eira Aziera ‘Low Class Malay’!

Zarina Anjoulie akhirnya buka mulut tentang isu Viral Restoren 35 ‘Sound’ Eira Aziera!

Monday, September 14, 2020

Veveonah WIN! Kongsi Gambar PM Dan KJ Mendapat Perhatian Ramai!

Penuntut Universiti Malaysia Sabah, Veveonah Mosibin yang namanya menjadi tular sekitar Jun lepas kerana memanjat pokok untuk mendapatkan capaian internet kembali ke media sosial setelah sekitar seminggu berdiam diri.

Veveonah dilihat dengan bangga berkongsi gambar aktiviti terbarunya di kampus, yang termasuk makan malam, dengan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin dan Menteri Sains, Teknologi dan Inovasi Khairy Jamaluddin beberapa hari yang lalu.