Tuesday, December 13, 2011

0 Kontroversi Perkahwinan Bekas KPN... Serah Polis, SKMM Siasat Blogger Penyebar Fitnah!


Bekas inspektor Ketua Polis Musa Hassan telah membuat laporan polis terhadap penulis blog yang mendakwa bahawa dia telah berkahwin dengan seorang penyanyi dalam perkahwinan mewah.

Laporan itu telah dibuat pada Jumaat lepas di Ibu Pejabat Daerah Petaling Jaya untuk memudahkan tindakan undang-undang pada masa akan datang.

"Terpulanglah kepada Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) untuk menyiasat perkara itu.

"Apabila polis dan SKMM telah menamatkan siasatan mereka, saya akan memutuskan sama ada untuk memulakan prosiding undang-undang," beliau dipetik sebagai berkata.

Sebuah laman blog politik pro-pembangkang menimbulkan spekulasi liar dengan mengucapkan ‘Selamat Pengantin Baru’ kepada bekas Ketua Polis Negara itu dengan merujuk kepada gambar perkahwinan Syella di mana gambar pengantin lelaki telah dikaburkan.

Bloggers tersebut menyebarkan gambar perkahwinan yang mendakwa kepada Musa dan penyanyi Syella Kamaruddin, dalam satu majlis mereka yang dikatakan kos sehingga RM15 juta.

Musa telah menafikan dakwaan perkahwinan dan juga pernah mengetahui penyanyi.

"Itu bukan saya. Saya tidak terlibat dalam perkahwinan dan untuk pengetahuan umum, saya hanya mempunyai seorang isteri, Juriah Ahmad, "beliau berkata.

URTV majalah telah dipetik Syella sebagai mengesahkan bahawa perkahwinannya berlangsung di Kuala Lumpur dari 11 hingga 13 Nov.

Bagaimanapun, beliau enggan mendedahkan identiti suaminya, tetapi menafikan bahawa orang yang dikatakan berada di dalam gambar blog adalah suaminya.

0 comments:

 

POLITIK HARIAN Copyright © 2013 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates