Saturday, December 31, 2011

4 60 Orang Sertai Demo Di KLCC


Kira-kira 60 orang menyertai satu protes terhadap Akta Perhimpunan Aman semasa menaiki LRT dari KL Sentral ke stesen KLCC.

Mereka yang berbaju kuning itu berhimpun di KL Sentral sebelum menaiki LRT dan menarik perhatian penumpang yang lain.

Sambil membawa belon kuning yang antaranya bertulis: "I wish for a safe Malaysia", "kill the bill" dan "democracy".


Kumpulan ini kemudian di halau... diminta beredar dari situ kerana menghalang pergerakan orang ramai.

Bagi aku ini semua adalah kerja bodoh... apa selama hari ini Malaysia tak aman ke? tiada demokrasi di Malaysia ni ke?
Ataupun dia orang ni semua bukan orang Malaysia kot...

Sempena tahun baru ni.. Buat la benda yang berfaedah sikit..

4 comments:

el halim said...

Warna kuning yang dipakai sinonim dengan pertubuhan gay..

Anonymous said...

I wish a SAFE Malaysia from you yellow bastards!

Anonymous said...

Semuanya bermata sepet.

Anonymous said...

SDRA SDRA POLITIK HARIAN
Saya Mohon Izin Masuk.

NEW CIVIL DISOBEDIENCE

Demo saperti ini bukan baru dan saya yakin ia akan berterusan, setiap sabtu.
Mereka merka ini dan seangkatana dengan nya mendapat ilham dari Najib,ya , Mr Cool kita.
Najib telah pun pergi ke akar umbi saperti belia dan kaum muda yang bilangan nya 7(tujuh) juta orang,melalui rangkaian " virtual listening" tweeter fasebuk social media sebagai jalan lencongan dan jalan pintas sebab Najib mengaku "he assured his online friends that he read their comment ideas complaints and he did his best to respond",
Maana nya kabinet dan 1.4 juta penjawat awam semua jadi tunggul kayu buang masa habis kan beras dan pendapatan negara sahaja.

Maana nya Najib adalah peminpin mereka dan memberi laluan untuk new politiks.

Najib terpaksa bodek luar biasa
7(tujuh) juta belia dan kaum muda kerana beliau yakin dan percaya undi belia dan kaum muda akan mengakibatkan hayunan kapada nya atas pendirian peribadi (personal popularity paksikan 1M.



Saya berpendapat bahawa penjawat awam perkhidmatan awam saperti PDRM SB Mil Intel MACC juga Kemas BTN semua buang masa saja sebab Najib tidak akan ambil peduli akan laporan risikkan dan taklimat.


Najib sendiri yakin beliau adalah Presiden Parti 3.43 juta ahli UMNO merangkap juga suami FLOM.
Najib juga, yang world view playsafe liberal terbukaan kelainan human rights civil liberties innovation transformacy politik enggage vernakular populis generasi Y kayuh basikal nonton bola sepak MUFC cool dengan IPOD tablet tweet FB blakberi new politiks new civil disobedience inclusive blue ocean high income nation world view sangat 1M.

Hebat sangat ke nak jaga "kool imej".

Najib, anda di gajikan ingat yan di gajikkan bertugas dan tanggung jawab "Prime Minister" bukan Menteri Belia dan Sukan atau imej projection Mr Kool.

Sebab itu ramai pihak yang idamkan PUTRAJAYA, sebab mereka tahu Najib memberi keutamaan kapada "kool imej" dan bukan meminpin Negara yang menghadapi bermacam macam cabaran.


Dapat lesen besar 1M
arjuna waspada
changkat lobak

 

POLITIK HARIAN Copyright © 2013 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates