Monday, August 22, 2011

Gara-gara Buat Fitnah Di Bulan Puasa, Mustafa Ali Di Saman 10Juta

Umno Selangor akan memfailkan saman RM10 juta terhadap Setiausaha Agung PAS Datuk Mustafa Ali berhubung dakwaan kononnya parti Melayu itu memainkan peranan dalam tindakan Jabatan Agama Islam Selangor (Jais) ke atas sebuah gereja awal bulan ini.

Menurut Setiausaha Umno Selangor Datuk Seri Ir Mohd Zin Mohamed, selain Mustafa, pihaknya juga akan mempertimbangkan pihak-pihak lain dalam saman yang akan difailkan selepas Aidilfitri.

"Kita akan memulakan langkah permulaan saman iaitu saman tuntutan ganti rugi dan saman malu terhadap fitnah yang dibuat Datuk Mustafa Ali terhadap Umno Selangor dengan jumlah RM10 juta.

"Ini adalah tindakan yang terpaksa dilakukan demi mempertahankan maruah dan hak, kami akan hantar notis kepada beliau dan pihak-pihak tertentu dan jika tiada jawapan, kita akan failkan saman selepas Aidilfitri," katanya pada sidang media di sini.

Mustafa sebelum ini mendakwa mempunyai bukti kononnya Umno berperanan dalam pemeriksaan yang dilakukan Jais ke atas Gereja Methodist Damansara Utama pada 3 Ogos lalu

Inilah contoh pemimpin Islam Pas, kononnya memperjuangkan Islam tetapi kerana mahu meraih undi dan kuasa politik, sanggup menabur fitnah di bulan puasa !
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

2 comments:

Ms Pearl said...

10 juta. jangan lupa kalau menang derma kepada anak anak orang melayu yang susah yang terpaksa hafal lagu jesus demi mendapatkan ilmu di pusat tuisyen percuma.....:)

nurul amor said...

hhahaha...bgus2...tahniah UMNO SELANGOR...asl sman sikit sngat... n xsabo nk tgok org2 len yg akn di saman jugk...hehehehe...:)