Monday, March 26, 2012

0 Perang Besar Dah Bermula.... Nalla Tunggu Surat Saman Dari Anwar


Kalau Datuk Seri Anwar Ibrahim merasa beliau sudah dapat tutup mulut Senator Datuk S Nallakarupan yang dakwanya biseksual dengan menghantar notis 48 jam tuntutan RM100 juta Khamis lalu…nampaknya beliau silap besar.

Pagi Sabtu bekas rakan tenis Anwar semasa beliau Timbalan Perdana Menteri dulu,tampil adakan sidang akhbar bersama rakan-rakannya Senator Ezam Mohd Nor,Ummi Hafilda Ali dan Anuar Shaari.Hadir sama peguam Nalla yakni Hasnal Rezua Merican.

Pada sidang akhbar di Kuala Lumpur yang dihadiri ramai wartawan dan jurugambar itu, Nalla menegaskan beliau TAK AKAN LAYAN notis tuntutan itu dan kini tertunggu-tunggu surat saman segera dari Anwar agar mereka dapat bersemuka di mahkamah.

Notis berkenaan tuntut beliau tidak lagi bercakap mengenai Anwar."Notis ini...saya tidak akan jawab.Berapa cepat dia boleh bawa saya ke mahkamah...saya gembira ..saya mahu jumpa dia di mahkamah",ujarnya.

"Dia mahu tutup orang punya mulut....bila kita buka dia mahu tutup pasal undi ( pilihanraya) sudah mahu mari dekat...saya mahu jumpa dia dii mahkamah...saya akan dedah mengenai dia dalam mahkamah.

"Dia (notis) itu minta saya jangan cakap pasal dia...saya akan terus cakap pasal dia hingga dia bawa saya ke mahkamah,"kata Nalla.

Serentak dengan itu beliau mendakwa notis tuntutan itu hanya gempak ‘cover line’ Anwar untuk tunjuk kepada rakyat beliau sudah ambil proses undang-undang terhadap dakwaan itu semata-mata kerana pilihanraya umum ke 13 sudah dekat.

Ini,katanya melihat pada hakikat kebelakangan ini Anwar hanya diam tidak buat apa sekalipun beliau membuat berbagai dakwaannya terhadapnya dari masa ke semasa sejak keluar dari PKR pada tahun 2007.

Pada tahun 2008 Anwar menghantar satu notis seumpama itu pada satu dakwaannya yang lain.Namun Ketua Umum PKR itu tidak ambil langkahfollowup untuk samannya.Isnin lalu,dalam sidang akhbar di Kuala Lumpur ,Nalla secara terbuka dakwa Anwar biseksual dan mahu beliau menyamannya jika itu fitnah.

Esoknya, Naib Presiden PKR yang juga seorang peguam, N Surendran buat kenyataan kata Anwar akan hantar notis tuntutan RM100 juta kepada Nalla.

Turut kena notis berkenaan ialah akhbar Utusan Malaysia yang menyiarkan dakwaan Nalla.

Nalla kata beliau terima notis 48 jam itu Khamis.

Beliau juga hairan mengapa Anwar hantar notis tuntutan pada Utusan sedangkan akhbar itu cuma melaporkan apa yang beliau kata.

Menjawab soalan lain,Nalla menegaskan orang akan tahu siapa Nalla dan siapa Anwar bila di mahkamah nanti.

Ditanya pula bagaimana nanti jika Anwar tidak samannya atau jika saman pun kes ini meleret bertahun-tahun lamanya,Nalla berkata beliau akan terus dan terus bercakap pasal Anwar.

Ezam pula menyifatkan notis Anwar cuma satu tindakan politik untuk menghadapi pilihanraya umum yang semakin hampir dan bukan untuk mencari kebenaran.

Beliau memberitahu bukti yang paling jelas ialah keputusan Mahkamah Persekutuan pada tahun 2004.

"Saya masih ingat sebab saya ada sebelah beliau ( waktu itu). Mahkamah Persekutuan 2004 yang membebaskan beliau tetapi dalam penghakiman bertulis oleh tiga hakim termasuk Tun Hamid Omar,Ketua Hakim Negara waktu itu menyatakan dengan jelas Anwar mengamal homoseks...jadi apa yang Datuk Nalla sebut ( Anwar biseksual) bukan perkara baru,"katanya.

Beliau mempersoalkan mengapa sejak tahun 2004 Anwar tidak ambil tindakan membersihkan namanya dari keputusan yang secara jelas sebut beliau seorang pengamal homoseks.

Katanya sudah lapan tahun berlalu Anwar tidak meminta peguamnya ketepikan perkara pengamal homoseks berkenaan dalam keputusan bertulis hakim.

"Mengapa Anwar tak buat permohonan itu walhal ( dia ada beritahu saya) dia nak buat...dia tidak buat sebab apa ..sebab dia tahu kebenaran tidak berpihak kepada beliau,"ujar Ezam.

Bekas Setiausaha Politik Anwar itu menegaskan beliau sendiri berpendirian bahawa Anwar adalah pengamal homoseks berdasarkan keputusan penghakiman berkenaan.

Ezam turut memberitahu selain notis yang tidak ada followup pada Nalla tahun 2008 …perkara sama juga berlaku pada notis Anwar pada bekas Timbalan Presiden PKR,Dr Chandra Muzaffar.

Katanya jika tidak betul dakwaan itu,Anwar sepatutnya sudah mengarahkan peguamnya meminta mahkamah membatalkan perkara itu dalam keputusan bertulis berkenaan.

Ummi yang menyifatkan sidang akhbar bersama mereka itu sebagai tanda bermulanya ‘ perang nuklear’ terhadap Anwar...secara terbuka mendakwa beliau mempunyai bukti gambar yang diambilnya sendiri pada 30 Jun 1997 menunjukkan Anwar masuk ke Tivoli Villa bersama isteri Azmin Ali yakni Shamsidar Taharin.

Dakwanya Anwar yang waktu itu Timbalan Perdana Menteri pergi ke situ menaiki kereta Nalla.

"Datuk Nalla bawa kereta Diamler,hijau tua ..WBP 37,"katanya.

Nalla mengesahkan beliau tahu bahawa Ummi mengintipnya di Tivoli Villa pada hari itu dan ambil gambar. " Saya tau...hari ini baru saya kasi keluar ini (cerita)...siapa ada dalam kereta nanti kita cakaplah...sekarang tak mau cakap,"katanya.

Mendengar ini Ummi pula terus jawab, " dengan Shamsidar dan Anwar....dia (Nalla) yang bawa."

Berhubung soal bukti,Ummi menegaskan disamping bukti yang mereka sendiri ada,video seks 99.9 peratus tulen Anwar dengan pelacur China yang didedahkan oleh trio Datuk T adalah sejelas-jelas bukti yang ada.

Namun beliau hairan melihat mentaliti sesetengah orang yang masih tidak mahu percaya sekalipun ada bukti sekukuh itu." Itu lebih dari bukti...dah ada depan mata pun cuba nak menafikan,"katanya.

Mengenai dakwaannya tentang skandal Anwar dan Shamsidar,Ummi kata beliau akan dedahkan lebih banyak lagi nanti.

Beliau bertanya mengapa Azmin sendiri tidak samannya tentang dakwaan melibatkan isterinya itu.

Katanya bukti yang ada padanya akan membuatkan Anwar dan Azmin ' lari tak cukup tanah'.

Nalla,Ezam,Ummi dan Anuar pada sidang akhbar itu juga secara bersama berikrar untuk terus berperang membuat pendedahan selanjutnya hingga menjelang PRU13 agar rakyat tahu perangai sebenar Anwar.

-Agendadaily

0 comments:

 

POLITIK HARIAN Copyright © 2013 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates