Sunday, January 1, 2012

5 Mahasiswa Mahu Buat Kecoh Lagi Malam Ini...


Terkini - Mahasiswa SMM dikhabarkan akan membuat kecoh sekali lagi di UPSI malam ini, ini kerana misi mereka semalam gagal mencapai matlamat sebenarnya...

Menurut sumber Anwar Ibrahim mengarah sekumpulan AMK, PKR turun untuk membantu mahasiswa tersebut bagi menghalang pihak polis menjalankan tugas mereka.Sementara itu Polis Perak menafikan anggotanya terlibat dalam pergelutan dengan mahasiswa dalam perhimpunan kumpulan itu di depan pintu masuk Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI) malam tadi.

Ketua Polis Perak datuk Mohd Shukri Dahlan berkata, tindakan mahasiswa yang enggan bersurai sehingga memaksa polis mengambil tindakan mungkin menunjukkan seolah-olah terdapat pergelutan, lapor The Star.

Menjelaskan keadaan malam tadi, katanya, kumpulan mahasiswa sebaliknya melanggar pintuk kaca di klinik berdekatan dan menyebabkan kecederaan.

Beliau mengesahkan seramai 17 ditahan dan seorang mendapat rawatan sebagai pesakit luar di Hospital Tanjung Malim.

Kira-kira 60 orang pelajar terlibat dalam perhimpunan menuntut kebebasan akademik malam tadi.

Menurut polis Perak juga, antara yang ditahan, hanya dua daripada UPSI dan selebihnya daripada universiti sekitar Lembah Klang.

5 comments:

Anonymous said...

lakonan mereka tak menjadi bro.. rakyat tak mudah tertipu! mereka semua sebenarnya mendapat upah dari Anwar utk mengadakan demo haram ini.

Anonymous said...

2 je budak upsi .. huh .. mmg patut ke halau

Anonymous said...

celaka sungguhla,,x leh ke tembak bg mampos jer...

Anonymous said...

Buang je, habis cerita !

Anonymous said...

Ingat student cerdik Dan pandai, rupanya bodoh Dan bangang tipu dek PR

 

POLITIK HARIAN Copyright © 2013 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates