Saturday, February 4, 2012

3 Laman Web Pro PAS TranungKite Online, Tuntut Penjelasan Anwar



Laman tertua pro-PAS, TKO (TranungKite Online) memberi sepotong hadis kepada Datuk Seri Anwar Ibrahim supaya Ketua Pembangkang itu menghindari dirinya daripada melakukan perkara-perkara syubhat.

“Barangsiapa tidak dapat menjaga dirinya dari perkara-perkara syubhat, baik dalam pekerjaan dan penghidupannya, niscaya kehormatan dirinya tidak terpelihara”

“Syubhat yang terjadi di tengah-tengah masyarakat terhadap perbuatan mubah, sehingga perbuatan tersebut dianggap sebagai perbuatan haram. Akibatnya, perbuatan mubah tersebut dijauhi karena khawatir terhadap anggapan orang lain yang menggolongkannya ke dalam perbuatan haram. Misalnya, ada orang yang selalu melintasi tempat-tempat maksiyat, contohnyanya lokalisasi pelacuran, bioskop, perjudian, dan lain-lain”, kata penulis laman itu.

Penulis bernama ‘Merong’ menulis artikel bertajuk “Anwar : Kami Perlu Penjelasan ?” menyenaraikan empat perkara syubhat dilakukan Anwar yang dituntut penjelasan.

Pertama : Keterlibatan anda di dalam penerbitan buku “Building Moderate Muslim” oleh RAND. Adakah anda berfahaman liberalime/Islam sederhana ?

Kedua : Mengapa anda dijemput/memilih mengajar di Georgetown University? Ini apa yang saya dapat di Wikipedia. Newsweek, however, rated Georgetown among its top “Gay-Friendly Schools” in 2010.[119] In 2011, College Magazine ranked Georgetown as the tenth most hipster U.S. college,[120] while People for the Ethical Treatment of Animals considered it the third most vegan friendly small U.S. school.[121]

Ketiga : Kenapa Anda terlalu kerap ke USA atau terlibat dgn media USA? Allahyarham Fadzil Noor/ Lim KS yang pernah manjadi ketua pembangkang pun jarang melakukan demikian.

Keempat : Keterlibatan anda sebagai pembangkang hampir 14 tahun tidak menampakkan kekayaan anda tergugat berbanding dengan pemimpin pembangkang yang lain. Dari manakah sumber kewangan anda?

Two States Solution

Sementara itu blogger otai pro-PAS, penarik beca mempertikai kenyataan Anwar berkenaan Israel dalam artikelnya bertajuk “Festival cuci taik Anwar, Azizan

“Datuk Seri Anwar Ibrahim kata, “Saya tuntas menegaskan bahawa kemahuan dan hak rakyat Palestin mesti dibela dan itu merangkumi hak untuk mendirikan negara sendiri serta tidak terus dizalimi. Saya juga mengungkapkan bahawa jika syarat ini dipenuhi maka wajarlah hak rakyat Israel juga dihormati. Berikut adalah jawapan yang saya berikan: I support all efforts to protect the security of the state of Israel“.

“Hak rakyat Israel? Hak di atas pembunuhan rakyat Palestin? Hak di atas penaklukan tanah air rakyat Palestin? Keselamatan pembunuh rakyat Palestin? Keselamatan perompak tanah air rakyat Palestin yang majoriti besarnya beragama Islam?”, katanya.

Penarik Beca juga turut menafikan cadangan ‘two states solution’ yang dicadangkan Anwar mendapat sokongan rakyat Palestin.

“Dua negara? Adakah itu kehendak rakyat Palestin yang dijajah? Kalau penyokong Anwar rajin, bacalah The Jerusalem Post 15/7/11 “6 in 10 Palestinians reject 2-state solution, survey finds“.

“Kalau rajin lagi, baca sejarah sikit: Palestine remained free for people of all religious persuasions until the modern-day British/French crusaders arrived on the scene and occupied Palestine as well as Jerusalem in 1918. The neo-crusaders knew they could not continue their occupation of the holy lands indefinitely so they planted their agents in the form of Arabian nationalist rulers in Jordan and Saudi Arabia. Their emergence facilitated the creation of Zionist Israel and its ultimate occupation of Jerusalem in the June 1967 war (Baca selanjutnya dalam “The Ummah and al-Quds“).

“Khabar angin mendakwa pilihan raya akan diadakan pada bulan Mac atau Jun. Hoi Anwar! Adakah tempoh satu hingga lima bulan ini musim cuci taik hang dan jenis-jenis macam Datuk Seri Azizan Abdul Razak?

“Tak habis-habis sindrom foot in mouth“, katanya.

-AIDC

3 comments:

ex PAS said...

Yahudi laknat!!!! Anuar bangsat!!!!

Anonymous said...

Takuutt tengok gambar Anwr kat permulaan artikel ini..

Muka macam orang kena AIDS jer...

EEiiiii.. kotor.. Tak ader 'cahaya' pemimpin langsung..!

Anonymous said...

Hampa taubat banyak2 na... Fitnah ni besaq dosanya lebih daripada dosa membunuh...

 

POLITIK HARIAN Copyright © 2013 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates