POLITIK HARIAN: Caroline Juara Mentor 6 cc. @EllaAminuddin

Monday, June 11, 2012

Caroline Juara Mentor 6 cc. @EllaAminuddin


Sorry geng hari ini lari dari topik biasa... Sebab aku masih teruja dengan kemenangan Caroline semalam huhu....

Seperti yang aku harapkan... protege kepada Ella pasti menjuari Mentor 6 akhirnya menjadi kenyataan..

Dan tidak di nafikan, kelebihan yang ada pada Caroline yang mempunyai suara unik dan bakat semulajadi berjaya memikat Juri tetap serta peminatnya di seluruh tanah air.

Syabas kepada Ella kerana menjadi orang pertama yang nampak bakat terpendam yang dimiliki oleh Caroline... Semoga kehadiran Caroline di industri muzik ini berjaya mengubah fenomena Rock N Roll yang baru....

Peace Yoooo!!

Caroline feat. Azlan The Typwriter - Kau Kekasihku (o.a. Siti Nurhaliza)Dengan mendapat markah keseluruhan sebanyak 71 markah , protege Ella, Caroline berjaya meraih gelaran juara Mentor musim keenam Mentor 6 yang berlangsung di Stadium Malawati, di sini, malam Ahad.

Caroline atau nama sebenarnya Puteri Caroline Mohd Kamel, 20, berjaya membawa pulang wang tunai sebanyak RM100,000 serta trofi.

Protege Ogy Ahmad Daud, Zatul atau Noor Nazatul Farahin, 23, mendapat tempat kedua dengan mendapat 60 markah , sekaligus meraih wang tunai berjumlah RM30,000 serta trofi.

Manakala protege Faizal Tahir, Anas atau Anas Ridzuan (50 markah) yang mendapat tempat ketiga menerima wang tunai sebanyak RM10,000.

Pada segmen pertama, Anas membawakan lagu Cinta Muka Buku nyanyian Najwa Latiff, Zatul (Pawana dan Pelesit Kota – Search) dan Caroline membawakan lagu My Love (Justin Timberlake) dan I Don’t Wanna Miss A Thing (Aerosmith).

Kemudian ketiga-tiga protege ditugaskan untuk berduet dengan penyanyi profesional dimana Anas membawakan lagu Selamat Malam (nyanyian Faizal Tahir) dengan Hazama, Zatul dan Ziana Zain (Nakal-Gigi dan Sedang Ingin Bercinta-Dewa 19) manakala Caroline membawakan lagu Kau Kekasihku (Siti Nurhaliza) dengan Azlan The Typewriter.

Tugasan terakhir, Anas menyampaikan lagu barunya iaitu Hanya Dirimu, Zatul (Tinggalkan Yang Lalu) dan Caroline membawakan lagu Harus Cintamu.

Format pemarkahan merangkumi 50 peratus daripada juri profesional, 30 peratus undian SMS dan 20 peratus melalui juri awam.

Juri profesional merupakan pemuzik Datuk Ramli MS dan Datuk Sharifah Aini.

No comments: