Monday, December 20, 2010

JOM !! - RAKYAT JOHOR KAGUM DGN. KHIDMAT PEMUDA BN.


Rakyat Johor rata-ratanya kagum dengan khidmat yang diberikan Pemuda BN Malaysia melalui Program Jelajah One Malaysia (JOM). Khidmat terbaik JOM Pemuda BN dalam menyelami hati rakyat wajar dijadikan contoh. Malah, apa yang dilaksanakan Pemuda BN ini merupakan satu sejarah yang tidak dapat d`ilupakan.


Sentuhan Pemuda BN yang turun ke kampung-kampung menunggang motosikal bersama Konvoi Bermotor Parlimen Semberong stelah membuktikan bahawa Pemuda BN pembela nasib rakyat. Jelajah Pemuda BN di bawah pimpinan YB. Khairy Jamaluddin yang mendekati rakyat melalui khidmat masyarakat amat proaktif.Berikut merupakan antara program KHIDMAT MASYARAKAT yang telah dilaksanakan Jelajah One Malaysia (JOM) Johor sepanjang hari ini : -


1. Melawat mangsa kemalangan yang menyebabkan kecacatan penglihatan.

2. Melawat isteri yang baru kehilangan suaminya sehari sebelum program Pelancaran JOM Peringkat Negeri Johor.

3. Penyampaian Kerusi Roda kepada warga emas dan mangsa lumpuh.

4. Penyampaian Beg Sekolah kepada 150 orang pelajar.

5. Membaik pulih 10 buah rumah usang dan yang menghadapi kerosakan termasuklah rumah warga emas.

YB. Khairy juga mengucapkan jutaan terima kasih kepada masyarakat Johor yang sentiasa menyokong usaha Pemuda BN membantu dan membela nasib rakyat.

JOM !! - LAUNGAN 1MALAYSIA BERGEMA DI JOHOR.

Setelah berakhirnya di Pahang, Jelajah One Malaysia (JOM) meneruskan perjuangan membela rakyat di Negeri Johor. Lokasi pertama yang menjadi pilihan adalah Parlimen Sembrong. Majlis Pelancaran Peringkat Negeri Johor yang bertempat di Dewan Terbuka Kampung Gajah disambut meriah dari masyarakat di sini. Melayu, Cina dan India bersatu menanti kehadiran konvoi Jelajah One Malaysia.


Pengerusi Pemuda BN Malaysia, YB. Khairy Jamaluddin di dalam ucapan pelancaran amat kagum dengan kehadiran kesemua pimpinan komponen BN Bahagian Negeri Johor yang disifatkannya sebagai bukti semangat setia kawan dan laungan 1Malaysia menjadi nadi perjuangan BN. YB. Khairy juga berkata, ini juga membuktikan bahawa masyarakat Johor menerima konsep yang diketengahkan BN yang sentiasa mengutamakan kebajikan rakyat.

Beliau juga memuji keberkesanan bekas Ketua Pemuda UMNO Malaysia, Datuk Seri Hishamuddin Tun Hussein yang merupakan inspirasi beliau untuk memantapkan jentera Pemuda BN. Ahli Parlimen Sembrong ini katanya, merupakan seorang pemimpin yang sentiasa memastikan rakyat terus terbela.

YB. Khairy turut mendakwa, perlaksanaan program JOM ini adalah bagi menyahut seruan Perdana Menteri Malaysia, Datuk Seri Najib Tun Razak yang mengilhamkan konsep 1Malaysia... Rakyat Didahulukan, Pencapaian Diutamakan. Program JOM ini sebagai bukti bahawa BN akan menunaikan amanah dan tanggungjawab dalam membantu rakyat yang menghadapi kesusahan.

Pada majlis tersebut juga YB. Khairy telah menyampaikan sumbangan kepada penduduk setempat. Masyarakat di Sembrong amat gembira dengan pendekatan Pemuda BN yang turun padang membantu mereka. Pada Majlis tersebut juga YB. Khairy telah melancarkan Konvoi Ekspedisi Pemuda Kampung Semberong.

KUANTAN KEMUNCAK JOM NEGERI PAHANG !!

Konvoi Jelajah One Malaysia Negeri Pahang sampai ke kemuncaknya di Kuantan. Sambutan luar biasa dari pihak Kerajaan Negeri telah memberi semangat kepada Pemuda BN untuk meneruskan misi JOM.

YB. Khairy Jamaluddin sempat bersama singgah ke Majlis Perkahwinan AJK Pemuda UMNO Bahagian Indera Mahkota sebelum meneruskan konvoi ke lokasi seterusnya. Ini menunjukkan semangat setia kawan yang rapat di kalangan anggota Pemuda BN.


Perjalanan diteruskan dengan iringan Kelab Bermotor Kuantan dan Paya Besar ke Program Perasmian JOM di Kuantan, Pahang. Di dalam ucapan, YB. Khairy turut menyentuh soal janji-janji PKR Kuantan yang dahulunya akan membantu golongan-golongan yang kononnya hidup miskin akibat kelalaian Kerajaan Negeri Pahang. Namun, sehingga hari ini, tiada sebarang usaha ke arah itu. Malah, Pemuda BN tidak perlu berjanji kepada rakyat akan tetapi terus turun padang membantu golongan yang memerlukan di Kuantan dan Indera Mahkota.

Program ini turut diiringi tarian Singa dan Gendang Kaum India yang menunjukkan bukti bahawa Program JOM diterima kesemua kaum dengan semangat 1Malaysia.

YB. Khairy turut mengucapkan Syabas kepada Kelab Bermotor Kuantan dan Paya Besar atas kesungguhan mereka menyokong usaha melancarkan program JOM Peringkat Negeri Pahang. YB. Khairy turut menyumbangkan 2 buah kerusi roda untuk diserahkan kepada golongan yang memerlukan.Ternyata JOM peringkat Negeri Pahang satu pengalaman manis kerana Pemuda BN membawa Gelombang Biru di negeri Pahang. Keluhatan ramai masyarakat sekitar Kuantan begitu teruja melihat kemeriahan konvoi ini.