Saturday, January 7, 2012

19 Pembaca Buletin, Jay Jamalina Tersasul Sebut Nama PM Anwar Ibrahim... Mohon Maaf Melalui Twitter @JAYJAMALINA


Pembaca berita Buletin Utama TV3 sebentar tadi membuat kejutan apabila tersasul menyebut nama Perdana Menteri sebagai Anwar Ibrahim. Beliau kemudian memohon maaf menerusi mikroblog twitter...

Nama penanya di Twitter Jay Jamalina, manakala nama sebenarnya adalah Nur Jamalina Mohd Jamali.


Dalam mesejnya di Twitter sebentar tadi, Nur Jamalina berkata:

(diterjemahkan ke dalam bahasa Melayu)

@JAYJAMALINA *tepuk dahi* Terlalu banyak berita tentang Anwar (Anwar Ibrahim) dalam blok pertama. Nak cakap Najib, tersasul sebut Anwar. Bagus lah tu Jay. Bagus. *tepuk tangan perlahan*

Dan disusuli pula oleh Twitter seterusnya dengan melihat respon ratusan mesej di Twitter yang mengutuknya, lantas Jay memohon maaf dengan berkata:

@JAYJAMALINA Saya ingin memohon maaf atas kata-kata saya yang tersasul semasa Buletin Utama sebentar tadi. Ia sememangnya tersasul cakap. Tidak disengajakan.

Biasalah Jay semua orang ada buat silap... abang.. abang tetap menonton Jay di Buliten Utama... :D  

19 comments:

Anonymous said...

x de hal la.. rasanya dia ni pembaca berita yang baru...

jejaka bujang teruna said...

I maafkan,I pon tetap menonton jay dan mnyokong jay selagi jay masih single aaaauuuuuummmmmm!!! Winkk winkkk

Anonymous said...

abang pun maafkan... peace yooo...

Borhan PKR said...

Sememangnya Jay hanya menjalankan tugasnya dan benarlah kata orang tua-tua, apa yang diucap dengan penuh ekspresi wajah dan hati sebenarnya datang dari lubuk hati dan bukannya dipaksa-paksa atau terpaksa!

Tahniah Jay kerana berani berterus terang dengan jutaan rakyat Malaysia yang pastinya membuatkan Najib Altantuya yang sedang syok tidur dalam pesawat milik rakyat kini yang dalam penerbangan ke Johannesburg, Afrika Selatan, terkejut tiba-tiba!

AnaQarbana said...

Berapa you dapat dari Anuar Ibrahim.....
Mula buat kesilapan,
Kedua bergurau....
Ketiganta jadi sungguh-sungguh.....
Hajat DSAI nak jadi PM sebenar telah tercapai walaupun satu saat, ditabalkan oleh TV3, syabash Media Prima...

Anonymous said...

dia ni agen Anwar dalam Media Prima.. awas banyak maklumat bakal di bocorkan..

Anonymous said...

alah biasala... awie pun tersasul sebut nama ella kepada era.. sy juga menyokong jay..

Anonymous said...

Puuublisiti murahan.

Nasib baik tak berbogel mcm Lvocah

Anonymous said...

dia belum kena yang bengkok tu, kalau kena mesti arix sebut nama nuar

Habub said...

Facepalm bukan muka masam la admin..facepalm tu tekup muka pakai tangan atau tepuk dahi..

Bro Jinggo said...

ok tq...

Anonymous said...

ada video tak? nak tengok...

Anonymous said...

nah ni video... http://www.youtube.com/watch?v=uFA7zzSiBtE&feature=player_embedded

Anonymous said...

Nur Jamalina Mohd Jamali ni bekas calon akhir Anugerah Sri Angkasa 2010. rasanya akan dtg boleh menang kot..

Anonymous said...

Jay sundal... Jay menyokong anwar pengkhianat negara Dan agen yahudi... Tiada maaf bagi mu... Pecat dia... Sebagai seorang yang professional, tak boleh baca skrip ke?

Anonymous said...

dia tak sengaja dia cuma tersasul apa pula nasib dia lepas ni ...

Anonymous said...

ah, benda kecik pon nak bising.. org da minta maaf pon.. everyone make mistake..

Anonymous said...

jay lagi best drpd wardina

Anonymous said...

I know this gal personally since she was in diapers. It was all unintentional....to err is human....dia bukannya malaikat...Nabi pun ampunkan umat...uols saper nak condemn ppl...bagus sangat ke tak pernah buat silap

 

POLITIK HARIAN Copyright © 2013 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates