Saturday, April 14, 2012

1 Video Demo PTPTN - Perbuatan Melampau dan Kurang Ajar


Nurul Izzah dengan penuh keterujaan memberi perakuan melihat kalungan bunga di potrait Najib dan Khalid..


1 comments:

ulam10umai said...

memang dasar pemalas dan tak sedar diri mahasewel ni semua.... berhutang pandai bayar tak mau, mak bapak mereka ajar mereka macam tu kot, time susah merayu2 time senang lupa daratan. Banyak cantik muka mereka, tuntut hasil minyak dan kayu balak untuk tanggung hutang mereka sedangkan negeri utama yang mengeluarkan hasil tersebut terutama Sarawak tidak pernah minta macam2 malah sanggup berkongsi hasil tersebut dengan kerajaan pusat untuk kesenangan semua. sedangkan banyak lagi negeri yang perlukan pembangunan seperti sabah dan sarawak (luar bandar) dan negeri sarawak itu sendiri tidak sehaloba macam mahasewel ini semua. Mana akal dan kepandaian mahasiswa ini semua sampai tidak berpandangan jauh dan pentingkan diri sendiri. mereka tidak terfikir ke kalau semua kerajaan tanggung, dan semua benda nak free, last2 kerajaan kurangkan peluang pekerjaan kerana tak mampu bayar gaji pekerja dan takkan mampu membiayai pelajar yang benar2 cemerlang ke luar negara. dan kemudiannya kerajaan terpaksa menaikkan cukai, yang pastinya ini akan membebankan semua golongan masyarakat, sikit2 benda kena cukai, hanya kerana hendak tanggung hutang mahasewel yang tak berakal ini. dan nantinya tidak akan ada siapa yang hendak belajar bersungguh2 kerana kerajaan bagi sama rata semua kepada pelajar tak kira pandai atau tidak asalkan dapat masuk U, lepas keluar U pula, peluang pekerjaa kurang.... yang pastinya generasi akan datang akan menanggung musibah akibat dari tindakan golongan mahasewel ini... renung2kan lah..

 

POLITIK HARIAN Copyright © 2013 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates