Saturday, April 28, 2012

Video Kerakusan Puak Bersih 3.0 Membelasah Anggota Polis!


Polis telah menjalankan tugas secara profesional dalam menangani perhimpunan Haram ini.. namun ini balasan yang mereka dapat! Terdahulu penganjur menjanjikan perhimpunan aman sebaliknya bertukar menjadi tidak terkawal.

Amat menyedihkan pihak penganjur dan peserta sanggup memperjudikan keselamatan umum demi kepentingan minoriti seperti mereka.
Anggota polis wanita jatuh motosikal ditendang penunjuk perasaan

Seorang anggota polis trafik wanita terjatuh apabila motosikal yang ditunggangnya ditendang oleh seorang penunjuk perasaan ketika beliau melakukan pusingan U di hadapan Pudu Sentral.

Mangsa yang bertugas mengawasi perhimpunan Bersih 3.0 di kawasan terbabit, kemudiannya dikerumuni penunjuk perasaan termasuk segelintir yang cuba bertindak agresif terhadap beliau.

Bagaimanapun tindakan sekumpulan penunjuk perasaan lain yang menahan mereka yang cuba bertindak agresif terhadap anggota polis berkenaan, telah memberi ruang kepadanya untuk mendapatkan semula motosikal dan beredar dari tempat kejadian.

Keadaan itu berlaku selepas penunjuk perasaan dikatakan berang dengan tindakan polis melepaskan gas pemedih mata bagi menyuraikan perhimpunan yang menjadi tidak terkawal.

Malah, penunjuk perasaan juga dilihat bersorak dan membaling objek ke arah kenderaan polis yang melintas di hadapan mereka

BERSIH 3.0: Motor Polis Hancur

Mengapa perkara seperti ini harus berlaku!

Kerana Ambiga melayu berpecah! Hancur! Hancurkan bumi yang tercinta ini! Hancurkan lah!!! Aku sudah bosan dan jijik dengan permainan kotor dari puak-puak yang mahu menghancurkan Malaysia ini!

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Bersih:3.0 Polis Cedera Parah Di ICU

Difahamkan seorang anggota polis trafik yang cedera dipukul perusuh kini berada dalam keadaan parah dan sedang dirawat di ICU HKL. Harap berita kematian angota yang disebarkan tidak benar.


Published with Blogger-droid v2.0.4

Penyokong BERSIH 3.0 Bertindak Ganas! Kenderaan Polis Di Hancurkan!!!

Keadaan semakin buruk apabila beberapa penyokong Ambiga menghancurkan kenderaan polis! Ini dah melampau!!!!!

BERSIH 3.0 : Perusuh Di Dataran Bersurai, Yang Tinggal Hanya Sampah!!

Polis melepaskan gas pemedih mata untuk menyuraikan penyokong-penyokong perhimpunan Bersih 3.0 di beberapa kawasan di ibu negara termasuk di Dataran Merdeka sebentar tadi.

Difahamkan kira-kira 100 orang, yang menyertai perhimpunan Bersih 3.0, dipercayai ditahan berhampiran kawasan Dataran Merdeka petang ini selepas tidak mematuhi arahan polis dan merempuh sekatan yang didirikan.

Sebahagian daripada mereka juga kanak-kanak.

Tengoklah... apa kesudahannya... DBKL juga yang kena BERSIHkan sampah-sampah yang di tinggalkan oleh penyokong yang mengaku diri mereka BERSIH! Bullshit!

Foto by McTheory

BERSIH 3.0 : Polis Terpaksa Melepaskan Gas Pemedih Mata, Meriam AirMerempuh kawat duri adalah satu tindakan yang bodo...Polis terpaksa bertindak melepaskan gas pemedih mata dan meriam air kira-kira jam 3 petang apabila sebahagian besar peserta perhimpunan BERSIH 3.0 mula bertindak liar merempuh hadangan di sekitar Dataran Merdeka, sebentar tadi.

Gas pemedih mata dan meriam air dilepas jam 3 petang, diikuti sekali lagi pada jam 3.05 petang.

Peserta perhimpunan kemudiannya lari ke beberapa bangunan di sekitar Jalan Raja Laut termasuk Menara Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL).

Beberapa peserta perhimpunan kelihatan ditahan pihak berkuasa.

BERSIH 3.0 : Nurul Izzah Bawa Pengundi Hantu Di Dataran

Pengundi Hantu yang di kesan di Dataran!

Sorry der.. aku tak jumpa Nurul Izzah hari ni... 

Terima Kasih Polis kerana menjalankan tugas....
Foto: Bro Jinggo

BERSIH 3.0 : Anwar Ibrahim Tiba bersama Wartawan Asing!

Masjid Negara - PKR Wan Azizah dan  Anwar Ibrahim tiba bersama dengan pemerhati antarabangsa. Tak habis-habis puak jahanam ni nak burukan nama Malaysia...

Anwar bawa wartawan asing untuk memburukkan lagi keadaan!


BERSIH 3.0 : Unit Amal PAS Bertindak Ganas... Rempuh Polis!

Kira-kira 15 orang perusuh dari Unit Amal PAS merempuh benteng polis di KLCC! Inikah yang dikatakan Duduk dan bantah???? Amat memalukan!

BERSIH 3.0 : Azmin Ali Awww! Cuba Belagak Hero Di Dataran!

Azmin Ali memang suka kaum sejenis rupa... Like Anu.. Like Min...

adehh muka bodygurd tak boleh bla....

Azmin nak provok polis ke nak ngurat abang polis ni...

Seksi yooo! ni yang orang PAS suka! i likeeee katanya...

Tak puas hati pulak... puak Ambiga memang macam ....

blup... apa kes der.....

Tahniah dan syabas kepada PDRM....

Foto by Bro Jinggo

BERSIH 3.0: 8 Objek Letupan Dikesan Di Bagunan Dayabumi


Pihak PDRM memaklumkan objek letupan di kesan di bagunan Dayabumi:

MAKLUMAN PENTING : Objek disyaki bahan letupan telah dikesan di bangunan Dayabumi. Orang ramai dinasihatkan berhati-hati dan melaporkan sebarang penemuan objek yang mencurigakan kepada pihak polis dengan segera.

Published with Blogger-droid v2.0.4

BERSIH 3.0 : Suasana Hambar Di Dataran Merdeka

9:30 AM: Sekitar hadapan Dataran Merdeka... Lebih kurang 300 peserta yang turun... tiada apa-apa yang menarik.. yang ada hanya laungan, jeritan, maki hamun, perasaan marah yang tidak memberi apa-apa makna...

"Reformasi" "Reformasi" tah apa yang nak di reformasikanya! tak kala ini pemimpin mereka sedang sedap bersarapan di hotel mewah dan ada kemungkinan ada diantara pemimpin mereka masih tidur lagi agaknya... Apa Celop Toq!

Inikah budaya rakyat Malaysia? Gambar ini menceritakan seribu cerita...

Foto by Bro Jinggo