Tuesday, February 14, 2012

6 Haha... Rafizi Ramli Low Class


MyMassa  bongkarkan Keldai PKR pemimpin Low Class.... apa celup der... 

Di bawah petikan dari MyMassa...

Memanglah dia graduan luar negeri. Tapi cuba pembaca tengok keputusan yang dia dapat pada akhir pengajiannya.

SECOND CLASS LOWER??? MEMANG LOWER CLASS LA KAU NI RAFIZI.

Jangan jeles, i ni second class lower je. Tapi dapat jadi manager tau.

Cakap banyak macam pandai sangat, rupa-rupanya habiskan pengajian dengan kelas kedua rendah. Ramai lagi anak muda di Malaysia yang mempunyai keputusan lebih baik.

Menghabehkan boreh je Petronas hantar kau luar negara kalau setakat nak dapat result macam ni.

Ini macam punya budak pun Petronas boleh lantik dia sebagai Pengurus Paling Muda. Bukan itu sahaja, dia juga dapat pengurus kanan paling muda dengan hanya dapat SECOND CLASS LOWER!!!

Ertinya ada masalah cara kenaikan pangkat di Petronas. MyMassa dapat maklumat dari orang dalaman Petronas (seorang pengurus kanan) bahawa inilah kualiti yang ada di Petronas sekarang ni. Eksekutif muda memang cepat naik melangkaui pegawai senior. Hebat sangat ke diorang ni. Rupa-rupanya mereka hanya hebat membodek dan mengipas pegawai tertinggi Petronas. Kerap main golf dan berdampingan dengan big boss adalah cara mereka untuk cepat naik.

Padanlah dalam GLC sekarang ni ramai eksekutif muda cepat naik. Rupa-rupanya budaya jilat bontot boss semakin berleluasa. Kesian yang senior-senior lambat naik pangkat sebab permainan politik kotor para junior mereka.

Kepada Rafizi Ramli, ingatkan kau ni terpelajar sangat. Rupa-rupanya hanya terpelajar dalam ilmu bodek membodek. Pelajaran tak de la pandai sangat. 

6 comments:

Hidup Najib! said...

2nd class lower pun University terkemuka dunia beb..kalau nak kira professor kangkung drpd universiti tempatan banyak yob..itu yg pendapat pun haru biru..keroje nya mengammmmpu je..

Anonymous said...

Apa masalahnya 2nd class lower bro? Bukannya failed, degree diiktiraf...bukannya dibeli macam segelintir mereka yg nak naik cepat dalam politik..nak jd wakil rakyat, tp spm gred 3...nak tak nak kononnya sambung belajar part time, tak sampai 2 tahun claim dah ada degree..hik hik hik.org kampung pun tertipu..

Anonymous said...

yang jaga get krtapi pun prnh jd wkil rakyat di Selangor apa brg bro?Dpt glaran Dato lg.

Anonymous said...

bro, die Senior manager Finance..

Die ada ICAEW, lu ada apa..try pergi structured interview petronas kalu layak la..

Anonymous said...

Apa ada hal..najib ada degree tak..? Nak tahu taksempat habis belajo. Juga petronas scholar. Jadi wakil rakyat ganti tun razak. So 2nd class ok le. Dia ambil akaun sendri ke?

Anonymous said...

kene ape plak xkene.....atleast orng tu ade ilmu...ade pengalaman belajar di tempat tertinggi...setakat tulis blog...x lepas darjah 1 pon boleh tulis blog...blogger low class???sekadar pandangan low class kepada tulisan the lowest class....

 

POLITIK HARIAN Copyright © 2013 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates