Tuesday, June 4, 2013

Empat Rakan Wanita Hina Yang di-Pertuan Agong Dicari


Susulan penahanan seorang wanita berusia 32 tahun, polis hari ini turut mencari empat lagi individu bagi membantu siasatan berhubung kenyataan menghina Yang di-Pertuan Agong Tuanku Abdul Halim Mu’adzam Shah, baru-baru ini.

Menurut Timbalan Ketua Polis Kuala Lumpur, Datuk Amar Singh Ishar Singh, mereka ialah Weennee Tan, Shuh Chien Loo, Hun Keat Wong dan Carol Tay.

Katanya, keempat-empat individu itu dicari setelah memuat-naik komen yang didakwa mempunyai unsur menghina Yang di-Pertuan Agong pada salah satu status Facebook milik wanita terbabit.

Difahamkan, suspek wanita itu ditahan di bawah Seksyen 4(1) Akta Hasutan 1948 pada pukul 9.30 pagi ini di sekitar Ampang.

*Sendiri mau ingat la....

4 comments:

bunoya hudee said...

A good examplary punishment should be given, without mercy, as a hindrance to others. Tanpa belas kasihan, perlu di hukum supaya mereka tidak akan lupa seumur hidup mereka, biar apa yang nak dikata oleh pihak yang sama biadap.

batu pelangi said...

Boleh jadi mereka menyangka ucapan
yang disampaikan oleh DYMMSPBYDPA
telah direkacipta oleh orang2 yang
berkepentingan politik.Terus terang
aku pun tak setuju dengan keputusan
yang meragukan pada PRU13 yang lepas!
People are talking, mike!

Labu8455 said...

Sudah ada puak yang cuba mempersoalkan tindakan menahan wanita biadap ini : http://says.com/my/news/woman-detained-for-insulting-yang-di-pertuan-agong-on-facebook?utm_campaign=website&utm_source=sendgrid.com&utm_medium=email

Anonymous said...

PADAN MUKA!