Tuesday, February 28, 2012

10 Video Penderaan Kanak-Kanak di Taska Permata Kota Masai


Allahuakbar! Hati mana yang mampu menahan bila melihat keadaan anak-anak yang di dera dan dizalimi sebegini rupa! Ibu bapa menghantar anak-anak ke pusat taska dengan harapan agar anak-anak di jaga dengan baik sementara ibu bapa keluar mencari reziki, namun ini rupanya yang berlaku... Pohon pihak berkuasa menyiasat tentang kes penderaan ini dengan segera..

Hari ini aku nak berkongsi pendedahan dari blog pinkgoodness

Taska Permata Kota Masai : Jadikan PENGAJARAN

Video ini dikatakan berlaku Taska Permata Kota Masai sekitar December 2011 dari facebook profile Ila Chandurie (https://www.facebook.com/ilaChandurie)


Pesanannya :
~Minta kerjasama saudara/saudari untuk sebarkan rakaman ini supaya :
1) Rakaman ini sampai ketangan ibu bapa,saudara atau sesiapa yang mengenali kanak2 di dalam rakaman ini
2)Rakaman ini dapat disahkan kebenaran atau kepalsuannya (utk mengelakkan sabotaj)
3) Keluarga kanak2 ini dapat mengambil tindakan yang sewajarnya bagi membela nasib2 kanak2 ini (jika didapati benar)
~Terima kasih kepada keperihatinan semua.Hanya ALLAH yang mampu membalasnya.

Dibalut macam kena kapan

Dari senarai taska berdaftar di JKM Johor ada satu taska yang seakan-akan nama sama. Adakah ini taskanya???

TASKA Permata Dua
No. 2, Jalan Pulasan 30, Taman Kota Masai, 81700 Pasir Gudang

10 comments:

Anonymous said...

tah-tah budak2 ni dah kena ubat tido kot! Zalim! Semoga ALLAH s.w.t memberi hidayah dan membuka hati orang yang menjaga kanak kanak ini..

Anonymous said...

tak yah percaya dgn taska ni. semua nak buat duit aje.

Anonymous said...

sungguh biadap dan tidak perikemanusian..

Anonymous said...

boleh mati lemas budak tu...

pada ibu bapa budak tu jangan diam kan saja, dah ada yg meninggal baru nak buat?? dah lambat kak oii..

Anonymous said...

Ape Kebodoh Binatang Org Dalam Dunia Cam Nie Pon Ader...Tade Rase PeriKEMANUSIAAN...Otak Letak Kat Kaki Bagos !!

Merah Kuning Tiga Belas said...

Salam Sahabat Seperjuangan,
Mohon link ke blog kami
http://selangor13.blogspot.com
Terima Kasih :)

Anonymous said...

Subhanallah...walaupun bukan anak sendiri tetapi hati terasa sedih sangat tengok keadaan anak2 tu di perlakukan sebegitu. Tiada ikhlas langsung dalam mencari rezeki.

Anonymous said...

binatang xde otak punya manusia yg memperlakukan budak cam tu... Nau'zubillahhi minzalik...

Cik Norfa said...

katanya pekerja/pengasuh kat taska ni marahkan majikannya di jadikan anak2 ni mangsa..betul ke tak tu?

Anonymous said...

Tak mungkin tetiba pekerja dtg idea bgitu bla dh kena brenti,mmg dh lama buat keja gini cuma bila dh brenti brani nk poskan..majikan msti tau hal ni cuma nk lpas dri ckp kna sabotaj

 

POLITIK HARIAN Copyright © 2013 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates