Thursday, February 28, 2013

3 Buku Jingga Punya Pasal Penyokong Pembangkang Serang Salih Yaakob Salih


Panas terbakar penyokong pakatan pembangkang apabila Salih Yaakob dan Nabil Raja Lawak melakonkan watak sebagai pemimpin politik yang gemar menabur janji.

Penyampai radio, pelawak serta pengacara terkenal, Salih Yaacob, 52, mengambil keputusan untuk menarik diri daripada dunia hiburan ekoran penyebaran cereka pendek di laman YouTube berjudul Bangkang dari Longkang .

Cereka pendek berdurasi kira-kira tiga minit yang memaparkan situasi di sebuah ceramah parti politik itu turut disertai seorang lagi rakan pelawaknya, Nabil Ahmad.

Kesannya, Salih mendapat kritikan meluas daripada pihak penyokong parti pembangkang, bahkan stesen radio Sinar FM turut diugut untuk diboikot.

"Saya sangat kecewa dan meminta maaf kepada peminat.

"Saya mengambil keputusan untuk tidak lagi terlibat di dalam bidang hiburan selepas ini. Soal kerjaya sebagai penyampai radio pula saya serah semuanya kepada pihak pengurusan," katanya.

Nampak jelas ketidakmatangan sepertinya sudah sebati dalam jiwa ramai penyokong PR. Emosi tidak stabil barangkali. Mereka langsung tidak dapat menerima hasil seni yang dirasakan mengkritik atau menyindir mereka, kalau boleh mereka mahu sentiasa dipuji seperti yang dilakukan oleh Abby Abadi.


Video url: http://youtu.be/rUWRGQD5C6kHarap Salih Yaakob jangan cepat patah semangat...

Bak kata Wulan Guritno "keep up the good work" :D

3 comments:

Anonymous said...

ini ke kebebasan media pr?

Anonymous said...

Nasi dah jadi bubur Salleh Lembu woiiii...
Terima lah akibatnya.

Ingatkan dah berbini 4, ada akai la, tapi, rupanya, pakai akai lembu.

Anonymous said...

Mengelupur kerana kepanasan..

 

POLITIK HARIAN Copyright © 2013 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates