Friday, August 14, 2009

PENTAS PEMUDADI JEMPUT HADIR SEMUA
PENTAS PEMUDA

'Pakatan Rakyat Retak Menanti Belah'
14 ogos 2009
jam 9 malam
di perkarangan tadika KEMAS
jalan rajawali 6/6 seksyen 6 Shah Alam

Pemidato : YB Khairy jamaluddin
Ybhg Dato Ahmad Nawawi
Ybhg sdr Lokman Adam
Pemidato PPUM.. Anjuran Unit pidato pemuda UMNO

Thursday, August 13, 2009

Bangunlah anak bangsa kita tentang pengkhianat bangsa!!!!


Kekuatan luahan rasa rakyat kini sudah mula terasa dan kebangkitan ini perlu diteruskan bagi menyedari mereka yang masih belum sedar dan bagi mereka yang masih belum mahu memahami dengan perjalanan politik yang kini menjadi pelik. Bukan kita bersifat perkauman, bukan kita membenci bangsa asing. Bukan kita tidak mahu berkawan dengan mereka atau tidak suka kepada mereka. Tetapi kita tidak mahu mereka memijak kepala kita, menuntut hak dan keistimewaan kita sebagai bangsa Melayu, Bumiputera,

Dulu mereka tidak begini, dulu mereka selesa juga dengan apa yang mereka perolehi, dulu mereka kaya juga dan dahulu mereka juga yang menguasai ekonomi. Dulu mereka tidak peduli dengan apa yang kita perolehi dan apa yang kita dapat. Hari ini mereka mencemburui kita dan hari ini mereka meminta hak kita dan seolah mereka mahu menghalau kita pula di ruang keselesaan kita. Hari ini mereka berani memijak kepala kita dan hari ini mereka berani menghina agama kita.

Kenapa ?

Kerana, ada Melayu di belakang mereka yang menyokong agar mereka menentang bangsa kita. Ada Melayu di belakang mereka yang suka tenguk kita hilang tanjak kita. Ada Melayu di belakang mereka yang berserban dan berjubah tetapi menumpang kuasa dengan mereka. Ada Melayu di belakang mereka yang akan menghalakan yang haram. Bukan kita tentang Islam, Bukan kita benci Melayu tetapi kita tentang ulamak yang sudah mula gila kuasa yang tidak lagi memperduli kan hukum hakam Islam. Kita benci Melayu yang mengkhianat Melayu.

Bukan kita benci Islam, tetapi kita bencikan parti yang bertopeng kan Islam. Bangunlah anak bangsa, bangunlah dari tiduran, sebelum anak anak cucu kita nanti kebulur dibumi sendiri, merempat di bumi kita sendiri.

Wednesday, August 12, 2009

Cerita Kedai KopiTerlalu banyak kena kopi, aku menyanyi
ditemani teko berasap dan bau wangi
ditemani cahaya malap dan lagu reggae
hayati, salam

Read More

Monday, August 10, 2009

Biar sekarang…jangan nanti sudah terlambat

Cacamarba ,mengarut dan sangat membimbangkan.Itu antara komen sebilangan pembaca Agendadaily melihat hu ha antara parti pakatan pembangkang khususnya terbaru PAS dan DAP di Selangor.

Kebanyakan mereka sudah dapat membuat jangkaan bagaimana rupa bentuk gelagat masing-masing jika ditakdirkan seluruh negara ini jatuh dibawah naungan pakatan itu.

Bagi mereka biar semua orang buka mata sekarang dari sudah terlambat.Sekalipun kebelakangan ini pakatan pembangkang cuba untuk gambarkan kononnya dapat berpadu dibawah satu bumbung perbezaan antara PAS dan DAP dan sikap ‘ play safe’ PKR membuka banyak ruang kepada sengketa berlarutan. READ MORE