Tuesday, January 31, 2012

2 Aziz Bari Mengamuk Gelaran Profesor Digugurkan


Aziz Bari hari ini mengamuk sakan berhubung kenyataan yang di keluarkan oleh Universiti Islam Antarabangsa (UIA) bahawa beliau tidak boleh lagi menggunakan status profesor kerana ia gugur secara automatik.

Bekas pensyarah Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIAM), Dr. Abdul Aziz Bari tidak boleh lagi menggunakan status profesor kerana ia gugur secara automatik setelah beliau menamatkan perkhidmatan dengan institusi pengajian tinggi itu.

Pengarah Bahagian Komunikasi Korporat UIAM, Abdul Rahim Ahmad berkata, sebarang aktiviti Abdul Aziz selepas ini juga tiada kaitan dengan universiti itu.

Namun katanya, Abdul Aziz masih boleh menggunakan status profesor jika ada universiti lain melantiknya ke jawatan itu.

''Pensyarah yang tamat perkhidmatan dari mana-mana institusi pengajian tinggi awam, tidak boleh menggunakan status profesor kerana ia gugur secara automatik.

''Dengan penjelasan ini, saya harap, semua pihak dapat mengetahui gambaran sebenar tentang Abdul Aziz dan berharap sebarang aktiviti beliau selepas ini tiada kaitan dengan UIAM," katanya.

Aziz Bari sebenarnya sudah malu besar.... itulah sebabnya dia mengamuk sakan! Jawatannya sebagai profesor JUSA C sebelum ini menerima kenaikan sekurang-kurangnya RM 6,000 sebulan di bawah SBPA. Melepas der....

2 comments:

Anonymous said...

Padan muka.

AnugerahTuhan said...

mulut macam haram, dapatlah ubat...nak komen pada raja2 melayu...nah ambik daulah! bodo punyer melayu!

Kalau dah konon pakar perlembagaan...pertahankanlah hak orang melayu...ko tuu melayu...bukan barua!....kalau aku jadi Chancellor UIA..bukan setakat PROF, DR MAster, degree pun aku lucutkan dari dia...biar di pi ngaji balik!

 

POLITIK HARIAN Copyright © 2013 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates