POLITIK HARIAN: CN Afghani Dedahkan Rancang Bunuh Tun Dr. Mahathir

Monday, March 25, 2013

CN Afghani Dedahkan Rancang Bunuh Tun Dr. Mahathir


Bekas ahli Pas seumur hidup, Zainon Ismail atau lebih dikenali dengan nama pena CN Afghani berhasrat untuk bertemu dan memohon maaf dengan Tun Dr. Mahathir Mohamad kerana pernah merancang untuk membunuh bekas Perdana Menteri itu pada tahun 1988.

Penulis buku Kafirkah Aku? itu berkata, pada masa sekarang beliau sedang menunggu masa yang sesuai untuk bertemu dengan Dr. Mahathir bagi menunaikan hajatnya itu.

Menurutnya, rancangan melakukan pembunuhan tersebut timbul kerana terpengaruh dengan Amanat Haji Hadi yang menyatakan bahawa UMNO kafir.

"Ketika itu, saya menyandang jawatan sebagai Ketua Pemuda Pas Padang Terap, rancangan ini terbit kerana kami mahu melaksanakan Islam dengan cara yang mudah disebabkan cara pilihan raya lambat dan kami tidak boleh menunggu lagi.

"Selain Dr. Mahathir, kami juga mempunyai senarai nama menteri kabinet untuk dibunuh... dan untuk menggantikan kerajaan Barisan Nasional (BN) kami sudah ada kabinet bayangan, kami mahu Datuk Seri Abdul Hadi Awang menjadi Perdana Menteri, bagaimanapun rancangan ini gagal selepas ia dihidu oleh pihak berkuasa dan 30 rakan-rakan saya ditangkap.

"Hari ini rancangan tersebut sudah tidak ada lagi dan saya sememangnya berhajat untuk bertemu dengan Dr. Mahathir untuk memohon maaf, cuma sedang menunggu masa yang sesuai," katanya kepada pemberita selepas menyampaikan ceramah pada Program Himpunan Selamat Tinggal Pas di Pejabat Gerakan UMNO, Kampung Kandis di sini malam tadi.

Zainon berkata, hari ini, Pas tidak lagi memperjuangkan Islam malah telah menggadai agama suci itu selepas bertahaluf siyasi dengan DAP dan Parti Keadilan Rakyat (PKR).

-Utusan

4 comments:

Anonymous said...

BERJUANG KERANA IKUT-IKUTAN...ITULAH JADINYA PADA MAMAT NI.
TAK KETAHUAN NAMPAKNYA ORANG TUA NI...
DAH LA TAK KETAHUAN...KINI....TERJUN KE DALAM LUBANG NAJIS UMNO PULAK.

HE..HE..HE..

Anonymous said...

Ko tu yg berjuang ikut ikutan...pok ajis kata hadi ada 10 kaki...ko pecaya bagai nak rak...last2 ugama tergadai...pengikut bangang mcm ko la yg patut masuk dlm dead list tu..

Anonymous said...

Si Ajib kata bunuh orang tak apa.
Si Ajib kata letupkan orang tak apa
Si Ajib kata kencing orang tak apa...

Anonymous said...

kalau aku jadi Tun Mahadzir mampus kau aku humban dalam lubang taik...apa pegangan agama kau dulu?..nak bunuh sesama islam..