Thursday, January 5, 2012

12 Terkini : Sekitar Demo Pelajar USM, Puak Adam Adli


Sekumpulan pelajar upahan Anwar Ibrahim mengadakan demo di USM pada jam 10 malam tadi mereka berkumpul di Gelangang Bola Keranjang Desa Bakti USM Pulai Pinang.




Tak ramai pun yang hadir.. lebih kurang 30 orang je yang datang nak menuntut hak kebebasan mahasiswa.. ini bukan suara majoriti mahupun minoriti..

Menurut sumber tidak semua dari mereka adalah kumpulan pelajar dari USM sebaliknya adalah orang luar yang terlepas masuk. Mereka juga dikatakan mendapat sponser dari DAP...

Lebih baik balik ke asrama study untuk persediaan exam lagi baik...

Sumber gambar: Empayar Pemuda

12 comments:

Anonymous said...

tak habis-habis lg budak bangsat ni buat hal ke? klu tak suka belajar lebih baik berhenti than masuk politik je lagi bagusss! ada juga masa depan.

Bob said...

adam adli turun dengan benderanya
dengan semangat penuh berkobar
bawa benderanya merentas badai
tegak tinggi dijulang megah
tanda teguhnya hasrat hati
pegang pada semangat jati diri
mahukan suaranya didengar lantang
oleh semua keliling manusia
bahawa dia mahasiswa terhebat
suara mahasiswa untuk mahasiswa
tiket AUKU mahu dibantah
adam adli turun dengan benderanya
namun aksinya nampak goyah
mana mungkin si kecil lemah
mahu menyalak runtuhkan bukit
tiada mungkin kan terjejas
bercalarpun pasti kan tidak
ternyata sia-sia belaka
namun benderanya tetap berkibar
perjuangannya tetap tersiar
di dada akhbar di alam maya
mencetuskan suatu bentuk bantahan
mengapa harus lakukan sedemikian
hingga sanggup mencalarkan maruah
hingga sanggup calitkan arang
pada UPSI dan sekitarnya
adam adli turun dengan benderanya
kini benderanya hilang
terbuang entah ke mana

wakdanial said...

ini bukan demo..ini discussion..hahaha ..puiiii la adam adli..puiiii puiii

Anonymous said...

betul tu wakdanial.. mana sokongan kpd adam sewel?

Anonymous said...

benderanya tak hilang tp dah dikibarkan d sungai buluh buat menyambut kedatangan idolanya pengkhianat bangsa

pensyarah IPTA said...

Buat perabis boras ajo budak2 ni!!!

Anonymous said...

himpunan mahasiswa , mula2 ramai ..makin kurang dan akan semakin kurang !

atau buat masa ini mereka sembunyi kuku , esok 9hb mereka akan keluar beramai-ramai ?

polis harus bertindak, tebas dan bongkar kesamsengan mereka sehingga keakar umbi !!

Anonymous said...

Pijak bagi mampos jer anak2 babi ni.
Dimana salahnya mak dia orng melahirkanya.
Ari kecik di bagi makan rezeki haram agaknya..dah besar menyusahkan orang.
Bela babi lagi baik,harga babi mahal.

GotYou said...

Muahahaha mahasewel hancing! Woi woiiii dah ready ke nak exam?

Anonymous said...

makan babi bnyak ada hati nak kutuk polis salah....lapthuiiiii (err x da kena mngena pon) tp aku nak ludah gak thui thuiii thuiiii....mcm haram.....

Anonymous said...

makan babi bnyak ada hati nak kutuk polis salah....lapthuiiiii (err x da kena mngena pon) tp aku nak ludah gak thui thuiii thuiiii....mcm haram.....

Anonymous said...

makan babi bnyak ada hati nak kutuk polis salah....lapthuiiiii (err x da kena mngena pon) tp aku nak ludah gak thui thuiii thuiiii....mcm haram.....

 

POLITIK HARIAN Copyright © 2013 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates