Saturday, September 25, 2010

PKR ganas: Bertumbuk kerana gilakan jawatan .

PKR cabang Merbuk kecoh setelah ahli mereka bertumbuk kerana tak puas hati calon Ketua Datuk Rashid Din menarik diri setelah mendapat tekanan dari Anwar utk berundur.

Calon pilihan Anwar Saiful Izham Ramli menang tanpa bertanding seperti dikehendaki Anwar, Azmin dan Saifudin.

YB Manikumar, Adun Merbau Pulas, Exco kerajaan Kedah kini di IPD Kuala Muda untuk urus ahli PKR yang membuat laporan polis kerana ditumbuk.

Ahli PKR Sungai Petani akan membuat laporan polis jam 8.30pagi esok di IPD Sg Petani atas penipuan pemilihan Cabang PKR Sg Petani.

Menurut 5 Pemerhati proses pengundian, YB Johari hanya mendapat sekitar 50 undi semasa kiraan pertama, manakala pencabarnya Kumar, seorang tukang besi mendahului lebih 400 undi.

Walau bagaimanapun, setelah berlaku kiraan semula,YB Johari yang merupakan orang kanan Azmin dan Saifuddin diistihar menang.

Friday, September 24, 2010

Bukti Bersurat dan Bergambar Oleh I'DA WORLD Bongkar Pembohongan Munafiq Pas Kelantan !!!

Berikut adalah respons daripada I'DA World Group tentang kenyataan Mohd Amar Nik Abdullah ( Timbalan Pesuruhjaya 111 PAS Kelantan) dalam kenyataan akhbar Utusan Malaysia bertarikh 21 September 2010.Link berkaitan :

Kelantan senarai hitam I'DA WORLD


Terima kasih kepada Blogger Minda Intelek atas info di atas dan marilah kita menyebarkan info ini di Blog dan Fb secepat mungkin.

Jangan lupa juga fokus utama kita pada PKR & DAP !!!

Sumber :http://penembak-tepat.blogspot.com

Thursday, September 23, 2010

Kasi bongkar: Kroni PKR Kaut untung untuk kepentingan diri sendiri.

Di Selangor masih belum nampak aktiviti-aktiviti membantu rakyat namun berbeza pula dengan Sulaiman, Naib Ketua Bahagian PKR Shah Alam boleh mencapai hidup mewah dalam masa yang singkat. Apa yang dia buat? berkhidmat kepada masyarakat ke? kayakan dirinya sediri?

Asalnya beliau hanyalah bekas pekerja kilang Good Year di Shah Alam kemudian dilantik menjadi pegawai khas Yaakob Sapari pada 2008.

Diatas arahan Yaakob Sapari, Sulaiman diberi keutamaan untuk mendapatkan kontrak bernilai jutaan ringgit dari MBSA, diberi tender pembersihan disekitar Shah Alam yang di kuasai sepenuhnya oleh beliau dan juga terlibat dalam pengagihan projek negeri itu.

Jumlah pendapatan sebulan dianggarkan RM 70k-90k sebulan.. Harap SPRM siasat dan istiharkan duit Sulaiman ni dengan segera.

Sila baca disini juga:

Merakyatkan Ekonomi Selangor, Inilah Hasilnya.
Rumah sebelum


Selepas renovate... Dengan anggaran bernilai 100k
Pada tahun 2007 Sulaiman hanya memiliki kenderaan Satria dan Kancil sahaja. 2008, BMW, Honda City keluaran yang terbaru dan Motosikal Yamaha R1.


kiriman email dari: Insan Selangor.

Tuesday, September 21, 2010

LOKMAN ADAM: PEMUDA UMNO BOIKOT MAJLIS PM DI SELANGOR ADALAH FITNAH!

Berikut adalah kenyataan Exco Pemuda Malaysia Lokman Adam, beliau dengan tegasnya menafikan kenyataan beberapa blogger yang menyatakan Pemuda Umno boikot Majlis Perdana Menteri di Selangor.

Menulis di ruang twitternya, Lokman berkata kenyataan tersebut adalah satu Fitnah.


Pejuangbangsa: Betul ka KP Umno dan beberapa pemimpin Pemuda Umno Selangor boikot program raya bersama PM?

Lokman Adam: Fitnah tu. Shah Alam bahagian saya, takkan KP nak boikot. Saya dengan dia ni. Dia dah inform, dia ada program kat bahagian.

Pejuangbangsa: Harap ia dapat dihebahkan perkara ini. Banyak blog dah main cakap KP umno shah alam....Brojinggo: Ada sesuatu yang tak kena dengan blogger kita sekarang ni...

Lokman Adam: Dah setahun setengah pemilihan Pemuda berlalu, siapa jua yang bergaduh sampai ke media ni sebenarnya org yang secara tidak langsung mengagalkan usaha pengukuhan parti. Dah tiba masa tujukan muncung senjata pada lawan sebenar kita.

Ulusan Saya...

Sepatutnya selepas pilihan raya ke-12 cara berfikir blogger Pro UMNO sudah berubah, kalau masih ditakok lama tak payah berpolitik. Pemilihan UMNO bukan ‘hari raya’. Kita tak boleh tersalah sarong ‘stokin bosok’ kemudian bawa ke pejabat, nak tukar terlambat, nak balik rumah pula tak sempat.

Sejarah Mahsuri di Langkawi yang dibunuh akibat fitnah, Hang Nadim di buang ke laut juga kerana fitnah. Begitu juga dengan Hang Tuah. Kenapa ‘orang kita’ mudah sangat hendak percaya dengan fitnah dan cerita ‘half truth’ yang belum tentu kesahihannya? Kenapa tidak soal selidik terlebih dahulu sebelum terus percaya?

Siapa sebenarnya yang mengkhianati perjuangan agama dan bangsa kalau bukan mereka yang bangga menjadi penfitnah?

Masyarakat yang terlibat dengan budaya fitnah akan menganggap keterlibatan diri dalam fitnah satu perkara yang mendapat kepuasan dan satu tindakan yang dianggap baik.

Hari ini rakyat masih tak tahu siapa yang salah, siapa yang betul, pemimpin yang tak bersalah jadi mangsa.

Perkasa tiada hak pengaruhi Umno, desak pecat pemimpinya


Khairy: Mereka (Perkasa) terus-menerus berkata bahawa mereka tiada apa-apa motif politik, jadi mengapa mereka harus mengugut parti-parti politik, parti komponen terbesar (Umno) dalam kerajaan (BN) yang memerintah?

KUALA LUMPUR, 21 Sept — Ketua Pemuda Umno Khairy Jamaluddin memberi amaran kepada Perkasa bahawa pertubuhan bukan kerajaan bela orang Melayu itu tiada hak untuk menentukan hala tuju perjuangan Umno ataupun mendesak membuang mana-mana pemimpin yang mereka tidak suka.

Khairy, salah seorang daripada beberapa pemimpin Umno yang secara konsisten mendesak agar parti itu menjauhkan diri daripada Perkasa mengulangi pendirian beliau tentang keperluan untuk beralih daripada ‘kebergantungan’ pada pertubuhan bukan kerajaan itu.

“Pendirian saya dalam isu ini sangat jelas dan tidak berubah. Umno tidak harus mempunyai sebarang kaitan dengan Perkasa,” kata Khairy kepada The Malaysian Insider.

Bagaimanapun Ahli Parlimen Rembau ini enggan mengulas dakwaan berubahnya pendirian Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak dan Setiausaha Agung Umno Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor dalam isu berkaitan dengan keperluan menjauhkan diri daripada Perkasa.

“Mereka (Perkasa) terus-menerus berkata bahawa mereka tiada apa-apa motif politik, jadi mengapa mereka harus mengugut parti-parti politik, parti komponen terbesar (Umno) dalam kerajaan (BN) yang memerintah?

“Mengapa menggesa agar Presiden Umno memecat Ku Nan (Tengku Adnan)? Ku nan adalah pemimpin kanan parti dengan mempunyai rekod prestasi yang baik. Mengapa minta ketua Umno menyingkirkan setiausaha agung?” katanya.

Tengku Adnan juga merupakan Setiausaha Agung BN.

“Jika anda konsisten dengan pendirian anda, tak mengapa. Tetapi anda terus meniupkan retorik ekstremisme apabila anda mengikat kerjasama dengan beberapa pemimpin Umno... anda sebenarnya menyusahkan perdana menteri,” kata Khairy yang juga Ketua Pemuda BN.

Beliau memberi amaran kepada kumpulan itu agar berhenti daripada mempengaruhi Umno dari segi arah tuju parti.

“NGO tiada hak atau kedudukan politik untuk berbuat demikian,” katanya.

“Berhenti daripada mengatakan kami apa yang kami perlu lakukan dalam menentukan hala tuju politik kami. Saya akan terus dengan pendirian saya,” kata Khairy.

Semalam, Perkasa melahirkan pandangan agar Najib mempertimbangkan untuk memecat Tengku Adnan daripada jawatan setiausaha agung Umno dan BN.

Dalam gesaannya, Setiausaha Agung Perkasa, Syed Hassan Syed Ali yang mendakwa Presidennya Datuk Ibrahim Ali sudah tentu telah memecat beliau jika membuat kenyataan yang menjatuhkan imej badan berusia dua tahun itu.

“Saya setiausaha agung agung Perkasa kalau buat kenyataan menyusahkan Perkasa, sudah tentu Presiden saya Datuk Ibrahim Ali akan pecat saya serta-merta.

“Tak tahulah Presiden Umno (Datuk Seri Najib Razak) kalau dia masih nak simpan setiausaha agung macam ini,” kata Syed Hassan berpendapat kenyataan Tengku Adnan bahawa BN memutuskan untuk menjauhkan Perkasa bukan kecil telah menjejakan imej perikatan itu dan juga Umno.

Malah, semalam Pertubuhan Mantan Wakil Rakyat Umno (Penawar) juga mendesak Umno agar bekerjasama dengan Perkasa dan badan-badan bukan kerajaan Melayu lain yang memperjuangkan hak Melayu dan Bumiputera.

Keputusan itu diambil oleh Dewan Tertinggi Penawar semalam di sebalik pandangan bahawa Umno dan BN harus menjauhkan diri daripada Perkasa jika tidak mahu sokongan pengundi dalam pilihan raya umum ke-13 terhakis.

Presiden Penawar Tan Sri Adam Kadir berkata, pihaknya juga duka cita dengan kenyataan Tengku Adnan dan mahu beliau memohon maaf atau dipecat.

Sebelum ini, Perkasa dalam siri kenyataan berkontroversi membabitkan Khairy beberapa bulan lalu pernah meminta beliau meletakkan jawatan sebagai Ketua Pemuda Umno kerana menyokong pendirian rakan sejawatannya dari MCA dalam berkaitan soal biasiswa.

Dalam pada itu, beberapa pemimpin Umno menegaskan parti itu sebenarnya tidak tunduk kepada tuntutan-tuntutan Perkasa meskipun pemimpin-pemimoin kanannya memperlihatkan perubahan pendirian dalam isu kontroversi menjauhkan diri daripada Perkasa.

Pemimpin-pemimpin Umno menekankan bahawa parti itu sebenarnya beralih daripada Perkasa, meskipun Najib tidak secara terbuka memperlihatkan pendirian tidak memihak kepada pertubuhan itu.

Malah kata mereka, dasar-dasar Perdana Menteri adalah “inklusif” dan kerajaan persekutuan adalah berdasarkan merit dan menuju ke arah liberasi ekonomi.

“Tindakan-tindakan adalah berkesan daripada perkataan. Umno bukannya, saya mengulangi Umno tidak tunduk kepada tuntutan Perkasa dalam erti kata tindakan.

“Dalam tindakan, Perdana Menteri sebenarnya bergerak jauh daripada Perkasa.

“Pelbagai dasar yang diperkenalkan oleh pentadbiran semasa, menerusi konsep 1 Malaysia, dari segi liberalisasi ekonomi, tindakan ke arah sistem berasaskan merit, kesemua ini dan semua yang ditentang oleh Perkasa,” katanya.

“Umno, BN tidak memberi mereka (Perkasa) apa yang mereka mahukan,” kata Ahli Parlimen Pulai Datuk Nur Jazlan Mohamed.

Ketua Umno Pulai itu memberitahu The Malaysian Insider bahawa Najib selaku Presiden Umno tidak mengarahkan partinya menyisihkan diri daripada Perkasa sebab beliau tidak mahu mendiskriminasikan mana-mana parti ataupun NGO.

“Dalam kenyataan-kenyataan ya, kerana beliau mahukan sifat inklusif. Beliau tidak mahu mendiskriminasi mana-mana pihak atau organisasi,” kata Nur Jazlan.

Pengerusi UDA itu berkata tindakan Tengku Adnan “berubah pendirian” tidak bermaksud Umno sudah tunduk kepada tuntutan Perkasa.

“Berapa banyak yang Perkasa telah lakukan? Meskipun mereka telah menyebabkan pemimpin-pemimpin membetulkan kenyataan mereka, ia tidak digambarkan dalam tindakan kerajaan semasa.

“Perkasa tidak memperoleh apa yang mereka mahukan. Dalam tindakan, kami tidak mendengar apa yang mereka lakukan,” kata beliau.

“Perkasa, (Datuk) Ibrahim Ali tidak penting, tetapi mereka dijadikan penting dengan cara pemimpin kita dan media memberi respons kepada kenyataan-kenyataan mereka,” kata Nur Jazlan lagi.

Ahli Majlis Tertinggi Umno Datuk Saifuddin Abdullah mempertahankan pendirian Najib mengenai Perkasa dengan berkata, tidak kisah sama ada Perkasa menyokong Umno atau tidak setuju dengan Umno dalam isu-isu yang berkaitan dengan hak orang Melayu.

“Saya tidak menolak Perkasa. Tetapi bagi saya Umno perlu berubah dalam caranya memperjuangkan agenda orang Melayu.

“Ia perlu mencari cara baru. Saya tidak membangkang mereka, tetapi Perkasa menggunakan rangka kerja lama dalam mengetengahkan isu orang Melayu, Perkasa mewakili cara pemikiran lama, dan kami di Umno perlu merangka pendekatan baru.

“Jika Perkasa menyokong kami, OK. Jika tidak pun OK,” kata Ahli Parlimen Temerloh ini.

Timbalan Menteri Pengajian Tinggi ini menambah Umno perlu melihat kumpulan pendesak Melayu sebagai satu cabaran, dan parti memerlukan “bahasa politik yang baru” apabila menangani isu-isu berkaitan dengan hak orang Melayu, yang boleh diterima oleh bukan Melayu, tanpa dilihat sebagai rasis atau ketuanan Melayu.

Sumber: Malaysian Insider