Tuesday, June 15, 2010

Video Rally 1MalaysiaAnwar di CABAR!!!!

oleh: jejaka lantang

Jika Dahulu kita dikejutkan dengan gimik pembangkang dengan isu klip video VK Lingam yang ahkirnya sehingga kini, kisah itu dilupakan begitu sahaja.Namun perlu di ingat, kisah ciptaan pengarah politik terkenal tanahair, Anwar Ibrahim pasti akan di imbas tayangan apabila hampirnya PRU nanti.

Kali ini, kisah lama dibangkitkan kembali oleh bekas pimpinan PKR yang juga Ahli Parliman Bayan Baru dari parti Bebas, Datuk Seri Zahrain Mohamed Hashim yang mencabar Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim agar menunjukkan kembali bukti-bukti tuduhan yang pernah dilemparkan terhadap ADUN Bukit Lanjan, Elizabeth Wong yang pada suatu ketika dahulu dimana Anwar pernah memberitahu Zahrain bahawa beliau mempunyai bukti gambar-gambar dan video separuh bogel ADUN tersebut..

Anwar juga turut dicabar membuktikan kewujudan kontrovesi tersebut dimana kini semua orang tahu retorik Anwar yang mahu Elizabeth disingkirkan kerana bagi Anwar, Elizabeth ini tidak layak untuk terus kekal menjadi wakil rakyat dan Exco.Tambahan pula ramai di kalangan ahli PKR tahu Anwar dan Elizabeth tidak ‘ngam’ sejak dulu. (mungkin Elizabeth bukan selera Anwar kot...).

Sekarang ini, giliran Zahrain pula mencabar Anwar buktikannya tuduhan Anwar yang mendakwa Zahrain bersama-sama Ahli Parlimen Wangsa Maju, Wee Choo Keong dan Ahli Parlimen Kulim Bandar Baharu, Zulkifli Nordin menerima imbuhan daripada pihak UMNO/BN. Kononnya mereka mendapat kereta baru, rumah baru....

Tentunya dikalangan orang-orang politik lebih mengenali Anwar ini yang hebat bermain kata-kata dalam mempengaruhi akal dan minda rakyat untuk menjayakan misi peribadi Anwar menawan Malaysia. Tetapi kini, Anwar kebarangkalian kehabisan peluru untuk menyerang ahli-ahli UMNO maka peluru yang berbaki itu ditujukan pula terhadap bekas-bekas ahli PKR yang berpaling tadah menolak matlamat durjana beliau..

Inilah yang dapat disaksikan oleh kita semua bagaimana Anwar menyerang bekas-bekas ahli PKR yang melompat parti dengan menuduh tindakan sebenar mereka itu disebabkan oleh tawaran dan imbuhan daripada UMNO..

Biarpun dakwaan demi dakwaan direka Anwar, namun sedikit pun tidak mempengaruhi minda rakyat kerana sudah jelas sandiwara Anwar kini ke penghujungnya. Jika benar realitinya, mengapa tidak dibuktikan sahaja tanpa perlu membazir air liur berhujah sini sana?.

Politik kebudak-budakan inilah yang akan terus bersemadi didalam jiwa Anwar selagi termampu sebelum impian menakluk kerajaan tidak tercapai. Pasti kita ingat lagi bagaimana hebatnya promosi Anwar menjaja kisah kononnya 16 September kerajaan jadi miliknya? Dan kepastian itu jugalah yang membawa Anwar ini ke muka pengadilan atas tuduhan yang memalukan bangsa melayu-islam itu sendiri..

Tidak habis dengan cerita 16 September, Anwar mulakan pula babak lain dengan menuduh 1 Malaysia meniru 1 Israel..sekarang Anwar ini main pula cerita orang UMNO tawar 2 juta kepada ahli-ahli PR jika sudi melompat parti. .

Sifat dan bakat Anwar ini sebaiknya digunakan didalam mahkamah dimana Anwar selayaknya menjadikan Pendakwa Raya sebagai karier bukannya ahli politik, sebab Anwar ini memang pandai bab tuduh menuduh ni...

Wajarlah jika Anwar berkhidmat sebagai peguambela atau pendakwaraya kerana sikap ‘gentelman’ menuduh orang sebati dengan dirinya.Adalah lebih baiknya jika Anwar segera letak jawatan sebagai ahli politik dan mohon borang kerja di mana-mana mahkamah dalam Malaysia ini. Lebih wajar jika Anwar memilih mahkamah seksyen kerana disitu nanti Anwar dapat membantu menyelesaikan kes-kes liwat atau rogol sejenis kelak.

Sunday, June 13, 2010

BN anjur program tarik sokongan orang muda


Kerajaan akan menganjurkan program yang sesuai dengan selera golongan muda masa kini bagi memastikan sokongan mereka tetap memihak kepada BN, kata pengerusinya, Datuk Seri Najib Tun Razak hari ini.

Katanya, program berkenaan telahpun digariskan di bawah Rancangan Malaysia Kesepuluh (RMK10) yang dibentangkannya kelmarin.

"Sekarang sudah ada petanda golongan muda dalam negara ini bukan menolak establishment dan tidak menolak BN. Mereka semakin hari semakin dekat dengan BN.

"Kita akan terus berusaha supaya perkara ini akan menjadi lebih kukuh dan mantap lagi. Dalam RMK10 yang telah dibentangkan kelmarin, kita telah huraikan pelbagai program untuk perjuangkan kepentingan golongan muda," katanya.

Beliau berkata demikian ketika menyampaikan ucaptama dalam Rally 1Malaysia yang menghimpunkan lebih 10,000 golongan muda di Stadium Putra, Bukit Jalil petang ini.

Bagaimanapun, beliau berkata golongan muda juga tidak seharusnya mendengar hujah daripada pembangkang yang memperlekehkan kemampuan BN dalam mentadbir negara.

"Jangan sesiapa cuba perlekehkan kemampuan Malaysia. Jangan ketua pembangkang (Datuk Seri Anwar Ibrahim) nak memperkecilkan negara Malaysia kita ini. Kita lebih tahu apa yang dia buat," katanya sambil tersenyum.

Bagaimanapun, melihat reaksi yang hambar kepada tindakannya untuk mengaitkan Anwar, Najib kemudiannya berkata prestasi Malaysia yang dimaksudkannya itu adalah berdasarkan indeks kompetitif yang ditunjukkan oleh negara.

"Dalam senarai negara berdasarkan indeks kompetitif global, sebuah (firma) perundingan pengurusan membuat penilaian, dalam masa setahun, Malaysia telah melonjakkan kedudukan daripada kedudukan ke-18 ke tangga ke-10 terbaik di dunia," katanya.

Tambahnya, mengikut penilaian berkenaan, prestasi Malaysia adalah lebih baik daripada negara yang dahulunya menjajah negara ini, malah lebih baik daripada negara Jepun.

"Sekarang kita berada 13 mata lebih baik daripada Jepun. Dalam senarai 10 negara ini, tiada negara OIC lain, tiada negara NAM. Kita berada dalam senarai sepuluh buah negara yang kompetitif di dunia," katanya lagi.

"Jangan takut kerana BN sudah ada di sini. Kita ada di sini untuk membantu belia melangkah ke hadapan.

"Malaysia telah berjaya, orang dunia kata kita berjaya, pembangkang menidakkan kita tapi dunia kata Malaysia telah bangkit daripada kedudukan ke-18 hingga ke-10. Jangan ketua ranting mana, pembangkang mana atau mana kelompok pembangkang mana cuba nak menidakkan kita," katanya disambut tepukan hadirin.

Katanya, kejayaan BN mentadbir negara ini juga dilihat dalam pencapaiannya merekodkan pertumbuhan ekonomi sebanyak lebih 10 peratus dalam suku pertama tahun ini.

"Dalam suku pertama tahun ini kita pulihkan ekonomi Malaysia.Negara Greece, Spain, Portugal, hatta United Kingdom pun sekarang dalam keadaan tertekan, tapi dalam suku pertama tahun ini ekonomi kita pulih 10.1 peratus pertumbuhan.

"Ini jasa siapa? Peranan siapa? Ini peranan BN yang disokong tuan-tuan sekalian," katanya lagi yang turut disambut tepukan.

Najib kemudiannya turut melancarkan Bas JOM (Jelajah 1Malaysia) yang akan dikenderaani Pemuda BN untuk menerangkan konsep 1Malaysia.

"Bas ini akan bawa harapan untuk untuk satu masa depan lebih baik bawah BN, itu dia maknanya.

"Bukan saja lambang BN, bukan saja simbol 1Malaysia tapi bila kita campur BN dan 1Malaysia, kita dapat masa depan lebih baik untuk negara kita," katanya lagi.