Thursday, August 18, 2011

Ibu Pejabat DAP Pulau Pinang Dibakar


PAS ke PKR yang bakar Ibu Pejabat DAP ni?

Ibu pejabat DAP Pulau Pinang yang disimbah cat merah empat hari lalu, sekali lagi menjadi sasaran dengan percubaan membakar bangunan itu. Kali ini deretan akhbar lama yang diletakkan di luar bangunan itu dinyalakan pada kira-kira jam 3 pagi.

ADUN Komtar Ng Wei Aik, yang menulis di Twitter berkata: “Ada orang cuba bakar HQ DAP Pulau Pinang sekitar bjam 3 pagi. Semua suratkhabar di luar HQ dibakar. Serangan kedua selepas empat hari.”

Ketika dihubungi, Ng berkata api berjaya dipadamkan oleh jiran-jiran di kawasan itu dan Jabatan Bomba kira-kira 20 minit kemudian. Tindakan mereka berjaya menghalang api daripada merebak ke bahagian lain bangunan itu.

Menurut Ng, bomba datang kira-kira 20 minit kemudian, setelah dihubungi oleh penduduk tempatan.

"Sebuah botol dijumpai tetapi kita tidak dapat menentukan sama suspek itu menggunakan minyak tanah untuk memulakan api itu. Bomba telah ambil botol itu untuk diuji,” katanya.

"Seorang jiran yang tinggal di hadapan bangunan nampak seseorang menaiki motosikal meninggalkan kawasan itu selepas api dinyalakan.”

Ng percaya kejadian itu bermotifkan politik dan DAP akan membuat laporan polis pagi ini.

Pengerusi DAP Pulau Pinang Chow Kon Yeow iakan mengadakan sidang akhbar pada jam 10.30 pagi ini bagi memberikan butiran kejadian kepada media.

Kalau boleh kasi bakar semua Pejabat DAP di Malaysia ini... Aku setuju sangat lah....

5 comments:

Anonymous said...

mmg cantik la tu....

Anonymous said...

itu tandanya rakyat dah mula bendi pada DAP

Anonymous said...

itu tandanya rakyat dah mula benci pada DAP

Anonymous said...

tu geng dia buat sendiri, nanti dia tuduh lah umno yang buat.

Anonymous said...

bakor je yob kalau itu yg mereka mahukan dap dari azali lagi memang celaka punya bangsa tak habis habis guris hati org islam dari 13 mei 69 sampai sekarang.Jangan main api wahai DAP bangsat jangan cuba senda ugama kami itu yg dapat muking lepas ini akan ada org dap yg kena bakor.Aku benci DAP,PAS dan PKR.