Monday, April 8, 2013

4 #PRU13 @Rafiziramli Meroyan Terpaksa Akui #ManifestoBN Terbaik!


Sejak beberapa hari yang lalu hingga ke hari ini Rafizi Ramli, Pengarah Strategi PKR dikhabarkan tidak dapat tidur dengan lena... Rafizi dilihat meroyang sepanjang hari di twitter kerana beliau tidak dapat menerima hakikat bahawa manifasto BN adalah yang terbaik...

Kesian Rafizi... tak lama lagi gila lah tu...


Penjelasan dari Ketua Pemuda Umno, Khairy Jamaluddin.. Antara isu utama PRU13: Siapa lebih berkemampuan untuk menjana ekonomi negara? Antara ukuran kejayaan ekonomi ialah penjanaan peluang pekerjaan.

Akujanji BN: 3.3 juta peluang pekerjaan baru. 2 juta daripada itu pekerjaan berpendapatan tinggi.

Manifesto Pakatan: 1 juta peluang pekerjaan sahaja dengan mengurangkan kebergantungan kepada pekerja asing.

Maksudnya, Pakatan akan mewujudkan kebanyakkan peluang pekerjaan untuk orang muda dalam sektor-sektor yang didominasi pekerja asing hari ini – buruh kasar, kerja ladang, operator kilang, sekuriti, stesen minyak.

Manakala BN menawarkan lebih banyak peluang dalam sektor gaji tinggi seperti perkhidmatan, pembuatan nilai tinggi, peruncitan, pelancongan, industri kreatif dll.

3.3 juta peluang pekerjaan berkualiti vs 1 juta peluang pekerjaan ganti buruh asing…
Fikirlah sama-sama!

Mohon like www.facebook.com/khairykj untuk ulasan lanjut mengenai Akujanji BN.

4 comments:

Anonymous said...

hoi admin,ko memang bodoh la haha...bukanah pemimpin umno samada awang adee,sabri ismail,anak mahathir kutty awalnya tegskan bahawa neara akan bangkrap andai harga kereta diturunkan?Sekarang siapa yang dungu hah?HAHAHA

melayuinsaf said...

Puak UMNOporno rela negara bankrap & muflis dr kalah dlm PRU ...selagi UMNOporno perintah bolehlah mereka merompak banyak2 pah tu blah, org lain yg tanggung hutang...RAKYAT le mangsanya...PR pulak akan berjimat cermat demi kebajikan rakyat

Anonymous said...

Ko pernah dengar pasal AFTA x? Dr tahun 1996 cerita pasal pengurangan cukai improt ni kerajaan dh kaji dan dh laksanakan pun. Bukan kereta je, byk benda lain lagi. Tp negara kita x muflis sbb apa? Sbb sebelum laksanakan benda kerajaan dh kaji dan buat plan utk back up apa yg akan kurang.

Pemimpin ko kata nak hapus itu nak hapus ini. Nak kurangkan harga itu harga ini, mana kajian diorg? Mana back up plan diorg utk tampung apa yg kurang? Pernah ke ko nampak atau dengar pemimpin ko sign apa-apa perjanjian atau bincang dgn negara lain utk jaga ekonomi serantau? Dah tu diorg bercakap nak hapu itu nak hapus ini atas kapasiti apa? Bewrsandar pd kajian dan perjanjian mana?

Anonymous said...

Dh bodoh sombong mcmtu la,ckp. Mcmane mesti xkn fham..otak diaorg dh campur dgn taik agaknya!

 

POLITIK HARIAN Copyright © 2013 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates