POLITIK HARIAN: Faisal Anak Muda Malaysia Ambil Keputusan Berperang Di Syria!

Monday, August 5, 2013

Faisal Anak Muda Malaysia Ambil Keputusan Berperang Di Syria!


Seorang pemuda warga Malaysia yang pada mulanya hanya pergi menghantar bantuan kemanusiaan di Syria mengambil keputusan untuk terus tinggal di sana dan mengangkat senjata menentang tentera rejim syiah Basyar Assad.

Faisal Hamdi, anak muda kelahiran Alor Setar, Kedah namun menetap di Kuala Lumpur dikatakan berlepas bersama kumpulan team kemanusiaan ke Syria untuk berkhidmat membantu rakyat dan pelarian Syria pada 28 Julai lalu.

Namun tidak tahan melihat kekejaman berlaku di Syria dan dia sendiri sudah lama memendam hasrat untuk jihad fisabilillah, Faisal dikatakan menyertai mujahidin Free Syrian Army (FSA) untuk turut sama menggempur rejim Syiah Basyar Assad.

Keputusannya ini disokong oleh keluarga malah isterinya, dilihat turut memberikan kata-kata semangat.

Bagaimanapun dalam gambar yang memaparkan dirinya memegang senapang, Faisal meletakkan ‘disclaimer’ bahawa keputusan untuk bertempur dengan tentera rejim adalah keputusan peribadi dan tidak melibatkan kumpulan team kemanusiaan yang diwakilinya.

Sebagai persediaan sebelum berjihad di Syria, Faisal dikatakan sudah mempersiapkan diri termasuk dengan menyertai latihan keras rejimen askar wataniah di samping mendalami ilmu agama.

Jika dilihat pada laman Facebook Faisal, dia sentiasa memberikan update terkini keadaan di Syria termasuk kawasan tempatnya berada yang sering digempur rejim Basyar. – REM RAMZI


Keberanian Faisal amat dikagummi... marilah para sahabat kita mendoakan agar Faisal sentiasa dilindunggi Allah s.w.t... Allhuakbar!

6 comments:

Cencaluk said...

Salam,

Bangga...... itukah yang terucap takkala rejim bashyar sedang dibedil oleh tentera pemberontak dengan bantuan yahudi....

Apa yng patut kita fikirkan

Kenapa cepqt sangqt menghakimi kesalahan orang lain.

Tidakkan kes saddam, gadaffi dan mesir dijadikan pengajaran. Bukankah semua kejatuhan adalah akibat campur tangan gaib yahudi.

Kenapa umatbislam lebih percaya kepada propoganda pemberontak daripada kerajaan islam yangndipilih oleh rakyat.

Islam sering ditipu dengan propogamda kononya kerajaan islam zalimmembunuh pemberontak dan rakyat hakikatnya pemberontak adalah bonek yahudi.

Anonymous said...

Cencaluk, masalah nya sekarang bukan rejim Islam...tapi syiah nusairiah..semoga faisal mendapat shahid..ameen

Anonymous said...

Umat Islam berbunuhan sesama sendiri ada agenda kapir. Mengapa bodoh sangat nak terlibat sama? Orang kapir memberi bantuan kepada penentang supaya oerang Islam berbunuhan sesama sendiri. Hasilnya lebih ramai orang Islam mati di Syria daripada yang mati dibunuh yahudi di Plastine.

tungkaran hati said...

Bagaimana pula dengan umat Islam di Malaysia kini yang diserang hebat dari segenap penjuru oleh gerombolan PAS-DAP-PKR dan NGOs(Suaram, MPeguam, Suhakam dll)yang sealiran dengannya.....?

Anonymous said...

Ya....DAP semakin biadap thdp Islam sbb kepimpinan PAS sgt menyayangi DAP dan kepimpinan UMNO pengecut takut nak bagi hukuman berat pada DAP yg menghina Islam.

Anonymous said...

Kalau kepimpinan UMNO masihnak jaga hati Cina dgn tidak mengenakan hukuman berat pada cina yg hina Islam. Maka tunggulah masa penyokong umno mcm aku kumpul ramai berdemo mcm kat mesir. Sedih..pemimpin yg kita undi sayang cina yg belot lebih dari melayu yg bagi dia jadi menteri