Saturday, September 24, 2011

Hudud Hanya Taktik PAS Untuk Tagih Perhatian Rakyat - DS Najib


"Jika ditanya para ulama sekalipun, undang-undang Islam itu tidak boleh dilaksanakan melainkan kita sudah mengambil kira persekitaran dan realiti sebenar masyarakat ketika itu," katanya.

Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak hari ini menyifatkan langkah Mursyidul Am PAS Datuk Nik Aziz Nik Mat memutarkan kembali cerita lama mengenai hudud sebagai taktik parti itu bertujuan menagih perhatian rakyat.

Beliau berkata taktik ini dilakukan selepas parti itu menerima kritikan hebat daripada rakyat negara ini ekoran kenyataan Timbalan Presiden parti itu Mohamad Sabu yang mempertikaikan peranan anggota polis dalam peristiwa Bukit Kepong dan menyanjung pengganas komunis sebagai pejuang tanah air.

“Saya nampak ini taktikal, sebab parti PAS sudah menerima pukulan cukup hebat ekoran daripada kenyataan Mohamad Sabu yang menidakkan pejuang-pejuang nasionalis yang terbunuh dalam insiden Bukit Kepong dahulu. Ia telah menimbulkan kemarahan yang begitu dahsyat dalam kalangan orang Melayu.

“Mereka sedar bahawa sokongan kepada mereka dah merosot dengan begitu ketara, jadi mereka cuba timbulkan isu hudud ini dengan harapan bahawa isu Mohamad Sabu itu akan tenggelam dan cuba muncul sebagai parti memperjuangkan Hudud dan menawan hati orang Melayu,” katanya kepada pemberita selepas merasmikan Karnival 1Malaysia di Tanjung Tualang.

Datuk Seri Najib berkata isu hudud ini turut memperlihatkan kemelut persefahaman antara parti dalam pakatan pembangkang sudah tidak dapat ditutup lagi dan beliau yakin rakyat bijak menilai kelemahan mereka.
“Dalam soal undang-undang hudud ini, telah timbul satu keadaan di mana perbezaan ideologi mereka sudah tidak boleh ditutup lagi, tidak boleh diselindung di hadapan mata rakyat.

“Saya berharap ini dapat disedari oleh rakyat, kita tidak boleh meletakkan harapan kepada satu gabungan yang tidak sehaluan daripada segi prinsip dan ideologi.

“Walaupun mereka cuba mengaburi mata rakyat, tetapi lambat laun ia akan timbul bukan sahaja daripada segi hudud tetapi juga pembahagian jawatan dalam “Kabinet Bayangan” mereka. Mereka belum berani merangka Kabinet mereka,” katanya.

Ditanya mengenai pendirian kerajaan berhubung hukum hudud, Datuk Seri Najib berkata undang-undang berasaskan hukum hudud tidak akan dilaksanakan di dalam negara ini kerana realiti keseimbangan jumlah masyarakatnya tidak mengizinkan undang-undang sebegitu dikuatkuasakan.

Beliau berkata matlamat sebenar perlu dicapai, yang antaranya memastikan rakyat dan negara ini sentiasa aman serta sejahtera.

Hudud: Karpal Singh Mahu Adakan Mesyuarat Tergempar Pakatan Haram!

Isu Hudud: Karpal Singh Kata Nik Aziz Nyanyuk! Mudah Lupa!

DAP, MBPJ Bertindak Biadap Dan Kasar Terhadap Penduduk Rumah Panjang Di Petaling Jaya


Di Petaling Jaya, Pegawai Majlis Bandaraya Petaling Jaya (MBPJ) enggan untuk membersihkan longkang tersumbat yang telah menyebabkan banjir di rumah panjang di PJS 1, yang didakwa penduduk tindakan Pengerusi Jawatankuasa M Sugumaran.

Perkara ini sudah lama berlaku sejak bulan Jun yang lalu, 28 keluarga yang tinggal di rumah panjang telah mengalami banjir yang disebabkan oleh longkang tersumbat belakang rumah mereka.

Penduduk menmberitahu bahawa setiap kali hujan, air keruh membanjiri rumah masing-masing, menyebabkan masalah kesihatan.

Mereka juga berkata masalah itu bermula selepas pemaju menanam pautan saliran di kedua-dua rumah panjang yang telah dirobohkan pada bulan Jun.

Sugumaran berkata kira-kira lima pegawai MBPJ datang ke kawasan itu pagi Khamis selepas beliau memberi amaran kepada pemimpin-pemimpin Pakatan Rakyat Selangor banjir disebabkan oleh hujan tidak berhenti-henti selama seminggu.

Antara pemimpin dia menghantar mesej teks untuk ahli-ahli Exco Selangor, Iskandar Abdul Samad, Ronnie Liu dan Elizabeth Wong.

Sugumaran berkata pegawai-pegawai yang datang ke rumah panjang dengan dua traktor, yang diketuai oleh pengarah dewan bandar kejuruteraan jabatan, Cherami Tarman.

Turut hadir bersama mereka adalah Petaling Jaya Selatan MP Hee Loy Sean.


"Pada mulanya kami menyangka mereka datang untuk membersihkan longkang yang menyebabkan masalah dan menaik taraf supaya air boleh mengalir lebih baik.

Namun, semuanya berubah apabila mereka mula menggali betul-betul di hadapan rumah-rumah. Apabila kita bertanya tentang hal itu, mereka memberitahu kami dengan cara yang kasar, meminta kami berdiam diri dan berkata mereka tahu kerja mereka, "kata Sugumaran.

Apabila dia menunjukkan bahawa masalah itu dengan longkang di belakang rumah-rumah mereka, Sugumaran mendakwa bahawa Cherami mula meminta mereka apabila mereka merancang untuk berpindah ke rumah pangsa kos rendah Lembah Subang.

Penduduk pembeli Blok E unit kos rendah rata yang telah terhenti sejak tahun 2003. Mereka enggan untuk berpindah ke Lembah Subang dan berikrar untuk kekal di rumah panjang sehingga rumah-rumah mereka dibina.

Kerajaan negeri akhirnya memutuskan untuk membina blok kos rendah untuk mereka dan berjanji tidak mengusir mereka dari kawasan semasa.

'Adakah dia mengharapkan emas dalam longkang?

Secara semulajadi, Sugumaran berkata, soalan Cherami mencecah saraf mentah di kalangan penduduk yang kemudian mula menjerit pada pegawai-pegawai kerana tidak sensitif kepada kesusahan mereka.

"Cherami juga menyalahkan kami penyebab sampah terapung di dalam parit. Bagaimana dia boleh jadi jahil?

"Tidak dia tahu bahawa ini tempat yang digunakan untuk menjadi tapak pelupusan sampah di hadapan rumah panjang yang didirikan? Adakah dia mengharapkan emas terapung dari longkang kemudian? "kata Sugumaran lagi.

Kerana marah dengan kritikan penduduk, pegawai-pegawai MBPJ meninggalkan kawasan tersebut tanpa membersihkan longkang.

Hudud: Karpal Singh Mahu Adakan Mesyuarat Tergempar Pakatan Haram!


DAP telah meminta Pakatan Rakyat untuk mengadakan mesyuarat bahagian atas kepimpinan mereka didalam keadaan kecemasan sekali lagi dan untuk semua membersihkan agenda kontroversi negara Islam PAS.

Mengisytiharkan bahawa DAP akan sentiasa menentang penubuhan sebuah negara Islam, pengerusi Karpal Singh menggesa sekretariat Pakatan dengan segera mengatur mesyuarat itu.

"Tanggapan orang awam dan keyakinan ke atas Pakatan akan terjejas teruk. Pakatan perlu menangani dengan cepat dan menyelesaikan apa-apa isu penting yang asas tadbir urus.

Mesyuarat tergempar perlu diadakan serta-merta untuk menjelaskan pendirian Pakatan Rakyat mengenai isu itu.

"Kontroversi ini mesti akhir sekali dan untuk semua," katanya

Karpal menegaskan bahawa hanya tiga bulan lalu, Muktamar PAS 57 (perhimpunan agung) meluluskan resolusi yang mengisytiharkan bahawa parti itu telah menggugurkan agenda negara Islam.

"Kami fikir agenda telah mati dan dikebumikan kemudian. Orang ramai berasa sungguh gembira dengannya. Tetapi sekarang ini ... daripada biru. Saya tidak faham mengapa Nik Aziz memberikan kenyataan yang ... sukar dibayangkan fikiran.

"Mungkin orang tua itu cuba untuk menarik perhatian," katanya.

Beliau juga menegur cadangan Nik Aziz bahawa DAP boleh ciuman perpisahan kepada Pakatan jika ia tidak bersetuju dengan agenda Islam PAS '.

"Ia pastinya satu kenyataan tdk bererti," kata Karpal.

Baca juga di sini...

Kesian Anak Papa: Video 'Undilah' Belum Diluluskan Untuk Siaran - SKMM


Kesian anak papa siang malam menyalak sebab video lakonannya tidak dapat disiarkan hahahaha! Apa yang bestnya dengan video ni sampai Nurul Izzah tak boleh tidur malam selagi video tu tidak disiarkan?

Mesti ada sebabnyakan.... Kalau tak video tu mempunyai unsur propaganda dari Pakatan menghasut minda rakyat, takkan Nurul Izzah nak gedik siang malam desak supaya video tersebut disiarkan...


Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) hari ini menjelaskan bahawa arahan penarikan video 'Undilah'adalah kerana pengumuman khidmat awam (PKA) tersebut masih belum mendapat kelulusan daripada Lembaga Penapisan Filem untuk disiarkan di televisyen.

Menurut kenyataan yang dikeluarkan SKMM hari ini, arahan tersebut dibuat hasil pemantauan pematuhan secara rutin mengikut Akta Komunikasi dan Multimedia 1998 (AKM 1998) yang dijalankan SKMM ke atas video karya pemuzik Pete Teo itu.

"Di dalam kes pengumuman khidmat awam yang dihasilkan oleh pemuzik Pete Teo dan atas hasil pemantauan pematuhan secara rutin yang dibuat oleh SKMM, di dapati PKA tersebut belum mendapat kelulusan daripada Lembaga Penapisan Filem untuk disiarkan di televisyen. Oleh itu PKA tersebut tidak sepatutnya disiarkan di televisyen sehingga ia telah mendapat kelulusan,” kata SKMM.

Menurut SKMM, demikian juga di bawah AKM 1998, semua penyiar mesti menghentikan penyiaran klip video berkenaan.

"Arahan ini adalah mengenai pematuhan oleh pihak penyiar dan bukannya kandungan PKA tersebut,” kata kenyataan itu.

Isu Hudud: Karpal Singh Kata Nik Aziz Nyanyuk! Mudah Lupa!


Pengerusi DAP Kebangsaan Karpal Singh berkata beliau terkejut dengan kenyataan Mursyidul Am PAS, Datuk Nik Aziz Nik Mat yang menyatakan DAP boleh memilih untuk keluar daripada pakatan pembangkang sekiranya membantah rancangan PAS menubuhkan sebuah negara Islam.


“Ia adalah sukar untuk memahami kenapa Nik Aziz memberi ruang kepada Barisan Nasional (BN) menjelang pilihan raya umum tidak lama lagi.

“Saya berpendapat isu berhubung negara Islam telah pun diketepikan dengan resolusi yang diterima pakai pada muktamar PAS yang diadakan tahun ini,” katanya dalam satu kenyataan.

Karpal menyebut resolusi PAS bahawa parti itu tidak akan meneruskan matlamatnya untuk mewujudkan sebuah negara Islam di Malaysia sebaliknya berusaha ke arah penubuhan negara kebajikan.

“Adalah sukar untuk memahami kenapa Nik Aziz dalam tempoh yang singkat telah lupa berhubung resolusi itu,” katanya.

Pemimpin Pakatan Rakyat tidak bersetuju hasrat kerajaan PAS Kelantan untuk melaksanakan hukum Hudud dan hasrat parti itu menubuhkan negara Islam.

Terer betul dia orang berlakon.. kalah Rosyam Nor!

Tak Puas Hati, Nik Abduh Nik Abdul Aziz Ludah Muka Karpal Singh!Pakatan pembangkang yang kononya disebut "Pakatan Rakyat" adalah suatu "Pakatan Rosak". Ketidaksefahaman tentang pelbagai perkara menjadikan pakatan haram ini amat merbahaya jika diberi peluang. Negeri yang mereka perintah kini menghadapi pelbagai masalah.

Pengerusi DAP, Karpal Singh mesti menghormati pendirian kerajaan Pas Kelantan untuk melaksanakan hukum hudud kerana ia adalah hak masyarakat beragama Islam sebagaimana Pas menghormati sebarang tuntutan orang bukan Islam.

Timbalan Ketua Dewan Pemuda Pas, Nik Abduh Nik Abdul Aziz berkata, suara-suara penentangan yang mahu menyekat pelaksanaan hudud termasuk oleh Karpal Singh tidak boleh diterima pakai kerana ia berlawanan dengan objektif pakatan pembangkang sendiri yang memperjuangkan hak kebebasan rakyat.

Beliau mendakwa, penduduk di negeri ini sudah bersedia untuk melihat hudud dilaksanakan setelah lebih 20 tahun mereka berada di bawah kerajaan Pas.

“Pakatan pembangkang menuntut kebebasan untuk rakyat dalam semua aspek, orang bukan Islam ada haknya dan orang Islam juga ada haknya kedua-duanya kita bagi.

“Jadi, sebarang unsur dan suara yang mahu menyekat kebebasan ini kita tolak, asasnya begitu, tidak kira penentangan itu daripada Pas sendiri atau DAP.

“Rakyat Kelantan yang sudah memilih Pas lebih 20 tahun jelas mahukan hudud, tiada sebab rakyat pilih kita tetapi tolak hudud kerana kitalah satu-satunya parti yang memperjuangkannya sejak sekian lama,” katanya kepada Utusan Malaysia selepas menyampaikan kuliah di hadapan pejabat Badan Perhubungan Pas negeri di sini hari ini.

Nik Abduh berkata demikian ketika diminta mengulas reaksi Karpal Singh sebelum ini yang menolak penubuhan negara Islam dan pelaksanaan hukum hudud atas alasan bertentangan dengan Perlembagaan Persekutuan.

Kenyataan Karpal Singh itu mendapat perhatian Mursyidul Am Pas, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat semalam yang tidak kisah sekiranya DAP mahu meninggalkan pakatan pembangkang disebabkan hudud.

Nik Abduh berkata, walaupun beliau tidak menganggap Karpal Singh sebagai individu yang menyusahkan Pas, tetapi pemimpin DAP itu tidak seharusnya mendendangkan lagu serupa setiap kali isu mengenai hudud diutarakan.

“Ini benda lama, jadi bila Karpal Singh mengulang benda lama, ayah (Nik Abdul Aziz) pun beri jawapan lama iaitu kami tidak kisah sekiranya ada pihak yang mahu keluar daripada pakatan pembangkang kerana tidak bersetuju dengan hudud.

“Kita hormat Karpal Singh kerana beliau adalah pejuang yang konsisten melawan kezaliman dan dia juga kena hormat kepada kita,” katanya.

"Over my dead body"

Manoharan Kena Gantung Telo Enam Bulan!


Kerena biadap, Teressa Kok terpaksa mengantung telor milik Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Kota Alam Shah, DAP, M. Manoharan selama enam bulan; berhubung satu kenyataan kontroversinya dalam laman sosial Facebook minggu lalu.


Manoharan sebelum ini berkata, pembangkang akan bertindak menukar Jalur Gemilang jika memperoleh kuasa dalam pilihan raya umum akan datang dan tindakan itu mengundang kemarahan pelbagai pihak dan laporan polis telah dibuat.

Beliau menulis kenyataan berbunyi: "I distributed many DAP flags today in my constituency. I refused to fly the Malaysian flag because it looks more BN than Malaysian. (Saya mengedarkan banyak bendera DAP hari ini dalam kawasan Dewan Undangan Negeri saya. Saya enggan mengibarkan bendera Malaysia kerana ia kelihatan seperti BN berbanding Malaysia).


Manoharan sebelum ini pernah mencetuskan kontroversi apabila mempersendakan doa masuk tandas selain pernah mewujudkan sentimen perkauman berhubung isu novel Interlok.

Gantung telor je.. apa barang! esok lusa di buat lagi!

Pas Sambut DS Najib di Gopeng Perak!


Adakah ini petanda bibit-bibit penyatuan PAS dan UMNO?

Penyatuan pertubuhan-pertubuhan Melayu pada tahun 1946 itu terasa begitu mustahil untuk direalisasikan tetapi ini adalah fakta sejarah yang tidak boleh dinafikan dan sepatutnya menjadi kayu pengukur kepada orang Melayu hari ini.Hakikinya, seluruh orang Melayu mampu bersatu jika kita dapat mengutamakan agama dan bangsa sebagai nafas utama di dalam berpolitik di alaf baru ini.

UMNO tetap relevan untuk dipertahankan dan satu-satunya parti politik tulen orang Melayu yang perlu didekati dan difahami.

Kesemua objektif utama kewujudan UMNO adalah aspirasi dan semangat UMNO yang sungguh menarik untuk kita fahami dan perjuangkan. Secara amnya, aspirasi UMNO tidak berubah, tidak seperti parti-parti politik Melayu lain. Kebanyakan parti politik yang lain tidak berpendirian kukuh dan mengikut rasmi lalang di mana pendiriannya terhoyong-hayang mengikut rentak manusia dan politik di ketika itu.

Saya tertarik dengan ulasan blogger KLkeKedah:

Pemimpin bawahan Pas kebanyakkannya menyokong penyatuan Islam dan Melayu. Namun disebabkan keengganan oleh pihak atasan Pas yang lebih mementingkan kuasa dari penyatuan ummah. Jadi harapan untuk melihat Melayu Islam bersatu, musnah!

Manchester United Cipta Fenomena Baru


MUSIM baru Liga Perdana Inggeris (EPL) baru saja memasuki perlawanan kelima tetapi Manchester United sudah mencetus satu fenomena baru.

Lima kemenangan dicipta dengan jumlah jaringan besar iaitu 21 gol, satu permulaan garang dan mengejutkan buat peminat setia kelab tersebut kerana United biasanya sering bermula lembap pada awal musim.

Siapa boleh lupa aksi hebat United membaham Arsenal 8-2 pada 28 Ogos lalu? Kekalahan terburuk dalam tempoh 125 tahun sepanjang penubuhan Gunners dan United.

Keputusan tersebut mengejutkan ramai pemerhati bola sepak walaupun Arsenal pada masa itu tidak dapat menurunkan ramai pemain utama.

Bermula dengan menang tipis 2-1 ke atas West Brom, itu pun ihsan gol sendiri Steven Reid di minit ke-81. Namun, Red Devils bagaikan dirasuk bermula dari perlawanan kedua.

Selepas membenam Tottenham 3-0, mereka menang besar 8-2 ke atas Arsenal, diikuti membelasah Bolton 5-0 di Stadium Reebok. Kemenangan terbaru adalah menewaskan pencabar utama liga, Chelsea 3-1 pada 18 Septemberlalu.

Kali terakhir United memulakan musim dengan hebat adalah pada 1985 di bawah kendalian Ron Atkinson apabila menang 10 perlawanan pertama. Namun, mereka dipintas oleh Liverpool selepas memasuki separuh saingan.

Apa rahsia kejayaan United yang amat garang pada awal musim ini? Jika ditanya kebanyakan peminat setia mereka, sudah tentu ramai yang merujuk kepada Wayne Rooney yang kembali menemui sentuhan pemusnah dalam semua perlawanan.

Hanya selepas lima perlawanan, Rooney sudah menyumbat sembilan gol, permulaan cemerlang yang tidak dijangkakan kerana penyerang itu mempamer aksi kurang konsisten musim lalu.

Namun, berdasarkan statistik, rekod jaringan menakjubkan Rooney sebenarnya dibantu oleh kehadiran bintang baru dari Aston Villa, Ashley Young, selain sayap Portugal, Nani.

Young yang semakin mengukuhkan kedudukan dalam skuad England mempunyai chemistry yang baik dengan Rooney dan tahu apa yang diperlukan oleh anak emas Ferguson itu.

Mengikut statistik awal musim EPL, Young merupakan pemain paling banyak melakukan hantaran dan membantu rakan mencipta jaringan (lima), diikuti Nani tiga.

Tidak dinafikan, Young adalah permata baru United dan pembelian paling berbaloi Ferguson jika aksi sepanjang Ogos dan September dijadikan penilaian. Kehadirannya di Old Trafford nyata menceriakan Rooney.

Nama lain yang turut membawa perbezaan besar dalam skuad United musim ini adalah pemain muda seperti Phil Jones, Chris Smalling, Tom Cleverly, selain Danny Welbeck.

Ini merupakan berita baik buat Ferguson andai berdepan kecemasan, seperti kecederaan atau penggantungan pemain utama. Dia masih memiliki skuad mantap sekalipun hanya menurunkan barisan kedua.

Ketika ini, hanya Manchester City dilihat mampu memberi cabaran hebat kepada United dalam merebut gelaran liga pada ketika kelab besar lain - Chelsea, Liverpool, Arsenal atau Tottenham belum menunjukkan aksi yang cukup meyakinkan.

Namun begitu, walaupun memiliki ramai pemain berkualiti, Ferguson perlu memberi peningkatan kepada anak-anak buahnya agar tidak bersikap lewa kerana sejarah membuktikan banyak pasukan yang bermula baik pada awal musim akhirnya kecundang ketika saingan memasuki fasa akhir. Lihat apa yang terjadi Chelsea kepada musim lalu dan Arsenal pada saingan 2007/08.-UM

US Sold Bunker-Busting Bombs To Israel

President Barack Obama released bunker-busting bombs to Israel in 2009, Newsweek reports (AFP/NAVY VISUAL NEWS/File, Felix Garza Jr.)

WASHINGTON - President Barack Obama secretly authorized the sale of 55 powerful bunker-busting bombs to Israel, Newsweek magazine reported Friday.

Israel first asked to buy deep-penetrating GBU-28 bombs in 2005, but were rebuffed by then-president George W. Bush.

At the time the Pentagon had frozen joint US-Israeli defense projects, fearful that Israel was transferring advanced military technology to China, Newsweek said.

However in 2007 Bush informed then-Israeli prime minister Ehud Olmert that the bombs would be ready for delivery in 2009 or 2010, even though the Israelis wanted them immediately.

Obama released the bombs in 2009, the magazine reports, citing unnamed officials familiar with the still-secret decision.

Newsweek, citing unnamed US and Israeli officials, said in its online edition that Israel has developed its own bunker-buster technology, but that it was cheaper to buy the US weapons.

The 2,000-pound bombs are designed to destroy hardened targets, which could be used to strike Iranian nuclear sites.

The Pentagon declined to confirm or deny the report but press secretary George Little said "the United States remains committed to helping Israel provide for its own security and we remain committed to helping Israel maintain its qualitative military edge."

Copyright © 2011 AFP.

Ajaib Bila Elektrik Terputus Di Majlis Rumah Terbuka PKR Melaka! Apa Maknanya Tu?


Mungkin bumi Melaka tidak terima kehadiran Anawar, itulah sebabnya... ajaib apabila elektrik terputus secara tiba-tiba di Majlis Rumah Terbuka PKR Melaka. Ini juga membawa petanda buruk yang akan berlaku kepada Pakatan Rakyat yang kini di ambang perpecahan.

Elektrik putus pun nak salahkan umno! apalah orang Pakatan ni... baca apa yang dia orang cakap:

"Mungkin kerana sambutan hangat begitulah menyebabkan Ketua Menteri Melaka, Mohd Ali Rustam tidak lena tidur. Dan mungkin kehebatan sambutan itu juga maka UBN akan mengarahkan apa saja agensi kerajaan untuk menganggu atau mengagalkan himpunan Pakatan Rakyat. Katanya malam tadi Anwar terpaksa membatalkan kehadiran di majlis kedua kerana bekalan eletrik terputus secara tiba-tiba."-mso

Setahu aku sambutan video seks Anwar sahaja yang hangat! tak payah nak kelentong la....

OKlah... kami tahu yang jahat tu semua datang dari Umno!

Yang baik seperti meliwat, kebas bini orang, main China doll semuanya dari siapa pulak?

Friday, September 23, 2011

Blogger RBF Kata Ada 2 Perempuan Thai Dalam Video Seks Anwar Di Bangkok!

Where Was Anwar On 12 - 13 January 2011?

Kata RBF dia menonton klip video itu di Hadyaai,Thailand tiga bulan lalu. Klip berkenaan dipercayai panjangnya sekitar sejam lamanya. “Ia diatur oleh seorang rakan di sana,”ujarnya.

RBF mendakwa dari apa yang disaksikan lelaki dalam video itu memang 100 peratus seiras Datuk Seri Anwar Ibrahim. Video itu dalam hitam putih.

Dia menjelaskan video itu bermula dengan seorang lelaki berpakaian kemas masuk ke sebuah bilik hotel dan kemudiannya tukar pakai robe hotel. Waktu lelaki itu masuk sudah ada dua wanita di atas katil yang berasingan dalam bilik itu.

Selepas itu salah seorang dari wanita berkenaan masuk ke bilik sebelah (connecting room). Kemudiannya kelihatan wanita yang seorang lagi yang masih berada dalam bilik itu mengurutnya. Kata RBF dia tidak menonton sampai habis kerana ‘panjang sangat’ dan situasi waktu itu tidak mengizinkan. Menurutnya dia difahamkan aksi berkenaan dirakam di sebuah bilik hotel di Bangkok.

Kita tunggu sahaja video kedua ini di keluarkan nanti!

Info: Papa Gomo

Sejarah Mat Indera Dan Mat Sabu


SEJARAH tidak boleh DIUBAH kerana ianya berdasarkan dari FAKTA, tetapi sejarah boleh berulang KEMBALI!

Tarikh Pilihanraya Umum (PRU) Ke-13 November 2011?

Percaya atau tidak inilah tarikh Pilihanraya Umum (PRU) Ke-13 yang akan berlangsung pada November 2011. Insyallah...


Oleh itu marilah kita segarkan kembali sejarah Pertubuhan Kebangsaan Melayu Bersatu (United Malay National Organisation) biasa dikenali sebagai UMNO atau PEKEMBAR. Sejarah ini amat penting yang perlu diketahui oleh anak-anak muda zaman serba canggih ini... supaya mereka tidak lupa dan tidak memandai-mandai untuk mereka-reka sejarah sendiri...


Pada 11 Mei 1946 di Istana Besar Johor Bahru. Kongres Melayu Se-Malaya ketiga dan perhimpunan agung pertama Pertubuhan Melayu Kebangsaan Melayu Bersatu atau PEKEMBAR (UMNO) telah berlangsung dan Piagam atau Perlembagaan (UMNO) telah diterima dan diluluskan oleh para peserta dan UMNO pun lahirlah secara rasmi.

Tiga usul telah dululuskan oleh Kongres seperti berikut:
1. Menubuhkan Pertubuhan Kebangsaan Melayu Bersatu
2. Membantah pertubuhan Malayan Union
3. Mengadakan Derma Pelajaran Kebangsaan Melayu

Betapa mulianya UMNO lahir di Istana Besar Johor Bahru manakala PAS sebagai parti politik adalah serpihan daripada UMNO.Pada tahun 1951 PAS ditubuhkan sebagai persatuan yang berasingan daripada UMNO, sebagai parti politik baru. Ternyata bahawa kemunculan PAS sebagai parti politik adalah serpihan daripada UMNO. Serpihan yang bukan dari hati yang suci dan murni, tetapi kerana kecewa. Kekecewaan telah menjadi faktor utama wujudnya parti-parti serpihan di dalam arena politik di negara ini.

Serpihan-serpihan itu menyebabkan UMNO sedikit sumbing. Walaupun sumbingan-sumbingan itu boleh diperbaiki, tetapi serpihan-serpihan yang membawa parti induk menjadi sumbing ini, adalah fenomena yang negatif di dalam perjuangan UMNO untuk memartabatkan agama, bangsa dan negara. Ia seharusnya tidak dibiarkan berlaku berulang-ulang kali. Namun kelemahan dan ketamakan manusia, tidak mudah dikawal dan tidak sesiapapun yang dapat menjamin politik serpihan ini tidak berulang sehinggan kesumbingan di dalam perjuangan bangsa dapat dibendung.

Pada Ogos 1963, Dewan Ulama PAS Kelantan mengeluarkan hukum berikut.

“Orang-orang Islam yang berkongsi dengan orang-orang kafir untuk memerintah negara, menjadi kafir dan haram".PILIHAN RAYA PERTAMA MAJLIS PERUNDANGAN PERSEKUTUAN TANAH MELAYU, 27 JULAI 1955

Suasana sekitar pilihan raya umum di Tanah Melayu, UMNO, MCA dan MIC bergabung membentuk Parti Perikatan. Parti Perikatan telah menang besar 51 buah kerusi dari 52 kerusi yang dipertandingkan. 1 kerusi dimenangi PAS.

Insyallah PRU Ke-13 Barisan Nasional (BN) akan tawan kembali negeri-negeri yang dirampas oleh Pakatan Rakyat(PR)!

Mamat Khalid VS Namawee: Bangsat Pengarah Melayu Ni Kan Mat!


Luahan Hati Pengarah Hantu Mak Limah Balik Rumah Mamat Khalid Terhadap Layanan Yang Diterima Namewee!!!!

Sedari mula aku mula jadi pengarah filem hinggalah ke hari aku merasakan letihnya mengarah. Aku mahu filem dan drama Melayu tinggi martabat sumbangannya kepada bangsa dan negara. Soal bangsa Melayu adalah keramat besar kami kerana itu adalah akar yang mencengkam bumi menahan langit yang dijunjung.


Bukan aku seorang. Ramai pengarah-pengarah yang lain mempunyai niat dan rasa tanggungjawab yang sama di dalam pembikinan sesebuah karya itu. Filem-filem Uwei Hj Shaari memperceritakan budaya Melayu dalam setiap adaptasi penceritaannya. Erma dengan persoalan berat wanita melayunya. Aziz m osman juga di dlam filem terbaru Azura nya mengangkat budaya melayu hingga membuat penggambaran ke luar negara. Soal bangsa adalah keramat besar kami kerana itu adalah akar yang mencengkam bumi menahan langit yang dijunjung.

Apabila isu perkauman dimainkan oleh beberapa pengarah muda yang mulia di mata sesetengah masyarakat menduga akan isu perkauman dengan sengaja dengan hasilkerja mereka, aku mula gusar. Aku mula gusar dengan masyarakat itu sendiri. Mengapa seorang yang terang-terang menghina akar melayu aku di bumi melayu aku ini di angkat hero dan layak berjumpa menteri minta diberi pertolongan di dalam karya yang kononnya menyokong integerasi kaum.

Bangsa melayu sendiri melompat memberi kata semangat dan memuji kebagusan sipolan membuat filem dengan membayar tiket masuk bergasak menyokong filem yang 'lebih elok dari filem melayu biasa' itu. Aku tidak irihati dengan karya beliau. Malah mereka melayu yang terlibat di dalam filem itu pun bukannya aku peduli akan niat mereka. Yang menjadikan kepala aku bengkak adalah dengan sokongan sesetengah manusia melayu yang ingin mengangkat kerja manusia yang terang-terang bencikan bangsa aku. Di arak dan di beri penghormatan tahab menteri kerjanya itu. Kami yang terus menerus mendokong rasahormat kepada kedaulatan bangsa-bangsa dibumi ini tidak pernah mendapat layanan sebegitu baldu hamparannya.

Aku ingat lagi akan hari rakyat malaysia dikejutkan dengan video negara kuku nya yang menghina kedaulatan negara dan bangsa aku. Masih segar lagi peluh marah di hujung dahi aku ketika mula-mula aku menontonnya. Dan kini beliau hero? Kini beliau layak berjumpa Datuk Seri Perdana Menteri?

Gusar aku dengan masyarakat aku yang terlalu terdesak untuk menjadi ayam tambatan hingga sanggup mengangkat golongan bangsat menjadi ikon negara. Golongan komunis menjadi hero kemerdekaan. Memusing cerita aku tiada pernah dijajah atas inginkan diri dikenali ramai.

Adakah masyarakat kita kian lupa dengan maruah bangsa dan harapan anakcucu kita yang semakin rapuh dimakan dunia penuh pluralism ini? Adakah masyarakat kita sanggup menggadai hingga ke kain dalaman semata-mata untuk mendapat ereksi sementara tidak memperdulikan masa depan anakbangsa yang kian hanyut dikelabui mata dengan pandangan integrasi milik bangsa yang lain?

Aku dengan besar hatinya mengalukan perpaduan dengan filem aku namun bukan pujian atau sokongan yang aku dapat. Aku telan semua itu kerana aku inginkan filem yang bermaruah terhadap bangsa aku. Dan bukan filem itu menjadi penyebab ramai yang mendekati dengan karya aku. Ianya hilang ditelan masa dan demi masa aku akur dan harus meneruskan perjuangan dengan kerja-kerja yang lain. Dan kini aku dapati kerja yang jijik, yang menaikkan rasa benci terhadap sesebuah kaum itu rupanya boleh menjadi ikon dan hero pengarahnya!

Adakah aku tidak cukup bangsat untuk mendapat tempat setaraf sipolan. Mahukan Perdana Menteri berjumpa aku jika aku menyanyi 'gua mau jumpa lu' berulang kali di youtube? Kalau mahu boleh la aku memuat naik nyanyian bangsat aku ke halaman itu agar setaraf aku baratur berjumpa menteri.

Bongkaknya entry aku kali ini adalah cermin bongkaknya hati aku yang tidak cukup bangsat untuk menjadi pengarah yang berjaya memperdayakan masyarakat aku dengan pembikinan filem yang dapat mensucikan segala dosa terhadap bangsa dan negara aku.

Apa la Mat! Itu pun mau sensitip. Biarla! Masing-masing pun mau hidup ma! Dan aku mahu anak cucu aku terus hidup dengan megah bangsa bermaruah.

http://tempurungpecah.blogspot.com/

Tahniah Ramli Terpilih Sebagai Pemain Malaysia Pertama Untuk Manchester UnitedTM satu dari penaja pasukan Manchester United... buat iklan bersama pasukan manchester... antara terlibat... SIR BOBBY CHARLTON, NANI, CHRI SMALLING, Anderson, Jonny Evans, DREAM COME TRUE... RAMLI KE MANCHESTER UNITED...
feel it...
Video URL: http://youtu.be/WpJTbXcR67s

Walaupun ianya hanya sebuah iklan Telekom Malaysia TM... TM berjaya mencabar dan membakar semangat anak muda!

Apa lagi! sahut la cabaran ini!


Bangganya aku :D 

Hukum Hudud Di Kelantan: Nik Aziz, Anwar Ibrahim Mahu Langkah Mayat Karpal Singh?


"Over my dead body", said Karpal.

Terdahulu PAS pernah di baculkan oleh PKR dan DAP yang terus tutup hal hudud. Mereka langsung diamkan hal ini semata mata kerana politik permuafakatan.

PAS rela mengikut formula DSAI, mereka berfikiran bahawa jika mereka berkuasa mereka akan mulakan hukum ini tapi mereka alpa bahawa yang menular dan meluaskan empayar bukan PAS atau PKR tapi DAP.

Sekali lagi Pengerusi DAP, Karpal Singh melenting dengan pandangan peribadi Anwar tentang pelaksanaan hukum hudud di Kelantan.

Katanya, pelaksanaan hukum hudud adalah bercanggah dengan Perlembagaan Persekutuan.Karpal juga menegaskan, usaha untuk melaksanakan hukum hudud di Kelantan jelas sekali bercanggah dengan apa yang dipersetujui dalam muktamar agung PAS baru-baru ini untuk melaksanakan sebuah negara kebajikan.

Ternyata kecelaruan di kalangan parti-parti gabungan longgar Pakatan Rakyat (PR) mengenai hasrat Kerajaan PAS Kelantan untuk melaksanakan hukum hudud semakin membesar apabila Ketua Umum Parti Keadilan Rakyat (PKR), Anwar Ibrahim secara prinsipnya menyokong langkah tersebut.

“Secara prinsipnya saya percaya ia (hukum hudud) boleh dilaksanakan (di Kelantan),” kata Anwar selepas perbicaraan kes sodominya pada Khamis.

Beliau bagaimanapun berkata, itu hanyalah pandangan peribadinya dan bukannya pandangan PR kerana gabungan longgar itu tidak pernah membincangkan perkara tentang pelaksanakan hukum hudud sama ada di Kelantan atau mana-mana negeri di bawah pentadbiran mereka.

Ini adalah kali pertama Anwar secara terbuka menyatakan sokongannya kepada pelaksanaan hukum hudud.

Apa nak tunggu lagi, kalau Anwar dan Nik Aziz sudah berani langkah mayat Karpal laksanaan hudud di Kelantan... Kelantan boleh laksanakan hukum Hudud tanpa persetujuan Kerajaan Pusat sebenarnya...

Akta Baru Ganti ISA Perlu Pelihara Hak Asasi Manusia - Khairy


Penggubalan akta baru berikutan pemansuhan Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA) perlu mengambil kira beberapa aspek termasuk tempoh tahanan dan hak membawa kes ke mahkamah bagi memastikan ia tidak melanggar hak asasi manusia, kata Ketua Pemuda Umno Khairy Jamaluddin.

Selain menyifatkan tempoh tahanan 60 hari pada masa ini sebagai terlalu lama, beliau berkata Pemuda Umno juga pernah mengusulkan supaya setiap tahanan diberikan hak mendapatkan khidmat peguam serta hak untuk membawa kes ke mahkamah supaya kes mereka dapat disemak semula.

"Kalau semua faktor ini dapat dimasukkan saya percaya rakyat Malaysia akan terima baik (akta baru).

"Pada masa sama walaupun keselamatan negara dan rakyat akan dilihat lebih terjamin tetapi harus dipastikan juga hak asasi (tahanan) dipelihara," katanya kepada pemberita selepas majlis sambutan rumah terbuka Aidilfitri Merdeka Raya Pergerakan Wanita, Pemuda dan Puteri Umno di sini, Khamis.

Khairy berkata akta baru itu juga perlu mempunyai definisi spesifik yang memperinci secara jelas siapa yang boleh ditahan di bawah akta berkenaan.

"Ia tidak boleh meliputi semua, mesti spesifik misalnya kegiatan berkaitan pengganas, kegiatan subversif yang menjejaskan keselamatan negara. Definisi ini kena khusus, takut orang kata akta baru ini hanya benda lama dalam botol baru," katanya.

Dalam pada itu, Khairy yang juga Anggota Parlimen Rembau berkata Pemuda Umno akan melaksanakan siri penerangan di peringkat dalaman sayap itu bagi menjelaskan keputusan kerajaan untuk memansuhkan ISA seperti yang diumumkan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak baru-baru ini.

"Kita kena beri penerangan kepada ahli agar mereka faham keputusan itu. Mungkin ada pihak yang menganggap ISA penting untuk keselamatan negara, jadi kita harus jelaskan bahawa walaupun ISA dimansuhkan, keselamatan negara tidak akan terjejas," katanya.

Katanya, beliau yakin jika semua anggota peringkat tertinggi parti dapat bersama-sama memainkan peranan dan memberikan penjelasan, anggota parti akan dapat menerima baik transformasi yang cuba dilakukan oleh Perdana Menteri. - BERNAMA

Thursday, September 22, 2011

Eskay, Sahkan Video Seks Terbaru Anwar Di Thailand Ada...


Where Was Anwar On 12 - 13 January 2011?

Temuramah Agendadaily bersama trio Datuk T:

Betulkah ada klip baru yang sensasi itu dan apa peranan trio Datuk T ?

Tan Sri Rahim Thamby Chik yang dianggap sebagai bos trio berkenaan steady saja ketika dijolok soalan ini sewaktu ditemui Agendadaily di majlis rumah terbuka Risda di Jalan Ampang,Kuala Lumpur petang Rabu.

Pengerusi Risda ini memberi kesimpulan berikut tentang isu yang menarik perhatian ramai ini.

Katanya mereka bertiga – selain beliau,Datuk Eskay dan Datuk Shuib Lazim – sudah selesaikan ‘ jalankan tugas’ dengan membuat pendedahan tentang klip video seks yang pertama dulu.

“Kami ibarat lilin yang membakar diri membuat pendedahan itu semata-mata untuk menyedarkan rakyat negara ini tentang siapa Anwar.Kami sudah didakwa dan dihukum di mahkamah kerana tayang video itu,”katanya.

Bagi Rahim ia satu ‘tugas nasional’ dan setakat itu saja peranan mereka bertiga ‘secara rasmi’.

Katanya apa jua pendedahan baru tidak melibatkan mereka sebagai ‘ Datuk T’.

“Siapa tahu mungkin ada pihak-pihak lain yang ada simpan bukti-bukti baru tentang Anwar.Itu saya tak tahu lah.Terpulang kepada mereka kalau nak buat pendedahan atau apa.

“Kami tidak lagi akan tampil macam dulu tayang apa-apa.Tugas kami sudah selesai.Terserah kepada orangramai menilai sendiri,”tambahnya.

Rahim menegaskan beliau sendiri tidak tahu menahu siapa yang mendedahkan klip CCTV di apartmen itu.

“Apapun bagi saya klip itu adalah pelengkap pendedahan kami tentang video seks Anwar.Ia menunjukkan detik dan ketika mereka naik dan turun apartmen berkenaan.Rentetan masa juga selari dengan waktu klip video seks,”ujarnya.

Beliau harap klip CCTV itu akan membuka mata dan menyedarkan mereka yang masih meragui kesahihan pendedahan mereka.

Rahim berkata beliau tidak dapat bayangkan kalau ada orang yang masih ‘ buta’ lagi setelah melihat klip CCTV itu dank lip video seks pertama.

Bagaimana pula dengan klip 12-13 Januari yang ditunggu-tunggu itu?

Dalam bab itu,Rahim mengakui Eskay hanya pernah memberitahunya adanya video yang didakwa melibatkan aksi Anwar di Thailand.

Namun katanya sehingga hari ini beliau belum lagi pernah melihatnya sendiri.

“Saya memang tidak tahu apa-apa tentang video yang dikatakan di Thailand itu.Datuk Eskay cuma beritahu ia ada...itu saja,”katanya.

Rahim menilai apa jua pendedahan yang dibuat oleh pihak mana sekalipun ia jelas menunjukkan betapa bahayanya negara ini jika dipimpin oleh orang yang mempunyai perwatakan seperti itu.

“Bayangkan jika klip itu dipegang oleh pihak asing sudah pasti mereka ‘ akan pegang’ Anwar ikut telunjuk mereka jika jadi Perdana Menteri,” katanya.

Bekas Ketua Menteri Melaka itu juga berkata beliau hairan mengapa Anwar sehingga hari ini tidak berani saman mereka kerana tayang video seks itu.

“Kami masih menunggu dia saman,”tegasnya.

Juga katanya apa yang turut dinanti ialah siasatan terperinci polis keatas dakwaan laporan polis palsu dibuat Anwar menafikan beliau lelaki dalam video itu.

Rahim tetap bertegas kata video yang mereka dedahkan itu tulin lagipun ia disahkan oleh kajian pakar luar negara.

Awek Naik Motor Hanya Pakai Seluar Dalam - Ajaran Siapa Ni? #marxsabuSelepas menonton klip video phone seks Mat Sabu di bilik 121, kedua-dua pasangan ini keluar bersiar-siar menaiki motosikal kapcai dimana aweknya hanya memakai seluar dalam sahaja.

Inilah akibatnya apabila pengaruh seks yang di bawa oleh pemimpin Pakatan Pembangkang yang tiada sempadannya. Kena tangkap khalwat pun boleh lepas, ada bukti rakam video, CCTV pula tak boleh pakai...

Agak-agaknya kalau ada video pasangan ini melakukan persetubuhan, boleh pakai tak video tu?

Zaman sekarang semuanya tutup sebelah mata je bro.... ha.. ini lah padahnya...

Kejadian dipercaya berlaku di Kajang, Selangor.. Tempat Menteri Besar siapa tu?

Fikir-fikirkanlah....

Lepas Bapak! Anak Mat Sabu Pula Hina Polis! #marxsabu


Selepas bapanya menghina pejuang bukit kepong, anak lelaki Timbalan Presiden Pas, Mohamad Sabu iaitu Ahmad Saiful Islam, 23, pula menuduh polis menjadi dalang dalam cubaan membakar rumah mereka. 

Ini lah rupanya cara Mat Sabu mendidik anak-anaknya, membenci kepada polis yang menjaga keselamatan negara. 

Yang tak betulnya, anak perempuan Mat Sabu Nurul Huda pula pergi buat repot kat balai polis! tak ke bangang namanya tu? 


Huru hara lah...


Justeru itu Polis Diraja Malaysia (PDRM) menafikan dakwaan anak lelaki Mat Sabu itu.

Ketua Polis Negara, Tan Sri Ismail Omar berkata, polis bersifat profesional dalam menjalankan kerja mereka.

"Orang menuduh polis macam-macam, jadi timbanglah sendiri. Pada saya bila satu kejadian berlaku, kita adalah satu agensi yang telah menekankan selama ini dan akan datang bahawa we are professional agency.

"Kita bersikap terbuka dan adil dengan semua pihak," katanya kepada pemberita selepas Majlis Pelancaran Triaj PDRM di Balai Polis Travers.

PM Menyampaikan Penghargaan Kepada Waris Pejuang Bukit Kepong


PM menyampaikan penghargaan kepada waris pejuang peristiwa Bukit Kepong yang berupakan replika, sijil serta sumbangan wang tunai sebagai menghargai jasa mereka dalam memperjuangkan kemerdekaan.


Sekitar Rumah Terbuka Merdeka Raya Tiga Sayap Umno - Ketibaan PM dan TPM

Kehadiran 15,000 ribu orang...