Wednesday, May 18, 2022

USTAZ EBIT LEW ZIARAH ABANG LONG FADHIL SINGAPORE


LIVE USTAZ EBIT LEW ZIARAH ABANG LONG FADHIL SINGAPORE

2 comments:

Anonymous said...

Sultan Ibrahim sangat kesal mengapa soal kedaulatan Johor seolah-olah tidak penting dengan menyerahkan Pulau Batu Putih kepada kerajaan PH dikuasai Tun Mahathir pada waktu itu?"

Apabila Mahathir berkuasa raakyat juga kesal tiada agenda Melayu atau rakyat , melainkan agenda mahu alih projek, aset , tender , bailout kepada kroni, itu sahaja.

Rakyat kesal Boleh pulak potong segala bantuan pada peneroka, penoreh dan petani. Boleh pulak pujuk jangan iri hati pada orang kaya dan orang miskin kena ikat perut.

Rakyat Malaysia kesal terutama bangsa Johor melihat Tun sempat pula beri Pulau Batu Putih pada anak Lee Kwan Yew dengan senyum bodoh tak tau malu jadi barua DAP@LeeKwanYee.

Rakyat Lagi parah dan kesal bila Mahathir dalam hal berkaitan, tidak pula mahu jawap ketidakpuasan hati rakyat terhadap dirinya melepaskan Pulau Batu Puteh kepada Singapura secara keputusan dibuat bersendirian.

Ia satu kerja pengkhianatan. Pengkhianat..!!

Kita lagi tambah kesal bila Jho Low terus lesap sedang tepuk tangan sambil ketawa bersama kaum Lee Kwan Yew di Singapura dan Malaysia saksikan barua acah acah Melayu islamik mereka bercakaran sesama kaum Melayu.

Melayu sangat kesal bila Jho Low dan kaumnya dalam DAP@Lee Kwan Yew dng mudah Sambil tepuk tangan melihat betapa mudah nya pemimpin ini dibatu api kan dan bodoh bangang oleh sekor Jho Low..!! Sibuk hal Appandi dan UMNO , Tun membisu hal Zeti dan Nazlan.

Sultan Ibrahim kesal seolah olah negeri Johor tidak bermaruah dibawah kuasa Tun

Sultan Ibrahim dilaporkan sangat kesal dan bertitah, keputusan itu seolah-olah mengaku kalah sebelum memasuki gelanggang di ICJ walaupun ada penemuan bukti baharu yang memihak kepada Malaysia.

"Kenapa keputusan untuk tidak meneruskan permohonan itu diambil? Mengapa soal kedaulatan Johor seolah-olah tidak penting kepada Tun Mahathir pada waktu itu?" soal baginda dalam satu kenyataan pada tahun lalu.

Awass.. mana mana pemimpin yang mesra Singapura@LeeKwanYew wajib dicurigai dan diawasi potensi jadi barua DAP@ LeeKwan Yew melalui proksi atau bangsa Lee Kwan Yew di negara ini.

Tun rakyat melihat dan menilai dengan sangat meluat sambil menunggu dng penuh sabar menjelang PRU 15 nanti kesemua kartel mafia, kroni, boboi dan marina gereja ini dilenyapkan selama lama nya..!!

Anonymous said...

Kartel mafia konspirasi 1MDB boleh dikenal pasti jika perbicaraan kes Zeti Akhtar dan Taufiq Ayman dijalankan.

Perkembangan terbaru berkenaan pembabitan bekas Gabenor Bank Negara Tan Sri Zeti Akhtar Aziz telah sampai keperingkat kertas telah diserah kan kepada Peguam Negara.

Amerika juga mengesahkan Zeti telah menerima sogokan untuk meluluskan Bon secara pantas kilat melalui perakuan Tim Lesinner tanpa ‘dispute” oleh pihak pendakwa.

Apabila terdapat sahaja maklumat bahawa suami bekas Gabenor dan Gabenor itu sendiri ada terbabit , maka bertambah kecoh dan bersemangat rakyat mahu bekas Gabenor di seret ke muka pengadilan.

Boleh dikatakan kerana PH dan Tun Mahathir sendiri lah , maka rakyat mahu Zeti Aziz diseret ke muka pemgadilan kerana marah dan dendam rakyat yang menyokong DSNR.

Jika DSNR bersalah, mana mungkin Zeti dan suami Tawfiq Ayman tidak bersalah pula? Tanya rakyat dan para netizen.

Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah Komersial (JSJK) Bukit Aman, Datuk Mohd. Kamarudin Md Din berkata, ia bagi membolehkan tindakan selanjutnya dari sudut Mutual Legal Assistance(MLA) dapat dilakukan.

“Pasukan penyiasat PDRM telah mengadakan perbincangan dengan pihak Jabatan Hal Ehwal Komersial (CAD) Singapura pada 29 hingga 31 Mac

kes begitu di ‘drag’ sekian lama maka ia menampak kan ada cubaan “cover up” bagi pihak konspitrator yang juga “tangan ghaib’ seperti didakwa beberapa pihak.

Kisah wang PNB milik pelabur diletak kan kepada syarikat anak Mahathir di Sapura Energy , dan setelah di labur wang itu, anak Mahathir mencampak kan saham Sapura Energy.

Maka , “pattern” dimana ada Zeti , di situ lah wang akan beralih keluar. Pattern seterusnya 'bailout dan rompak' dan 'bailout dan rompak lagi'..!!

Zeti pula kebetulan sentiasa ada -pada setiap skandal membabitkan kerajaan Tun Mahathir.

Ketika rakyat masih kabur dengan kisah 1MDB, Mahathir antara terawal menyebut kehilangan wang billion dari 1MDB.

Waima, jumlah yang disebutnya berubah ubah ikut kenyataan.

Pada awal , Mahathir menyebut sejumlah RM40 bilion telah lesap, kemudian beliau menukar jumlah kepada RM27 bilion pula.

Ini menambahkan lagi syak wasangka rakyat terhadap keseluruhan cerita 1MDB.

Kertas siasatan sebenarnya telah pun diserah lebih awal sebelum ini, namun diserah Kembali kepada PDRM oleh Pejabat Peguam Negara untuk siasatan lebih lanjut lagi.

Kes Zahid Hamidi dan Zety serta Taufiq Ayman straight forward tapi PDRM SPRM dan AG tetap memilih jadi bangang bisu..!!

Bisu dan terus bisu..!!

Pada Tun Mahathir Rakyat sudah meluat kartel mafia ini..