Thursday, October 8, 2020

Perkembangan Terkini Pembangunan Vaksin Bagi Wabak COVID-19.

Temubual Menteri Sains, Teknologi dan Inovasi YB Khairy Jamaluddin dalam rancangan Malaysia Hari Ini di TV3 membincangkan perkembangan terkini pembangunan vaksin bagi wabak COVID-19.

Wednesday, October 7, 2020

Selangor dan Sabah PKPB Mulai 9 Oktober!

Kerajaan bersetuju melaksanakan Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB) membabitkan Sandakan, Papar dan Tuaran di Sabah serta di Klang, Selangor. PKPB itu berkuat kuasa mulai 12.01 tengah malam, 9 Oktober 2020. Empat lokasi berkenaan diklasifikasikan sebagai zon merah.

Azmin Ali positif COVID-19? Netizen Desak Azmin Tampil Buat Kenyataan!

Spekulasi bertiup kencang di media sosial hari ini mendakwa Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri, Datuk Seri Mohamed Azmin Ali dijangkiti Covid-19.

Monday, October 5, 2020

Menteri Agama, Dr Zulkifli Mohamad Positif COVID-19

Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Hal Ehwal Agama), Datuk Seri Dr Zulkifli Mohamad Al-Bakri mengesahkan dirinya kini menerima rawatan selepas disahkan positif C0VID-19.

Bung Moktar Nafi Dakwaan Sokong DSAI PM Ke-9!

Ketua Umno Sabah Datuk Seri Bung Moktar Radin dan Ketua Umno Kimanis Datuk Mohamad Alamin menafikan menyokong Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR) Datuk Seri Anwar Ibrahim untuk menubuhkan kerajaan baharu persekutuan menggantikan Perikatan Nasional (PN).

Bung Moktar yang juga Timbalan Ketua Menteri Sabah dan Mohamad membuat penafian itu apabila nama mereka dikaitkan antara wakil rakyat Umno yang dikatakan tersenarai menyokong Anwar seperti tersebar di media sosial sebelum ini.

Sunday, October 4, 2020

Mengejutkan Ustaz Ebit Lew Mohon Maaf Secara Terbuka, MPP UPSI Dik3cam! ...

Penceramah terkenal, Ebit Lew memohon maaf kepada pentadbiran Universiti Sultan Idris Shah (UPSI) berkaitan isu bantuan yang diberikan tidak mengikut prosedur operasi standard (SOP) ditetapkan.

Permohonan maaf tersebut menerusi hantaran di Facebooknya semalam selepas dihubungi oleh Naib Canselor UPSI supaya beliau membuat permohonan maaf secara terbuka.

Ebit Lew Sewa Bas Bantu Penuntut IPT Terkandas!

Prihatin dengan nasib penuntut universiti, pendakwah terkenal, Ebit Lew menyewakan bas bagi membantu membawa pulang puluhan penuntut yang terkandas di institusi pengajian tinggi (IPT) masing-masing.