Sunday, June 2, 2013

13 Effi Obefiend Menghina Yang Dipertuan Agong Wajar Ditangkap


Effi Obefiend, blogger blog Serius... hina di-Pertuan Agong sebagai anjing dan patung BN - Walaupun membenci parti Barisan Nasional (BN) dan Yang di-Pertuan Agong namun mengeluarkan kenyataan menghina yang melampau tidak sepatutnya terbit dari mulut kita sebagai warganegara Malaysia. Begitulah yang berlaku kepada seorang pemilik akaun Facebook dikenali Effi Obefiend yang dengan beraninya menghina secara langsung kedaulatan Yang di-Pertuan Agong. Adakah patut dia menyamakan Yang di-Pertuan Agong sebagai anjing dan patung kerajaan? Di atas ialah beberapa kenyataan keterlaluan Effi Obefiend yang amat tidak matang dan angkuh.

13 comments:

Anonymous said...

buatlah laporan polis,setakat kecoh kat blog tak jadi apa

Anonymous said...

"hina di-Pertuan Agong sebagai anjing" tolong jangan sensasikan cerita. bila pulak obe cakap macam tu? kalau nak sampaikan kebenaran, sampaikan dengan telus.

Anonymous said...

Kau xbaca ke tlis pakcik anjing kedah, agong asal mana? Kau ni redbean ke soyabean? Xpun mr bean?

Anonymous said...

Pakcik anjing kedah tu pakcik yg bukak shelter utk beratus anjing tu la bahlul.

Kau punya bodoh sama level dgn obe gemuk tu.

faCKtura said...

Bodoh piang jugak buat post entry nie. Bile x membace mane nak kenal pak mie jage shelter anjing tuh. Xkaji. Nie la melayu bodoh bawah BN yg bangga2 sgt. Puii!!

Anonymous said...

Tahnye.. kaji selidik sebelum menuduh.. baca ayat tu betul2.. bukak youtube search sendiri pasal pak mie.. org macam hang la buat melayu sama melayu gaduh..

Anonymous said...

kemungkinan besar TUJUAN dia post pasal 'Pakcik Anjing Kedah' (di blog dia tu) bertujuan utk mengabui mata org atau ALASAN supaya KONON nye dia TAK maksudkan DYMM.. sedang dia tahu bahaya nye ayat dia akan buat..

(KONON nye) tindakan bijak utk mengelak diri sebelom dia di kecam.. wallahu'alam

Anonymous said...

Come on. Orang follow Obe tahu lah apa dia cakap. Tetiba datang dari mana nak crop dan capture skrin. Tak jadik bro. Buat malu. Heh.

Anonymous said...

Kasihan Obeifiend, kalau ditangkap. Ini cumalah pandangan peribadinya - tidak melibatkan mana-mana parti politik yang disukai beliau.
Aku suka layari blognya - 'Blogserius' memang best. Banyak maklumat berguna dan sensasi.
Jangan kisah benda2 kecil ini sampai mahu dipolitikkan pula. Jadilah bangsa yang matang dan bebas fikiran memberikan pendapat masing2. Jangan jadi bangsa yang bodoh dan jumud.

Anonymous said...

nampak sangat penulis blog ni tak pernah bukak blog si obe.tu la nak kondem orang je, kan dah malu. siapa yang malu? mereka dan keluarga mereka.

Anonymous said...

AnonymousJune 4, 2013 at 7:23 AM

Kesian kau. Obe post pasal pakcik tu dah lama kot

Anonymous said...

Isn't so obvious that Obe is comparing the dog uncle with our Ruler? The great intellectual tax payer paid the Agong because the know "constitutional monarchy is a form of government in which a monarch acts as head of state" Agong do work for the country. How about you "Effi Obefiend ask not what your country can do for you, ask what you can do for your country." Don't just seat down and tweet about disrespect your leader, your country, your flag and other patriotic citizens like us. You and your Red Bean/Green Bean/Mr. Bean people will not be satisfied until the bloodshed happen in this country.

kisah kau dan aku said...

tak payah la nak agung2kan golongan raja or sultan ni. tuhan tak pandang semua tu

 

POLITIK HARIAN Copyright © 2013 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates