Friday, February 5, 2010

Lim Guan Eng DIKTATOR - RACIST!!


Demonstrasi: Patung Guan Eng dibakarAktivis Islam dari pelbagai NGO mengadakan demonstrasi di sebuah masjid di Jalan Macalister, Georgetown sebelum dan selepas solat Jumaat hari ini kerana membantah layanan kerajaan negeri terhadap orang Melayu-Islam Pulau Pinang.Demonstrasi selama hampir 45 minit di luar masjid yang terletak kira-kira 100 meter dari Komtar itu, adalah anjuran Sedaq , menyaksikan perhimpunan yang berjaya mengumpul lebih dari 3000 orang.Ia diadakan sebagai membantah dakwaan berlakunya diskriminasi dan peminggiran orang Melayu-Islam di Pulau Pinang oleh kerajaan negeri pimpinan Ketua Menteri, Lim Guan Eng.Sambil memakai ikat kepala sambil meluangkan 'Sedaq' dan laungan 'Hidup Melayu', mereka mengecam kerajaan negeri kerana didakwa tidak memperduli dan menghiraukan nasib orang Melayu-Islam Pulau Pinang.

Ia menjelaskan bahawa tindakan mengusir penjaja tanpa lesen di negeri itu oleh Majlis Bandaraya Pulau Pinang adalah dibuat secara saksama.Itulah bahananya kerakusan Anwar Ibrahim dan PAS bersekongkol dengan mereka ini DAP.Lim Guan Eng Diktator, racist jangan bermain dengan isu perkauman dan hak orang melayu di pulau pinang! CUKUPLAH... JANGAN LAGI CABAR ORANG MELAYU. Hati orang Melayu sudah banyak kali terguris!!!

Najib Mahu Umat Islam Negara Ini Hormati Penganut Agama Lain


MELAKA, Feb 4 — Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak mahu umat Islam di negara ini menghormati penganut agama lain sepertimana yang terkandung dalam Al-Quran dan Sirah Nabi Muhammad.

Beliau berkata ajaran Islam amat mementingkan hubungan baik sesama manusia sama ada antara sesama Islam mahupun dengan bukan beragama Islam sambil memberikan contoh kemuliaan keperibadian Nabi Muhammad s.a.w yang sentiasa menghormati kaum dan penganut agama lain.

“Dalam Al-Quran ada ayat yang melarang secara khusus tindakan mencaci, mencerca ataupun mengkhianati agama lain termasuk tempat ibadah agama lain.

“Maknaya kalau kita (orang Islam) membakar tempat ibadah agama lain misalnya, orang (penganut agama) lain juga akan melakukan (perkara sama) terhadap tempat ibadat umat Islam,” katanya ketika merasmikan Masjid Asy-Syuja'ah Merlimau Utara di Jasin, di sini hari ini.

Najib (gambar) berkata apabila seseorang itu mengamalkan Islam dengan sepenuhnya dengan menghormati penganut agama lain, secara tidak langsung penganut lain akan menghormati mereka.

Perdana Menteri berkata gagasan 1 Malaysia juga bersandarkan kepada prinsip agama selain daripada prinsip keadilan sosial.

Masjid Asy-Syuja'ah yang dibina dengan kos RM4.6 juta, mampu menampung 3,000 jemaah pada satu masa.

Sementara itu, pada sidang media selepas melawat perkampungan nelayan di Pantai Siring di Merlimau, Najib berkata kerajaan pada dasarnya bersetuju untuk melaksanakan projek menaik taraf kemudahan di perkampungan itu dalam Rancangan Malaysia Kesepuluh antaranya meliputi pembinaan tiga jeti dan pemecah ombak.

“Bukan serta merta tapi boleh katakan awal 2011 kita boleh buat projek ini,” katanya.

Terdahulu anggota Parlimen Jasin Datuk Ahmad Hamzah yang mengiringi Najib pada lawatan itu telah memohon kepada Perdana Menteri peruntukan kira-kira RM31 juta untuk membina kemudahan tambahan di perkampungan itu.

Katanya peruntukan itu untuk menaik taraf muara Sungai Umbai, Pantai Siring, Sungai Serkam dan Sungai Sempang serta pembinaan tiga jeti baru dan projek pemecah ombak. — Bernama

Thursday, February 4, 2010

“ can I fuck you today” - AnuWar...


Mohd Saiful Bukhary Azlan memulakan keterangannya dalam perbicaraan kes liwat terhadap Datuk Seri Anwar Ibrahim hari ini, dengan menceritakan tentang dakwaan ajakan seks oleh ketua peliwat itu.

Mohd Saiful Bukhari Azlan yang mendakwa diliwat Anwar menjadi saksi pertama pendakwaan kes itu menceritakan bagaimana bekas ‘boss’ nya itu bertanya, "can I fuck you today".

Mohd Yusof: Apa buat dengan dokumen bila masuk?

Mohd Saiful: Saya duduk di meja tersebut bertentangan dengan Anwar dan serahkan dokumen.

Mohd Yusof: Duduk, letak dokumen, apa lepas itu?

Mohd Saiful: Lepas serah dokumen, kami bincang tentang jadual kerja, tidak lama lepas itu beliau tanya satu soalan.

Mohd Yusof: Apa soalan itu?

Mohd Saiful: Can I fuck you today?

Mohd Yusof: Apa reaksi kamu ketika diajukan soalan itu?

Mohd Saiful: Marah dan takut.

Mohd Yusof: Ada kamu kata apa-apa?

Mohd Saiful: Tolak pelawaannya.

Mohd Yusof: Apa kamu kata bila menolak?

Mohd Saiful: Saya kata saya tidak mahu melakukannya.

Mohd Yusof: Anwar kata apa-apa bila kamu kata tidak hendak melakukannya?

Mohd Saiful: Dengan nada marah, Anwar kata "what" (apa)?

Mohd Yusof: Apa respon kamu?

Mohd Saiful: Saya ulang yang sama.

Mohd Yusof: Seterusnya?

Mohd Saiful: Anwar agak marah, dengan itu saya takut. Anwar arahkan ke bilik tidur utama.

Mohd Saiful berkata beliau kemudian mengikut arahan Anwar dan Anwar selepas itu menutup langsir dan lampu bilik.

Beliau berkata Anwar seterusnya meminta beliau untuk membersihkan dirinya di bilik air.

Mohd Yusof: Masa itu dah buka pakaian?

Mohd Saiful: Ya.

Mohd Yusof: Lepas bilas diri?

Mohd Saiful: Saya ambil tuala dalam tandas, saya keluar dengan bawa baju kemeja saya warna putih dan gantung di tempat pemegang almari.

Mohd Yusof: Kamu bertuala?

Mohd Saiful: Saya bertuala.

Mohd Yusof: Masa keluar dari bilik air, nampak di mana Anwar?

Mohd Saiful: Saya nampak, Anwar di hujung penjuru katil, di bahagian kaki sebelah kanan.

Mohd Yusof: Apa Anwar buat pada masa itu?

Mohd Saiful: Dia berdiri pakai tuala putih dan mengarahkan saya untuk pergi dekat dia, lalu dia peluk saya sambil berdiri.

Perbicaraan bersambung esok.

KIRA BANYAK DOSA LAH SEBAB ANUWAR KELUARKAN PERKATAAN YANG TAK ELOK! Can I fuck you today?

Kepada yg masih duk sibuk sokong PKR, keluarlah dari parti itu sebelum AnuWar fuck you all...

Wednesday, February 3, 2010

Anwar mengelak seribu satu macam...


Asyik nak tangguh kes sajer, Penangguhan ditolak, kes Anwar didengar esok

Hakim Mahkamah Tinggi, Datuk Mohamad Zabidin hari ini menolak permohonan untuk menangguhkan perbicaraan kes liwat Datuk Seri Anwar Ibrahim, dan prosiding akan diteruskan jam 2.30 petang esok.Laporan Agenda Daily:


Walaupun perbicaraan pokok tuduhan liwat Datuk Seri Anwar Ibrahim terhadap pembantunya Mohd Saiful Bukhari Azlan dijangka bermula di Mahkamah Tinggi jam 2.30 petang, Rabu, namun boleh kata Ketua Pembangkang itu sebenarnya sudah ‘tewas’ kepada sistem perundangan.

Segala usahanya melalui peguam-peguan tersohor termasuk mempertikai kumpulan pendakwa serta memohon mendapatkan dokumen dan bahan kes penting antaranya sampel DNA Mohd Saiful gagal.

Usaha terakhirnya memohon mahkamah mengenepikan pertuduhan liwat juga tidak berhasil dan kini perbicaraan sebenar kes yang sudah lebih setahun tertangguh itu bakal menjadi tumpuan ramai dalam dan luar negara.

Apapun, melalui sisa-sisa terakhir, pagi Rabu pihak pembelaan yang mewakili Anwar akan bertemu dengan dengan Presiden Mahkamah Rayuan, Tan Sri Alauddin Mohd. Sheriff di Putrajaya.

Ianya bagi memohon tarikh awal semakan terhadap keputusan Mahkamah Persekutuan Jumaat lalu yang menolak permohonan Anwar mendapatkan dokumen dan material penting termasuk sampel DNA Mohd Saiful bagi persediaan pembelaan kes liwat itu.

Itulah saja satu-satunya ruang bagi Anwar melambat-lambatkan perbicaraan sekiranya Alauddin bersetuju dengan permohonan itu dan memberikan tarikh baru perbicaraan yang sudah ditetapkan hakim Mahkamah Tinggi Hakim Datuk Mohamad Zabidin Mohd Diah, petang esok.

Peguam utama Anwar, Karpal Singh memberitahu mahkamah petang Selasa, Ketua Hakim Negara, Tun Zaki Azmi, mengarahkan Alaudin mengaturkan pertemuan itu dengan peguam Anwar esok di dalam kamar.

Pihak pembela Anwar berkenaan.berpendapat semakan itu penting bagi meneruskan perbicaraan kerana Karpal antara lain mendakwa laporan perubatan yang dimilikinya tidak menyebut bahawa plastik dimasukkan ke dalam dubur Saiful.

Tersepit dengan peluang nipis itu, Anwar cuba mengaitkan Perdana Menteri Datuk Seri Mohd Najib Tun Razak serta isteri Datin Seri Rosmah Mansor kononnya mereka bersepakat dengan Mohd Saiful untuk memiftnahnya.

Anwar dengan begitu yakin memberitahu media di lobi Kompleks Mahkamah Jalan Duta bahawa beliau ada bukti pembabitan Najib serta Rosmah dan akan mengeluarkan sapina meminta kedua-dua mereka hadir perbicaraannya kelak.

Jelas sekali, penasihat PKR itu mahu orang lain kena getah, walaupun dia sebenarnya yang didakwa makan nangka.

Beliau barangkali tidak sedar dirinya sudah tewas kepada sistem perundangan kerana pelbagai alasan menolak dan menangguhkan pertuduhan terhadapnya hingga melebihi 20 kali sejak kes itu mula didengar pada 7 Ogos 2008.

Ada yang berpendapat Anwar juga tewas disegi moral agama apabila enggan bersumpah laknat sama seperti dilakukan Mohd Saiful yang mahu membuktikan beliau benar-benar diliwat mantan timbalan perdana menteri itu.

Sementara itu, insan yang paling tidak sabar dalam perbicaraan ini adalah Mohd Saiful.

Selain menjadi mangsa liwat yang didakwa berlaku di Unit 11-5-1, Kondominium Desa Damansara, Jalan Setiakasih, Bukit Damansara, antara jam 3.01 petang dan jam 4.30 petang 26 Jun 2008, hak beliau dalam kes itu hampir dinafikan apabila Anwar menggunakan pelbagai cara bagi membatalkan pertuduhan tersebut.

Sejak pagi Mohd Saiful ditemani bapanya Bukhari Azlan Lazim serta peguam Zambri Idrus sabar di bilik lain tidak jauh dari Mahkamah Tinggi 3, tempat kes Anwar didengar hakim Mohd Zabidin.

Walaupun nampak keletihan, beliau yang ditemui media sebaik kes itu ditangguhkan, sekali lagi menjelaskan kesiapsediaannya memberi keterangan jika kes itu mula dibicarakan petang esok.

Persoalannya kini, apakah Anwar dapat mempertahankan dirinya daripada pertuduhan kali ke dua selepas tuduhan pertama meliwat pemandu isterinya, Azizan Abu Bakar pada tahun 2000?

Beliau disabitkan oleh Mahkamah Tinggi pada 8 Ogos 2000, tetapi dibebaskan pada September 2004 selepas menghabiskan hampir enam tahun di penjara selepas Mahkamah Persekutuan menggugurkan sabitan dan mengenepikan hukuman penjara itu.

Anwar dan adik angkatnya Sukma Darmawan Sasmitaat Madja dituduh meliwat Azizan antara Januari dan Mac 1993 di apartmen Sukma di ibunegara.

Ahli Parlimen Permatang Pauh itu kini didakwa mengikut Seksyen 377B Kanun Keseksaan yang memperuntukkan hukuman penjara maksimum 20 tahun dan sebatan jika sabit kesalahan.

Kali ini, Peguam Cara Negara II Datuk Mohamed Yusof Zainal Abiden yang mengetuai pasukan pendakwaan dan dibantu dibantu lima Timbalan Pendakwa Raya iaitu Datuk Nordin Hassan, Mohamad Hanafiah Zakaria, Wong Chiang Kiat, Noorin Badaruddin dan Shamsul Sulaiman.

Anwar pula menghimpunkan sekumpulan 13 peguam untuk membelanya.

Mereka ialah peguam bela utama Raja Aziz Addruse, Datuk Param Cumaraswamy, Karpal Singh, Datuk C V Prabakharan, S N Nair, Wan Anuar Shadat, R Sivarasa, Leela Jesuthasan, Edmund Bon, Saiful Idham Ramli, Amer Hamzah Arshad, Latheefa Koya dan Mohd Radzlan Jalaludin.

