Wednesday, April 25, 2012

Fitnah Terima Wang RM1.5 Juta : Zahida Cool... Zuraida Mengelabah! @zahida_rafik

Zahida Rafik

Kontroversi tuduhan menerima wang RM1.5 juta daripada Menteri Pembangunan Luar Bandar dan Wilayah, Datuk Seri Shafie Apdal sedikit pun tidak mendatangkan stres kepada Zahida Rafik.

Pelakon itu berkata demikian ketika berkomunikasi dengan pengikut laman sosial Twitter miliknya pada Selasa malam.

“Terima kasih sayang. Tak stres pun. Akak cool,” katanya dalam entri kira-kira pukul 8.33 malam Selasa yang dikirim menerusi telefon Blackberry miliknya.

Dia juga turut mengatakan dirinya kuat untuk menempuh tuduhan yang melanda dan meminta peminat mendoakan kesejahteraannya.

Kebanyakan pengikut Twiter pelakon itu pada Selasa menghantar pesanan kepada Zahida untuk memberi kata-kata semangat dan perangsang.

Terdahulu... sebuah portal dalam talian pada 18 April lalu melaporkan pemandu Zahida iaitu Noor Azman Azemi telah membuat laporan polis mendakwa pelakon itu telah menerima wang tunai sebanyak RM1.5 juta dari seorang menteri dalam jangka masa empat bulan.


Ketua Wanita, Parti Keadilan Rakyat (PKR), Zuraida Kamaruddin telah mendedahkan laporan polis itu kepada pihak media.

Dalam laporan polis tersebut, Noor Azman mendakwa Zahida telah menerima wang sebanyak RM58,000 pada Oktober tahun lalu, RM112,000 pada November, RM330,000 pada bulan Disember dan RM510,000 pada Januari tahun ini.


Ketua Wanita PKR ini mengelabah tak tentu pasal... sebab beliau sudah tak laku dan tiada lagi sokongan dalam politik... 

Oleh itu Zuraida aka Mak Lampir ini terpaksa mencari populariti murahan dengan melakukan perkara tidak sepatutnya sehingga menjejaskan nama baik artis Malaysia.... 

Kononnya dengan kes Zahida ni boleh menaikan lagi nama beliau... tapi nak tanya apa bakti dan sumbangan yang telah Zuraida bawa di Ampang? mamang tak ada bro... tak de langsung! yang ada hanya fitnah yang di jaja sana sini sinun!

Cerminkan diri dulu sebelum mengata orang Mak Lampir ooiii! Apa Celop!!

1 comment:

Anonymous said...

Agaknya dia kempunan sebab tak dapat duit tu kot. Hehehehe.... cian dia.