Wednesday, January 4, 2012

19 Pencapaian Akademik Pelajar Terlibat Dalam Rusuhan UPSI Didedahkan...

Nama : Shazni Munir Bin Mohd Ithnin
Umur : 25 tahun

Bekas pelajar Ijazah Sarjana Muda Sains Gunaan dengan Pengajian Islam, Universiti Malaya. Ditamatkan pengajian kerana pencapaian kurang memuaskan (CGPA bawah 2.0)



Nama : Ahmad Syukri Bin Kamaruddin
Umur : 22 tahun

Bekas pelajar Kolej Universiti Islam Antarabangsa Selangor (KUIS). Tidak menghabiskan pengajian kerana terlalu sibuk berpolitik dan pencapaian akademiknya kurang memuaskan. 
Kini bekerja sebagai pegawai khas Ahli Parlimen Subang R. Sivarasa



Nama : Ahmad Syukri Che Ab Razab
Umur : 27 tahun

Bekas pelajar Universiti Malaysia Sabah (UMS). Diberhentikan kerana pencapaian akademik kurang memuaskan. Meneruskan pengajian di Kolej Universiti Islam Antarabangsa Selangor (KUIS). Namun tidak menghabiskan pengajian kerana aktif dalam poltik kerana pencapaian akademik kurang memuaskan.

Kesimpulan :

Mereka adalah pelajar-pelajar IPTA pro-pembangkang yang gagal di IPTA. Tetapi selepas diberhentikan pengajian di IPTA kerajaan Negeri Selangor memberikan mereka 'full scholarship' untuk belajar di IPTS milik kerajaan negeri Selangor.

Kerajaan negeri Selangor dikatakan menggunakan mereka untuk menjayakan agenda gerakan politik pembangkang di kalangan pelajar-pelajar junior. Selanjutnya klik di sini...

19 comments:

Anonymous said...

Bodoh mkn taik

Anonymous said...

Hahaha... Bodoh pon ada hati nak berpolitik ... Mmg patut la diperbodohkan hahahaha...

Anonymous said...

hahahaha.. bodo.. lembu.. ni zip suar kt dpn ke kt blkg ni.. klu kt blkg kompem2 kne setubuh ngn anuar je.. haha

Anonymous said...

bodoh.tu la cara UMNGOK nak buang org.lg pon sgt bias.asal x letak ilman idham?bodoh umno

Anonymous said...

bodoh2 umno pun ada gak jalan raya dia buat bg ko lalu.. harapkan "bapak " ko tu.. pakai kena lalu mcm jalan pi kelantan nu la.. lagiii bodohhh mangkuk namanya tuuu.. tp org mcm ko mana reti sedar diri kan?? tu bodoh sombong dan bangang namanya..

Anonymous said...

sbab tulah jdi kucar-kacir...pemimpin dn yg nk jdi pemimpin pun hidup kucau-bilau

Anonymous said...

selalunya org yg suka menggunakan perkataan bodoh itulah sebenarnya org yg bodoh...,tk percaya? tunjukkan bukti n diri...

Anonymous said...

budak-budak ni tengah tunggu masa sesuai kena panggil oleh hj anwar...jubur dorang dah tak sabar nak kena penangan kote bengkok hj anwar...so, kalau nak merasa kote hj anwar cepat...kenalah buat aksi menarik perhatian hj anwar...belajar bukan tujuan utama dorang ler...

camna hj anwar nak tobat...supply bontot masih ramai....nasib ler engko wan ajijah! bungkus je lah pundek ko....

Anonymous said...

Jln kt mlaysia ni bkn ni buat pkai umno....duit pkcik ko byr cukai,byr saman......nk ckp biar pkai otak....kata org bodoh....yg bckp lg bodoh bertingkat2.....ko ingat najib nk bg duit dia nk tar jln umah ko.....

MrShah53 said...

biase la..budak2 kurang makan garam lagi..

MrShah53 said...

budak2 je ni,,,nk cari publisiti..

Anonymous said...

Orang kelantan pun bayarncukai Curia kat majlis, apa pasal Jalan tak ada? Makan rasuah ke.

antiputarbelit said...

betul bukan umno yang buat, sebab o umno bukan jkr nak buat jalan. tapi umno mentadbir dan mengurus wang rakyat dari cukai, saman, itu dan ini, maka terjadilah apa yang boleh dilihat sekarang ni. Berfikirlah secara intelek bukan macam kanak-kanak. Introspeksi, muhasabah, besihkan jiwa,jernihkan hati, pandang sekeliling.

Anonymous said...

korang gaduh pon bukan dapat untung.. korang muhasabah diri.. pilih jalan korang aser betoll.. sebab kubur korang ngan kubur owg laen bukan sama.. korang pon bukan taw sangat apew yg korup atau benar sebab kita ney rakyat.. xperlu pro pemimpin or pro pembangkang sangat larh..

Anonymous said...

jap2/...aku ade sedikit rase keliru.....mcm mne kite terus hntam die bodo?? aku bukn nk ckp aku sokong dier...tp korang pernah terpikir x....klo AUKU boleh mengharamkan bnda yg halal sepatutnya untuk mahasiswa...x mustahil kan kalo pihak universiti boleh menggagalkan markah peperiksaan dan pointer diowang? logik kan..?? berpolitik pon satu hal .....contoh politik demo adam adli salah pada dasar AUKU ...tp knpa bila siswa or siswi yg turut terlibat ngan demo depan pagar utama UPSI tu x dikenakan tindakan auku n tatatertib UPSI?? tu pon dikire terlibat politik kan?? pelik la malaysia..klo buat yg berlawan dgn kata kerajaan terus dihukum...tp klo org ckap YES pada setiap kata2 kerajaan xkena hukum pulak....contoh kes rasuah...klo pembangkang x terima rasuah ade cubaan untuk ditudoh menerima sogokan tanpa boleh mmbela diri..tp klo org krajaan pulak cukup sekadap mintak maaf n nafikan di media...xbicara sepenuhnya pon..hurmm....MALAYSIA jgnla menuju khncuran oleh bangsa pemimpin sendiri yang tamak n korup

Anonymous said...

dok jap2 apa lg..ko xpnh blajar u ke?bukan senang2 nk buang orang..pnsyarah akan ditanya kalu dapat markah sket..bukan smua pnsyarah dlm u tu pro kerajaan..jgn befikiran sempit la..dh hakikat mmg diorg xleh lulus..
satu lg bab auku tuntut kbebasan bpolitik...korang masuk u nk politik ke nk blaja? korg masuk u 20 tahun ke? paling tinggi 5-6 tahun..tu kalu doktor la..korg blaja dulu time kt u, xpyh nk sibuk politik..bg mak pak korg je politik..pas kuar u korg jgn balik umh, politik puas2...sengal btul bdk2 la ni..mcm pndai sgt...

Anonymous said...

aku sokong ngan anon 9.16am. igat pensyarah IPTA semua pro kerajaan ker? kalau ko fail, tetap lah fail, apa kena mengena nk buang org sesuka ati. aku kerja IPTA, aku tau cmna pelajar2 dinilaikan. semua IPTA nk jaga nama baik mereka. sbb tu semua kejar KPI.. tau ker KPI tu apa? Key Performance Indicator, yg membezakan pencapaian sesebuah univ. dan pelajar yg fail ni sedikit sebanyak akan menjejaskan kedudukan univ2 tersebut. so bukan senang nk failkan sesuka hati. melain kan pelajar2 tu btul2 teruk, kehadiran teruk, ujian teruk, assignment tak hantar, final exam tak cukup markah. semua tu kriteria yg perlu ambil kita. Lain kali cakap tu pakai otak, bkn pakai lutut! no such university in malaysia controls by UMNO. Pengurusan Tertinggi yg berkuasa. So jgn nk tuduh2 UMNO kalau korang (pro pembangkang) if u dont know how things work in an IPTA!

Anonymous said...

jap2,ingat x ingat, lulus x lulus.. manusia ni takdirnya bukan sama, ada yg berjaya dalam bidang politik, ekonomi, pendidikan.. macam2.. kalaunk kata diorang gagal,, siapa kita? setakat mana sgt kita berjaya? stakat blajar kat universiti pun xdenye pandai sgt pun.. yg sedikit gagal tu, biasala.. xdenye tuhan tetapkan sentiasa kita berjaya. agenda diorang nk bukak minda ko semua. nk bgi peluang, bersuara, bertegas, hak kebesaran rakyat ada pada ko.. knpa nk sia2kan hak? hak itu, yg dulunya ada, pastu disekat. kita punya impian, bebaskan dari kemelut kejatuhan yg berterusan.. sedar x sedar,, singapura dan brunei dah jauh tinggalkan kita.. gara2 pemimpin yg bnyk menipu mata rakyat. sbb tu, jgn nk harapkan mereka yg xblajar universiti.. kitakan dah kedepan.. mahasiswa mcm korang ni kan dah advance.. tau mana salah manabetul.. mana yg harus diperbetulkan.. sbb kerajaan dulu dah tau, x sekat, jatoh la diorang.. sbb, mahasiswa itu kan nadi masa depan.. kebanyakkannya laa.. xsemua pun,, sbb yg jadi pemimpin dulu pun xde masuk universitinye dee.. dah tu, kerajaan ni pulak, xnk iktiraf ahli akademik, hebat sgt kah diorang nk dibandingkan dgn ahli akademik? adoh~ kata bertamadun.. jgn sampai tamadun melayu jatuh lagi..
`kelantan' dari dulu,xpernah ada kes rasuah.. SPRM yg terbaik dalam kerjanya, xpernah pulak tangkap pemimpin kat kelantan.. sbb, bukti xde,, sebab xde? sbb, diorang xbuat kerja mcm tu~mana nk ada.. bongok.
yg tertangkap pulak sape? bkn ke pemimpin kerajaan negeri lain? itu sebab, memimpin tanpa keikhlasan.. nk tau pemimpin kelantan ikhlas buat kerja atau x? tau x berapa gaji diorang? tau x apa syarat nk jadi exco pimpinan kerajaan negeri? untuk pengetahuan korang,, gaji diorang wajib dipotong untuk kebajikan masyarakat.. tau kenapa diorang buat mcm tu?? sbb, kerajaan kelantan nnk bayar hutang diorang yg dulu2 yg begitu bnyk.. tau x dari mana asal hutang tu? hutang tu asalnya drpd kerajaan yg sebelum diorang pegang 20tahun yg lepas..siapa? UMNO.. jadi,, berapa bnyk sngt peruntukan kerajaan negeri nk menampung rakyat? nk byr hutang lagi? pastu, kena desak lagi? pastu, disisihkan dari kerajaan pusat lgi.. sbb, diorangkan satu2nya tempat pembangkang. pastu, tempat lain, diorang bgi je peruntukan lebih.. pastu diorang kata,, kerajaan bawah diorang kaya. bongok betul. tapi rakyat kelantan makin membuka mata, pemimpin yg amanah, akan sentiasa bersabar.. x perlu lebihan peruntukan, bayar hutang dulu, baru hidup ada berkat. sbb tu, diorang dapat bertahan sampai 20 tahun. UMNO x terlawan dari dulu. entah berapa bnyk fitnah dan agenda nkdiwujudkan,, x pulak rakyat ambil kisah,, sbb diorang tau, dah mmg kerja UMNO nk menjatuhkan musuh poloitik diorang macam tu..

Anonymous said...

kalo btol pun diorg fail, diorg fail sebab...?? sebab diorang bersusah payah nk tolong mahasiswa.. tapi ka, ramai lg yg fail kot.. asal korg xdedahkan jgk?? ramai yg fail sbb masalah sosial..sbb malas... Saje je wat post ni nk bagi kontroversi!!! SATU MALAYSIA dh tau la taktik korang.........hahahhaa

 

POLITIK HARIAN Copyright © 2013 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates