Sunday, May 12, 2013

3 21 Penyokong PR Ditangkap Polis Singapura Kerana Demo Haram Protes Keputusan PRU13


Inilah kerja BODO yang memalukan negara!!

21 penyokong Pakatan Rakyat ditahan polis Singapura kerana mengadakan protes keputusan pilihanraya di Taman Merlion petang semalam. Polis Singapura menjelaskan, mereka yang melanggar undang-undang perlu ditangani dengan serius.


Polis menahan 21 rakyat Malaysia selepas menunjuk perasaan di Merlion Park semalam, lapor akhbar Straits Times.

Ini dilakukan walaupun polis sebelum ini memberi nasihat perhimpunan seumpama itu melanggari undang-undang Singapura.

"Pihak polis ingin menegaskan, sementara orang luar dibenar bekerja dan tinggal di sini, mereka perlu mematuhi undang-undang kita.

"Mereka tidak boleh membawa masuk isu dalaman dari negara mereka ke Singapura dan melakukan aktiviti yang boleh mengganggu ketenteraman awam, kerana mungkin terdapat kumpulan dengan pandangan yang berbeza.

"Mereka yang melanggar undang-undang akan ditangani secara serius," kata akhbar itu memetik jurucakap polis sebagai berkata menerusi satu kenyataan.

Penahanan iu dilakukan selepas amaran dikeluarkan terhadap sembilan rakyat Malaysia kerana 'mengambil bahagian secara aktif dalam perhimpunan haram' di Merlion Park kira-kira 4.50 petang pada Rabu, di mana kira-kira 100 orang berhimpunan untuk membantah keputusan Pilihan Raya Umum ke-13 Malaysia 5 Mei lalu.

Padan Muka!!!

3 comments:

Anonymous said...

CEPAT BAGI DIA OLANG FORM LAWYER URUS SEGERA JADI WARGANNEGARA SINGA........

CEPAT SEDIAKAN TONGKANG ANGKUT SEMUA BARANG MELAUN HUMBAN KE TEPI LAUT...

HAIYA..... UBAH CEPAT UBAH WARGANEGARA

Anonymous said...

Itu doplo stu olang ,olang caina msia ka?..haiyaaa ..manyak bodo lah itu babi ..kasi masok itu olang dlm tong ikan kasi buang lawot ..manyak ciibai loh-haktuiiihh

cahaya pelangi said...

kecik2 tak nak mampos.. dah besar jadi pembelot negara sendiri....biarkan dorang duduk dalam jel lama2... tunggu le anwar datang bayarkn denda...

 

POLITIK HARIAN Copyright © 2013 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates