Saturday, May 14, 2022

USTAZ EBIT LEW DAKWAH GRO DI SURABAYA, RAMAI YANG MAHU BERHIJRAH.Pendakwah bebas, Ebit Lew semalam telah menyantuni wanita pelayan pelanggan (GRO) di sebuah pusat hiburan di Surabaya, Indonesia.

Friday, May 13, 2022

USTAZ EBIT LEW DAKWAH DI KELAB MALAM SURABAYA INDONESIATangisan Cawek peneman pusat hiburan Surabaya indonesia…


Kebaikan demi kebaikan disampaikan oleh ustaz ebit lew kepada mereka yang memerlukan bimbimgan. Semoga mereka mendapat pertolongan Allah SWT. Terima Kasih Ustaz Ebit

SAYU RASA - USTAZ EBIT LEW KUNJUNGI BANDUAN PENJARA SURABAYA INDONESIA


Pendakwah terkenal, Ebit Lew mengunjungi banduan Penjara Surabaya dalam misi dakwah dan kemanusiaan di negara tersebut.


Menerusi perkongsiannya di Facebook hari ini, beliau memaklumkan telah berkongsi ilmu kepada banduan semasa melakukan ziarahi itu.

Thursday, May 12, 2022

DETIK KEJADIAN 5 PELAJAR USAS RENTUNG DALAM NAHAS KERETA, TRELER DI LEBUHRAYA UTARA SELATANLima individu yang rentung dalam kemalangan di Kilometer 245.2 Lebuhraya Utara Selatan arah utara berhampiran Terowong Menora, dikenal pasti pelajar Universiti Sultan Azlan Shah (USAS).

USTAZ EBIT LEW DAKWAH IMAN GOLONGAN TRANSGENDER DI LORONG GELAP | SURABAYA INDONESIA


Ustaz Ebit Lew dakwah iman golongan transgender di Surabaya Indonesia. Menerusi satu hantaran di facebook, Ustaz Ebit berkata…


12 malam tadi saya ziarah transgender / maknyah yang bekerja di  lorong gelap di Surabaya. Sebaik saya sampai saya beri salam dan berbual tanya khabar dan dakwah iman pada mereka. Mereka kata eh, ini Ebit lew yer? Yang suap anak Punk makan yer?macam mimpi jumpa di sini. 

Wednesday, May 11, 2022

JANDA BAIK BANJIR LAGI - 2 JAM HUJAN LEBAT TENGGELAMKAN JANDA BAIK!


Penduduk di sekitar Janda Baik di sini dikejutkan dengan kejadian banjir kilat yang menenggelamkan hampir keseluruhan kawasan perkampungan dan peranginan awal pagi tadi.


Kejadian banjir bermula pada pukul 5.30 pagi itu susulan hujan lebat selama dua jam dan menjejaskan kira-kira 140 buah rumah di kawasan berkenaan.