Friday, March 22, 2013

5 Rafizi Ramli Bacul, Tak Boleh Jawab Soalan... Ugut dan Halau Wartawan @RafiziRamli


Hari ini terselah kebaculan si jambu Yang bernama Raizi Ramli....

Si bacul Ketua Strategik Parti Keadilan Rakyat, Rafizi Ramli mengugut untuk menghalau wartawan Agenda Daily hanya kerana bertanya soalan yang tidak menepati kehendak politik partinya.

Soalan yang ditanya mudah, kenapa beriya-iya hendak menyaman penulis blog Papa Gomo yang menafikan terbabit dengan penyebaran gambar aksi Raja Goyang Anwar Ibrahim dengan seorang lelaki tetapi tidak mahu pula menyaman trio Datuk T yang terang-terangan mengaku menyebarkan video Anwar bersama seorang pelacur warga China.



Papa Gomo nak saman... Trio Datuk T tak nak... kenapa?

Itu sahaja soalan mudah yang ditanya beberapa kali...

Tak tahu macam mana hendak jawab… Rafizi jambu ugut nak panggil pengawal untuk halau wartawan Agenda Daily.

@AgendaDaily: PC 1-syok tengok perangai BACUL Rafizi PKR.Tadi di PC di HQ PKR utk hentam Papagomo,dia ugut nak panggil pengawal usir wartawan Agendadaily

@AgendaDaily: DRAMA 2-Ini berlaku bila dia marah sangat Agendanews ulang 2 kali tanya kenapa berani saman Papagomo saja tapi tak berani saman trio Datuk T

@AgendaDaily: Tanya lagi saya panggil pengawal,kata Rafizi.Agendanews kata kami hanya bertanya.Bila kata INIKAH KEBEBASAN MEDIA,dia elak,next question

Untuk pengatahuan anda semua Rafizi Ramli akan blok akaun twitter sesiapa sahaja yang mengkritik beliau di twitter.. Dalam hati ada taman... Betul-betul jambu la...

DIMANA KEADILAN DAN KEBEBASAN BERSUARA YANG SERING MEREKA LAUNGKAN!

5 comments:

Malaysian Cybertrooper said...

Sama la mcm bos kesayangan kunyit dia tu....
Bila orang tanya gay atau tidak, tak boleh bagi jawapan tepat.



http://mycybertrooper.net.ms

Anonymous said...

kalu soklan evel lagi rendah dr pak pandir.....buang karan jerrrrr....

Anonymous said...

la tnye je...jawab la..xkire la level rendah dr pak pandir...

Anonymous said...

Sekarang aku tanya pula, hang kata duk pandai sangatkan, so pi tanya sendiri kat mamat R tuh. Apa kaitan soalan dengan jawapan yg tak patut dijawab pula? Macam kalau tanya DS.. kenapa mesti tunjukkan pakar2 kewangan masuk lift masa kes Saiful. Kata miskin sangatlah, so sekarang siapa yang sponsor dia bayar duit peguam duk saman2 sana-sini. Jangan asyik nanti jadi PM, asyik duk turun naik mahkamah tak habis2. Mana kabinet nak bersidang, mana masa nak bentang belanjowan,, tuh. Jadi, siapa pula yg asyik pi USA selepas keluar jel. DS.. USS Guardian..Sulu..Lahat Datu. Terkilan gak, bila PR politikkan DSN pi Haji dulu, nak gak tgk DSAI pi sana. Tgk gambar masuk surau masjid dah banyak dah.

Anonymous said...

kalau wartawan tnye kat najib mase press conference betol ke rosmah ade kaitan dengan cincin yang harga berjuta2 tu, aku rase bukan stakat kne marah, mybe kne halau keluar sekali kot...same je kan?

 

POLITIK HARIAN Copyright © 2013 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates