Saturday, December 1, 2012

Video: Penggulungan Naib Presiden - Dato' Seri Hishamuddin #PAU2012 #UMB @HishammuddinH2O @tunfaisalUcapan penggulungan Naib Presiden UMNO, Datuk Seri Hishammuddin Tun Hussein

Ucapan Penuh Penggulungan Ketua Pemuda YB Khairy Jamaluddin @Khairykj #PAU2012 #UMB @tunfaisalUcapan Penggulungan Ketua Pergerakan Pemuda UMNO Malaysia, Khairy Jamaluddin. Perhimpunan Agung UMNO 2012 di PWTC.

[Penggulungan] Janji Perjuangan Puteri UMNO Untuk Negara #PAU2012 #UMB @rosnah_ARS @tunfaisalUcapan Penggulungan Ketua Pergerakan Puteri UMNO, Datuk Rosnah Abdul
Rashid Shirleen. Perhimpunan Agung UMNO 2012 di PWTC.

Mahasiswa Tidak Termakan Umpan Pembangkang -Khairy #PAU2012 #UMB


Pembangkang cuba memancing mahasiswa dengan janji akan menghapuskan PTPTN dan memberi pengajian percuma di universiti, tetapi ternyata mahasiswa tidak termakan umpan itu apabila pilihan raya universiti menunjukkan sokong tetap kepada pro kerajaan, kata Ketua Pemuda, Khairy Jamaluddin dalam ucapan penggulungan perbahasan persidangan agung Umno ke-66.

Katanya lagi, kemenangan besar kumpulan pro-Aspirasi dalam pilihan raya kampus dan populariti presiden Umno dalam media sosial bukti jelas golongan muda sudah kembali kepada Umno.

Khairy juga berkata "Orang muda tidak dapat dipisahkan media sosial... pada 2008 kita kalah kerana kurang popular di dalam Internet, tetapi kini keadaan telah berbeza... Presiden sendiri mempunyai 1.5 juta penyokong Facebook dan Twitter lebih 1 juta berbanding ketua pembangkang yang hanya mempunyak kira-kira 400,000 penyokong Facebook dan jumlah lebih rendah pengikut Twitter".

"Semua perubahan yang dilakukan hinggalah ke pilihan raya telah membimbangkan pembangkang. Pilihan raya kecil Manik Urai di Kelantan, calon muda walaupun kalah, kalah dengan tipis berjaya mengurangkan majoriti dan mutakhir kita mulai menang dan membukti golongan muda kembali kepada UMNO".

Ketua Pergerakan Pemuda UMNO Khairy Jamaluddin memperincikan program yang dianjurkan oleh pergerakan itu termasuk BN Youth Music, Job Fair, BN Youth Volunteer, Unit Media Baru dan Kelab Penyokong BN IPT.

"Sekiranya hendak pertahan Putrajaya pengundi muda harus ditawan dan Presiden menjadi contoh dalam mendekati golongan pemuda", tegas Khairy.

Akhir kata Ketua Pemuda beliau serahkan kepada Presiden tentukan siapa calon pada pilihan raya akan datang.

Lawatan YB KJ Ke Laman Media #PAU2012 #UMB

Ketua Pemuda UMNO, Khairy Jamaluddin mengambil kesempatan untuk melawat pertugas media yang membuat liputan Perhimpunan Agung UMNO 2012.

Lawat di laman Media semalam mengambil masa hampir dua jam dimana para pertugas media tidak melepaskan peluang untuk beramah mesra dengan Ketua Pemuda Umno tersebut.

Lagi gambar sila ke link http://lensaloka.blogspot.com/2012/11/pau2012-lawatan-yb-khairykj-ke-laman.html?m=1

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Video: Reezal Merican Tegas Tentang Pengkhianat Dalam Islam #PAU2012 #UMBDato Seri Reezal Merican Naina Merican Perbahasan PAU2012 di PWTC

Lagu Anak Kecil Main Api Hangatkan Perhimpunan... #PAU2012 #UMB


Lagu ‘Anak kecil main api’ cukup bermakna dalam perjuangan orang Melayu khususnya UMNO satu ketika dahulu. Lagu itu menghangatkan lagi hari kedua perhimpunan agung UMNO di Dewan Merdeka, PWTC pada Jumaat apabila perwakilan Kelab UMNO Tokyo, Arif Yasir Zulkafli, yang berbahas tiba-tiba menyanyikan lagu warisan itu.

Selesai dua baris lirik pertama lagu itu, ianya disambut Pengerusi Tetap, Tan Sri Badruldin Amiruddin dan kemudian oleh pemimpin serta perwakilan UMNO yang berada di dewan termasuk Presiden Datuk Seri Najib Tun Razak.

Kesemua mereka bangun dan terus menyanyikan lagu tersebut.

Ada antara perwakilan menitiskan air mata menghayati lirik lagu itu yang antaranya berbunyi “ air mata darah bercampur keringat, bumi dipijak milik orang”.

Arif Yasir juga turut hiba dipentas dengan suaranya tenggelam timbul tidak dapat meneruskan nyanyian tetapi Badruldin meneruskan lagu bersama perwakilan.

Di luar dewan, orang ramai yang mengikuti persidangan melalui skrin besar turut bersama-sama menyanyikan lagu tersebut dengan pernah semangat.

Selesai lagu itu, Badruldin yang membahasakan dirinya Pak Din, memohon maaf kerana terlalu teruja dan bersemangat mendengar lagu itu.
Beliau kemudian meminta Arif Yasir meneruskan ucapan.

Pelajar berasal dari Pokok Sena dan kini menuntut di Tokyo, beberapa kali mencuit hati perwakilan dengan ucapan spontan dan caranya bercakap.

Perwakilan kerap memberikan tepukan terhadapnya.

Beliau turut menunjukkan pasport serta membaca peraturan di lampiran pasport itu yang sah digunakan untuk mana-mana negara kecuali Israel.

“Bangganya saya jadi anak Malaysia kerana kita tegas tidak mengiktiraf Israel dan kekejaman mereka,” katanya sambil mengucapkan terima kasih kepada kerajaan kerana ketegasan tersebut.

Beliau turut memuji tindakan Kelab Putera 1 Malaysia memberi bantuan kepada beberapa negara luar yang ditimpa musibah dan peperangan.

Ini termasuk usaha membawa pulang anak-anak Malaysia tanpa kira fahaman politik keluarga masing-masing ketika negara tempat mereka belajar bergolak.

“Tak kira depa anak sapa, sokong sapa, semua depa pakat bawak balik,” katanya.

Satu ketika Arif Yasir mengeluh ….aduihh..dan disambut Pak Din, “ aik, baru sikit celah (berucap) dah aduh, Pak Long hang duduk atas ni dah berapa hari tak beraduh pun,”. – disambut gelak semua perwakilan.

Dalam ucapannya, beliau mencadangkan golongan muda atau belia sepertinya yang berada di luar negara terus diberi ruang dalam perhimpunan UMNO akan datang.

“Bawalah orang muda supaya ada idea sempoi,” katanya.

Beliau juga mahu ahli-ahli Kelab UMNO luar negara diserap masuk sama ada dalam Pemuda atau Puteri UMNO bagi membolehkan mereka meneruskan perjuangan parti.

Sambil berseloroh katanya, “Kami bukan nak jadi Ketua Bahagian atau CEO…kami sanggup bertatih asah bakat,”.

Diakhirnya ucapannya beliau berharap UMNO terus kekal kerana dengan perjuangan parti itu anak-anak muda sepertinya dapat meneruskan peluang belajar terutama di liuar negara. -Agendadaily

Berikut lirik lagu: Anak kecil main api.

Anak kecil main api
Terbakar hatinya yang sepi
Air mata darah bercampur keringat
Bumi dipijak milik orang

Nenek moyang kaya-raya
Tergadai seluruh harta benda
Akibat sengketa di antara kita
Cinta lenyap di arus zaman

Indahnya bumi kita
Warisan berkurun lamanya
Hasil mengalir ke tangan yang lain
Kita kan merintih sendiri

Jangan buang waktu lagi
Majulah raih sebuah mimpi
Hapuskan sengketa
Teruskan usaha
Kita kan gagah di nusantara

Kita kan gagah di nusantara
Kita kan gagah di nusantara
Kita kan gagah di pentas dunia

Friday, November 30, 2012

Foto Cabutan Bertuah Sempena AFF Suzuki #PAU2012 #UMB


Foto Cabutan Bertuah Sempena AFF Suzuki Seterusnya klik di sini...

Lagu Keramat 'ANAK KECIL' Dinyanyikan Oleh Wakil Kelab UMNO Luar Negara #PAU2012 #UMBSeluruh perwakilan menangis apabila lagu keramat 'Anak Kecil' dinyanyikan oleh wakil Kelab UMNO Luar Negara. Semangat ini perlu dalam jiwa generasi anak muda kini! Syabas!

Hidup UMNO!
Hidup UMNO!
Hidup UMNO!

Ucapan Perbahasan Ketua Pemuda Perak, Khairul Azwan Dato' Harun #PAU2012 #UMBUmno harus ada zuriat politik yang berkualiti untuk memastikan kelangsungan kuasa terutama dalam suasana politik semasa yang kian mencabar, kata wakil Perak Khairul Azwan Harun.

Katanya, zuriat berkualiti yang dimaksudkan itu harus memiliki ciri-ciri taat setia, mesra islah dan mensyukuri nikmat.

"Taat setia ini penting kerana jika kita lihat pihak di sebelah sana yang ditanam bukanlah perjuangan untuk mengangkat citra agama bangsa dan negara, sebaliknya membentuk generasi yang patuh membuta tuli kepada pemimpin yang ingin merosakkan keamanan, kesejahteraan dan kemakmuran negara.

"Dalam konteks parti keramat ini, kita ingin melahirkan zuriat yang sentiasa meletakkan perjuangan serta matlamat parti mengatasi kepentingan lain dan pada sepanjang masa menggalas nama Umno di pundak mereka.

"Ini sekaligus melenyapkan sifat individualistik mensabotaj perjuangan," katanya ketika membahaskan usul ucapan dasar presiden di perhimpunan agung Umno 2012 di Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC.

Video Ulasan Jamawi Jaafar [Exco Pemuda UMNO] #PAU2012 #UMBUlasan Exco Pergerakan Pemuda Umno Malaysia Jamawi Jaafar berhubung Perhimpunan UMNO 2012

Video: Zahida Zarikh Khan [Ketua Puteri UMNO Bahagian Pandan] #PAU2012 #UMBUlasan dari Zahida Zarikh Khan, Ketua Puteri UMNO Bahagian Pandan.

Video : Pemuda Usaha Bantuan Lesen 1Malaysia (BL1M) Untuk Orang Muda #PAU2012 #UMBInisiatif terbaru Pemuda Umno bernama Bantuan Lesen 1Malaysia (BL1M) yang telah dijalankan secara perintis di Pekan. Pemuda akan bekerjasama dengan JPJ, PDRM dan agensi-agensi lain untuk menawarkan kursus lesen motosikal pada harga RM199 yakni 50 peratus lebih murah daripada harga pasaran. Pemuda meminta supaya kerajaan menaja sebahagian dari pemohon BL1M yang datang dari keluarga pendapatan rendah agar mereka dapat lesen dengan percuma. Pemuda juga dalam proses berunding supaya mereka yang sudah kena tindakan mahkamah mendapat keampunan jika melalui BL1M dan mereka terlepas dari kebimbangan dipenjarakan. Ini hadiah istimewa bagi golongan orang muda yang tersepit, khas dari Pemuda Umno.

Syed Hussein Alattas Ditahan di PWTC


Penulis Syed Hussein Al-Attas atau Pak Habib ditahan polis ketika menjual buku yang menghina Sultan Johor di PWTC, pagi Khamis. Polis turut merampas 13 buah buku berkenaan.

Syed Hussein kemudian di bawa ke bilik gerakan polis di PWTC untuk diambil keterangan.

Ketika ditemui, penulis yang juga bapa kepada Syed Abdullah @ Uncle Seekers memberitahu, sudah kebiasaan beliau menjual buku setiap kali Perhimpunan Agung UMNO.

Syed Abdullah turut ditahan polis Julai lalu ekoran kontroversi ekoran penyiaran artikel dalam blognya yang menghina sultan.

“Saya tak kisah, sudah 65 buku saya tulis. Lepas ini kena tulis novel atau kisah cinta sajalah,” ujarnya berseloroh.

Syed Hussein tidak menolak kemungkinan beliau ditahan di bawah Akta Hasutan.Sementara itu, Ketua polis Daerah Dang Wangi, ACP Zainuddin Ahmad mengesahkan penahanan penulis buku itu untuk siasatan lanjut.

Katanya, tindakan terhadap Syed Hussein hanya selepas siasatan terhadap kandungan buku tulisannya itu.

Zainuddin berkata Syed Hussein dibebaskan dengan jaminan polis dan siasatan mengikut Seksyen 4 (1) (C) Akta Hasutan dan Seksyen 502 Kanun Keseksaan kerana menyebarkan percetakan yang ada unsur fitnah.-Agendadaily

Thursday, November 29, 2012

[FOTO] Pertemuan YB KJ Dengan Kelab UMNO Luar Negara #PAU2012 #UMB


Walaupun didalam kesibukan di Perhimpunan Agung UMNO 2012 namun Ketua Pemuda Umno Khairy Jamaluddin berkesempatan meluangkan masa mengadakan pertemuan bersama wakil Kelab Umno Luar Negara. Seterusnya klik disini...

KJ: BN Tawar Masa Depan Berasaskan Transformasi Yang Syumul Bukan Reformasi Jalanan Bersalut Janji #PAU2012 #UMB


KUALA LUMPUR, 28 Nov (Bernama) -- Barisan Nasional (BN) menawarkan masa depan kepada rakyat berasaskan transformasi yang syumul, bukan reformasi jalanan bersalut janji, kata Ketua Pemuda Umno Khairy Jamaluddin.

Beliau berkata masa depan yang dicorak kerajaan BN untuk rakyat adalah berasaskan fakta dan penyelidikan dengan penyediaan peruntukan kewangan sewajarnya, sebelum ia membuat sebarang janji.

Kerajaan tidak akan meletakkan masa depan anak watan di meja perjudian kuasa seperti pakatan pembangkang, katanya dalam ucapan dasar pada Perhimpunan Agung Pergerakan Pemuda Umno 2012 di sini pada Rabu.

Khairy berkata janji populis pakatan pembangkang berasaskan semuanya diberi percuma termasuk pelupusan tol jalan raya, pelupusan Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Negara (PTPTN), penurunan harga minyak dan harga kereta, boleh membankrapkan negara.

"Kos bagi janji mereka mencecah lebih 200 bilion ringgit dalam tahun pertama sahaja (jika mereka memerintah negara)," katanya dan menambah, soal negara boleh menjadi bankrap, tidak penting bagi pembangkang yang hanya bercita-cita mahu merampas tampuk kuasa.

Dalam ucapannya bertajuk 'Antara Dua Masa Depan', Khairy turut menyentuh beberapa masalah yang timbul di negeri di bawah pentabiran pakatan pembangkang iaitu Selangor, Kelantan, Kedah dan Pulau Pinang.

Beliau memberi contoh antaranya isu kepincangan Universiti Selangor (Unisel), program Ladang Rakyat di Kelantan dan kes tanah di Taman Manggis, Pulau Pinang, sementara di Kedah wujudnya kes pelaburan di luar negara tanpa kelulusan lembaga pengarah.

Khairy juga menyelar budaya anarki dan revolusi termasuk demonstrasi jalanan yang dibawa pakatan pembangkang, selain meminta campur tangan asing dalam pilihan raya umum akan datang.

"Sungguh terdesak mereka hingga tergamak minta kuasa asing menentukan destinasi politik kita," katanya sambil menambah, ini jelas menunjukkan mereka tidak yakin dengan kebijaksanaan rakyat dalam menentukan pilihan.

Mengenai agama Islam, parti pembangkang yang mendakwa memperjuang Islam pula berdiam diri apabila agama Islam dicerca oleh pemimpin DAP, katanya.

"Pakatan apa sebenarnya mereka ini? Nama saja pakatan namun jarang sekali bersepakat," katanya sambil merujuk kepada pertelingkahan berhubung calon perdana menteri sekiranya pembangkang memerintah negara.

Mengakui wujud kekhilafan dalam kepimpinan BN, namun Khairy menegaskan gabungan parti politik yang ditunjangi Umno sahajalah yang mampu meneroka kemerdekaan, mengisi kelompongan pentadbiran, menstruktur ekonomi rakyat, mengindustrikan sektor tani, dan meneroka perkembangan alam maya.

Sumber: Bernama

PM : Anwar 'Si Kitul moden' Hina Negara


Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim diibaratkan Si Kitul moden dan menghina intelek rakyat Malaysia kerana tanpa rasa malu mengadu kepada negara luar untuk menjadi pemerhati pilihan raya di negara ini.

"Waima, sudah 12 kali pilihan raya umum dijalankan di negara ini.

"Dah lebih separuh abad pun kita merdeka... tahulah kita selok belok negara sendiri. Persoalannya, selepas mereka menang di lima negeri pada pilihan raya lalu tiada pula rumah siap pahat berbunyi," sindir Presiden Umno, Datuk Seri Najib Tun Razak dalam ucapan dasar Perhimpunan Agung Umno 2012 hari ini.

Anwar sebelum ini meminta bantuan Australia untuk memastikan pilihan raya umum di negara ini berjalan secara bebas dan adil.

Bagaimanapun permintaannya itu ditolak Menteri Luar Australia, Senator Bob Carr yang berkata, Australia tidak boleh dan tidak akan mempengaruhi cara pilihan raya umum patut dilaksanakan di Malaysia.

Anwar juga dilapor memberitahu Carr beliua punya bukti tentang penipuan pendaftaran pemilih dan anomali lain dalam menghadapi pilihan raya itu.

Tindakan itu bingkas dibidas Najib yang mengatakan "kalau tidak pandai menari, janganlah lantai dikata jongkang jongkit."

"Misalnya, Suruhanjaya Pilihan Raya yakni SPR difitnah bertubi-tubi. Sehinggakan tunjuk perasaan dianjur.

"Kita tahu, mereka lakukan ini sebagai tindakan awal jangka. Sebab, seandainya mereka kalah dalam pilihan raya nanti, bukan faktor tidak mendapat sokongan rakyat akan dibangkitkan namun, pihak SPR lah yang akan disalahkan dan dianggap tidak adil serta tidak berwibawa," kata Najib.

Najib juga dalam ucapan lebih satu jam itu turut melabel Anwar yang pernah bertindak sebagai Menteri Kewangan ketika dalam kerajaan sebagai "sesumpah politik" dan bukan lah pengurus ekonomi yang cekap.

"Beliaulah yang menggunapakai dasar maya Dana Kewangan Antarabangsa atau IMF bagi menangani krisis ekonomi ketika itu.

"Semua orang mengetahui IMF masa tersebut diketuai oleh sahabat karibnya. Tindakan beliau memotong perbelanjaan pembangunan serta menaikkan kadar faedah di saat-saat keyakinan pasaran menurun dan memerlukan suntikan oleh Kerajaan telah menyebabkan kesengsaraan kepada rakyat terbanyak khususnya masyarakat perniagaan," kata Najib.

Orang seperti selayaknya dipanggil sebagai lidahnya bercabang, ujar beliau.

"Jelasnya, tiada orang boleh meneka watak sebenar beliau yang secara terang-terang mendukung usaha menjamin keselamatan Israel.

"Akan tetapi, apabila kerajaan membentang usul mengecam Israel di Parlimen... dah... dia menyokong pulak...heran..heran...," tambah Najib.-SH

Sekitar Perhimpunan Agung UMNO 2012 di Dewan Merdeka #PAU2012 @ #UMB


Presiden UMNO, Datuk Seri Najib Tun Razak menyampaikan ucapan perasmian.

Kini semboyan sedang berkumandang, genderang makin bergema. Masanya sampai, menyusun langkah, tempohnya matang, memperkemas pasukan, detiknya tiba, mempasak kuda-kuda... Ayuh kita kembali kepada rakyat demi memperbaharui mandatLaporan Setiausaha Agung UMNO


BISMILLAHHIRRAHMANIRRAHIM

• Saudara dan Saudari Pengacara
• Yang Berbahagia Tan Sri Badruddin Amiruldin, Pengerusi Tetap UMNO
• Yang Berhormat Datuk Mohamed Aziz, Timbalan Pengerusi Tetap UMNO
• Yang Amat Berhormat Datuk Seri Mohd Najib Tun Razak, Presiden UMNO bersama Yang Amat Berbahagia Datin Sri Paduka Rosmah Mansor
• Yang Amat Berhormat Tan Sri Muhyiddin Mohd Yassin, Timbalan Presiden UMNO bersama Yang Amat Berbahagia Puan Sri Norainee Abdul Rahman
• Yang Berhormat Naib-Naib Presiden UMNO dan Ketua-ketua Pergerakan Wanita, Pemuda dan Puteri serta barisan Exconya
• Yang Berhormat Datuk Seri Ahmad Husni Mohamad Hanadzlah, Bendahari UMNO
• Yang Berhormat Datuk Ahmad Maslan, Ketua Penerangan UMNO
• Yang Berhormat Tan Sri Pandikar Amin Mulia, Yang Di-Pertua Dewan Rakyat
• Yang Amat Berhormat dan Yang Berhormat Tan Sri, Datuk Seri, Datuk-datuk Ahli-ahli Majlis Tertinggi UMNO
• Yang Berhormat Tan Sri, Datuk Seri, Datuk-datuk Presiden Parti-parti komponen Barisan Nasional
• Yang Berbahagia Presiden Parti dan NGO serta Friend’s of Barisan Nasional
• Yang Amat Berbahagia Tun Dr. Mahathir Mohamad bersama Tun Dr Siti Hasmah Mohd Ali
• Yang Amat Berbahagia Tun Abdullah Ahmad Badawi
• Yang Berbahagia Tun-Tun, Tan Sri-Tan Sri, Datuk-datuk dan para jemputan khas yang dihormati
• Delegasi parti-parti luar negara dan wakil-wakil kedutaan asing serta wakil duta negara-negara jemputan
• Wakil dan pemerhati kelab-kelab UMNO Luar Negara
• Para media massa, Sidang Perwakilan dan para pemerhati yang saya hormati sekalian.

ASSALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHIWABARAKATUH
SALAM SEJAHTERA DAN SALAM 1MALAYSIA

1. Alhamdulillah, setinggi kesyukuran dipanjatkan kerana atas limpah dan kurnia Allah SWT kita dapat bersama-sama berkumpul dan menunaikan tanggungjawab sebagai ahli parti sebagaimana yang termaktub dalam Perlembagaan UMNO serta memenuhi perundangan dari Akta Pertubuhan.

2. Bersyukurlah juga kerana parti kita terus dirahmati-Nya dan dikekalkan bersama-sama Barisan Nasional untuk menjadi tunjang menerajui bumi bertuah ini. Semoga tanah air tercinta ini akan terus sejahtera tanpa sebarang malapetaka dengan kita terus dikurniakan kebijaksanaan dan kewarasan akal fikiran dalam melestariakan keamanan bukan saja di tanah air sendiri tetapi dalam membantu saudara seagama dengan kita dan juga negara-negara yang sedang membangun.

Seterusnya klik disini...

Wednesday, November 28, 2012

[Video Penuh] Ucapan Dasar Ketua Pemuda UMNO, YB Khairy Jamaluddin #PAU2012 #UMBUcapan dasar Ketua Pemuda UMNO, YB Khairy Jamaluddin pada Perhimpunan Agung UMNO di PWTC, KL

12 Kali PRU PAS Bohongi Rakyat #PAU2012 #UMB

Tan Sri Muhyiddin Yassin dalam ucapan perasmian serentak Perhimpunan Agung tiga sayap utama UMNO ada menyebut, "Cukuplah. Cukuplah sepanjang 12 kali pilihan raya, 12 kali Pas berbohong kononnya parti itu berjuang untuk menegakkan Islam."

Beliau berkata demikian ketika merujuk pada hala tuju perjuangan PAS yang ternyata hanya bijak memperalatkan agama Islam untuk kepentingan politik kepartian.

Selanjutnya beliau meminta rakyat supaya mengambil kesempatan PRU 13 nanti untuk memastikan PAS tidak lagi bebas untuk terus berbohong dengan berselindung disebalik retorik agama yang mengelirukan.

Barangkali menyedari betapa pedasnya teguran oleh Timbalan Presiden UMNO itu, tak semena-mena para penyokong PAS dan PR menghamburkan kemarahan mempertikaikannya.

Memang agak pahit untuk penyokong pembangkang menerima kebenaran kenyataan itu sekalipun terbukti benar sejak 61 tahun PAS ditubuhkan hanya gembar-gembur propaganda sahaja yang mampu PAS utarakan kepada rakyat.

Mudah untuk PAS berjanji itu dan ini konon asas perjuangan bersandarkan Islam dan sunnah Rasulullah s.a.w, namun realiti dari segi praktikalnya bab kata Tan Sri Muhyiddin kepada PAS, "jauh panggang dari api,"

Lihat sajalah tindak balas lemah oleh kepimpinan PAS ketika timbulnya isu kebebasan agama yang di suarakan oleh Naib Presiden PKR, Nurul Izzah, sehingga kini PAS gagal mencapai kata sepakat berkenaan isu itu.

Ramai dikalangan pemimpin PAS lebih gemar mengambil pendirian berkecuali atau hanya berdiam diri sekalipun tahu kenyataan anak sulung Ketua Umum PKR itu besar impak negatifnya terhadap akidah orang Melayu Islam.

Malah dalam menentukan siapa yang sepatutnya menjadi PM sekiranya PR diberi peluang memerintah juga PAS gagal tanganinya dengan berkesan sehingga akhirnya ternampak jelas kuasa pemutus sebenarnya berada di tangan DAP manakala PAS cumalah sekadar balaci sahaja.

Sudah 12 kali musim PRU berlalu, dan dalam tempoh itu hingga sekarang PAS terus gagal membuktikan partinya jauh lebih baik dari UMNO, baik dari segi manfaat untuk rakyat, agama mahupun negara.

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

"Antara Dua Masa Depan"


Teks Ucapan Dasar Khairy Jamaluddin di Perhimpunan Agung Pemuda UMNO Malaysia

“ANTARA DUA MASA DEPAN”
Yang Berbahagia Dato’ Pengerusi Tetap
Yang Berbahagia Timbalan Pengerusi Tetap
Wakil-wakil Majlis Tertinggi

• Yang Berhormat Datuk Seri Noh bin Hj Omar
• Yang Berbahagia Dato’ Zainal Abidin bin Osman
• Yang Berhormat Dato’ Azian bin Osman

Yang Berhormat Dato’ Naib Ketua Pergerakan Pemuda UMNO Malaysia
Ahli-ahli Jawatankuasa Pergerakan Pemuda UMNO Malaysia
Ketua-ketua Pergerakan Pemuda UMNO Negeri
Ketua-ketua Pergerakan Pemuda UMNO Bahagian
Para Perwakilan dan Pemerhati

1. Hamzah Fansuri pernah bergurindam, kepada orang muda ditinggalkan pesan:
“Wahai muda kenali diri mu
Ia lah perahu tamsil tubuh mu
Tiada lah berapa lama hidup mu
Ke akhirat jua kekal diam mu
Hai muda arif budiman
Hasilkan kemudi dengan pedoman
Alat perahu mu jua kerjakan
Itu lah jalan membetuli insan”

Marilah kita bersama-sama merafakkan setinggi kesyukuran ke hadrat Allah SWT, yang telah mengurniakan kudratuntuk kita terus berkhidmat di atas wahanaperjuangan UMNO,yang baru sahaja menyambut hari lahir yang ke 66.Ulangtahun kelahiran yang telah menjadi saksi penglibatan Pemuda UMNO berlari megah, merentasi 191 bahagian,seantero 13 buah negeri, untuk mengibarkan Sang Saka Bangsa di cakerawala negara.Sang Saka Bangsa –suatu nama keramat yang telah dizahirkan oleh Pergerakan kita sendiri. Seterusnya..

Foto Menarik Persidang Pergerakan Pemuda UMNO #PAU2012 #UMB #UMNOAGM


Persidangan Sayap Pergerakan Pemuda 2012