Tuesday, August 27, 2013

4 KJ Belasah Utusan Malaysia?


Tak de lah panas sangat pun pasal isu KJ belasah Utusan ni, cuma ada beberapa pihak suka mengambil kesempatan untuk memburukkan nama KJ.

Kononnya Ketua Pemuda UMNO Malaysia itu mengkritik Utusan Malaysia berhubung tajuk muka hadapan kontroversi akhbar itu `Apa lagi Cina mahu?' beberapa bulan lalu.

Namun kritikan tersebut nyata tidak berasas kerana KJ pada majlis anjuran United Kingdom & Eire Council of Malaysian Students di ibu negara itu hanya menjawab soalan daripada salah seorang mahasiswa yang hadir, yang dilihat sedikit liberal dan pro pembangkang.

Menurut salah seorang ahli UKEC, pelajar berkenaan telah bertanya adakah keputusan PM, Datuk Seri Najib Tun Razak yang tidak mengambil sebarang tindakan ke atas Utusan menandakan kerajaan bersetuju dengan langkah akhbar itu yang seolah-olah menyalahkan sesuatu kaum (dalam kes ini Cina) berikutan prestasi kurang memberangsangkan Barisan Nasional (BN) pada PRU-13 lalu.

Sebagai seorang Ketua Pemuda UMNO dan menteri Kabinet, sudah tentu KJ perlu menyatakan pendirian kerajaan yang tidak selari dengan tindakan mana-mana akhbar yang menyalahkan sesuatu kaum atau lebih teruk, cenderung melakukan provokasi terhadap kaum lain.

Adakah salah pendirian yang dinyatakan oleh KJ itu?

Kita semua tahu berita mengenai KJ dan Utusan itu telah dimainkan oleh meluas oleh portal propembangkang seperti Malaysiakini dan The Malaysian Insider yang dilihat bertujuan melaga-lagakan ketua sayap Pemuda itu dengan akhbar Utusan, apatah lagi pemilihan parti kini semakin hampir dan KJ telahpun menyatakan hasrat mempertahankan jawatan yang disandangnya itu.

Maka daripada berita propembangkang, blog-blog yang anti KJ menggunakan kesempatan untuk `spin' isu tersebut dan memburukkkan KJ.

Tidak terkecuali, pemimpin muda PKR, Nik Nazmi yang kini semakin lemas untuk kekal dalam barisan parti haprak itu juga tumpang sekaki untuk mengutuk KJ dan Utusan.

Lebih mengecewakan, NGO pro BN seperti Jaringan Melayu Malaysia (JMM) dan Persatuan Seni Silat Gayong Malaysia (PSSGM) turut `tumpang tui' memburukkan Ketua Pemuda UMNO berkenaan.

Apa yang aku pasti, golongan ini tidak berada dalam majlis UKEC itu dan mereka juga sudah pasti belum lagi menonton video KJ menjawab soalan tersebut.

P/S:-JMM dan Adiwijaya jangan ghairah sangat, selesaikan isu PSSGM dengan ROS baru boleh cerita.

-Nik who? takde tempt dalam PKR ke?

4 comments:

Labu8455 said...

Ini blog ampu KJ ke ?

Anonymous said...

Hahaha nape pulak ko yg panas labu? Labu oh labu!

Anonymous said...

Kerbau Jalang ...

Anonymous said...

Sdra Sdra , mohon izin

KJ ADALAH PROXY KAPADA AH JIB GONG GOR dan JURUCAKAP Peribadi Kapada AH JIB GOR GONG.
Agar tidak di malukan di khalayak umno,saya usulkan Khairi letak jawatan sebelum PAU.
Kalau mau bertanding,make sure PRU 14 ,kj tidak menang.
KJ sudah tak ada aspirasi melayu, dan hanya aspirasi ikutan kepala
bapak kucing bapak sekolah vernakular.KJ KLONE suami FLOM.
KJ bolih tubuh parti sendiri .
Presiden parti itu, Ah Jib gong Gor.
KJ bolih pilih sendiri apa jawatan ,sultan ,emperor ,ceasar oxon klab,sahabat
jonathan fan club,Tony ffffff fan klab presiden, dan CEO selaku majikan regina.ex dapster gangstar
umno akan untungi dengan ketiaaadan Ah jib gong,penyokong tegar Foon Yew High school, dan juga KJ.
KJ semua jawatan wannabe pandai semua serba bolih,termasuk KLONE Ah JIB GOR GONG.
Baru 125 hari makan duit rakyat, lagak sombong takabur lagak angkuh, pem wannabe,ikut ah Jib bapak sekolah vernakular.
gong.
Ah Jib Gong Gor,masih tak sedar lagi dan masih umbang ambing kemelayuan nya setakat halwa maskat dan rendang…
KJ pula bidas Utusan Melayu kerana Ah jib tak pernah bidas Utusan.KJ menjadi proxy agar Ah JIb look GOOD.

Ah Jib jenis Devils advocate, arah budak suruhan try test trial lab….campak isu ketengah dan sendiri pandai ulas…lihat isu MAS,suruh idris jala.

Isu disel suruh malik ayam, isu gabung parti, suruh t adnan…pandai devil s advocate ah jib gong.. .
Isu apa lagi cina mau-Kj jadi ayam sabung bagi pihak Ah Jib.

Amalan Devils advocate di pelupori olih Idris jala,dan dah muncul serpihan nya dalah Endless Possibilities.
ENDLESS POSSIBILITIES memberi chek kosong kapada Ah Jib
Gong,sebagai subset mind games.

maksud Endless Possibiilties:
1.Tiada sempadan,batasan
2.Tiada komitmen
3.Tiada undang undang
4.Tiada sekatan.
5.Tiada check and balance.
6.Tiada accountability
7.Tiada pengawasan,tiada oversight.
8.Tiada halangan
9.Tiada panduan
10.Tiada matlamat ,hanya cara saja.ideologi open ended
11.Kebebasan tanpa had saperti lgbt dan kesamarataan agama dll…….
bolih di evolve kapada legalised anarchy dan social disharmony dan civil disorder……..
12.Tiada kesudahan.
13.Tiada adat resam.
14.Tiada siapa bendung.
tiada beza dengan PR …..sama aja…
Endless possibillties perlu di bendung,kerana lebih superkiasu liberal dari liberal.Contoh terbaik KJ. Tak peduli apa siapa di mana ,asal kan dapat,itu nafsu .
Atas dasar kepentingan keselamatan negara,ENDLESS POSSIBILITIES yang sudah mula di Pemuda UMNO,mesti di bendung.
arjuna waspada
changkat lobak

 

POLITIK HARIAN Copyright © 2013 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates