Tuesday, July 9, 2013

3 Guru Mati Ditembak! Salah Siapa?


Apa dah jadi dengan manusia zaman sekarang? Bunuh membunuh dah jadi perkara biasa... macam tak ada undang-undang negara ini!

Adakah kerana kebanjiran pekerja warga asing di negara ini menyebabkan kes jenayah meningkat? Memang aku cukup tak berkenan dengan mereka semua ni....

Yang menyedihkan kejadian berdarah ini berlaku di hadapan Sekolah Rendah sekaligus mendedahkan ancaman yang bahaya kepada murid-murid sekolah!

Pembunuh ni pun tak ada kepala otak! kalau nak bunuh orang pun, bunuh la kat tempat lain!

Panchor bachok- Satu kes guru berusia lebih kurang 40 an ditembak mati berhampiran Sekolah Keb. Beris Panchor, Bachok pada pukul 2.00 Petang.

Pembunuh melepaskan 3 das tembakan ke atas mangsa yang berada didalam kereta Mercedes milik mangsa dan meninggal di tempat kejadian.

MAKLUMAT MANGSA :
NAMA : HASHIM
UMUR : 40AN
KERJA: PEN. KANAN HEM SEK. KEB BERIS PANCHOR, BACHOK

Pada 08/07/2013 jam lebih kurang jam 1.40 ptg, Semasa mangsa keluar dari Sek Ren Keb Beris Panchor, Tawang, Bachok, Kelantan telah ditembak oleh suspek yang tidak dikenali. Kereta mangsa telah terbabas ke kiri jalan dan terhenti dihadapan sebuah rumah alamat Lot 1843, Kg. Beris Panchor, Tawang, Bachok, Kn. Pemeriksaan forensik mendapati 4 das tembakan telah dilepaskan oleh suspek dan 3 mengenai cermin depan, 1 das mengenai cermin pintu hadapan sebelah pemandu.

Manakala pada badan mangsa terdapat 3 das tembakan. 1 anak peluru di percayai .38 telah dijumpai didalam kusyen pemandu. Siasatan awal dapati mangsa selain bertugas sebagai guru turut menjalankan pelbagai perniagaan seperti perniagaan balak, shakle( Direct Selling), kontrak kantin sekolah dan lain lain .

Mengikut maklumat mangsa dipercayai mempunyai masalah hutang dari beberapa pihak dan perkara ini sedang dalam siasatan.. Mayat mangsa telah di hantar ke Hospital RPZ II KB untuk bedah siasat yang dijangka akan dijalankan malam ini.

3 comments:

Anonymous said...

Salah UMNO

Anonymous said...

bukannya salaah ibu mengandung..
ekk !!

gua melayu,beb! said...

Ini lh bahana ny yg kita tanggung akibat dr pihak Pentadbiran PDRM dok terlampau sibuk dgn politik.Dan kerajaan pula asyik nk menunjuk kn imej yg bersih.Dlm mereka dok canang Malaysia ni negara aman dn selamat,kes 'pembunuh upahan' ni makin menjadi jadi.Penyeludupan bahan2 terlarang yg dpt mereka tangani cuma lh mercun dn bunga api.

 

POLITIK HARIAN Copyright © 2013 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates