Saturday, February 18, 2012

6 Video Seks Melia Aimellia Tersebar?


Isu sebuah video separa lucah yang didakwa dilakonkan oleh seorang aktres wanita tanah air sedang hangat diperkatakan di blog-blog hiburan tempatan.

Dipetik daripada Roti Kaya, dalam video adegan seks berdurasi 30 saat itu yang dihantar oleh seorang individu tidak dikenali, wajah wanita berkenaan seakan-akan mirip aktres filem "Karipap-Karipap Cinta", Melia Aimellia, di mana ia menunjukkan aksi ghairah beliau seorang diri.


Melia Aimellia yang sebelum ini pernah bergandingan dengan aktor Gambit Saifullah dalam filem arahan Othman Hafsham itu masih belum tampil memberi penjelasan untuk menafikan atau mengiyakan tentang kewujudan video tersebut.


Pada masa yang sama, akaun Facebook miliknya juga dikatakan telah digodam oleh individu tertentu.

Kesahihan video tersebut masih belum dapat dipastikan lagi dan ia juga mungkin pelanduk dua serupa atau ada yang cuba menjatuhkan reputasinya sebagai seorang selebriti.


Polis mengesahkan rakaman video seks didakwa mirip Datuk Seri Anwar Ibrahim adalah tulen setelah mendapat khidmat pakar pengimejan video di Amerika Syarikat (AS). Tepok dada tanya selera....

0 Chua: Malaysia Akan Bankrap Jika Laksana Buku Jingga


Presiden MCA Datuk Seri Dr Chua Soi Lek mendakwa Malaysia akan bankrap dalam hanya dua tahun sekiranya tawaran Pakatan Rakyat dalam Buku Jingga dilaksanakan.

Beliau mendakwa dasar untuk memastikan pendapatan setiap isi rumah mencapai kadar RM4,000 dalam tempoh lima tahun akan menyebabkan hutang negara melebihi 100 peratus daripada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK).

“Sejumlah RM93.9 bilion diperlukan setiap tahun untuk memastikan
ianya dibayar kepada 3.0 juta isi rumah untuk memastikan pendapatan terjamin pada kadar RM4,000 sebulan," kata Chua.

Tambahnya, dalam tempoh satu tahun saja pembayar cukai juga perlu membayar antara RM199 bilion hingga RM254 bilion manakala defisit belanjawan negara akan meningkat 27.5 peratus kepada RM617 bilion.

"Malaysia akan bankrap dalam tahun kedua (pentadbiran) Pakatan apabila defisit belanjawan melebihi 10 peratus daripada KDNK dan hutang negara akan melebihi 100 peratus daripada KDNK," katanya lagi.

Chua berkata demikian ketika menyampaikan ucapan buka gelanggang pagi ini, menjelang debatnya dengan setiausaha agung DAP Lim Guan Eng.

Turut berucap pagi ini ialah Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak yang memuji "mood menyerang" Chua pagi ini.

Debat anjuran Institut Kajian Kepimpinan dan Strategi Asia (ASLI) dan juga badan pemikir MCA, Insap itu, akan berlangsung petang ini.-MK

Friday, February 17, 2012

1 Hantu Pocong Dalam Bilik Karaoke


Al-Kisah hantu pocong punya pasal, lari dulu, selamatkan diri, tinggalkan awek... dia punya pasal la... Ini adalah satu pilihan yang tepat hahaha!... Jom layan!

0 Gelar Wartawan Pelacur! Pegawai DAP Mohon Maaf


Ketua publisiti pilihan raya DAP, Hew Kuan Yau hari ini memohon maaf atas kenyataannya yang menyinggung ramai pengamal media tetapi menyalahkan musuh politiknya atas "beberapa interpretasi yang diputarbelitkan" yang menjadi punca pertikaian.

Baru-baru ini, Hew membuat dakwaan yang menggambarkan "pertemuan disertai habuan antara wartawan tempatan dan BN (Barisan Nasional)" dalam laman sosialnya sehingga menimbulkan kontroversi dengan ramai yang berkata ia sama dengan
melabelkan wartawan sebagai "pelacur".

"Compensated dating" (pertemuan disertai habuan) adalah satu terjemahan harfiah daripada perkataan Jepun "Enjo-kosai" yang bermakna tidak mempunyai kehormatan diri sebagai pertukaran untuk keuntungan kebendaan.

"Saya dengan ini secara terbuka memohon maaf secara ikhlas atas "analogi" yang saya keluarkan, yang menyinggung ramai pengamal media yang jujur.

"Saya tidak pernah berniat menimbulkan rasa malu kepada ramai di kalangan pengamal media yang jujur di Malaysia. Saya benar-benar kesal apabila kontroversi itu berkembang, ramai rakan-rakan saya dari media berasa kecewa dengan beberapa interpretasi yang diputarbelitkan yang dimainkan oleh musuh (musuh) saya," katanya dalam satu kenyataan yang dikeluarkan di sini.

Pelbagai organisasi media secara terbuka meminta Hew mengemukakan identiti wartawan yang dirujuknya dan meminta jawatankuasa disiplin parti itu supaya mengambil tindakan disiplin jika dia gagal mengemukakan bukti.

Dilaporkan apabila kenyataan Hew disiarkan, pengerusi jawatankuasa disiplin parti Tan Kok Wai berkata tiada tindakan akan diambil terhadapnya kerana dia hanya menyatakan hakikatnya.

Minggu lepas, Hew memohon maaf dalam Facebooknya dan menegaskan bahawa kenyataan itu adalah pandangan peribadinya dan bukan pendirian rasmi DAP.

Bagaimanapun, permohonan maafnya menimbulkan kemarahan kerana menyatakan dia hanya "memohon maaf kerana menyebabkan kontroversi dengan menyatakan perkara sebenar".

Kesatuan Wartawan Kebangsaan (NUJ) akan mengadakan sidang perwakilan luar biasa pada 3 Mac bagi mengambil pendirian tegas terhadap kenyataan Hew yang melabelkan wartawan sebagai "pelacur".

1 Isu Pasir - Perbicaraan Rakyat Untuk Cari Kebenaran - Noh Omar



Jawapan balas Dato' Sri Noh Omar terhadap cabaran MB Selangor supaya Dato' Sri Noh Omar memberi keterangan kepada Transperancy International dalam isu penyelewengan perlombongan pasir di Selangor.

1 Rafizi, Zuraida Diperintah Jawab Saman Shahrizat


Pengarah strategi PKR, Mohd Rafizi Ramli dan Ketua Wanita parti itu, Zuraida Kamaruddin diperintahkan oleh Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur menjawab menjelang 9 Mac ini, saman fitnah yang dikemukakan oleh Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat, Datuk Seri Shahrizat Abdul Jalil.

Shahrizat memfailkan saman fitnah RM100 juta terhadap kedua-dua mereka bulan lalu berhubung isu kontroversi Pusat Fidlot Kebangsaan (NFC).

Hakim Mahkamah Tinggi Vazeer Alam Mydin Meera mengeluarkan perintah itu apabila saman itu didengar di mahkamah terbuka hari ini.

Jawab jangan tak jawab! takkan takot kot??

Thursday, February 16, 2012

3 Hasan Ali: Anwar Perlu Jelaskan Hubungan Pakatan-Israel


Bekas exco hal ehwal Islam kerajaan Selangor Datuk Dr Hasan Ali berkata rakyat tertanya-tanya mengenai kenyataan Ketua Umum PKR Datuk Seri Anwar Ibrahim berhubung kenyataannya mengenai isu keselamatan Israel.

Lebih-lebih lagi, memandangkan kenyataan dua pemimpin tertinggi PAS - yang menjadi rakan gabungan dalam Pakatan - dengan tegas menolak kewujudan negara Israel serta meminta menarik balik atau menyaman Wall Street Journal (WSJ).

Bahkan Hasan berkata ramai rakannya di Eropah dan negara Arab berhubung dengannya menyatakan "concern" mereka dengan apa yang disuarakan oleh ketua pembangkang itu.

"Saya tidak mahu memanjangkan isu ini. Kita mahu Anwar menerangkan sama ada Pakatan Rakyat tidak menjalinkan hubungan langsung dengan Israel. Ini sangat penting.

"Atau (Pakatan) mesti mula menjalinkan hubungan. Kedua-duanya jelas. Rakyat tertanya-tanya," katanya.

Menurutnya, kenyataan Mursyidul Am PAS Datuk Nik Aziz Nik Mat dan Presiden Datuk Seri Abdul Hadi Awang adalah "satu perkara yang jarang-jarang timbul" dalam sistem parti itu untuk mempersoalkan Anwar yang juga ketua pembangkang. -MK

4 Dikir TUKAR Acu Test Sepenggal Kerajaan PAS Kelantan Demi Rakyat


Sekumpulan badan bukan kerajaan (NGO) dan penduduk negeri ini bergabung melancarkan Gerakan Tukar Kerajaan Pas Kelantan Demi Rakyat (Tukar).

Gerakan tersebut bertujuan mengajak rakyat supaya menukar parti pemerintah di negeri ini pada pilihan raya umum akan datang bagi mengatasi pelbagai masalah yang timbul.

JOM TUKAR!!!

------>DOWNLOAD Dikir COOL JOM TUKAR<----------


Pengerusi Tukar, Kamaruddin Kassim berkata, rakyat negeri ini telah memberi tempoh selama 21 tahun kepada Pas untuk memerintah tetapi tidak ada perubahan besar dilakukan, malah, masalah asas masih tidak dapat diselesaikan.

"Slogan Tukar ialah 'acu test sepenggal', gerakan ini adalah satu manifestasi dan luahan rakyat Kelantan yang sudah jemu dengan pentadbiran kerajaan Pas Kelantan yang penuh retorik selama 21 tahun memerintah.

"Kita akan bangkitkan semangat rakyat untuk berubah dan memberi peluang kepada kerajaan baru selama sepenggal dan sekiranya Barisan Nasional (BN) gagal untuk menunjukkan prestasi yang baik maka, terpulang kepada rakyat untuk membuat keputusan seterusnya.

Kamaruddin berkata, pihaknya akan mengadakan siri jelajah ke seluruh Kelantan untuk mengajak rakyat melakukan perubahan demi masa depan yang lebih baik.

Katanya, idea penubuhan gerakan tersebut adalah daripada rakyat sendiri selepas melihat kegagalan dan merasai sendiri perit jerih di bawah pemerintahan Pas.

"Kita hanya mengajak rakyat untuk mencuba pemerintahan BN hanya untuk satu penggal pada Pilihan Raya Umum Ke-13, sebagai tanda protes dan luahan rasa tidak puas hati terhadap segala janji yang tidak ditunai oleh Pas Kelantan," katanya.

0 Jelajah Aman Kampus Jadi Mata Dan Telinga Rakyat


Jelajah Aman Kampus yang disertai 180 orang dari 19 pertubuhan bukan kerajaan (NGO) dan institusi pengajian tinggi awam (IPTA) akan bertindak sebagai mata dan telinga rakyat bagi menyampaikan masalah mereka kepada pemimpin negara.

Presiden Persatuan Alumni Pemimpin Mahasiswa Aspirasi Malaysia (Aspirasi), Mohd Shahar Abdullah berkata Jelajah Aman Kampus menjelajah ke seluruh negara komited untuk mengumpul permasalahan rakyat dan mendekati masyarakat di peringkat akar umbi.


“Sejak program ini dilancarkan, kita sudah bertemu lebih 15,000 orang dan dalam masa yang sama kita mendapatkan maklumat balas mereka menerusi soal selidik.

“Menerusi soal selidik itu kita akan tahu permasalahan mereka dan maklumkan kepada kepimpinan negara untuk tindakan selanjutnya,” katanya selepas program Pentas Anak Muda peringkat Pulau Pinang.

Program anjuran Jabatan Penerangan Pulau Pinang itu mendapat kerjasama Aspirasi yang dalam lawatan ke seluruh negara kecuali Sabah dan Sarawak.

Katanya Jelajah Aman Kampus dilaksanakan bertujuan memastikan suasana keharmonian dan kedamaian di kampus sentiasa dipelihara.


“Program ini juga untuk menyedarkan mahasiswa agar penekanan diberikan sepenuhnya terhadap kecemerlangan sahsiah diri dan akademik. Selain itu, ia untuk menyuntik semangat patriotisme kepada mahasiswa agar terus memahami secara rasional tentang dasar-dasar yang sedang dan akan dilaksanakan oleh kerajaan,” katanya.

Wednesday, February 15, 2012

1 Anwar Lagi Hebat Dari Najib ?

Lima hari yang lepas Mufti Perak telah menegur PM kerana menghadiri sambutan hari Thaipusam di Batu Caves.

Jika kita lihat dengan mata kasar nampak ianya tidak ada sebarang kesalahan kerana Datuk Najib bukannya masuk ke dalam kuil atau melakukan upacara-upacara keagamaan hindu. Beliau hanya hadir di persekitaran kuil untuk mengambil kesempatan bertemu dengan orang-orang india yang berkumpul di sana pada hari itu.

Oleh kerana orang yang pakar dalam hal ehwal agama islam seperti Mufti Perak kata tak boleh , maka kita kena hormat nasihat beliau. Beliau lebih tahu dari kita, sebab itu beliau dilantik sebagai Mufti.


Telah lima hari Tan Sri Mufti Perak menegur PM, sehingga ke hari ini tidak ada seorang pun pemimpin atau ahli-ahli Umno yang bangkit melawan atau mempertikaikan nasihat Mufti. Inilah kelebihan Umno, mereka terbuka menerima teguran atau kritikan. Sebab itu Umno boleh bertahan lama walaupun telah menghadapi pelbagai ujian, cabaran dan dugaan. 

Kalaulah yang ditegur tempohari Anwar Ibrahim atau pemimpin-pemimpin Pas, entah berapa banyak fatwa yang telah dikeluarkan oleh ulaRmak-ulaRmak Pas mempertikaikan Mufti Perak.

Kalaulah yang ditegur tempohari Anwar Ibrahim atau pemimpin-pemimpin Pas, entah berapa bakul sumpah seranah, makian dan cacian yang diterima oleh Tan Sri Harussani. Haramsani, haram jadah, ulama duit dan macam-macam perkataan lagi semuanya akan keluar . Sejarah telah membuktikan perkara itu pernah berlaku.

Baca lagi ulasan RBF di sini...



Dulang Api 

CALIT DAHI 


Apakah apa yang dilakukan oleh Anwar diatas tidak menggadai akidah ?

Gambar ditas dirakam di Kuil Sri Maha Marriamman, Kinta Valley, Batu Gajah, Perak semasa sambutan perayaan Ponggal pada 29.01.2012.

Sekarang mari kita tunggu komen dari Mahfuz Omar dan pemuda-pemuda Pas.

0 Lagi Pendedahan Skandal Pasir Di Selangor


Skandal pasir di Selangor sebenarnya tidak akan tamat selagi kerajaan PKR memerintah. Kenapa aku katakan begitu? Kerana pasir Selangor adalah antara sumber dana terbesar untuk kerajaan negeri kerana kegagalan mereka untuk menjana ekonomi daripada sumber lain. Tidak perlu mendabik dada diatas jumlah simpanan tetap kerajaan negeri kerana semua duit itu adalah hasil penjualan aset-aset yang ada. Sebelum aku pergi jauh, tolong fikir, kenapa dengan duit kerajaan negeri yang berbillion itu tidak dibelanjakan untuk rakyat Selangor? Sumber mengesahkan bahawa duit tersebut akan digunakan untuk dana pilihanraya nanti.

Kematian Patrick Wong yang disyaki dibunuh selepas dikatakan akan membongkar skandal pasir KSSB sebenarnya bukan satu perkara yang pelik. Pendedahan RPK itu ada betulnya. Setiap individu yang cuba mengganggu KSSB akan di ugut supaya tidak lantang bersuara kerana kerajaan PKR tidak mahu ada pengacau dalam memastikan kantung kewangan mereka mencapai target sebelum PRU bermula.

Apa yang aku ingin dedahkan adalah satu laporan polis daripada seorang Pegawai Pemasaran KSSB yang tidak berpuas hati dengan cara KSSB mengaut keuntungan besar melalui Pegawai Kanan mereka iaitu Wong Swee Leong. Siapa Wong Swee Leong? Beliau adalah Ketua Jabatan Pemasaran KSSB yang dipertanggungjawapkan oleh Ronnie Liu menjaga semua urusan pembelian pasir.

Menurut Ahli Parlimen Wangsa Maju, Wong Swee Leong telah memberi harga khas untuk pasir kepada sebuah syarikat bernama Sungai Rambai Angkut Sdn Bhd yang dimiliki oleh Dato’ Tan Chin Huat dengan harga RM13.50 satu tan pasir sedangkan harga pasaran adalah RM17.50.

MP Kapar juga pernah menamakan Wong Swee Leong ini sebagai antara pegawai kanan KSSB yang terlibat di dalam perlombongan pasir secara haram di Selangor. MP Kapar juga mereka bertanggungjawab terhadap kerugian RM10 juta kerana salah urus dan mendakwa mereka mengeluarkan permit kepada pengusaha lombong pasir haram. KLIK SINI

Baca lagi di sini...

1 [Video] Cabaran dan Impak Media Sosial Ke Atas Politik Malaysia - Khairy



World Bloggers and Social Media Summit 2012

Tuesday, February 14, 2012

6 Haha... Rafizi Ramli Low Class


MyMassa  bongkarkan Keldai PKR pemimpin Low Class.... apa celup der... 

Di bawah petikan dari MyMassa...

Memanglah dia graduan luar negeri. Tapi cuba pembaca tengok keputusan yang dia dapat pada akhir pengajiannya.

SECOND CLASS LOWER??? MEMANG LOWER CLASS LA KAU NI RAFIZI.

Jangan jeles, i ni second class lower je. Tapi dapat jadi manager tau.

Cakap banyak macam pandai sangat, rupa-rupanya habiskan pengajian dengan kelas kedua rendah. Ramai lagi anak muda di Malaysia yang mempunyai keputusan lebih baik.

Menghabehkan boreh je Petronas hantar kau luar negara kalau setakat nak dapat result macam ni.

Ini macam punya budak pun Petronas boleh lantik dia sebagai Pengurus Paling Muda. Bukan itu sahaja, dia juga dapat pengurus kanan paling muda dengan hanya dapat SECOND CLASS LOWER!!!

Ertinya ada masalah cara kenaikan pangkat di Petronas. MyMassa dapat maklumat dari orang dalaman Petronas (seorang pengurus kanan) bahawa inilah kualiti yang ada di Petronas sekarang ni. Eksekutif muda memang cepat naik melangkaui pegawai senior. Hebat sangat ke diorang ni. Rupa-rupanya mereka hanya hebat membodek dan mengipas pegawai tertinggi Petronas. Kerap main golf dan berdampingan dengan big boss adalah cara mereka untuk cepat naik.

Padanlah dalam GLC sekarang ni ramai eksekutif muda cepat naik. Rupa-rupanya budaya jilat bontot boss semakin berleluasa. Kesian yang senior-senior lambat naik pangkat sebab permainan politik kotor para junior mereka.

Kepada Rafizi Ramli, ingatkan kau ni terpelajar sangat. Rupa-rupanya hanya terpelajar dalam ilmu bodek membodek. Pelajaran tak de la pandai sangat. 

0 Isu Israel: Nik Aziz Azankan Anwar Ibrahim


Mursyidul Am Pas, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat hari ini menggesa Ketua Umum Pakatan Rakyat, Datuk Seri Anwar Ibrahim agar menarik balik kenyataannya berkaitan dengan Israel, yang disiarkan dalam akhbar Wall Street Journal (WSJ) bulan lalu.

"Saya, selaku Mursyidul Am Pas, dengan dipersetujui oleh seluruh ahli Majlis Syura Ulama Pas, menggesa Datuk Seri Anwar menarik balik kenyataannya seperti dilaporkan di Wall Street Journal," kata beliau dalam satu kenyataan dikeluarkan lewat petang ini.



Nik Abdul Aziz berkata, jika kenyataan itu dilaporkan secara salah atau membawa maksud yang berbeza, maka beliau dan seluruh ahli Majlis Syura Ulama menasihatkan Anwar untuk mengambil tindakan undang-undang dengan menyaman WSJ bagi membersihkan nama beliau.

Dalam kenyataannya, Nik Abdul Aziz berkata, Pas mengulangi pendirian yang berterusan dan tetap dengan prinsip, sekali-kali tidak mengiktiraf negara haram Israel sebagaimana yang juga ditegaskan menerusi pendirian di kalangan gerakan Islam antarabangsa, serta menyokong sepenuhnya perjuangan rakyat Palestin yang dihina di bumi sendiri.

Kata beliau, negara haram Israel diwujudkan oleh kuasa besar dunia secara zalim tanpa sifat perikemanusiaan dan sepatutnya ditentang oleh semua peradaban manusia.

Oleh itu katanya, wajib bagi umat Islam, bukan sahaja di bumi Palestin malah seluruh dunia, berusaha sedaya upaya untuk membebaskan Palestin sepenuhnya.

"Adalah haram menerima kewujudan negara yang haram. Maka Pas menolak penyelesaian dua negara, satu untuk rakyat Palestin dan satu lagi bernama Israel untuk Yahudi Zionis.

"Keselamatan negara haram Israel juga bukanlah menjadi tanggungjawab yang dipikul oleh orang Arab atau umat Islam kerana ditegakkan negara haram itu sendiri di atas dasar kezaliman. Islam sebagai agama yang sangat mementingkan hak asasi, keadilan, keharmonian dan hubungan baik antarabangsa, tentu sekali tidak dapat berkompromi dalam isu kezaliman ini," katanya.

Sabtu lalu, Presiden Pas, Datuk Seri Abdul Hadi Awang menegaskan pendiriannya menolak formula penyelesaian dua negara bagi mengatasi konflik Asia Barat membabitkan Israel dan Palestin sambil menyifatkan adalah "haram menerima kewujudan negara haram."

Sehubungan itu kata Abdul Hadi, bagi pihaknya hanya ada satu negara Palestin bagi penduduknya yang berhak manakala Israel tidak wujud sama sekali.
Kedua-dua pemimpin Pas ini melahirkan pendirian ini ketika kenyataan Anwar mengenai Israel, dalam satu temu bual bersama WSJ baru-baru ini, menjadi isu kontroversi.

Pandangan Anwar itu berhadapan dengan kritikan dan kecaman pemimpin-pemimpin BN dan sebahagian pertubuhan bukan kerajaan.

Abdul Hadi yang juga Ahli Parlimen Marang berkata, walaupun banyak kalangan negara Arab menerima penyelesaian secara mewujudkan dua negara, pihak berkenaan perlu menyedari bahawa Palestin bukan hak orang Arab sahaja.

Petang tadi, PR mengadakan mesyuarat kepimpinan pusat di Petaling Jaya.

Tahniah PAS kerana bagi kata dua pada Anwar mengenai kenyataan pro-Israel beliau dalam Wall Street Journal. Rakyat Malaysia tunggu jawapan Anwar.

0 Khairy: No Use Overreacting Over Dubious Blog Posts


Umno Youth chief Khairy Jamaluddin advised the society to not to be too emotional when retrieving information from the social media.



He said each individual who wishes to obtain information from social media needs to ensure the accuracy of the information sources to avoid making incorrect conclusions over issues.

“We need to find the true facts. If we, for example, make an assessment based on information that we get from an unreliable blog, indirectly, our conclusions will be wrong,” said Khairy (pic).

“I hope more people will find the true facts and not be overly influenced by emotional, political or racist sentiments. We need to remember that there are second or third point of views behind every story,” he added.

Khairy, who is also the member of parliament for Rembau, also reminded the public to stop from assuming that every political blog is the official tongue of certain parties.

He said every political bloggers have their own opinions and that not everything being published on their blogs reflects a party’s stance.


“There are differences between party’s official tongue and party’s supporters. The Umno Youth’s official tongue is Unit Media Baru Umno (UMB),” he said after the Worlds Bloggers & World Social Media Summit to which he was a guest speaker.

The World Bloggers & Social Media Summit held from Feb 13-14 as part of the Malaysia Media Social Media Week (MSMW) 2012.

Organized by the Social Media Chambers (SMC), MSMW 2012 is being held at Putra World Trade Centre (PWTC) from Feb 13-17.

Other speakers in the forum organized by the Social Media Chambers (SMC) forum on the “Impact of Social Media in Malaysian Politi-X and What’s the Challenge?” were Umno Youth chief Khairy Jamaluddin, Stephen Dass and Anas Zubedy.

- mD

Monday, February 13, 2012

4 Bogel : Zuraidah Mak Lampir Dicabar Desak Elizebeth Letak Jawatan


“Sebelum ini Zuraidah sering bersuara lantang mendesak Ketua Pergerakan Wanita UMNO, Datuk Seri Shahrizat Abd Jalil agar meletakkan jawatan, tetapi kini apabila kontroversi melanda rakan sekutunya, Elizebeth Wong, mengapa dia hanya berdiam diri. Desaklah agar Elizebeth meletakkan jawatan kerana apa yang melanda Elizebeth kini adalah masalah moral,” ujar Datuk Habibah Mohd Yusof.

Habibah yang merupakan Ketua UMNO Bahagian Tanjong Karang berkata, beliau mencabar agar Zuraidah mendesak Elizebeth meletak jawatan sebagai Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Bukit Lanjan kerana sebagai pemimpin, Elizebeth telah menunjukkan satu contoh yang buruk kepada rakyat.

“Sebenarnya bukan Eli sahaja yang mempunyai masalah moral. Ketua mereka juga tidak pernah kering dengan masalah moral tetapi saya benar-benar mahu melihat adakah Zuraidah akan terus lantang bersuara mendesak Eli meletak jawatan sebagaimana dia mendesak pemimpin Wanita UMNO meletakkan jawatan.

“Adakah kerana kontroversi kali ini membabitkan rakan sekutu mereka jadi mereka hanya akan terus berdiam diri dan tidak mengambil sebarang tindakan. Eli bukan sahaja terbabit masalah moral dengan lelaki yang dikenali sebagai Helmi yang dikatakan menyebarkan gambar bogel Eli, namun Eli juga dituduh menyara kehidupan bekas teman lelakinya di Indonesia dengan menggunakan duit parti.

“Jadi, seharusnya Zuraidah mendesak agar pihak atasan pakatan pembangkang mengambil tindakan terhadap Eli serta mendesak Eli meletak jawatan. Jangan hanya berani bersuara terhadap parti UMNO dan BN sahaja tetapi bersuaralah juga apabila membabitkan rakan sekutu. Ini baru membuktikan bahawa Zuraidah tidak mengamalkan sikap pilih kasih di dalam perjuangan politiknya,” ujar Habibah kepada UMNO-Online.

Menurut Habibah, sebagaimana Zuraidah mendesak agar Datuk Sri Shahrizat Abd Jalil meletak jawatan ekoran isu Perbadanan Fidlot Nasional (NFC), dia juga harus mendesak perkara yang sama kepada Eli kerana Eli telah memalukan parti PKR malah nama Malaysia turut tercemar dengan insiden ini.

Sebelum ini, Eli yang juga merupakan Exco Kerajaan Negeri Selangor dikatakan mempunyai hubungan sulit dengan seorang lelaki Melayu. Ekoran daripada penyebaran gambar separuh bogel Eli, kekasih Eli yang dikenali sebagai Hilmi Hazimin Malik dikehendaki oleh pihak polis bagi membantu siasatan.

Namun setelah tiga tahun menghilang, Hilmi telah ditahan pihak imigresen Indonesia di Pulau Batam kerana memiliki dokumen palsu. Eli pula dikatakan menjadi orang yang bertanggunjawab memberikan dokumen palsu tersebut kepada Hilmi. – MediaUMNO.

0 Gempar Sejadah Berdiri Berulang Kembali...


PAYA PASIR - “Sejadah ini seakan sujud dan dengan tidak semena-mena, saya seram menyaksikan apabila ada dua atau tiga sejadah lain turut tegak menghadap kiblat”.

Demikian kata seorang pelajar Maahad Tarbiah Darul Hijrah Al Islamiah, Filza Nur Iffah Rosli, 11, yang menemui sehelai sejadah daripada 43 sejadah didakwa berdiri menghadap kiblat dalam sebuah surau lama di pusat pengajian Islam itu kira-kira jam 7.30 malam semalam.

Filza berkata, pada jam 6.45 petang sebelum kejadian, pengetua maahad itu meminta dia bersama tiga rakan lain, Badlishah Sadino, 11, Aiza Zamri, 10, dan Norsyamira Ismail, 13, mengangkat 45 sejadah yang dijemur di penyidai kerana hujan.

“Umi meminta kami mengangkat sejadah terbabit untuk dihamparkan di surau lama ini memandangkan semua sejadah masih lembap.

“Selesai solat Maghrib, saya bersama seorang rakan, Najwa Baderi, 14, naik ke tingkat itu untuk mengambil wuduk yang terbatal. Selepas mengambil wuduk dan melintasi bilik mengaji ini, saya terkejut apabila melihat sejadah di hadapan pintu berbentuk seakan sedang sujud menghadap kiblat.

Filza berkata, mereka segera ke tingkat bawah dan memaklumkan kepada pengetua maahad mengenai kejadian pelik itu.

Pengetua maahad itu, Azizah Khatib Mat berkata, kejadian yang berlaku di dalam surau berusia 69 tahun itu disifatkan sebagai bukti kekuasaan ALLAH SWT dan pasti mempunyai hikmah di sebaliknya.

Menurutnya, kejadian sebegitu pernah dilaporkan berlaku sebelum ini di tempat lain dan beliau yakin ia bukan perbuatan pelajar nakal.

“Pelajar perempuan yang saya minta menghamparkan sejadah ini bukan pelajar nakal, malah masa diberikan pada mereka untuk menyelesaikan tugas itu terhad kerana mereka perlu berada di dalam surau untuk berzikir sebelum masuk waktu Maghrib.

“Jumlah sejadah juga banyak. Maka saya yakin ini bukti kebesaran ALLAH SWT dan mungkin sebagai satu daripada bentuk hidayah kepada pelajar serta umat Islam,” katanya.

1 Karpal Tidak Menghormati Islam


Tiada kata sepakat, PAS selar Karpal Singh yang angkuh... PAS perlu keluar ceraikan DAP sekiranya suara mereka tidak ada nilai dalam Pakatan Rakyat! sampai bila setiap kali sambutan Hari Kekasih PAS, DAP akan jadi seperti anjing dan kucing?


Dewan Pemuda Pas menasihatkan Pengerusi Kebangsaan DAP, Karpal Singh supaya belajar untuk menghormati agama lain dan tidak memaksa masyarakat untuk menerima pandangan peribadinya.

Timbalan Ketua Pemudanya, Nik Abduh Nik Abdul Aziz dalam nada sinis berkata, pemimpin tertinggi DAP itu sepatutnya lebih menghormati agama lain dan tidak menyamakan ia dengan mahkamah.

“Walaupun sudah berusia, Karpal Singh sepatutnya belajar untuk menghormati setiap agama yang ada negara ini, dan bukan hanya memaksa pandangan sendiri ke atas orang lain, politik bukan mahkamah,” katanya.

Nik Abduh berkata demikian ketika diminta mengulas kenyataan Karpal yang tidak bersetuju dengan pendirian Pas menentang sambutan Hari Kekasih.

Pada 7 Februari lalu, Nik Abduh dilaporkan berkata, kerajaan perlu menyiarkan iklan antisambutan Hari Kekasih untuk mencegah umat Islam dari menyambutnya.

Nik Abduh yang juga anak kepada Mursyidul Am Pas, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat berkata, ketika Pas rancak mempromosikan hak-hak bukan Islam supaya ia lebih adil, Karpal pula seolah-olah mengambil kesempatan menyekat hak asasi umat Islam yang sepatutnya dihormati oleh semua pihak.

Menurutnya, keputusan menentang Hari Kekasih bukan hanya pendirian Pas semata-mata, sebaliknya ia juga dimahukan oleh semua umat Islam.

Katanya, semua pihak perlu terlibat dalam mendidik dan menyeru umat Islam ke arah kebaikan beragama, dan mencegah kemungkaran adalah kebaikan yang dipromosikan Islam secara unggul.

“Dalam diri umat Islam ada agama, yang merupakan hak tertinggi, jadi mendidik mereka agar menghormati ajarannya adalah hak-hak asasi yang perlu ditegakkan,” katanya.

Akhabar Sinar Harian ini melaporkan kenyataan Karpal yang tidak bersetuju pendirian Pas menentang sambutan Hari Kekasih pada Selasa ini.

Menurutnya, pendirian Pas tidak boleh dipertahankan kerana sambutan Hari Kekasih diterima umum, dan disambut hampir di semua negara.

“DAP berpendapat pendirian Pas menentang sambutan Hari Kekasih, bukan satu langkah yang baik.

“Tindakan Pas adalah sangat bertentangan dengan hak asasi manusia dan prinsip kebebasan," katanya.

0 Mahasiswa Perlu Bijak Menilai Jika Mahu Berpolitik


Mahasiswa perlu bijak menilai pandangan dan perjuangan politik di negara ini sekiranya mahu berpolitik bagi memastikan pewaris legasi negara itu tidak dijadikan boneka pihak yang berkepentingan.

Ketua Pergerakan Pemuda UMNO, Khairy Jamaluddin berkata, mahasiswa perlu mendengar dan meneliti pandangan politik pelbagai pihak, sebelum menyatakan sokongan terhadap pihak yang dipilih.

"Jangan dengar satu pandangan daripada satu pihak terus sokong, jangan memihak kepada sesuatu pendapat secara melulu, nilai sedalamnya terlebih dahulu.

"Memang tidak boleh elak ada pihak yang mahu jadikan mahasiswa ini boneka mereka, maka mahasiswa perlu bijak menilai semua ini bagi memilih mana yang baik,” katanya.

Sumber: Bernama

Sunday, February 12, 2012

1 PAS Mahu Korbankan Salahuddin Di Johor


Pakatan Rakyat (PR) usah terbuaibuai dengan keyakinan bahawa mereka bakal membentuk sebuah kerajaan meskipun membuat keputusan untuk meletakkan Naib Presiden Pas, Salahuddin Ayub sebagai calon Pilihan Raya Umum Ke-13 (PRU-13) di negeri ini.

Ahli Parlimen Pulai, Datuk Nur Jazlan Mohamed berkata, memang sudah tiba masanya anak Johor (Salahuddin) bertanding di negeri ini yang merupakan negeri kelahirannya.

Menurutnya, Barisan Nasional (BN) mengalu-alukan kedatangan beliau ke negeri ini kerana ia menjadi ujian kepada kubu kuat BN.

“Beliau diuar-uarkan menjadi calon Menteri Besar Johor oleh PR. Kita tengok siapa yang lebih berpengaruh.

PR belum tentu boleh menang,” katanya kepada Sinar Harian semasa Majlis Penyampaian Bantuan Rakyat 1 Malaysia (BR1M) Parlimen Pulai di sini, semalam.

Pada majlis berkenaan seramai lebih 600 penerima sekitar Dewan Undangan Negeri (Dun) Kempas menerima bantuan terbabit yang mana pemberian kelima bagi fasa pertama untuk kawasan Parlimen Pulai.

Turut hadir Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Pengkalan Rinting, Chia Song Cheng dan Pengerusi Jawatankuasa Penyerahan BR1M Parlimen Pulai, Ramlee Bohani.

Sementara itu, Adun Kempas, Datuk Osman Sapian menyifatkan keputusan sedemikian seolah-olah menempah ‘maut’.

“Keputusan ini dibuat seolah-olah mereka menempah maut sahaja. Selama ini kita yang buat kerja. Dia datang sekadar untuk bertanding sahaja. Rakyat sendiri boleh membuka mata dan mengukur sendiri siapa yang membuat kerja.

“Siapa dahulu yang bantu orang miskin, tingkatkan infrastruktur.

Minta maaf ya, siapa yang mengundi Pas adalah orang yang buta hati. Rakyat pun semakin bijak untuk menilai.

“Saya dengar pun antara Pas dan PR sendiri masih ada rebut-rebut kerusi. Mereka juga tiada kesepakatan. Saya sendiri akan ‘all out’ kalau Salahuddin mahu bertanding di Johor,” katanya.

0 Penyanyi Legenda Whitney Houston Meninggal Dunia


LOS ANGELES 12 Feb. – Penyanyi pop legenda dan pelakon, Whitney Houston, 48, yang pernah menguasai dunia muzik Amerika Syarikat dalam tahun-tahun 1980-an dan 1990-an, ditemui mati di hotel di Berverly Hills, kata polis.

“Pada pukul 3:55 petang (semalam), Whitney Houston diisytihar meninggal dunia di sebuah hotel di Beverly Hills,” kata jurucakap polis, Mark Rosen.

Beliau berkata, polis menerima panggilan kecemasan daripada seseorang di dalam rombongan beliau dan menemui Houston di atas lantai di bilik hotelnya di tingkat empat ketika usaha telah dibuat untuk memulihkan beliau.

“Tiada tanda jelas berlaku sebarang kejadian jenayah pada masa ini dan kes ini sedang disiasat oleh polis Beverly Hills,” kata jurucakap tersebut.

Punca kematian belum dapat diketahui pada masa ini. – AFP
 

POLITIK HARIAN Copyright © 2013 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates