Saturday, July 30, 2011

Terbongkar Rafizi Ramli Seorang Penipu


Setelah menyelongkar laman sesawang Bank Negara ternyata dakwaan yang dibuat oleh Rafizi Ramli adalah rekaan beliau semata-mata. ( Rujuk di sini )

Bagaimanapun TM bersetuju dengan rungutan yang dibuat oleh beliau kerana ia menceritakan hal dirinya sendiri dan rakan-rakannya yang gaya hidup easy come easy go.

Generasi Razifi Ramli adalah generasi Y yang hidup atas wang plastik dan corak hidup yang mewah. Beli kereta macam tukar baju, beli handphone macam beli majalah. tempat berteduh pula ialah condo mewah yang sewaan atau bayaran bulanan mencerah 2 atau 3 ribu ringgit sebulan.

Beliau berkata, bagi mereka yang mempunyai hutang pinjaman rumah sejumlah RM280,000 (iaitu kos rumah sederhana di bandar dan separa bandar), kenaikan 25 mata asas kadar pinjaman akan meningkatkan bayaran sekurang-kurangnya RM50 sebulan.-Rafizi

Memang benar harga rumah semakin meningkat terutama di negeri dibawah jagaan Rafizi. Dua tiga hari lepas seorang anak muda mengadu kepada TM bahawa keadaan di Selangor semakin parah kerana sikap kerajaan pimpinan Dap.

Kata anak muda itu, "harga rumah di Selangor semua 200 ribu ke atas tiada lagi harga 150 ribu ke bawah, Pemaju semakin rancak meratakan bukit dan buat rumah mahal-mahal, kita berpendapatan kecil tak mampu nak beli rumah macam tu, Selangor makin teruk bawah Pakatan. Habis bukit semua gondol untuk projek rumah mewah. Mungkin satu strategi untuk mengurangkan pengundi Melayu di kawasan bandar."

Hari ini di Pulau Pinang Adun Penaga , Dato Azhar mendedahkan usaha yang sama dilakukan oleh kerajaan Pulau Pinang. Projek perumahan rakyat yang dirancang oleh kerajaan persekutuan dibatalkan sebaliknya mendirikan projek perumahan yang mahal dan ia satu langkah untuk menghalau orang Melayu keluar dari pulau tersebut. Macam ni pun Pas sokong lagi.

Kepada Rafizi Ramli janganlah nak kelentong, tak elok tu, awak datang dari MCKK. Pelajar dari sana sepatutnya berhemah tinggi dan tidak munafik.

Sebaiknya sebagai penasihat ekonomi Selangor sila tunjukkan hasil yang baik dan adil kepada semua kaum di negeri Selangor. Awak tu bukan anak Selangor pun, lebih baik balik kampung dan berbakti kepada masyarakat di sana nun di Terengganu,

Awak patut memuji usaha murni DS Najib Razak dalam usaha membangun perumahan rakyat dalam projek Greater KL.

Berikut adalah dapatan dari Bank Negara,

PETALING JAYA: Hasrat Bank Negara Malaysia untuk menaikkan kadar pinjaman asas/kadar faedah dalam masa terdekat untuk berdepan dengan masalah inflasi akan membawa kesan negatif kepada golongan muda dan yang berkeluarga, sekiranya tindakan itu tidak disusuli dengan bantuan yang khusus kepada mereka.

“Contohnya, kenaikan sebanyak 25 mata asas (25 basis point) akan meningkatkan beban bayaran bulanan pinjaman rumah yang ditanggung oleh golongan muda.

Rizab antarabangsa Bank Negara Malaysia berjumlah RM407 bilion (bersamaan dengan USD134.6 bilion) pada 15 Julai 2011. Paras rizab ini memadai untuk membiayai 9.7 bulan import tertangguh dan ialah 4.5 kali hutang luar negeri jangka pendek.


Pada Mesyuarat Jawatankuasa Dasar Monetari (MPC) hari ini, Bank Negara Malaysia memutuskan untuk mengekalkan Kadar Dasar Semalaman (OPR) pada 3.00 peratus.

Pemulihan ekonomi global pada suku kedua tahun ini menerima kesan daripada gangguan bekalan ekoran bencana alam dan perkembangan geopolitik, impak langkah konsolidasi fiskal, keadaan yang lebih tidak menentu dalam pasaran kewangan global dan harga komoditi yang lebih tinggi. Melangkah ke hadapan, pertumbuhan global akan terus tidak seimbang merentas rantau di samping peningkatan risiko pertumbuhan yang lebih rendah. Di rantau ini, pertumbuhan dijangka mampan hasil daripada permintaan dalam negeri yang kukuh, aktiviti pelaburan yang meningkat dan perdagangan dalam rantau.

Bagi ekonomi dalam negeri, penunjuk terkini menunjukkan pertumbuhan lebih sederhana pada suku kedua disebabkan terutamanya oleh permintaan luar negeri yang lebih perlahan, gangguan dalam rantaian bekalan perkilangan global yang lebih besar daripada yang dijangkakan dan pelaburan sektor awam yang lebih rendah daripada yang diunjurkan. Walau bagaimanapun, penggunaan dan pelaburan swasta terus menjadi pemacu utama pertumbuhan. Melangkah ke hadapan, pertumbuhan dijangka meningkat, didorong oleh penggunaan dan pelaburan swasta yang terus kukuh. Prospek pertumbuhan bagaimanapun mungkin terjejas oleh risiko luar yang lebih tinggi.

Inflasi dalam negeri meningkat kepada 3.3% pada bulan Mei disebabkan oleh harga makanan dan bahan api yang lebih tinggi. Faktor penawaran terus menjadi penentu utama yang memberikan kesan kepada harga pengguna manakala harga komoditi dan tenaga global diunjurkan kekal tinggi. Terdapat juga beberapa tanda yang menunjukkan faktor permintaan dalam negeri akan memberikan tekanan menaik terhadap harga pada separuh kedua tahun ini.

Penilaian MPC mendapati bahawa risiko kepada inflasi cenderung ke arah yang lebih tinggi. Meskipun prospek pertumbuhan terus positif, wujud ketidakpastian yang lebih ketara berikutan perkembangan pada peringkat global yang telah menyebabkan terdapatnya risiko pertumbuhan yang lebih perlahan. MPC akan membuat penilaian yang teliti terhadap perkembangan dalam keadaan ekonomi dan jika didapati momentum pertumbuhan berterusan, langkah untuk terus mengembalikan keadaan monetari ke tahap yang lebih wajar akan dipertimbangkan. Ini bertujuan untuk memelihara kestabilan harga.


Nisbah Keperluan Rizab Berkanun Meningkat
Bank Negara Malaysia ingin mengumumkan bahawa Nisbah Keperluan Rizab Berkanun (Statutory Reserve Requirement, SRR) akan dinaikkan daripada 3.00% kepada 4.00% berkuat kuasa pada 16 Julai 2011.

Keputusan untuk menaikkan SRR diambil sebagai langkah untuk menguruskan peningkatan mudah tunai yang ketara, yang mungkin menyebabkan keadaan kewangan yang tidak seimbang dan mewujudkan risiko ketidakstabilan kewangan.

SRR ialah instrumen yang digunakan untuk menguruskan mudah tunai dan bukan menandakan pendirian dasar monetari. Kadar Dasar Semalaman (Overnight Policy Rate, OPR) merupakan satu-satunya penunjuk pendirian dasar monetari yang diumumkan melalui Pernyataan Dasar Monetari yang dikeluarkan selepas setiap mesyuarat Jawatankuasa Dasar Monetari.

Tak ada satu pun seperti yang didakwa oleh Rafizi.

Dibongkarkan oleh : Taiping Mali

Tahniah Palanive Dilantik Menteri Penuh, Pemuda Umno Terus Cemerlang!

Datuk Seri Mohd Najib Tun Razak pada Sabtu mengumumkan pelantikan Presiden MIC, Datuk G. Palanivel sebagai Menteri di Jabatan Perdana Menteri.

Perdana Menteri mengumumkan berkenaaan pada mesyuarat Agung Tahunan ke-65 MIC di Pusat Konvensyen Antarabangsa Putrajaya.

Beliau dilantik secara rasmi sebagai Presiden MIC kelapan menggantikan Datuk Seri S Samy Vellu yang menyandang jawatan itu selama 31 tahun pada 6 Disember 2010.


Harap MIC akan bekerja lebih keras dari peringkat atasan hingga ke akar umbi, meraih setiap undi bagi memastikan kemenangan milik Barisan Nasional di PRU ke-13 nanti.  


Seharusnya kita mengucapkan tahniah dan syabas juga kepada Ketua Pergerakan Pemuda Umno Malaysia, Khairy Jamaluddin kerana membuktikan bahawa tanpa jawatan Menteri penuh Pemuda sentiasa bekerja keras membantu Perdana Menteri Dato' Seri Najib Razak bagi menarik sokongan gologan muda.

Sikap ini harus dicontohi oleh mana-mana pihak yang berada didalam parti dimana perjuangan perlu ada keiklasan jangan sekali kali berasa lemah kerana mengejar kuasa... Walaupun terpaksa merangkak dalam mencari kekuatan untuk berdiri tanpa tulang belakang yang kukuh, akhirnya kebijaksanan mengatasi segalanya.

PM mengiktirafkan pendekatan model politik baru pemuda berjaya selesaikan isu rakyat khususnya bagi golongan muda.

TQ KJ!

Lembah Maksiat: Rumah Urut Dan Pusat Hiburan Berlambak Di Kedah


Kerajaan negeri Kedah ditadbir oleh Pas yang mendakwa memperjuangkan Islam kini bertukar kepada lembah maksiat apabila rumah urut dan pusat hiburan tumbuh macam cendawan di negeri tersebut.

Kerajaan Pas Kedah mengakui kewujudan pusat-pusat hiburan dan rumah urut yang semakin bertambah sejak mengambil alih pentadbiran di negeri ini.

Nak buat macammana Ahli Parlimen Pas suka pergi rumah urut dan berkaraoke, kalau tak percaya tanya Pokok Sena, YB Mahfuz Omar.


Para penduduk di bandar ini kesal dengan pertambahan mendadak rumah urut dan pusat hiburan sejak tiga tahun kebelakangan ini sehingga menyebabkan masalah sosial semakin melarat.

Menurut mereka, antara kawasan yang menjadi tumpuan adalah di Taman Sejati Indah, Bandar Puteri Jaya, Taman Nilam, Taman Ria, Taman Aman Jaya dan Taman Arked.

Seorang penduduk, Samsudin Abdul Kadir, 61, dari Taman Desa Meranti, berkata, sebelum memerintah negeri ini, Pas begitu lantang menyuarakan isu-isu berkaitan pusat hiburan dan rumah urut.

“Namun lain pula jadinya. Apabila memerintah, mereka tidak memainkan peranan sepatutnya malah seolah-olah merestui kewujudan aktiviti judi, rumah urut dan jualan arak yang semakin berleluasa,” katanya.

Seorang lagi penduduk, Jalali Karim, 57, dari Taman Semarak berkata, penduduk juga melahirkan rasa kesal kerana kegiatan tersebut makin berleluasa dan tidak dibendung secara bersungguh-sungguh oleh Kerajaan Pas Kedah.

“Kerajaan negeri dan pihak berkuasa tempatan sepatutnya mengambil kira sensitiviti masyarakat setempat sebelum meluluskan permohonan lesen pusat hiburan atau rumah urut,” katanya.

Bagi Jalali, penambahan pusat hiburan dan rumah urut menyebabkan masalah sosial semakin melarat di negeri ini, khususnya di Sungai Petani.

“Memang kita berasa malu apabila orang mengatakan Sungai Petani kini menjadi ‘sarang’ perbuatan negatif. Lebih sakit hati bila pihak penguat kuasa tidak mengambil tindakan tegas menangani masalah ini,” katanya.

Sementara itu, Penolong Setiausaha Persatuan Penduduk Padang Temusu, Abdul Aziz Abdullah, 46, mendakwa, pusat hiburan termasuk mesin kuda juga dikesan bertambah dalam taman perumahan tertentu di daerah Kuala Muda.

Lim Kit Siang Mahu DAP Kuasai Kerusi Pakatan Pembangkang

Ternyata Lim Kit Siang berjaya memperkudakan melayu PKR dan PASLim: Agihan kerusi akan uji perpaduan Pakatan

Bagi DAP, kata Lim “sudah tiba masa” bagi mereka meluaskan pengaruh daripada tumpuan di kawasan majoriti Cina dan pusat bandar dan menjangkaui kepada seluruh rakyat Malaysia tanpa mengira bangsa dan agama, selaras dengan visi penubuhan parti itu.

"Ini akan baik untuk Pakatan, bahawa DAP akan menjadi parti pelbagai kaum dan tidak lagi tertumpu di kawasan bandar. Jadi kita boleh terus kepada orang Melayu, Kadazan dan Iban... ini adalah perkara yang mahu kami lakukan,” katanya kepada Malaysiakini dalam satu wawancara eksklusif.

Lim mengakui hasrat DAP itu mungkin menjengkelkan rakan-rakannya dalam Pakatan tetapi mengelak mengulas lanjut isu itu dan menekankan bahawa rundingan masih dijalankan pada peringkat negeri.

DAP menentang penubuhan negara Islam Pas, PKR pula terperangkap dengan tuduhan video seks dengan pelacur. Apa kah hasilnya dengan pakatan seumpama ini dengan Pas asyik mempertahankan pemimpin DAP dan PKR di mata rakyat.

Pembebasan PSM06 Mengundang Kemarahan Orang Ramai


Pembebasan enam anggota Parti Sosialis Malaysia (PSM) mengundang kemarahan orang ramai, rata-rata menyatakan ketidak puas hati mereka kerana PSM boleh mengugat keselamat rakyat dan negara.

Terdahulu PSM dilihat cuba menghidupkan balik fahaman komunis dengan menyebarkan risalah-risalah berkaitan berkenaan kepada rakyat di beberapa kawasan di Kepala Batas.

Mereka kerana membawa unsur menghasut rakyat untuk membenci kerajaan dan ini adalah sesuatu yang serius serta boleh mengancam keselamatan negara.


Logo berbentuk tangan adalah logo yang digunakan oleh komunis


Semua mereka dibebaskan pada jam 5.30 petang di balai polis Jinjang.

Mereka yang dibebaskan itu termasuk ahli parlimen Sungai Siput, Dr D Jeyakumar dan lima yang lain itu ialah setiausaha bahagian PSM Sungai Siput, AP Letchumanan, 49, anggota jawatankuasa pusat, Choo Chon Kai, 33, M Sukumaran 50, timbalan pengerusi PSM, M Sarasvathy, 58, dan pemimpin pemuda, R Sarat Babu, 25

Keenam-enam aktivis PSM itu ditahan dua minggu sebelum perhimpunan haram anjuran Gabungan Pilihan Raya Bersih dan Adil (Bersih 2.0) di ibu negara pada 9 Julai lepas.

Gagal Tukar Nama: Ashraf @ Aleesha Meninggal Dunia


Al-Fatihah. Mohd Ashraf Hafiz Abdul Aziz, yang gagal dalam permohonan menukar namanya kepada Aleesha Farhana, meninggal dunia ketika dirawat di Unit Rawatan Rapi (ICU) Hospital Sultanah Nur Zahirah, disini, 5 pagi tadi.

Beliau dimasukkan ke hospital itu 3 pagi semalam setelah mengalami masalah jantung dan tekanan darah rendah. Bapanya, Abdul Aziz Ahmad, 60, ketika dihubungi berkata jenazah anaknya itu dijangka dikebumikan selepas waktu Zohor.

Katanya beliau menunggu kepulangan anggota keluarga yang lain untukmembincangkan di mana jenazah allahyarham akan dikebumikan.

Semalam, doktor mengesahkan anaknya itu mengalami serangan jantung yang tidak stabil atau ‘unstable angina with cardiogenic shock’.

Katanya Mohd Ashraf Hafiz, 25, sebelum ini mengalami kemurungan selepas permohonan yang difailkan di Mahkamah Tinggi Kuala Terengganu untuk menukar kepada nama wanita, ditolak pada 18 Julai lalu.

Mohd Ashraf Hafiz yang berasal dari Seberang Takir, di sini, memohon untuk menukar nama di dalam MyKadnya kepada Aleesha Farhana Abdul Aziz setelah beliau melakukan pembedahan menukar jantina di Thailand dua tahun lalu.

Lim Guan Eng Terima Hadiah Seluar Dalam, Coli Corak Harimau

Abdul Ghani memasuki perkarangan Pejabat Kerajaan Negeri Pulau Pinang untuk memberi pakaian dalam corak harimau buat Ketua Menteri, Lim Guan Eng serta ADUN Komtar, Ng Wei Aik kerana kecewa dengan kerajaan negeri yang didakwa menganiaya peniaga.

Haaaaa... Ini cerita benar bukan cerita wayang kulit...

Kerajaan “Khalifah” Guan Eng yang menjadi rujukan Pas kini bergelar Tarzan pulak dah hahaha... Memang sesuai sangat lah tu... Bila lah agaknya Puak Pas nak sedar? Asyik kena tarik hidung sana sinun dengan Puak DAP kafir haribi ni...

Pusat Khidmat Kaunter Jabatan-jabatan kerajaan di Kompleks Tun Abdul Razak (Komtar) Sabtu, kecoh apabila seorang peniaga barangan kulit cuba menaiki lif untuk ke pejabat Ketua Menteri dengan membawa dua pakaian dalam untuk diberikan kepada Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng dan Setiausaha Politiknya, Ng Wei Aik.

Peniaga yang dikenali sebagai Mohamed Ghani Abd Jiman Ghani, 42, yang juga Pengerusi Pertubuhan Suara Anak-Anak Malaysia, membuka bungkusan plastik yang mengandungi dua pasang seluar dalam dan coli bercorak harimau ketika ditahan oleh pengawal keselamatan di hadapan pintu masuk lif.

Beliau berkata pakaian dalam itu adalah sebagai hadiah kepada kerajaan negeri yang didakwanya tidak berlaku adil, tidak telus kepada rakyat dan telah menindas beliau kerana tidak memberikannya semula tapak niaga di tingkat tiga Komtar.


"Pakaian dalam yang bercorak harimau itu sesuai untuk diberikan kepada mereka berdua yang dilabelkan sebagai tarzan kerana kerajaan negeri ini adalah pembohong dan menipu rakyat," katanya kepada pemberita di sini hari ini.

Mohamed Ghani berkata gerainya yang didapati hilang itu juga hingga kini masih tidak dikembalikan Perbadanan Pembangunan Pulau Pinang (PDC) setelah beliau enggan beredar untuk pelaksanaan kerja-kerja penambahbaikan kompleks itu Mac lalu.

Beliau berkata tindakan kerajaan negeri merampas gerai miliknya itu mengakibatkan beliau kerugian RM50,000.

Pakaian dalam itu akhirnya digantung di hadapan pintu masuk utama pentadbiran kerajaan negeri setelah pengawal keselamatan tidak membenarkan beliau menaiki lif. -Laporan Bernama.

Pas harus ceraikan DAP, kerana Pas dilihat tidak mempunyai pendirian teguh apa bila bersama DAP!

Perhimpunan Agung Umno 29 November- 3 Disember 2011


Perhimpunan Agung Umno ke-62 akan diadakan pada 29 November hingga 3 Disember depan.

Perdana Menteri, Datuk Seri Mohd Najib Tun Razak mengumumkan perkara tersebut selepas mempengerusikan mesyuarat Majlis Tertinggi Umno di Menara Datuk Onn pada Jumaat.

Turut hadir pada sidang media itu ialah Timbalan Perdana Menteri yang juga Timbalan Presiden Umno, Tan Sri Muhyiddin Yassin, Naib Presiden, Datuk Seri Hishammuddin Tun Hussein, Setiausaha Agung Umno, Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor, Ketua Pemuda Umno, Khairy Jamaluddin dan Ketua Puteri, Datuk Rosnah Abdul Rashid Shirlin.

Sementara itu, Najib yang juga Presiden Umno turut mengumumkan menarik semula penggantungan terhadap empat orang ahli Umno Bahagian Rantau Panjang.

“Mereka ialah, Datuk Mohd Zin Ismail, Ghazali Ismail, Fauziah Wok dan Mohd Fauzi Omar.

"Majlis Tertinggi turut melepaskan Amran Mat dan Rosli Mat Hassan,” katanya.

Beliau turut mengumumkan bahawa Jawatankuasa Pengurusan akan mengambil alih pentadbiran Umno Bahagian Padang Serai sehingga masalah pada peringkat bahagian itu dapat diselesaikan.

Berikut adalah atur cara program sepanjang perhimpunan Agung Umno.

29 November 2011:

Forum bersama delegasi luar negara Pra-mesyuarat Perhimpunan Agung Umno Perasmian ketiga-tiga sayap, Pergerakan Wanita, Pemuda dan Puteri.

30 November 2011:

Perhimpunan Agung Pergerakan Wanita, Pemuda dan Puteri.

1 hingga 3 Disember 2011:

Perhimpunan Agung Umno.

Friday, July 29, 2011

Najib: BNYHOPE Pendekatan Model Politik Baru Selesaikan Isu Rakyat


Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak menggesa badan-badan politik dan sayap-sayap parti mengambil pendekatan berasaskan ‘model politik baru’ berbanding cara konvensional dalam usaha mereka menuntut kerajaan melakukan sesuatu bagi menyelesaikan masalah rakyat yang difikir perlu dilakukan.


Jelas Perdana Menteri langkah itu merupakan satu daripada cabang transformasi politik yang sedang diperjuangkan oleh kerajaan ketika ini.

Beliau berkata mengikut cara konvensional, lazimnya suatu usul ataupun ketetapan dibuat oleh parti politik atau sayapnya bagi mendesak kementerian yang berkenaan atau kerajaan bagi melaksanakan sesuatu yang difikirkan perlu.


“Sebaliknya melalui model politik baru, badan-badan politik dan sayap-sayap dalam pertubuhan seperti Barisan Nasional (BN) dianjur mengambil inisiatif untuk mengadakan sesuatu program yang hasilnya akan dapat menyelesaikan isu dan masalah rakyat yang dibangkitkan.

“Dengan cara ini, kita akan mendekatkan parti dengan rakyat, (dan) rakyat tidak perlu bergantung kepada pihak lain,” katanya yang juga Pengerusi BN ketika melancarkan Pameran Program Miliki Rumah Sendiri Pemuda BN (BNYHOPE) 2011, di Pusat Dagangan Dunia Putra di sini, hari ini.

Turut hadir Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin dan Pengerusi Pemuda BN, Khairy Jamaluddin.

Selanjutnya klik disini...

KJ Ditangkap Malam Tadi

KJ ditangkap semalam :


Mungkin ramai yang tak tahu kenapa KJ di tangkap...

Semalam, Jumaat sudut lensa kami berjaya menangkap berberapa foto Ketua Pergerakan Pemuda Umno Malaysia, Khairy Jamaluddin semasa menyaksikan perlawanan bola sepak Malaysia lawan Singapura di Stadium Bukit Jalil.

Ini bukan foto KJ ini foto Tian Chua ditangkap kerana merusuh

Tiba di Stadium Bukit Jalil dengan menaiki LRT

Foto kenangan bersama penyokong pasukan Harimau Malaysia

Santai je bro...
Beli tiket sama macam orang lain jugak... RM30,
bukan tak mampu sebenarnya KP Umno lebih gemar santai bersama rakyat...

Ini bukti pemuda Umno turun padang, bersama rakyat... Jauh berbeza dengan juak-juak pembangkang yang suka menghuru harakan Malaysia ni... Dimanakah Shamsul Iskandar Mat Akin Ketua AMK PKR semalam agaknya? Mungkin Shamsul sedang sibuk membakar lilin di luar Stadium atau sedang merancang untuk menyarang PM sekali lagi? atau sedang sibuk mencanang fitnah disana sinun....

PM Najib Lancarkan Expo Perumahan Pemuda BN (HOPE)

Perdana Menteri, YAB Dato' Seri Mohd Najib Razak hari ini melancarkan Expo Perumahan Pemuda BN (HOPE) di Dewan Tun Razak, PWTC.

Dalam ucaptama Dato' Seri Najib, beliau mengucapkan tahniah dan syabas kepada Ketua Pemuda Umno, Khairy Jamaluddin berjaya menjadikan satu program yang baik bagi membantu rakyat khususnya golongan muda.

Selanjutnya selepas ini...

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Gobi Krishnan Semakin Biadap Dan Racist

Racist

BiadapInilah ajaran yang dibawa oleh Parti Sosialis Malaysia (PSM). Biadap dan amat kurang ajar penyokong BERSIH ini, mahu dia memasang lilin di Bukit Jalil (baca disini). Memang sah orang sebegini tidak layak menjadi warganegara Malaysia.

Wajiblah ditahan orang yang racist dan pengkhianat negara ini.

Ku Li dipelawa Jawatan Ketua Pembangkang


Ahli Parlimen Gua Musang, Tengku Razaleigh Hamzah dikatakan dipelawa oleh pihak pembangkang memegang jawatan Ketua Pembangkang sebagai persediaan jika Datuk Seri Anwar Ibrahim disabit bersalah dalam kes liwat yang dihadapinya ketika ini.

Satu pertemuan diadakan oleh pucuk pimpinan pembangkang bersama Tengku Razaleigh baru-baru ini bagi membincangkan perkara tersebut memandangkan kebarangkalian Anwar disabitkan bersalah dalam kes liwatnya adalah besar.

Nampaknya Pakatan Pembangkang amat memerlukan seorang pemimpin yang berkaliber bagi menggantikan Anwar, inilah realiti yang berlaku sekarang. Di dalam pembangkang sendiri tidak ada pemimpin yang boleh menggantikan Anwar. Jika dilantik Presiden Pas, Datuk Seri Abdul Hadi Awang sudah tentu Penasihat DAP, Lim Kit Siang tidak bersetuju dan begitu juga sebaliknya.

Harap Ku Li menolak pelawaan terdesak dari Pakatan pembangkang tersebut... Di saat orang Melayu yang semakin berpecah, pelantikan Tengku Razaleigh sebagai Ketua Pembangkang akan memburukkan lagi keadaan. Perpaduan orang Melayu akan bertambah parah. Melayu perlu bersatu.

Kalau orang atasan Pakatan Pembangkang sendiri percaya Anwar  akan ke penjara Sungai Buluh... Penyokong Anwar tunggu apa lagi, sudah tiba masanya anda membuat perubahan... kembalilah ke pangkal jalan..

Cincin RM24 Juta Fitnah - Rosmah


Isteri Perdana Menteri, Datin Seri Rosmah Mansor semalam menyifatkan dakwaan yang mengaitkannya dengan pembelian cincin berharga lebih RM24 juta adalah fitnah.

Rosmah berkata, sebagai isteri Perdana Menteri beliau lebih senang memberi tumpuan terhadap perkara lebih berfaedah, terutama dalam hal dan agenda pembangunan rakyat daripada melayan isu tidak relevan.

“Tak ada apa yang saya nak cakap (mengenai pembelian cincin lebih RM24 juta) sebab saya tidak ada masa hendak layan perkara seumpama ini. Ikut sedap dia (blogger) saja hendak cakap (tuduh).

“Ini bukan perkara seronok-seronok, ini adalah fitnah.... apa yang saya tidak rasa? Semua saya sudah rasa (difitnah).

“Justeru, daripada saya layan perkara seumpama ini lebih baik saya beri perhatian kepada hal rakyat kerana itu lebih penting,” katanya Pokok Sena, Kedah, semalam dan dipetik Berita Harian Online hari ini.

Surat Terbuka Untuk Datuk Paduka Marina Mahathir


YAB PM sentiasa memikirkan keselamatan dan kesejahteraan rakyat, dan oleh kerana itulah pihak Kerajaan telah menawarkan kepada penganjur Bersih sebuah stadium untuk mereka berkumpul bagi menyatakan hasrat mereka.

Tambahan lagi, tugas harian YAB PM juga tidak terjejas sekalipun pihak Bersih tetap berdegil meneruskan tindakan biadap mereka sehingga menderhaka titah DYMM Yang Dipertuan Agong. Yang jelasnya, tindakan mereka tersebut langsung tidak menggugat YAB PM dan TPM dalam melaksanakan tanggungjawab mereka sebagai pemimpin Negara pada hari tersebut.

Datuk Paduka keturuan bangsawan, tambahan lagi merupakan anak kepada seorang negarawan yang cukup besar jasanya kepada Negara tetapi alangkah sedihnya sikapnya berlawanan dengan sikap Datuk Paduka sendiri yang secara terang-terangan bersekongkol dengan pengkhianat dan pemusnah Negara. Tergamakkah Datuk Paduka sanggup memusnahkan segala usaha ayahanda Datuk Paduka selama ini?

Sedarkah Datuk Paduka betapa susahnya anggota keselamatan seperti polis yang bertungkus lumus siang dan malam menjaga keselamatan dan ketenteraman awam, walhalnya Datuk Paduka menikmati segala kemewahan selama ini hasil dari usaha mereka juga. Wajarkah Datuk Paduka bersama dengan petualang-petualang Negara ini? Tidak pernah terlintaskah hakikat ini dalam kotak fikiran Datuk Paduka?

Tapi jikalau sudah biasa hidup bermewah-mewahan di atas kerusi empuk dalam bilik berhawa dingin, bagaimana mungkin Datuk Paduka dapat merasai kesusahan rakyat? Ternyata Datuk Paduka bersikap hipokrit dan tidak berpijak di bumi yang nyata. Baru sekali menyertai demonstrasi haram (yang pernah dilakukan oleh golongan yang sama di atas sebab ingin menggulingkan kerajaan yang ditadbir oleh ayahanda Datuk Paduka sendiri) tidak bermakna Datuk Paduka telah menyelami jerih-jerih kehidupan rakyat marhaen seperti kami.

Penulisan Datuk Paduka bersifat keanak-anakan yang langsung tidak mencerminkan kematangan fikiran Datuk Paduka sebagai seorang yang terpelajar hasil daripada didikan ayahanda Datuk Paduka sendiri. Tindakan Datuk Paduka yang sering menyalahkan pihak Kerajaan seolah-olah Kerajaan bertindak zalim menutup hak rakyat untuk bersuara sama sekali. Tidak terfikirkah Datuk Paduka jika ada di antara peserta demonstrasi itu berniat jahat dan ingin mencetuskan huru-hara sepertimana penemuan senjata parang dan bom Molotov Cocktail dalam beg mereka yang terlibat?

Wajarkah kumpulan Bersih ini berhimpun di hadapan Hospital Tung Shin yang sekaligus akan membahayakan keselamatan dan nyawa pesakit-pesakit di hospital berkenaan? Apakah tempat yang seumpama itu menjadi benteng kepada kumpulan tersebut sehingga boleh mencetuskan provokasi agar pihak keselamatan dipersalahkan?

Datuk Paduka teruskanlah hidup bermewah dengan kedudukan sekarang, malahan kami rakyat bawahan tidak langsung iri hati di atas nikmat dan kemewahan yang dikecapi oleh Datuk Paduka sejak sekian lama. Tidurlah sepuas-puasnya sebagaimana Datuk Paduka tidur dalam pelukan jejaka Perancis dahulu. Teruskanlah dibuai mimpi indah dalam pelukan suami kedua Datuk Paduka sekarang.

Sedar dirilah wahai Marina jangan jadi Bodoh Sombong menghancurkan jiwa Ayahnda Tun Mahathir.

Oleh Papa Gomo

Thursday, July 28, 2011

Malaysia 1 Singapura 1


Keputusan terkini pada separuh masa kedua perlawanan Kelayakan Piala Dunia 2014 pusingan kedua yang berlangsung di Stadium Nasional Bukit Jalil, Khamis.: Malaysia 1-1 Singapura Jaringan pertama Malaysia dijaringkan oleh Safee Sali pada minit yang ke 57. Manakala Singapura pula mendapat jaringan pada minit ke 72 hasil jaringan Shi Jiayi.

Walaupun Malaysia tidak berjaya melakar sejarah ke piala dunia... tapi aku bangga! kerana aku anak Malaysia!

Cuba tangok player Malaysia tampak garang! Bikin Player Singapura kecut!! Singapura guna player import! Tak ori!

Hidup Harimau Malaya! Malaysia Boleh!

Keputusan Terkini Malaysia Vs Singapura 28 Julai 2011

45 minit separuh masa pertama Malaysia menentang Singapura masih lagi kedudukan seri 0-0.

Harus diingat Malaysia perlu mencari 2 gol kemenangan mustahil atau tidak pasukan Harimau Malaya memerlukan keajaiban pada waktu ini.

Sama-samalah kita doakan kemenangan milik Malaysia.

Harimau Malaya! Malaysia Boleh!
GOOOOO Malaysia!
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Ramalan Malaysia vs Singapura


Perlawanan kelayakan Piala Dunia 2014, Malaysia dan Singapura akan berentap kembali di stadium Bukit Jalil sebentar nanti, setelah Malaysia tewas pada perlawanan pertama di singapura 5-3.

Penuh teka-taki... Berapa korang ramalkan untuk perlawanan timbal balik ni?

Ramalan Sotong ialah Malaysia 3 - Singapura 1

Malaysia vs Singapura: Pembangkang Nak Buat Kacau Jam 7 Malam Di Stadium Bukit Jalil


Pembangkang dipercayai merancang satu lagi perhimpunan di Stadium Nasional Bukit Jalil malam Khamis.

Dilihat sengaja mahu mencetuskan suasana tegang dengan menarik perhatian orang ramai yang ketika itu bersedia untuk menonton perlawanan bola sepak pusingan kedua kelayakan Piala Dunia 2014 antara Malaysia dan Singapura, perhimpunan itu bertujuan mendesak kerajaan membebaskan enam anggota Parti Sosialis Malaysia (PSM) yang ditahan mengikut Ordinan Darurat (Ketenteraman Awam dan Pencegahan Jenayah) 1969.

Gesaan supaya orang ramai menyertai himpunan menyalakan lilin di perkarangan stadium itu di dapati menerusi laman sosial twitter milik Presiden Kumpulan Prihatin Hak Pekerja Ladang (Power), S. Gobikrishnan.

"Jom candle light vigil in front of Stadium Bukit Jalil 7pm today in support of PSM EO 6, (Jom nyalakan lilin di hadapan Stadium Bukit Jalil 7 malam ini tanda sokongan terhadap enam tahanan Ordinan Darurat," katanya menerusi twitter menggunakan nama SGobikrishnan.

Ehh bangsat betul puak pembangkang ni!!! Tak habis-habis nak menyusahkan orang ramai, gila sangat nak buat kacau kat Malaysia!! Apa yang kurangnya lagi duduk di Malaysia ni? Ada yang mati tak cukup makan ke??? Kalau tak suka sangat duduk di Malaysia ni Blah laaa!!!!

Harimau Malaya vs Singapore Lions, Malaysia Boleh!!


Ayuh Rakyat Malaysia!! Kita berikan sokongan padu kepada pasukan Harimau Malaya!!! Katakan Malaysia BOLEH!! Malaysia BOLEH!! Malaysia BOLEH!!

Harimau Malaya menjanjikan persembahan terbaik pada perlawanan kedua menentang Singapura pada pusingan kelayakan Piala Dunia 2014 di Stadium Nasional Bukit Jalil, hari ini. Malaysia BOLEH!!

Walaupun Harimau Malaya ketinggalan dua gol di belakang bukan satu perkara mustahil buat Harimau Malaya yang pernah berhadapan situasi sama sebelum ini. Malaysia BOLEH!!

Rakyat Malaysia! Kita gegarkan Stadium Bukit Jalil! Kita rembat Singapura! Malaysia BOLEH!!

Mari kita doakan kejayaan untuk pasukan Harimau Malaysia! Malaysia BOLEH!!

Panas! Kerana Duit Blogger Pas Bertelagah!

Akhirnya terbongkar juga! Perjuangan yang dibawa oleh puak Pas selama ini sebenarnya adalah perjuangan palsu!

Kerana duit mereka sanggup lacurkan perjuangan mereka. Mereka dibayar semata-mata untuk meracuni pemikiran dan lakonan mereka hanya sekadar untuk meraih simpati kepada rakyat!

Perjuangan mereka bukan kerana perjuangan yang sejati, iklas untuk agama bangsa dan negara!

Ikuti luahan Aduka Taruna blogger Pas dibawah dan fikir-fikirkanlah...

Greenboc dituduh menggelapkan duit.

Oleh : AdukaTaruna

Gua tahu cerita ini. Tapi tiada bukti untuk gua melanggar Greenboc. Malah, Greenboc pada gua tidak mampu mengubah dasar atau polisi negara. Dan gua pernah suarakan supaya Greenboc disiasat di TKO.

Hari ini, takdirnya, Moderator TKO, Wan JTK membangkitkan hal yang sama. Maka, gua menerbitkan artikel ini dengan memberi peluang kepada si penuduh dan tertuduh mempertahankan diri masing2.


Tanpa bukti pada gua, ianya mengisahkan Greenboc yang menggelapkan duit kepada rakan TKO. Dan kini, Wan JTK meminta gua dan PAS refrom tidak senyapkan korupsi Greenboc. Gua akan berada di pihak orang yang berjaya membuktikan dia benar. Itu kemampuan manusia. Lebih dalam dari itu Allah nilaikan. Kita hanya ada hak menilai bukti2 fizikal dan jasad.

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Facebook Sokong Muhyiddin Sebagai PM Usaha Terdesak Pembangkang


Parti pembangkang dilihat semakin terdesak untuk meraih kuasa pentadbiran di negara ini apabila terus-menerus menyerang kerajaan Barisan Nasional/BN dengan pelbagai fitnah dan tohmahan semata-mata untuk meraih sokongan rakyat.

Terdahulu laman sosial Facebook Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak digondam pihak tidak bertanggungjawab yang mengeluarkan komen-komen negatif dan isyarat lucah memburukkan beliau dan kerajaan BN.

Terbaru satu laman sosial, "Kami Sokong Muhyiddin Sebagai Perdana Menteri Malaysia" diwujudkan dengan tujuan memburukan imej Timbalan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Mohd Yassin.

URL : http://www.facebook.com/pages/Kami-Sokong-Muhyiddin-Sebagai-Perdana-Menteri-Malaysia/168360329900258?sk=wall&filter=2

Blogger Pembangkang memainkan peranan untuk meracun pemikiran rakyat.
Sumber gambar dari blog pembangkang: Manjongmari

Dan jelas kita lihat disini pakatan pembangkang akan melakukan pelbagai taktik dalam cubaan mereka untuk merosakkan kepercayaan rakyat.

Tindakan mereka mencipta pelbagai fitnah bagi memburukkan Umno/BN menyebabkan Pakatan Pembangkang kini boleh disifatkan sebagai Pakatan Kurang Upaya, sehingga terpaksa menagih simpati rakyat dengan cara sedemikian hina.

Kalau ditanya aku, kanapa harus memperjuangkan Umno/BN... Jawapanya ialah Pakatan Pembangkang (PR) harus ditolak mentah-mentah oleh rakyat Malaysia kerana mereka tidak layak bagi memerintah negara.

Pesta Fun Fair Cemari Kesucian Bulan Ramadhan

Kerajaan Pulau Pinang DAP baru-baru ini meluluskan permit bagi pihak yang tidak bertanggungjawab mengadakan Pesta fun Fair yang bertempat bersebelahan pusat membeli-belah terkenal di Pulau Pinang QueensBay Mall.

Tanah kosong yang  dimiliki oleh pengusaha Jepun dan empunya Queensbay seluas 3 ekar itu yang menjadi rebutan dan hangat diperkatakan ketika ini kerana lokasinya yang stategik untuk pusat riadah dan sebagainya.

Guan Eng ketua menteri seratus ringgit terkenal dengan propaganda murahan dengan mengunakan nama pemimpin tersohor islam Umar Abdul Aziz memainkan peranan utama dalam melalaikan golong remaja terutama berugama Islam.

Kononnya membela nasib melayu akan tetapi agenda jahatnya kini telah terkoyak satu-persatu. Kini apa yang dipertikaikan oleh penduduk sekitar bayan-baru dan Pulau Pinang adalah kenapa apabila tiba bulan puasa baru mereka mengadakan Pesta fun fair tersebut.

Pada tiba ramadhan sepatutnya umat islam digalakan untuk mengimarahkan masjid serta surau, dengan adanya Pesta Pulau Pinang ini sudah pasti golongan muda yang kebanyakan akan pergi ke Fun Fair tersebut dan pasti bukan kemasjid.

Apa kata rakan sekutu DAP terutamanya Pas? Adakah mereka akan terus tunduk menghalalkan DAP terus merosakan aklak anak muda di Pulau Pinang?

Info: Mat Kilau Penang http://tinyurl.com/3dynda6

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Shamsul Hantar KL Gangster Serang Najib


Shamsul yang aku maksudkan sebenarnya bukanlah pengarah filem "KL Gangster" tu... Ini Shamsul Iskandar Mat Akin, Ketua Angkatan Muda Keadilan (AMK) Samseng Kg Dusun.


Ape macam cuti panjang best? 
Cuti sudah habis bro~~


Sekarang gua tak kira lu abang long ka lu ayahanda ka, 
KL gua pegang!


mUSUh Tetap MusUh ~
kAwan x Kawan SapA Kacau Aq Pecah


InI AbanG Long Dil La a.k.a Mael lambung?


Kau tak payah nak azankn aku,
aku rase ko lagi teruk dari aku


Muke lu same cam tapak selipar jepun gua la der !
So jangan bajet bagoz ok ?


‎AbanG bEsAr sUdaH kuAr wA iNgAt lu SuDaH mAmPos!!

Adakah ini yang diajar oleh pemimpin-pemimpin PKR? Kejadian seperti ini tidak boleh dibiarkan. Tindakan samseng puak-puak PKR ini perlu dihentikan.

KJ: Perhimpunan Haram Bukan Amalan Rakyat Negara Maju


Ketua Pemuda Umno Khairy Jamaluddin berkata adalah tidak benar bahawa perhimpunan haram menjadi perkara biasa dan diterima oleh masyarakat kota raya besar di negara lain.

Beliau berkata memang wujud demonstrasi di bandar raya lain tetapi ia bukannya boleh diadakan sesuka hati, dan jika adapun, ia tidak menimbulkan masalah dan pesertanya tidak melakukan provokasi terhadap polis.

Bercakap di seminar Gagasan 1Malaysia, Rembau Negeri Sembilan, pada Rabu, beliau berkata hujah pembangkang kononnya kerajaan menyekat kebebasan bersuara ternyata tidak tepat kerana di Amerika Syarikat misalnya, penganjur demonstrasi perlu memohon permit untuk perhimpunan walaupun perlembagaan negara itu memberi jaminan mengenai kebebasan bersuara.


Khairy berkata agenda pembangkang di negara ini dalam mengadakan perhimpunan adalah untuk melakukan provokasi terhadap polis dengan niat untuk menunjukkan keburukan pihak berkuasa jika polis bertindak balas.

"Perhimpunan haram yang dianjurkan tempoh hari sebenarnya sudah lari dari matlamat asal...tajuk dulu ialah untuk pilihan raya yang adil tetapi semasa berhimpun, sudah jelas bahawa mereka mempunyai motif politik yang buruk," katanya.

Siapa Dalang Rumah Urut Di Shah Alam ?

Rakyat mahukan Rumah Kos Rendah bukan Rumah Urut, Pusat Hiburan...

Bayangkan rumah urut hanya beberapa meter sahaja daripada pejabat di Syeksen 23, manakala hotel bajet pula bukan sahaja tumbuh bagai cendawan di lot-lot kedai, malah di taman perumahan. Itu belum cerita lagi soal penjualan arak dan sebagainya.

Untuk siapa perkara ini dilakukan… apakah rakyat di negeri ini terutama di Shah Alam memerlukan rumah urut dan pusat hiburan atau kedai serbaneka yang berleluasa menjual arak?

Sebelum pilihanraya umum 2008, Shah Alam dipertahankan daripada sebarang anasir sedemikian rupa dan berusaha untuk menjadikan ianya lebih Islamik agar pembangunan seimbang dapat dilaksanakan sebaik mungkin untuk kepentingan rakyat.

Namun setelah kerajaan negeri bertukar tangan kepada pakatan pembangkang pada 2008 yang lalu, Shah Alam telah berubah sekelip mata. Jika dulunya karaoke dan pusat-pusat hiburan kita akan banteras, rumah-rumah urut dihalang dan sebagainya. Baca lagi disini...

Persoalanya sekarang mengapa PAS Selangor amnya, Hasan Ali  tidak memainkan peranan dalam membanteras rumah-rumah urut dan sebagainya di kawasan majoriti Islam di Shah Alam

Siapa dalang rumah urut di Shah Alam, sehingga PAS Selangor menghalalkan kegiatan maksiat tersebut?