Tuesday, February 28, 2012

2 Isu Khalwat: Badrulamin Jual Nama Tengku Mahkota!


Laporan Malaysiakini hari ini menyatakan Pengarah Penerangan kerajaan Selangor Dr Badrulamin Bahron  dimaklumkan bahawa Tengku Mahkota Pahang mungkin mencemar duli dan campur tangan dalam isu tuduhan khalwat yang dilemparkan terhadap dirinya.

Katanya, kes berkenaan mendapat perhatian Tengku Mahkota yang didakwa mengenalinya secara peribadi.

"Dan rupanya kes saya ini juga diberikan perhatian oleh Tengku Mahkota Pahang, Tengku Abdullah yang memang mengenali saya secara peribadi, yang dua kali saya dijemput berceramah dalam majlis beliau.

Apa yang Badrulamin cakapkan diatas semuanya tidak benar... nampak sangat badrul sudah terdesak....


Berita yang sebenarnya ialah Tengku Mahkota hanya nak tahu siapa pemimpin PKR ditangkap.

Tengku Mahkota Pahang Tengku Abdullah Sultan Ahmad Shah yang kini menjalani rawatan di Korea Selatan, hanya ingin mengetahui siapa pemimpin Parti Keadilan Rakyat (PKR) yang ditangkap kerana berkhalwat.

Menurut sumber yang sah, Tengku Mahkota Pahang tidak pernah campur tangan dalam isu tuduhan khalwat terhadap pemimpin PKR terbabit.

Menurut sumber berkenaan, pada malam 25 Februari lepas, Tengku Abdullah yang berada di Kuala Lumpur sebelum berlepas ke Seoul, telah menitahkan seorang pegawainya untuk bertanyakan siapakah pemimpin PKR terbabit.

"Pegawai berkenaan telah menghantar pesanan khidmat ringkas (sms) kepada saya: "Titah u check sape pemimpin PKR yg kena khalwat di Phg..tq"," katanya ketika dihubungi Bernama di sini, hari ini.

Menurut sumber berkenaan, beliau telah menghubungi Pengerusi Perhubungan PKR Pahang Datuk Fauzi Abdul Rahman untuk bertanyakan perkara berkenaan sebelum memaklumkan kepada Tengku Mahkota.

Menurut sumber berkenaan, dakwaan yang mengatakan Tengku Mahkota telah mengarahkan orang kanannya bertemu Dr Badrolamin adalah tidak benar sama sekali.

Tengku Mahkota kini menjalani rawatan di sebuah hospital di Seoul dan dijangka berangkat pulang pada 6 Mac ini.

2 comments:

ex PAS said...

Lu pikir lu sapa? Lu igt lu kabel kuat kaaa? Tengku mahkota pon x hingin nk mncemar duli mnyebelahi org yg mlkukan maksiat cam lu la weiii,sndri mau igt la!!!

Anonymous said...

macammaner nk tegakan islam yg sebenar kalau da usta2 n pemimpin ade gini.....lu pikir la sendiri...ini bukan politik..ini aakhlak...semua manusia ade kaki n akal...tau berfikir...

 

POLITIK HARIAN Copyright © 2013 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates