Friday, May 20, 2022

NAJIB RAZAK ENGGAN JAWAB GOSIP KAHWIN BAHARUBekas Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak enggan mengulas berkenaan gambar yang tular di media sosial sehingga timbul spekulasi mendakwa beliau mempunyai ‘keluarga baru’.


Ahli Parlimen Pekan itu dikatakan terus berjalan ke arah keretanya di luar Komples Mahkamah Kuala Lumpur, di Jalan Duta.


Najib ditemui selepas perbicaraan sebelah pagi berhubung dakwaan beliau dan bekas Ketua Pegawai Eksekutif (CEO) 1Malaysia Development Berhad (1MDB), Arul Kanda Kandasamy terbabit dalam meminda laporan audit firma pelaburan negara itu.


Ketika diajukan soalan daripada pemberita Najib terus memasuki kenderaannya.

4 comments:

Anonymous said...

Di mana ada Zety disitu akan ada rompakan berlaku sambil kerja kerja fitnah jijik dilakukan..

Kerja Tun dan kartel mafia ialah ' Bailout dan Rompak' maka diulang 'Bailout dan Rompak lagi' dan begitulah seterusnya.!!

Isu ‘bailout’ yang terbangkit berkenaan Sapura Energy misal nya. , sebaik sahaja selepas berdebat, baru lah rakyat menyedari bahawa kerajaan pimpinan Mahathir yang mengalihkan wang rakyat di PNB kepada Sapura Energy melalui barua Tun iaitu Zety Aziz sebagai Pengerusi PNB ketika itu.

Kisah wang PNB milik pelabur diletak kan kepada syarikat anak Mahathir di Sapura Energy , dan setelah di labur wang itu, anak Mahathir mencampak kan saham Sapura Energy.

Maka , “pattern” dimana ada Zeti , di situ lah wang rompakan dan bailout akan beralih keluar. Pattern seterusnya 'bailout dan rompak' dan 'bailout dan rompak lagi'..!!

Zeti pula kebetulan sentiasa ada -pada setiap skandal membabitkan kerajaan Tun Mahathir

Anonymous said...

Majlis Peguam digesa supaya Rujuk Artikel 125 Perlembagaan Persekutuan

Bekas Ketua Hakim Negara turut menggesa pihak Majlis Peguam untuk merujuk Artikel 125 Perlembagaan Persekutuan yang dipetik mereka dengan mendakwa siasatan SPRM tidak mengikut perlembagaan.

Artikel berkenaan berbunyi : Hakim itu “patut dipecat atas alasan apa-apa pelanggaran mana-mana peruntukan kod etika yang ditetapkan di bawah Fasal (3B) atau atas alasan tidak berdaya, oleh sebab kelemahan tubuh atau akal atau apa-apa sebab lain, untuk menunaikan fungsi jawatannya dengan sepatutnya,..”

Dimulakan dengan DAP dan kini pelbagai pihak lain, usaha yang giat digerakkan kumpulan tertentu untuk cuba menekan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) supaya berhenti menyiasat dakwaan berkaitan Hakim Mahkamah Rayuan Datuk Mohd Nazlan Mohd Ghazali.

DAP bersuara melalui Pengerusinya Lim Guan Eng yang menyifatkan siasatan berkenaan sebagai palsu dan berunsurkan politik.

Selepas Guan Eng, Ahli Parlimen Beruas Datuk Ngeh Koo Ham juga mempersoal tindakan SPRM yang melakukan siasatan.

Barua DAP@LeeKwanYew iaitu Pemuda Amanah pula mengutuk SPRM yang telah membuka kertas siasatan ke atas Mohd Nazlan. Melalui Exco Pemudanya, Fadhli Umar Aminolhuda, beliau berkata siasatan itu perlu dihentikan.

Demikian tulisan oleh bekas Ketua Hakim Negara Tun Abdul Hamid Mohamad dalam satu artikel hari ini berkaitan siasatan terhadap Mohd Nazlan.

Tuntutan Majlis Peguam untuk satu siasatan menyeluruh dibuat ke atas laporan polis yang dibuat oleh Hakim Mahkamah Rayuan Datuk Mohd Nazlan Mohd Ghazali terhadap blogger Raja Petra Kamarudin tetapi menghalang siasatan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) ke atas Mohd Nazlan menunjukkan badan itu mengamalkan ‘double standard’.

Najib yang juga Ahli Parlimen Pekan kemudian menyebut sumpah laknat menyatakan dengan jelas bahawa beliau tidak meminta dan tidak merancang atau ditawarkan wang berjumlan RM42 juta berkenaan.

Sebagai orang Islam, Wallahi Wabillahi Watallahi saya tidak meminta, saya tidak merancang atau saya ditawarkan RM42 juta itu.

“Saya bersaksi kepada Allah, saya juga tiada pengetahuan mengenai jumlah wang itu. Begitu juga tiada bukti atau saksi berhubung perkara itu,” itulah lafaz sumpah Najib.

Anonymous said...

Mana pergi PKR pejuang COMANGO Gay LGBT Pluralist dan Liberal bila penyakit monyet ini kian menular dikalangan mereka.

Agensi Keselamatan Kesihatan Britain (UKHSA) mengeluarkan amaran kepada golongan lelaki gay supaya berwaspada terhadap ruam di muka atau bahagian kemaluan mereka.

Hubungan seksual dan tempat yang dilawati contohnya sauna, bar dan kelab sedang disiasat secara aktif untuk empat kes GBMSM (gay, biseksual dan lelaki yang melakukan hubungan seks dengan lelaki.

Menurut Badan Penyiaran Britain, simptom awal penyakit cacar monyet termasuk demam, sakit kepala, bengkak, sakit belakang dan sakit otot diikuti dengan bintik-bintik ruam. Jangkitan akan sembuh dalam tempoh antara 14 hingga 21 hari.

Enam lelaki homoseksual dan biseksual itu selepas mereka yang diuji positif cacar monyet pada minggu lalu. Kontak pesakit cacar monyet di Britain kini menyiasat bar dan spa untuk golongan gay

Ia termasuk bar, kelab dan sauna, demikian menurut kemas kini oleh Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO).

Cacar monyet tidak mengancam nyawa namun, dalam kes tertentu penyakit itu didapati boleh membawa maut.

Gay boy tua dan pejuang dlm PKR COMANGO Gay LGBT Pluralist dan Liberal bila penyakit monyet ini kian menular dikalangan mereka mana suara kelian semua..!?

Anonymous said...

Kecoh kepoh pasal gambau bossku bersama dng keluarga komposor tuhh... klu dah nikah ka whats the problem.. dia mampu no hal..

yg ko orang sibuk sibuk what the hell broo..!?apo masalah ko orang sumo nih..!?

Gambau tu okeey jer.. tak 'blur' pun dan terang lagi bersuluh pun

Gambau sambut ari jadi kot... bukan video mat blur sampai sekarang atok diam bngang bisu macam gampang haram jadah.. mintak SKMM siasat lah..

Yg mat blur video tu sampai ke sudah SKMM PDRM SPRM LHDH AG Bah Narkotik Negara Pejabat Hutan Pejabat Nelayan Pejabat Peneroka Pejabat Rukun Tetangga dan macam pejabat agensi lagi... suma diam bangang pasal gambar 'mat blur' walau partner mat blur dah buat sumpah laknat lagi

macam lahanat belako semuo...

haahhh topokkk...!!