Wednesday, November 7, 2012

Video Kontroversi Nurul Izzah Di SebarkanVideo kenyataan kontroversi Nurul Izzah mengenai isu kebebasan beragama di negara ini
dimuat turunkan ke YouTube oleh beberapa blogger pro BN dan pembangkang hari ini...


Berikut kenyataan yang dikeluarkan oleh Naib Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR), Nurul Izzah Anwar.

Soalan Peserta : “Soalan utama saya ialah apabila anda bercakap mengenai kebebasan beragama, adakan anda juga maksudkan bahawa orang Melayu patut diberikan hak yang sama?

Jawab Nurul Izzah : “Tidak harus ada paksaan di dalam agama….. Bagaimanakah seseorang itu boleh berkata maaf.. ini (kebebasan agama) hanya untuk bukan Melayu. Ia (sebenarnya) harus dilaksanakan sama rata (untuk semua kaum).

“Di dalam Al-Quran, tidak ada terma yang spesifik yang mengatakan untuk orang Melayu ini cara ia patut dilakukan.

“Apa yang kita mahukan ialah sudah tentu dalam erti kata kualiti (Islam). Kita harus mempunyai akidah yang kuat. Walaupun saya bersekolah di Assunta yang mempunyai salib besar di dewannya …saya tidak terpengaruh (dengan ajaran Katholik),”.

2 comments:

zopinion said...

Anak beranak Anwar ni sangat meragukan... harap kenyataan2 mereka ini tidak menyesatkan rakyat2 yg mendengarnya... this is serius and dangerous...

BN kena senaraikan calon cepat dan tunjuk keyakinan menuju PRU 13
http://wubra.blogspot.com/2012/11/bn-belum-yakin-dgn-senarai-calon.html

Johan said...

Nurul Izzah membuka lebar peluang yang dinanti-nantikan oleh Mubaligh Kristian untuk mengkristiankan kaum Melayu terutama mereka yang mendapat didikan agama yang kurang.