Friday, January 15, 2021

Mengejutkan! Pemuda UMNO Asak Zahid Hamidi Letak Jawatan Presiden UMNO!


Selepas Ketua Pemuda UMNO Pontian, Mohd. Helmi Buang meminta Presiden UMNO, Datuk Seri Dr. Ahmad Zahid Hamidi berehat daripada memimpin itu semalam, perkara yang sama disuarakan oleh Ketua Pemuda Seremban, Zool Amali Hussin.

Sedih Melihat Adik Ini Kehilangan Ayah dan Kuarantin Seorang Diri di MAEPS!


Kehilangan ahli keluarga akibat wabak Covid-19 merupakan detik yang paling sedih dan amat memilukan kerana tidak dapat menatap wajah dan memeluk mereka buat kali terakhir.


Terbaru, seorang pengguna Twitter bernama @KhairulFBI telah berkongsi satu video sedih memaparkan seorang kanak-kanak lelaki sedang menjalani kuarantin di pusat kuarantin Taman Ekspo Pertanian Malaysia (MAEPS), Serdang.


Kehilangan ayahnya semasa sedang kuarantin di MAEPS, Serdang. Ibunya pula dirawat di Hospital Sungai Buloh..

Kecoh Mamu Judin Tak Puas Hati Perlaksanaan PKP 2.0


Keluhan dan luahan perasaan Mamu Judin berkenaan perlaksanaan PKP 2.0

Thursday, January 14, 2021

Akhirnya Ibu Neelofa Mengaku Silap, Noor Kartini Batạlkan Permohonan Trademark ‘Harimau Menangis’!


Ibu pengacara dan pelakon popular, Neelofa, Datin Noor Kartini nekad menarik balik permohonan penjenaman Harimau Menangis daripada Perbadanan Harta Intelek Malaysia (MyIPO).


Noor Kartini berkata, dia memohon maaf dan sedar akan kekhilafan yang telah dilakukan serta berharap keputusan itu dapat meredakan isu yang tular sehingga sohor kini di media sosial.

DiKecam Teruk, Ibu Neelofa, Noor Kartini Tampil Mohon Maaf! | Harimau Menangis


Ibu kepada selebriti terkenal Neelofa, Datin Noor Kartini Noor Mohamed tampil memohon maaf atas kata-kata dalam kandungan video mengenai daging Harimau Menangis yang telah tular.


Berikutan itu, Noor Kartini memuat naik satu video di laman Instagram miliknya bagi menjelaskan isu hangat tersebut namun video berkenaan telah dipadam beberapa minit selepas dikongsi.


Selanjutnya permohonan maaf berkenaan dibuat menerusi perkongsian di Instagram Aunty Tini Kitchen.


Wednesday, January 13, 2021

Harimau Menangis : Ibu Neelofa Dikritik Netizen!


Dah ramai guna daging ‘Harimau Menangis’, kenapa nak ambil jadi hak sendiri?


KEWUJUDAN nama daging Harimau Menangis bukanlan sesuatu yang baharu cuma sejak kebelakangan ini, nama tersebut menjadi sebutan selepas ramai yang berniaga makanan tersebut dalam pek segera.


Malah, kalau kita lihat di media sosial, terlalu banyak jenama yang menjual daging ‘Harimau Menangis’ di pasaran dan satu daripadanya ialah milik ibu Neelofa di bawah jenama Aunty Tini Kitchen.


Namun, tindakan ibu Neelofa, Noor Kartini Noor Mohamed yang cuba mengambil nama ‘Harimau Menangis’ sebagai haknya mendapat kritikan di laman sosial.

Hotel Terkemuka Andaman Langkawi Musnah Terbakar!


Hotel Andaman Langkawi musnah selepas 2 kali terbakar.


Dalam kejadian pertama petang semalam, salah satu bangunan hotel terbakar dan berjaya dipadam.


Sekitar 1 pagi tadi, hotel itu terbakar semula akibat angin kencang dan struktur bangunan dari kayu hingga musnahkan semuanya.

Sharnaaz Ahmad ‘Sound’ Ahmad Maslan! | PKP 2.0


"Dah tua pun bod0!" Pelakon Shanaaz Ahmad menyela4r tindakan ahli politik Yang Berhormat Datuk Seri Ahmad Maslan yang mendesak kerajaan agar melaksanakan PRU dalam masa terdekat ketika negara dilanda pandemik koronavirus dan banjir!.

Ini Respon Caprice Pada Sajat ‘BERTAUBATLAH’! | ISU JAIS G4RI SAJAT


Selepas mengambil keputusan untuk berdiam diri mengenai video yang tular di media sosial baru-baru ini, usahawan kosmetik Sajat tampil membuat pendedahan ditahan JAIS!

Tuesday, January 12, 2021

Parlimen Digantung, Tiada PRU Dalam Tempoh Darurat! - Muhyiddin


Parlimen tidak akan bersidang dan tiada pilih raya umum akan diadakan semasa tempoh darurat, kata perdana menteri. Bagaimanapun, badan kehakiman akan terus berfungsi seperti biasa. Tindakan tegas akan diambil terhadap sesiapa yang cuba ganggu urusan kerajaan tangani COVID-19 dan urus ekonomi negara Muhyiddin Yassin mengumumkan perkara itu dalam pengumuman khasnya sebentar tadi.