Jika pada kes lalu, Anwar mengaitkan konspirasi Tun Dr Mahathir Mohamad, kini sebab sama dijadikan alasan dengan Najib pula sebagai sasaran.

Hakikatnya dalam menilai tindak tanduk Anwar mengelak seribu satu macam dan menuduh sana sini, seperti kata Rajalawak Nabil, “ Lu Fikirlah Sendiri”

Tuesday, February 2, 2010

KDN pantau blog
Kementerian Dalam Negeri dengan kerjasama Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) akan terus memantau beberapa blog dan laman web yang menyentuh perkara-perkara sensitif di negara ini.

Menterinya, Datuk Seri Hishammuddin Tun Hussein berkata, bukti kini sedang dikumpulkan dan apabila mencukupi akan digunakan untuk mengheret mereka yang menyentuh sensitiviti seperti institusi Raja-raja Melayu, perkauman dan agama ke muka pengadilan.

“Tindakan kita kebelakangan ini menunjukkan keseriusan kita untuk membawa sesiapa saja asal cukup bukti ke mahkamah,” katanya.

Beliau di:temui pemberita selepas menghadiri mesyuarat Badan Perhubungan UMNO Johor yang dipengerusikan oleh Menteri Besar Johor, Datuk Abdul Ghani Othman di sini, semalam.

Menyifatkan kes seperti blogger Aduka Taruna yang menghina Almarhum Sultan Johor Sultan Iskandar ibni Almarhum Sultan Ismail seba:gai kes rintis, Hishammudin berkata, KDN, SKMM dan pihak berkuasa yang berkaitan akan mengenal pasti mereka yang terlibat dihadapkan ke mahkamah dan dihukum.

Tanpa memberikan butiran lanjut, Hishammuddin berkata, beliau telah dimaklumkan Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah Komersial (JSJK) Bukit Aman, Datuk Koh Hong Sun ada beberapa blogger dan laman web yang kini dipantau kerana menyentuh perkara-perkara sensitif.

Ditanya mengenai laporan beberapa blog mengenai terdapatnya desakan agar Ketua Pergerakan UMNO Khairy Jamaluddin meletak jawatan, Hishammuddin berkata, laporan terbabit adalah tidak tepat.

Menurutnya, penulis blog terbabit tidak tahu hujung pangkal perbincangan mesyuarat Exco Pemuda yang diadakan baru-baru ini.

Hishammuddin, yang juga Naib Presiden UMNO, tidak menolak laporan itu mungkin dibuat kerana kepentingan tertentu, namun katanya desakan seumpamanya tidak akan membawa kepada pengukuhan parti.

Sunday, January 31, 2010

Razali nafi Khairy didesak letak jawatan, laporan sebuah laman blog tidak benar sama sekali...Lawatan Kerja YB Ketua Pemuda UMNO Malaysia ke Labuan pada 30.01.2010. Turut serta adalah sebahagian Exco Pemuda.

Naib Ketua Pemuda Umno, Datuk Razali Ibrahim menafikan dakwaan wujud desakan daripada Exco pergerakan itu supaya Ketua Pemuda, Khairy Jamaluddin meletak jawatan.

Razali berkata, laporan sebuah laman blog yang mendakwa dua pertiga Exco Pemuda bersedia meletak jawatan untuk membolehkan pemilihan semula pergerakan itu diadakan dalam mesyuarat Exco, kelmarin adalah tidak benar sama sekali, sebaliknya mereka mencabar semua ahli supaya melepaskan jawatan masing-masing sekiranya tidak mampu menggalas tugas yang semakin mencabar dalam pergerakan itu.

“Apa yang berlaku, masing-masing dahagakan peranan untuk meningkatkan kerja dalam parti dan apa yang dinyatakan mungkin disalah tafsir dan diguna pihak tertentu yang berkepentingan.

“Yang disebut sebenarnya, kalau tidak mampu, kita letak jawatan. Maknanya bukan Ketua saja tapi semua Exco.

“Itu cabaran, bukan seperti digambarkan dalam blog, seolah-olah semua mahu letak jawatan,” katanya selepas majlis ramah mesra bersama pemimpin pelajar Kelab Umno Korea di ibu pejabat Umno di sini, semalam.

Beliau mengulas laman blog itu yang mendakwa mendapat maklumat mengenai seorang Exco Pemuda yang mendesak Khairy meletak jawatan kerana kegagalan beliau menterjemahkan hala tuju Pemuda selari dengan kepemimpinan Presiden Umno, Datuk Seri Najib Razak dalam mesyuarat Exco pergerakan itu, kelmarin.

Selain itu, dua pertiga Exco Pemuda juga didakwa kononnya sedia meletak jawatan bagi membolehkan pemilihan semula pergerakan itu diadakan sekiranya selari dengan kehendak perlembagaan parti.